Jakiego bohatera kupić?

Shyvana dobry wybór do jungli, ale niestety ganki ( wg. mnie ) zaczynają się od 6 lv

Up- Ogarnięta Shyv gankuje wcześniej. To tak jak ze Skarnerem. Niby od 6 najbardziej zabójczy ale dzięki przyśpieszeniu ganki nawet na 3 ma dobre. I podobne przyśpieszenie Shyv oferuje.

Ale po co, skoro można wziąć sobie np. Jaxa, który ma lepsze ganki + stun'a? I DMG wykręca bardzo dobry, dzięki ulti i pasywowi.

Warcraft polemizował bym. Użytecznośc Shyv jest na pewno większa w tf-ach. Może brak hard cc ale za swoich czasów siała strach we wrogich teamach.

Hmmm Zastanawiam się pomiędzy Graves i Vayne. Kto częściej carruje gry, kto na lane wygrywa ?

Wyfarmiona Vayne niszczy gry. Graves jest kontrą na większość ad carry. Vayne ma świetny late a Graves mid i early game. Moim zdaniem Graves spisuje się lepiej. Potrafi zoutfarmić enemy carry i wygrać lane z dobrym suppem

Żeby grać vayne to musisz być super uber ogarem, żeby nie dać się zoutfarmić i czekać do late, a graves ? Easy farma i easy fragi na początku.

GrucA czy takim super uber? To zależy. Wystarczy ogarnąć stuna i stacki z E bodajże i lane pada aż miło. Jednak jak nie farmisz to jesteś na straconej pozycji

Ale wiesz to zależy od twojego teamu i enemy teamu, jak myślisz, czemu żaden streamer nie gra vayne, mimo tego, że to najlepszy adc w late ? Bo łatwo ją kontrować i twój team musi cię naprawdę bronić, a ty do tego musisz dawać rade w early game.

Jest zarąbiście podatna na CC. I papierek.Graves ma przynajmniej odskok z E i dobrą pasywke.

Zgadzam się z poprzednikami. Vayne bez farmy to nie vayne. Na Early możesz mieć problem, chyba że b. dobry support jest z Tobą. Ja preferuję zestawienie Nid + Vayne. Przy 3 stackach Vayne niszczy auto atakiem, a heal nid daje as. Ja bardziej polecam Vayne niż Gravesa. Co prawda Graves ma jakiś tam escape i więcej namiesza, aczkolwiek w late bardziej mobilna jest "Łejni"

Ja tam wolę Vayne dzięki jej silver boltom. Bo nawet bez "łapki" ciśniemy przypakowanego przeciwnika. Co do gravesa, jest bardziej wytrzymały co jest oczywiste, bo ma swojego passywa. Jednak jak mamy Ali + Vayne to przy dobrej inicjacji Byczka nie mam szans nawet odejść od ściany. Chyba, że mamy pro uber odskoki i jesteśmy LB z flashem. Ale... Graves więcej robi w TF. Jego Q, W i R jest obszarowe dzięki czemu nie sciąga tylko jednego celu.

Widzisz... podczas pisania tego posta zaczynam mieć dylemat. Poza tym jutro w rotacji będzie Vayne. Masz tydzień na zastanowienie się.

Warcraft polemizował bym. Użytecznośc Shyv jest na pewno większa w tf-ach. Może brak hard cc ale za swoich czasów siała strach we wrogich teamach.

Tylko że rozmawialiśmy o gankach i jungli :P A w tf'ach oczywscie jest lepsza, ulti robi z jej spelli AOE. Ale za to Jax ma chyba buffa dla teamu pod ulti, chyba że się mylę, i to działa tylko na niego.

Vayne ma nie ma takiego słabego early.Jak wbija na ulcie to potrafi sama zrobić dububle killa.Ale farmić trzeba bo polega na AA>itemach>farmie lub killach

Vayne to w ogóle niszczyciel jeżeli chodzi o early. Oczywiście tak jak pisałem, jeżeli ma dobrego supporta obok siebie. na 3 lvl jej combo - first blood.

Włąśnie w early Veyne troche kuleje. Taki Graves dzięki swoim wszytkim umiejętnościom może zrobić więcej zamieszania. No chyba, że w jakiś magiczny sposób mamy sporo AS w early, co silver bolty trzeba nałożyć.

Dlatego też napisałem że Nid jest b. dobrym wyjściem dla Vayne. Ewentualnie Nunu z buffem.

Supp z AS jest bardzo dobry w early dla każdego AD carry :P

Ale dla Vayne szczególnie : )

Witam zastanawiam sie nad zakupem championa Trundle jako ze widzialem go moze z 2 lub 3 razy w grze nie bardzo wiem do czego sie nadaje co wprowadza do teamu jaka linia itd jezeli ktos wie cos o tej postaci prosilbym o info :)