Jakiego bohatera kupić?

@Croova

Testowalem Skarnera na nowej jungli i o dziwo idzie strasznie latwo. Trasa Blue>Wolves>Wraiths>Golems>Red skonczylem na 60% HP z maczeta i 5 potkami. Spokojnie mozna gankowac na 3 lvl. No, ale nie wiem jak z Diana, ale mysle, ze nie bedzie zle, bo ma 2x shield AoE dmg z lapy co 3-ci hit, a w dodatku jest tankowata z natury. Tak wiec uwazam, ze bedzie to dobry wybor, szczegolnie, ze dodali 3 itemy dla junglerow (dla AD, Tankow i AP), wiec powinno byc dobrze.

Czyli nowa jungla jest jeszcze łatwiejsza?

Tego bym nie powiedział, bo alistarem już rady nie dasz raczej.

Jakie ciekawe postacie polecacie które dają dużo fanu z gry. Chce mieć " banana " na twarzy jak będę grał tą postacią. Postać może być na każdego laina. Jedyne wymaganie to ma dawać fun ! :)

Dzięki ProGmr za info. Mainuje Skarnera to wiadomość że jungla nim będzie łatwiejsza to miód. Dzięki :)

Jakie ciekawe postacie polecacie które dają dużo fanu z gry. Chce mieć " banana " na twarzy jak będę grał tą postacią. Postać może być na każdego laina. Jedyne wymaganie to ma dawać fun !

Zdecydowanie Teemur( ;) )! Nigdy jakoś go nie lubiłem, ale ostatnio był w rotacji i pograłem trochę, śmiejąc się prawie co mecz :).

Lulu też jest spoko jeżeli lubisz "trollować" przeciwników.

Polecicie mi jakiegos suppa/ap (bardziej supp)? Musi miec stuna i doskok/slowa/przyspieszenie. Tutaj chyba idealnie sprawuje sie Leona, ale szukam jeszcze czegos. Lubie grac Lulu, Leona, czasem Sona, ale to już rzadziej. Zbieram na Nami. Jest cos jeszcze tego typu godnego uwagi?

Taric i Blitz :).

Teemo i Lulu już mam więc szukam dalej postaci dającej fun z gry :) Przekonałem się do junglerów więc klasa postaci może być każda :)

Jeżeli szukasz funu z gry i chcesz trochę potrollować ludzi to kup lee sina.

Co do pyttanie topowych junglerów/dobrych junglerów teraz w lolu to myślę, że lee sin stanie się bardzo popularny, skarner i rengar, chociaż moim zdaniem w nowej jungli świetnie sprawdza się riven.

A lee sina trudno ogarnac ?

Naprawdę myślałem, że będzie trudniej. Bez pull'a, bez niczego, trasa Skarnerem leci bardzo szybko (2:55 jesteśmy na redzie, 3:10 gankujemy), a w dodatku robimy na 60-70% hp, tak samo J4, tylko, że ten robi wolniej.

@UP

Fun zgry, hmmm.. to zależy jak kto odbiera ten fun z gry :P Jednym fajnie gra się supportami, a tankiem nie lubią, a inni odwrotnie. Może Jax? Albo LB? Może Zed z tym swoim cieniem.

Co do Lee Sina to od razu mistrzem nie będziesz, ale wszystko powinno przyjść z czasem.

Jaxa i Zeda nie lubię. Dużo z funu Z gry dawali mi Ezrael, Darius i teemo ale teraz jak gram nimi na zmiane to troche mi sie nudzi. Szukam cos podobnego do nich a najbardziej do dariusa i teemo :)

Teemo to jeszcze rozumiem,. ale fun z gry dariusem ? Gdzie w team figchie tylko stakujesz się na kolesiach i odpalasz r ? Może ci chodzi o fragi a nie o fun, bo jeżeli o fun to według mnie lee sin, można robić śmieszne rzeczy tą postacią i grać na 3 pozycjach (top, mid, jungle).

Postać dająca fun z gry? Wukong dzięki klonowi, mega trollowanie ludzi.

Co do jungli:

lee sin- już tak ładnie nie wyrabia (przynajmniej z maczetą),

shyvana- tak jak było szybko i sprawnie,

udyr- to samo co shyvana tylko troche wolniej, lecz też bez zbędnych strat i z możliwością ganku po wyczyszczeniu lasu,

nocturne- już nie tak fajnie jak było przedtem, więcej traci hp i trudniej potem gankować

@Kaszal ja jak sprawdzałem lee sina to bardzo fajnie mi się grało no i ma on jedne z lepszych ganków z gry co mu ułatwia zadanie.

A wukung to ad carry czy solotop ?

jak dla mnie dobrze się nim gra solo top i ad carry zbytniej różnicy nie widzę :P

Czyli jest papierowy czy nie bo adc papier a solo top ma duzo hp

Wu to ogólnie top i jungle. Dość efektywny champ szczególnie w tf-ach dzięki ulti. Poza tym masa funu z klonem.

To zakupie przy promocji wu kunga i lee sina ( mam 1000 rp ).

Kupowanie postaci za RP? Słaby pomysł moim zdaniem. Te 6300 IP nie tak trudno zarobić.

Dobra, to mam już upatrzone suppy. Wymienicie mi jakieś champy, których największą zaletą jest niesamowita mobilność? Chyba brak mi takiego.