Jakiego bohatera kupić?

Słuchajcie, mam taki problem. Wiem, że to nie to ten temat, ale skoro już tu wszedłem to napisze :) Otóż gdy wchodze sobie np. na speedtesta, to ping mam 15-30, lecz gdy tylko wejde do gry rośnie on do 900-1200. Wiecie co może być tego przyczyną?

EDIT: I ten ping zaczyna się dopiero po paru minutach gry. Zazwyczaj 2-3.

@ProGmR

Jak napisałem - kupujesz te itemy gdy potrzebny ci dmg, nie survi. I po za tym jeżeli składasz sunfire relatywnie wcześnie jest to najlepszy item dla tanka do wczesnego mid game'u. Edit: Masz rację, teraz zauważyłem że mocno obcięli koszty Raduina, więc lepiej teraz go złożyć. Dzięki za zwrócenie uwagi :)

@Croova

Lee Sin jest użyteczny w early i mid game, w late jego znaczenie zaczyna spadać, jednak dominacja wczesnych faz gry zazwyczaj pozwala skończyć wcześnie grę. Campy czyści bardzo szybko oraz po zmianach w jungli obok Shaco i Shyvany jest w stanie zgankować zaraz po buffie i wolfach/wrathach. Jarvan zaś skupia się na mid i late game, szybkość jungli nie powala, zaś ganki można porównać do ganków Cho'Gatha - masz tylko jedną szansę i to przy odrobinie szczęścia. Z powodu że większość gier nie dochodzi do late polecam Lee Sina.

Co do pingu - zobacz czy nie masz fps dropów w tym czasie a jeżeli nie to masz mało stabilne łącze (duże wahania między prędkością maksymalną a minimalną), wybierz się do providera jeżeli to nie radiówka.

Lee sin dobry jest w jungli

Rengar vs Khazix pod względem:

- ganków,

- czyszczenia jungli,

- DMG.

+ ogółem ich plusy i minusy.

EDIT: + jeślibyście mogli porównać AD i AP Dzidałkę.

Stanowczo Rengar jak dla mnie Khazix to niewypal , rengar ma b.dobre ganki ze wzgledu na swoj slow na 6 lvlu gankuje bajecznie a z jungla niema problemow w TeamFighcie na ulti szuka okazji do jak najszybszczego zabicia ad/ap carry

Co do Nidalee. Budując ją pod AD, otrzymujesz bardzo dobrego bruisera na topa, który dobrze zbudowany i zagrany jest broken w mid game. Jeśli chodzi o AP, to jej głównym źródłem dmg jest Q skill w formie człowieka. Dzida taka, trafiona z max dystansu potrafi narobić wiele szkód. Warto dodać, że 2 z 3 skilli w formie pantery, również mają przelicznik pod AP.

Siła Nidalee drzemie we włóczni więc nie wiem po co budować ją AD. Ale to moje zdanie.

Ale co z tego że drzemie we włóczni jak rzut włócznią jest najbardziej przewidywalny i najłatwiej go uniknąć ...

@ishtar to za przeproszeniem ile ty grasz w lola ? Czy ty wiesz, że nidalee z trinity force w kocie robi combo, które jest potężniejsze od włóczni ?

Dobrze grana Ap nidalle > Dobrze grana Ad nidalee ;)

Tak, zwłaszcza że ap nidalee nadaje się tylko na supporta, a raczej fragów ad-carremu ks nie będziesz nie ? Co niby może zrobić ap nidalee na midzie, gdzie kontruje ją większość champów ? Nie mówiąc już o solo topie.

Nie zwracajcie uwagi na tego "znawcę", trolli (zwłaszcza słabych) się nie karmi.

Tak się zastanawiam na kogo przeznaczyć kolejne 6300. Miało pójść na Nami, ale nie jestm do końca pewien, niedługo wyjdzie Vi. Tak, te champy róznią się od siebie, ale może ktoś wie na ich temat więcej niż ja, dlatego prosiłbym o jego opinię. Może jakąś krótką charakterystykę.

(Tak, pytałem się już o Nami, a o Vi była gadka, jednak może jest już ciut więcej informacji i takie tam.)

Ap nidka na midzie niszczy , na solo topie sprawdza się gorzej ale bulidowana dobrze jest grywalna , supporta się nią nie da grać więc hm dziwne że masz opinie w 100% sprzeczne z tym co jest naprawdę ;3

Ależ oczywiście ap nidka na midzie niszczy, to czemu nie gra nią żaden przedstawiciel topowych graczy, ani ludzie na wysokim elo ? Bo jest słaba na midzie.......Zaś na topie jest moim zdanien nie najlepsza, ale radzi sobie lepiej niż pod ap.

@Azrael, grałem vi na pbe to samo z nami i mogę ci powiedzieć, że moim mainem i następnym champem będzie VI

-boski aoe dmg z e walniesz raz cd 1 sekunda, walniesz drugi cd 7 sekund

-mały doskok z q, ale za to z dmg

-passyv z w coś ala vayne+dodaje ci attack speeda

-ultem się przyciągasz do wroga po czym go wybijasz w powietrze

A o ładnym wylądzie nie wspominam heh :D.

Przecież taki ktoś jak Ty musi wiedzieć wszystko o ludziach na wysokim elo i o topowych graczach , przecież połowa z nich to Twoi bliscy przyjaciele którzy zamiast opowiadać śmieszne żarty na podwórku opowiadają Ci jak buildować nidalee pod Ad . Hm okej to tyle co do znawcy nidalee gg . Vi czy Nami ? Kupuj Nami . Lepiej żeby polaczki grały role którymi się nie da zepsuć całej gry :D

eb6.jpg?1307463786

No dobra, ale tak ciut więcej info? Jak sprawdza się w porównaniu do innych champów w takim typie? Czy trudno ogarnąć ją tak, żeby wycisnąć z niej jak najwięcej i w jakiej fazie gry sprawdza się najlepiej?

@edit Chodzi mi jak sprawuje się wzgledem podobnych. Bo jak wiadomo nie każdy np. ap jest taki sam.

Grałem tą postacią 1 raz, nawet na nią dobrego buildu nie miałem, ale na początku sprawowała się dobrze, to samo w mid game, a jak się sprawdza co do innych postaci ?Co ci mam więcej opisywać ? Podałem ci jak jej skille działają, jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej to po prostu wejdź na yt.

Jednak ma większy ten doskok, ale nie zaważyłem tego, bo grałem na smartcastach, wybacz ;).

@EDIT masz

Pickuje ktoś jeszcze Ankę na rankedach? Widzę ją tak rzadko, że aż wcale. Opłaca się czy nie bardzo? Ja na 15-20lvl'u potrafilem wbic 25:5 i to bez jakiś większych problemów, jej burst jest ogromny, ale mimo tego nie widziałem jeszcze żadnego rankeda z nią. Jaki jest tego powód?

Ponieważ anka to tak łatwy champion, a zarazem przewidywalny, że nikt nią nie gra ;).

Np. taka Katarina, też jest strasznie łatwa i przewidywalna, mimo tego masa ludzi nią gra.