Up- Lee sin, Fizz, Jax, Shaco, Kata. Jeszcze kilka by się znalazło ale jakoś nie mam czasu na szukanie
Jakiego bohatera kupić?
Według mnie marnotrawstwem jest kupowanie czempionów z RP. Sprzedając na przykład konto w przyszłości nikt nie będzie zwracał uwagę czy były kupowane za RP. Już lepiej zostawić sobie je na no nie wiem jakiś specjalny skin (taki co wychodzi tylko raz jak w zeszłe święta) czy boosty IP.
Rp dostalem od kolegi wymienilismy sie ja mu dalem zloto w WoT ( mialem kod ) a on mi doladowal konto w lolu za 1750 rp kupilem skiny i zostalo mi 1000 ale jezeli mowicie ze sie nie oplaca to zobacze moze kupie sobie te booste ale co one daja ?
Przy wygranej (jeżeli kupiłeś boosta na winy) lub przy rozegranym meczu (jeżeli kupiłeś na wszystkie) dostajesz więcej IP.
Wiecej ze 100 % czy ile % ?
Ja tam przy grze attack speed soraką mam fun . Babana attack trolluje każdego
Co sądzicie o Janna i Twisted Fate ?
Janna już nie jest taka dobra jak kiedyś, zaś tf jest bardzo dobry.
Tf teraz jak ktoś ogarnia to dzięki swojemu stunowi i dmg z Q contra na większość AP carry. Plus do tego świetne ulti do backdoora lub ganków.
Janna kiedyś była naprawdę dobrym suppem ale jak topka przestała pickować to i gracze przestali.
zgazdam się tf to bardzo silna postać ja jak miałem dużo ap to tylko stun i Q i odrazu ded
@Misiael ale topka przestała grać nią nie bez powodu, otóż dostała nerfa.Jej skill na e (bańka) dodawała ad i nawet jak ją zbito to ten efekt się trzymał, a teraz po zbiciu efekt natychmiastowo znika.
TF Op? To ja jakiegoś super farta miałem, bo co grał nim przeciwnik, to był super feederem, i to za każdym razem
@Warcraft947 wiesz to też zależy od umiejętności gracza, może po prostu przeciwnik był noobkiem .
No ale 15 razy z rzędu? Może trudny do ogarnięcia po prostu...
TF jest dobrym championem, a budować można w zależności od upodobań: jako ad carry ma nie najłatwiejszą farmę a w tfach trzeba umieć się ustawić - winny temu nie za duży zasięg, zaś moim zdaniem ap może się znudzić (osobiście gram hybrydą która oferuje dobry spam z kart i dmg z autoataku). Jeśli jeszcze chodzi o ap TFa jest on bardzo dobrym pickiem na mida, jak wyżej ktoś pisał stun/slow i nieskończona mana robią swoje.
Co do Janny, nie grałem ją dużo, jednak wiem że dużo łatwiej jest opanować TFa niż ją (mimo tego dawno nie widziałem Twisted Fate'a tylko same Twisted Faile :/). Może tarcza i slow nie są jakoś specjalnie trudnymi do ogarnięcia skillami, to tornada i ulti są nie najłatwiejsze - porównując moją grę na poziomie "zera" i grę kolegi na poziomie "like a pro" (mimo że nie jestem szczególnie zły w grą Janną, ile ja widziałem gorszych...) mogę powiedzieć że to jedna z postaci easy2learn, hard2master.
I moje pytanie - co sądzicie o Vi? Grał nią ktoś trochę więcej niż jedną partię? Od wczoraj zastanawiam się między nią a Wukongiem, jednak za mało nią grałem by móc samemu ocenić jej potencjał.
Bo tf jest trochę trudny .
Tak spytam kto to jest ten/ta Vi?? Jak powiesz to ci pomoge:P
Up- nowy champ. Jest na pbe
Vi to jest nowa czempionka, bruser.
Passive: Po użyciu skilla dostajesz tarczę o wartości 10% maksymalnego hp (18/12/6 s cd).
Q: Dash ładowany podobnie do strzału Varusa (podczas ładowania porusza się wolniej), im więcej tym dalej dashuje, przy pełnym naładowaniu dubluje dmg, 200 dmg na 5 lvlu (przelicznik z ad, nie wiem jaki).
W: Pasywny: co 3 atak zadaje jakiś % maksymalnego hp przeciwnika i zmniejsza o 25% pancerz i zwiększa speed ataku Vi o 30% (przelicznik do obrażeń % z ad).
E: Stackowane do 2 (cd na stack jakieś 14 sec) uderzenie obszarowe. Obszar nie jest duży, przelicznik coś koło 1.2 ad i coś z ap (cd na uderzenie 1 sec).
Ulti: Teleport za przeciwnika zadający 200/375/*** (nie wiem bo nie zdążyłem wbić) + podrzucenie na ok. sekundę (cd 130 sec).
Chyba kupie:) Nie grałem, ale zapowiada się fajnie