Jakiego bohatera kupić?

Irelia robiona od razu pod trinity, wit's end i ionic sparka jest baaardzo przyjemna.

lookne sobie moze na twicha :)

Twitch jest bardzo fajną postacią, głównie ze względu na trollskie Q które w połączeniu z ulti składa niemal wszystkich. Polecam tą postać.

Co do Twitcha to zgadzam sie kupiłem go ostatnio i jestem dumny z niego :D jak sie na początku dobrze zagra to potem jest git.A moje pytanie czy warto kupic rengara ? jest na przecenie wiec Wady zalety Prosze :D

Rengar to bardzo mocna postać. Przy odpowiedniej kombinacji skilli ma OP dosłownie dmg. Coś jak LB tylko że meele. Ogarniesz ganki to będziesz ownił.

Co do postaci AD, najwięcej frajdy daje mi Nid AD :D bardzo zabawnie macha tą dzidą, a nie często się ją widzi więc nie małe zaskoczenie dla oponenta

Na Rengara ciężko znaleźć jakiegoś ogólnie uznanego builda.Na solotopa w ogóle ciężko znaleźć builda.Strasznie kusi danie mu Tri-Forca co łącząc się z jego Q daje mu następny atak 2,5AD co naprawdę wygląda strasznie,jeśli może to zrobić 2 razy.

Witam, poszukuję junglera. Wacham się pomiędzy nocturne'm a rengarem. Czy powinnieniem zaczekać do nowej jungli i wtedy zobaczyć kto będzie się lepiej sprawował? (a propo kiedy ona na "oko" ma wejść?) Postacie jakie posiadam do lasu to: Warwick, Fiddlesticks, Lee sin, Maokai, Olaf, Shaco, Udyr, Xin zhao (te odpadają). Mam również wukong'a ale w nowej jungli średnio się będzie sprawował albo nie wyrabiał. Proszę o pomoc. Więc Rengar czy Nocturne, czy może się wstrzymać?

Do jungli w 100% polecam Shyvane ;D

Grałem shyvaną, nie podpasowała mi chciałbym coś co ma w miarę lepsze ganki

Shaco? Hmm lepsze ganki.. Dobrym gankerem jest rengar oraz jayce

Jax do jungli jest ok.Ma fajne czyszczenie dzięki pasywce i W.Dobre ganki dzięki Q i E.Rozdzielność dmg między AP i AD sprawia że jak ktoś buduje się tylko pod armor to nadal zadajesz mu dmg.

Rengar czy Kha'zix na solotopa?

Hmm, bardziej mi zależało na tym, abyście doradzili nocturne czy rengar, ze względu na nową junglę. Jaxa posiadam, pare rankedów wygranych lecz nie mój styl gry. I wątpie czy jax będzie efektywny w nowej jungli.

@Kaszal, jax będzie baaaardzo dobrym junglerem ;).Ja z tych 2 polecam ci bardziej noca.Ładne ganki, radzi sobie też bardzo dobrze.

@UP

Tym bardziej, że wejdzie teraz nowy item (tylko dla melee), z pasywem, który sprawia, że twoje ataki zadają DMG obszarowy równy 60% DMG. Dodaj do tego jego pasywkę 120% obszarowego dmg + heal (ten item działa z life steal'em) = 180% obszarowego DMG i bardzo ładny life steal.

Czyli kupuję starego dobrego noc'a. Dziękuje za pomoc.

@Croova

Ciężkie pytanie.Oboje są mocni i mają bardzo podobne skille.Rengar na podwójnym Q ma większy dmg od Q Kazika,ale kazik spami nim częściej.Naładowane W leczy więcej niż W kazika ale kazik spami częściej.Na E u Rengara mamy w miarę dobre CC u Kazika spory skok który po ewolucji zamienia się w jeden najbardziej denerwujących escape mechanizm (nie bierzesz flasha tylko Exhoust & ignite i niszczysz).Oboje ulty z niewidką.U Rengara jedno długie zniknięcie z którego jest doskok,u Kazika 2/3 krótkie.U Kazika większy dmg z ulepszonego Q na samotny cel.W sumie którego byś nie wybrał to nie będzie źle.U Rengara większy sustain i doskok z krzaków,u kazika większa mobilność ze skoku.

Na solo top polecam Ci Kha. Ma lepszy heal, escape i zazwyczaj jak Ty solo to i on solo więc x2 dmg z Q z mniejszym CD. Khazix zmiażdży np. rengara na solo topie

A Rengar do jungli się teraz nadaje?

Tak, nadaje się ma bardzo dobre ganki, ale brakuje mu tego dmg co miał kiedyś.