Jakiego bohatera kupić?

@UP

Proszę was skończcie z tymi junglerami, bo taka Ahri też może mieć ogarniętego junglera i zabić Fizza >_> To żaden argument, bo w każdej grze jest jungler.

"Ahri w early brakuje dobrego DMG" Haha, Not sure if troll or just stupid >_>

Wystarczy byle Morda i twoje przygody w Lidze się kończą, bo nie masz możliwości ganku, ani harass'u. Z resztą każdy wie, że Fizzowi wystarczy zniszczyć early i ma pograne.

BTW. Czemu nie mogę używać opcji "Cytuj"?

Nie tylko ty nie możesz używać tej opcji xD.Ale niestety taka prawda, że ahri w early game do 6 lvl brakuje dmg.I chyba mi nie powiesz, że jeżeli ktoś pushuje twoją linie to twój jungler nie przyjdzie i ci nie pomoże...W końcu od tego jest.

Poza tym nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że ult nie jest jedynym źródłem chorego DMG Malzahara - jest jeszcze Malefic Visions, które wymagają tylko wejścia w zasięg spella i NIC nie pozwoli uniknąć Fizzowi tych obrażeń. Jeśli Fizz podchodzi do farmy - dostaje harass. Jeśli zaczyna grać agresywnie, to Malza rzuca W pod swoje nogi i liczy na Voidlinga (który też potrafi nieźle ugryźć), zwłaszcza w połączeniu z Malefic. Zostaje jeszcze jedyny skill który Fizz może uniknąć, czyli Q - jeśli Malza w jakiś sposób przewidzi rzucającego się na niego Fizza ZANIM ten na niego wsiądzie [a to da się zrobić], to rzucenie Q na siebie da mu silence i przewagę w walce. Nie wspominając o tym, że harass od Malzahara jest stosunkowo bezpieczny, podczas gdy ten od Fizza ZAWSZE powoduje walkę między dwoma championami.

Fizz który szybko buduje QSS zamiast itemów na dmg to zwycięstwo Malzahara, bo traci czas i kasę, która jest mu potrzebna do zwiększenia obrażeń i przedłużenia tego mocnego early. Jeśli nie zbuduje QSS, to nie powinien nawet próbować zbliżać się do Malzahara, bo zginie tragiczną śmiercią. Roaming ze strony Fizza oznacza stratę farmy, stratę XP oraz pushnięty lane (Malza bardzo szybko pushuje, zwłaszcza z niebieskim, i wcale nie musi stać przy minionach żeby tego dokonać).

Tak, Malza to dobra kontra na Fizza. Znajomy także to wyśmiał i strasznie pewny siebie rozpoczynał 1v1... mniej butny zrobił się po zrobieniu o wiele mniejszego CS, 1/2 [byłem zbyt greedy i starliśmy się 1:1] oraz wszystkich możliwych przepchniętych turretach bez zbicia choćby jednego. Dość powiedzieć że potrafił grać Fizzem całkiem nieźle (na podobnym poziomie jak ja). Oczywiście brakowało junglera co nieco zafałszowało walkę [Malza ma trudniejsze ucieczki niż Fizz, więc jungla jest na jego niekorzyść], ale równie dobrze można stwierdzić że zabrakło roamingu, w którym Fizz radzi sobie dużo lepiej dzięki świetnej mobilności.

Szukam postaci która:

Dużo robi w TF

Użyteczna

Ma DMG

Łatwo ogarnąć

Ma łatwą farmę (nie umiem last hitować)

@n4zArh dmg malzy opiera się na w i r, ale masz racje malza to w sumie kontra na fizza.

@R3D A na jaką linię chcesz postać mid/top/bot ?

@Up Na jakąkolwiek byleby coś robić.(Moim mainem jest Kha'Zix,ale jego skuteczność w dużym stopniu zależy od powodzenia reszty drużyny w przeciwnicy skupili się na nich,a Kazik może wyeliminować resztę)

Jak byle jaka linia to polecam Tarica (ironia). Jest wiele takich czempionów a nie będziemy co każdy post strzelać czy taki czy owaki.

Może Morde? Najlepszy farmer w grze. Poza tym ma chory DMG, W TF AoE DMG z E i ściąga ADC na combo.

Hmmm,obejrzałem kilka filmów,zobaczyłem guide na solomidzie.Stwierdzam że mi się podoba.Mam prawie 3k IP,za niedługo go kupię i powiem jak się grało.

Diana/Rengar/Zyra/Trundle/Syndra??

Wiem, że to postacie się strasznie różnią od siebie, nie chodzi mi o rolę w teamie tylko o postać która sprawi mi najwięcej frajdy :PP Którą polecacie?

Diana to AP assassin, burstuje jeden cel, w dodatku ma AoE pulla i kozacki shield. Do roamingu lub jungli, jak kto woli. Dla jednych nudna, dla innych ciekawa, polecam obejrzeć jakieś gameplay'e.

Rengar - oryginalna mechanika postaci, fajny doskok i ulti z niewidką + dobry burst. Polecam.

Zyra - rzadko spotykana, ale ma całkiem wysokie win ratio, bo jest bardzo skuteczna. Jeśli chodzi o fun to moim zdaniem nie za bardzo się nadaje. Miałem i po dwóch dniach sprzedałem.

Trundle - jungler, strasznie rzadko widywany, a według statystyk ma też jedno z najniższych win ratio, jedyne co u niego jest fajne to "klocek".

Syndra - trudna do ogarnięcia, ale posiada ogromny burst w jeden cel już z samego ulta. Większy nawet od Mordekaisera, bo potrafi samym ultem ściągnąć 1/2 - 3/4 HP AD/AP carry. Niestety postać wymaga dobrego ogrania i manipulowania kulkami. Ostatnio widziałem jak PhantomL0rd nią grał i całkiem ładnie mu szło (w early, ale zawsze :D).

Ja poleciłbym między Dianą, a Rengarem. Jeżeli będziesz się nad nimi zastanawiać to musisz sobie tylko odpowiedzieć, czy wolisz AP, czy AD assassina. Diana może iść jungle/mid (częściej mid), a Rengar top/jungle, więc są do siebie pod pewnym kątem podobne.

lol co usłyszałem od ciebie progmr o ahri było śmieszne

Zagrałem 4 mecze Mordekaiserem.Lane phase ma nawet fajny,ale w TF nie wiele robi.Co z tego że mam na combo ADC jak ADC ma mnie na 3 AA?

mi tam brakuje 6 chempów aby mieć wszystkie to mogę popolecać jakieś :P

@R3D

WHAT THE.. WHAT THE..? 0.0

Jakim cudem ty nie możesz zabić mordem ADC? Wyjaśnij mi, bo to jest dla mnie niepojęte >_> Czy zdajesz sobie sprawę, że na Morde kupujemy SV? Czy zdajesz sobię sprawę, że twój ult sam z siebie leczy? Czy ty zdajesz sobie sprawę, że morde to nie Pure AP Carry? Boże ludzie, jak wy to robicie. Poleciłem ci najlepszego farmera w grze, gdzie uzyskanie 120 cs w 12 minucie jest normą, gdzie po 6 lvl z ignitem ściągasz enemy na midzie na combo, a twój duch w late wygrywa TF'y, w dodatku masz shielda, który absorbuje na 18 lvl 630 dmg (biorąc pod uwagę spamowalność skillami, wynosi ona ~1000 dmg) i jest to w dodatku tanky APC, a ty nie możesz zabić ADC w TF'ach i w związku z tym nic do nich nie wnosisz? Jezu Święty...

@Edit

BTW. Ludzie nauczcie się kontrować feed championa. Jak już nawet taki ADC ściąga cię na 3 AA to złóż tą Zonhye, wyrzuć na niego wszystkie skille, odpal ją, poczekaj, aż cię wyleczy i bij dalej.

mam pytanko, bo nie widziałem nigdy Trundle na solo top, planuje sobie kupić jakiegoś nietypowego champa na topa i wybór padł na Trundle, grał ktoś nim ? opłaca się ? przydaje się w team fight ? co o tym myślicie, dobry czy zły pomysł ?

on jest junglerem , jest dobrym chempem w gankach stawia filar trutke na ziemie i popierdziela plus jego ulti może wyssać troche resów dla tanka

Trundle może i ma One Target ale za to cholernie skuteczny. Filarek, ziemia, ulti i spam Q to o Boże.. DMG masakryczny jeszcze kradnie reski z tanka i AD od ADC. To jest typowy debuffer

Diana do jungli to dobry wybór? Mowie o nowej jungli.

Polecicie mi jakiegos suppa/ap (bardziej supp)? Musi miec stuna i doskok/slowa/przyspieszenie. Tutaj chyba idealnie sprawuje sie Leona, ale szukam jeszcze czegos. Lubie grac Lulu, Leona, czasem Sona, ale to już rzadziej. Zbieram na Nami. Jest cos jeszcze tego typu godnego uwagi?

(ah, ten forumowy blad :P)