Jako jeden z największych noobków spróbuję opisać po krótce kilka postaci.
Ez - skoro grasz na bocie, to chyba z wymienionych jedynie tym. ADC z niego niezły, 2x flash potrafi uratować dupsko lub zdobyć fraga, globalny ult (tylko musisz ładnie trafić), więc możesz dobić, zainicjowac tf, przestraszyć pushujących wrogów albo zdobyć golda z drugiego końa mapy. Jak na adc przystało jest strasznym papierem, chyba jednym z szybciej padających. Dobry adc, tylko musisz być bardziej ostrożnym i umieć trafić skillshotem.
Ahri - taunt, 2x dmg (za drugim razem jest true czy mi się zdaje?) z Q, triple flash pod ultem i spellvamp. Ma ładny dmg, nie pada chyba aż tak szybko, dłużej zostaje na linni dzięki spellvampowi, a jak wróg zrobi krok w złą stronę, to może być już po nim. Chyba jeden z ciekawszych ap, ponieważ jest bardzo mobilna.
Zed - zależy jak go zbudujesz. Grałem z Zedem na linii przeciwko Zedowi i nasz Zed spokojnie radził sobie sam, a ich naszego adc nie mógł zjeść na combo (co źle o nim świadczy, przecież jest assassinem). Ma ładne combo, jakiegoś slowa, ult, no i swoje cienie. Może dzięki nim nękać wroga pod jego wieżą. Jednak jest chyba "średni" do ogarnięcia. Nie grałem nim, więc za dużo nie wiem.
Diana - odnawiający się shield, "darmowy" ult, którym przenosi się do wroga, do tego nie pada szybko. Może Cię zgnoić, a jak spróbujesz uciec, to przyciągnie i 2 razy się teleportuje do twojej postaci.
Fizz - jedna z najbardziej irytujących postaci w grze. Dashuje, 1vs1 na luzie uniknie większości ataków, a w razie czego ucieknie. Ale nie grałem, więc się nie rozpiszę.
To takie moje mini-przedstawienie postaci. Ale lepiej poczekaj na kogoś bardziej doświadczonego.