Dmg ma tylko że z ulepszonego Q a ganki wymagają zużycia pełnego pasku wściekłości na E by było jakieś CC.Ale potem w TF albo w innych sytuacjach odpala ulta,ładuje ferocity i robi Tons of Damage(wymagane trinity force).
Jakiego bohatera kupić?
Jayce vs Draven
Lol jeden to solotop drugi ad carry.
Chcesz solotopa bierz jayca
Chcesz ad carry bierz dravena
Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym, że Rengar bije 2x W, a jak ma ulti to nawet 3x? W opisach skilli nie ma ani słowa o takim czymś ;d
Jego system opiera się na Feriocity zamiast many. Gdy masz 4 stacki i użyjesz skila, następny będzie ulepszony i nie ma CD więc bijesz x2, a przy CDR nawet x3.
[media=] Możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym, że Rengar bije 2x W, a jak ma ulti to nawet 3x? W opisach skilli nie ma ani słowa o takim czymś ;d
Chyba chodzi o taką mechanikę: Rengar ma 4 stacki na ferocity, używa W pierwszy raz i nabija 5 stacków. Empowered skille mają resetowane CD, więc może użyć go znowu. Potem włącza ulta, który generuje Ferocity w trakcie bycia w niewidce, więc można użyć go znowu. No i w ten sposób masz 3-krotne W, w tym dwukrotnie empowered.
@UP
Whatever. I tak na ulcie musisz zaczekać 3 sekundy na 5 stacków. Różnica jest taka, że Empowered jes x2.
Btw. Ja mówiłem o Q Nvm
Jak Rengar ma 5 stacków ferocity to może użyć ulepszonego W a potem odrazu zwykłego.AP Rengar jest już słaby.Znerfione przeliczniki,DFG też już słabe.
Co sądzicie o Syndrze , o jej skillach i ogólnie ?
Co do Syndry:
Co do pierwszego. Jako drugie bardziej opłacalne jest maksowanie W. To prawda, trudniej trafić, ale jak powiedziałeś, kosztuje mniej many, a do tego mamy stun z Q+E. Dlatego E powinno nam służyć tylko do wspomnianego stunowania.Co do drugiego. Osobiście polecam Chalice of Harmony>Unholy Gral. Już tłumaczę dlaczego. Archangel rozkręca się zbyt długo, ponieważ jest nastawiony pod late. Jeżeli złożymy go wcześnie, by nastakować łezkę, pozbawiamy się tym samym naszego AP. Wtedy w Early zostajemy z miernym AP i znikomą maną.Chalice of Harmony daje nam mana regen (jest to lepszy pasyw Veigara) oraz M.Res, który przydaje się na midzie. Gdy przekształcimy go w Unholy Gral dostajemy AP+mana regen+M.Resy, a co najważniejsze CDR!!!!! Jest to najważniejszy według mnie współczynnik dla Syndry. Dlaczego? Jej combo opiera się na ulcie, który czerpie DMG z ilości nastawianych kulek. Im większy CDR, tym więcej kulek, a to się równa większy DMG.Moim zdaniem wyciśnięcie 40% CDR na Syndrze jest podstawą, gdyż pozwala nam to na częsty harass orbami (oraz innymi skillami) i, jak mówiłem wcześniej, większym DMG z ulta.Syndra nie jest łatwą postacią i trzeba ją ogarnąć, a zwłaszcza to, żeby nastawiać jak najwięcej orbów.
To co już wcześniej pisałem.
Posiada ona strasznie wielki potencjał którego ludzie nie byli w stanie odkryć przez co nie stała się popularna.
Grając nią nawet jak się przegra linie można się odrobić i zadawać potworny dmg.Zwłaszcza ulti jeśli użyjemy maksymalnej liczy kulek robi potworny dmg.
Jeśli umiesz trafić stunem,przetrwać ganki,trafiać Q,W,kontrolować ilość sfer by użyć najpotężniejszego ulta to jesteś OP ścierwem.
Tylko w TF ma burst w jeden cel, dlatego nikt nią nie gra. Tak samo z resztą jak Kass, LeBlanc i Veigar. Z resztą 90% populacji LoL'a to baranki idące za Topką na rzeź, czyli grają tym, czym gra topka, a tam stawiają na AoE DMG i TeamFight'y.
To że skupia się na jednym celu to nie jest wada.Jeśli AP potrafi wysrać combo które zabija od razu i może to combo powtórzyć co kilka sekund to nie jest to w cale złe.Problem w tym że najczęściej do tego combo ulti jest potrzebne a jego CD jest większe,co nie zmienia faktu że wymienione przez kolegę postacie są terrorem.
@UP
Kogo wolałbyś mieć w teamie. Kassadina, Fizza, Veigara, LeBlanke itp., czy Zyre, Karthusa, Galio? Bo ja wolałbym tą 2 grupę, ze względu iż niszczą TF i wnoszą dużo do teamu, czy to AoE CC, czy huge dmg. Veigar zabije AD/AP Carry i może iść spać, bo spamienie z Q co 5 sekund, czy W co 9 sekund, to ja podziękuję, jak TF'y w tych czasach trwają po 10-20 sec.
Jeśli postać typu Veigar będzie chroniona przez bruisera to przetrwa walkę.Jeśli taktyka eliminacji przeciwnej drużyny opiera się na zabijaniu pojedynczych celów to veigar lepszy.Osobiście wolę w drużynie AP z AoE dmg,chcę tylko powiedzieć że te postacie drugiej kategorii nie są złe,a w odpowiednich rękach czynią terror.
Sieją terror jako roamer mid. Wtedy taki Kass, LB, Veigar to sieje spustoszenie, ale teraz jest era "kto wygrywa TF'y ten wygrywa gry". Tak samo jak Morgana. DMG nie ma jak normalny APC, ale banują ją z powodu Late game breaking ulta.
Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś championa, oto wymagania :
- mobilność
- dmg
- najlepiej ninja / assassin
- nie musi mieć dużego survi
- preferuję mida i bota ( top w ostateczności )
- dobry escape mechanizm
Moje mainy :
- mid : LeBlanc, Katarina, Lux
- bot : Ashe, Caitlyn, Miss Fortune
- top : Darius, Teemo
Zastanawiam się nad Talonem, Zedem i Corkim. Grałem tylko Talonem, ale chcę, abyście powiedzieli mi coś jeszcze o Corkim i Zedzie. Podawajcie też swoje propozycje.
Zed : ) w 100%. Mega farma, trochę kuleje escape ale nie można narzekać. Spory burst już na 3 lvl. Ulti bijesz, 2 skille i możesz uciekać - znak sam zabije. Jak dla mnie Zed lepszym wyborem
Co sądzicie o Shyvanie do jungli?
Polecam Kennena:
- mobilność-jest
- dmg-jest,z ultem AoE
- najlepiej ninja / assassin-jest
- nie musi mieć dużego survi-ma dzięki spellvampowi
- preferuję mida i bota ( top w ostateczności )-mid
- dobry escape mechanizm-na E można uciekać
Co do Shyvany to kilka stron temu omawialiśmy ją.