Diana to AP assassin, burstuje jeden cel, w dodatku ma AoE pulla i kozacki shield. Do roamingu lub jungli, jak kto woli. Dla jednych nudna, dla innych ciekawa, polecam obejrzeć jakieś gameplay'e.
Rengar - oryginalna mechanika postaci, fajny doskok i ulti z niewidką + dobry burst. Polecam.
Zyra - rzadko spotykana, ale ma całkiem wysokie win ratio, bo jest bardzo skuteczna. Jeśli chodzi o fun to moim zdaniem nie za bardzo się nadaje. Miałem i po dwóch dniach sprzedałem.
Trundle - jungler, strasznie rzadko widywany, a według statystyk ma też jedno z najniższych win ratio, jedyne co u niego jest fajne to "klocek".
Syndra - trudna do ogarnięcia, ale posiada ogromny burst w jeden cel już z samego ulta. Większy nawet od Mordekaisera, bo potrafi samym ultem ściągnąć 1/2 - 3/4 HP AD/AP carry. Niestety postać wymaga dobrego ogrania i manipulowania kulkami. Ostatnio widziałem jak PhantomL0rd nią grał i całkiem ładnie mu szło (w early, ale zawsze
).
Ja poleciłbym między Dianą, a Rengarem. Jeżeli będziesz się nad nimi zastanawiać to musisz sobie tylko odpowiedzieć, czy wolisz AP, czy AD assassina. Diana może iść jungle/mid (częściej mid), a Rengar top/jungle, więc są do siebie pod pewnym kątem podobne.