Jakiego bohatera kupić?

Zed się nie sprawdził(zwrot)Jayce też nie(zwrot) kogo polecacie fajnego na topa/mida.Teraz już final pick bo ostatni zwrot został :(

Chciałbym kogoś kogo w miarę szybko ogarnąć.

Kiedyś się dało. I o kiedyś pisałem. Wpisz sobie w Google.

Bierz Irelie. Doskok sustain,brust i fajna pasywka

Mimo wszystko nie napisałeś " kiedyś " ;)

Na mida bierz Talona ;)

Akurat Irelkę mam.Zastanawiam się nad Dianą.Tank/Mag/Zabójca powinien idealnie nadawać się do mordowania papierów.A może talon?Teraz jest sporo championów którzy wypadli z gry (są mało popularni) ale drzemie w nich wiele mocy.Trzeba się tylko dobrze rozejrzeć.Chciałbym kogoś kto jest dosyć elastyczny i daje radę większości przeciwnikom na linii.

Talon to kontra na większość champów na midzie ze względu na silence. Zawsze masz jeszcze jeden zwrot. Ewentualnie PBE, by go sprawdzić ;)

Problem Talona polega na tym że jest jak ADC.Jego moce ujawniają się pod koniec gry jak ma itemy i jest nafeedowany.Jeśli dostanie w d*pę i nie złoży BT to potem liże masło.

Taaaa drake na 1 lvlu.........Zobaczycie jak wejdzie nowa jungla, nie będzie działał pull (grałem już) blue buff coś około 1.5k hp na start i teraz takie postacie jak alistar nie będą junglerami, nawet typowymi junglerami będzie sobie trudno poradzić.

Hmm, dziwne, udało mi się spokojnie zrobić blue za pomocą Renektona na jungle (coop) i to solo. Co prawda gankowanie było wykluczone ze względu na brak hp, ale właśnie o to chodzi Riotowi - zmniejszyć liczbę (i wpływ) early ganków na wynik meczu. Junglerzy którzy byli viable nadal mogą być viable... pod warunkiem że będą mieli odpowiednie runki i itemy (start z butami już nie będzie tak opłacalny). Poza tym większe znaczenie będzie teraz miało zadanie chociaż tych 200 dmg na blue/red buffie przez ludzi z teamu przed pójściem na swoje lane'y.

Fiddle zdecydowanie nie jest OP pickiem. Jego problemem są ogromne koszty many i jest to coś bardzo ciężkiego do przeskoczenia (na jungle blue jest wymagany, jeśli przeciwnik zrobi steala to mamy pograne).

@UP

Zgadzam się z tym.Riot nie chcę żeby jungla była jakaś uber hard tylko by nie było takich rzeczy jak buty na start.Jungler który będzie chciał zgankować kogoś w early będzie się musiał postarać.Już widzę tych ,,pro'' graczy atakujących na 25%HP padających na jedno combo :P .Będzie ciężej niż wcześniej ale nadal jungler będzie miał ogromny wpływ na grę.

Co do diany to polecam ci ją, jest ona moim zdaniem "zepsuta" ponieważ jest troszeczkę, no dobra bardzo dopieszczona.Jej skill z q nie kosztuje prawie many, a jeżeli kogoś tym zaznaczysz to doskakujesz ultem i potem możesz użyć ulta jeszcze raz ;).

Dobra obczaję ją.Jutro zdam relacje.

Dodam od siebie, że najlepiej mi się gra nią na midzie :).

Poleca pan jakiś build?Z jej stylu gry wynika że nadaje się na nią buty + 3 poty,do tego RoA,Rabadon,ten różowy staff z negatrona i tak dalej.

Co do buildów to najlepiej sprawdzić na jakiejś stronie poświęconej LoL'owi, np. solomid. Ja od siebie mogę dodać, że Diana jest bardzo wytrzymała jak na AP Carry, a team fighty zaczyna na tyle dobrze, że jest dla mnie murowaną kandydatką do banowania na rankedzie.

Diana to bardzo uniwersalna postać, która przy odrobinie umiejętności potrafi zmienić całą rozgrywkę. Jej combo z Q+R+E jest nieziemskie, w połączeniu z ulti takiej orianny/malaphite/amumu/morgana to wygrany TF. Ma bardzo dobre przeliczniki, budowana pod OHE (On Hit Effect [Zaraza, koniec rozumu etc]) też dobrze się sprawdza. Polecam jak najbardziej. Dobra w jungli jak i na midzie : )

Ja proponuję build

But 3 poty

2x dorans ring (hp+mana regen no i oczywiście ap)

dokańczasz buty

rylai

abyssal/rabadon

rabadon/abyssal

guardian angel

void staff/rod of age

Co do diany to polecam ci ją, jest ona moim zdaniem "zepsuta" ponieważ jest troszeczkę, no dobra bardzo dopieszczona.Jej skill z q nie kosztuje prawie many, a jeżeli kogoś tym zaznaczysz to doskakujesz ultem i potem możesz użyć ulta jeszcze raz .

Nie jest zepsuta, strasznie łatwo uniknąć jej Q. No i można ją skontrować (ponoć Heimer potrafi zdziałać cuda, a sam zjadłem Dianę Irelią bez większych problemów), więc nie można narzekać. To oczywiście nie zmienia faktu, że jest diablo skuteczna post-6.

@Onixa: on-hit, nie one-hit.

Ja bym polecil:

Butki + 3 potki

Doran x1 (sprzedajesz później i zamiast niego wrath of the ancient)

Buty kończysz

Ryal

Ages

Rabadon

Abyss

Witam mam małe pytanie Kto JEST lepszy Jayce czy Wk Chodzi mi o gre na solo topie

hey poszukuje pomocy z doborem dla mnie postaci. Uwielbiam u postaci atk.spd i czysty dmg:) wymienie jakimi postaciami gralem i za co je lubilem prosze o dopasowanie dla mnie postaci po przerobkach riot

Jax: piekny atk.spd stun

Xin Zhao: atk .spd pass do healowania i podbicia:) oraz stun

Master Yi: atk.spd run za przeciwnikiem i leczenie

Teemo: atk.spd z trucizna daje piekny efekt oraz run za przeciwnikiem tez pomocny jak i grzybki:)

Asha: dystans ulti dobre spowolnienie tez ncizego sobie

I wlasnie w tym problem niewiem kim grac albo kogo nowego dokupic. Cenie sobie styl gry Xin Zhao stun podbicia leczenie oraz atack spd:) prosze o pomoc

Ogólnie postaci ala Xin nie ma.. polecić Ci mogę nid pod AD która naprawdę sporo umie w dobrych rękach. Speed w zaroślach, 2 formy i As z heala. Do tego obniżanie defa i dmg z pułapek. Twitch.. krycie się, spowolnienie, truta. Sivir? Dla mnie dobra chociaż zdania są podzielone, aoe Q, blok i dobre ulti, Jarvan pod AD, as + podbicie. Dobry escape i łapanie. Hmm kto tam jeszcze.. Jayce pod ad oraz Twisted Fate : ) To na tyle :D