Jakiego bohatera kupić?

Bo Ankę konruje i będzie konrować każdy nowy champ, bo nastała era high range postaci jak lux, cass, brand, syndra, gragas itp. Anka podchodzi, dostaje combo i na tym się kończy. Co innego po 6 lvl, ale przed 6 pewnie padniesz z 2 razy, bo będzie ciężko.

@UP

Katą łatwiej się nafeedować z powodu jej burstu i spamowalnymi skillami. W TF wystarczy R, potem W i E, a penta sama się wbije.

Czyli po prostu ma mały range?

@Croova z tym, że katarina jest przewidywalna i taka łatwa to bym się kłócił, wnosi więcej do team fightów i dzięki swojemu shumpo jest nieprzywidywalna+do tego łatwy feed w early game.

Anka ma strasznie mały range, chyba nawet mniejszy od ryze.

Potrzebuje dobrej postaci do jungli ( tak wiem ze bylo to omawiane na wczesniejszej stronie ale mnie z tamtych postaci interesuje tylko Diana ) Co mi zaproponujecie ( najlepiej postać którą mało osób gra a nie jest zbyt trudna :) ).

Ogółem do jungli zbieram teraz na Rengara, ale on chyba do bardzo łatwych nie należy. Jax ma bardzo dobre ganki, a zarazem jest w miarę tanią i łatwą postacią, więc go Ci polecam (ew. Shaco).

Czekaj vi, będzie się nadawać w jungle ;).

A za ile dni wyjdzie Vi ?

Wydaje mi się, że we wtorek ( ew. coś niedaleko wtorku ). Do jungli polecę ci Amumu. Szukam postaci na bota ( ad carry ) lub mida. Zastanawiam się nad Dianą i Ezrealem. Obiema postaciami grałem, ale nie wiem, którą wybrać jako tą pierwszą. Lubię, gdy postać ma mobilność, dmg i najlepiej survi. Chcę, aby postać nie była kontrowana prze byle jakiego picka i żeby była bardziej pod mid / late game niż early.

Zakupiłem Shyvane i na razie jest bardzo dobra szybko idzie jungla gangi takie sobie a jak wy oceniacie ta postac ?

Shyvana + Wukong oboje na nowym Tiamacie na ulti robia co chca 2 postacie wygrywaja Ci gre :)

Tylko mam jedno pytanie jaki build na shyvane ( przepraszam ze wtym dziale ) Bo ja robie tak maczeta 5 red, lataria i tabi lub merki, pozeracz, zapal ( chce robic moc trojcy ), potem te itemek co daje 70% szybkosci ataku i gra sie konczy i mam staty 11/8/19 na botach -.- Co ja robie nie tak ? A runki to na razie mam 20 lvl wiec mam tylko full pieczeci dajach atak

Co robisz nie tak ? Wszystko.

warn_ico.png
Warn za offtop. Ogólnie za wypisywanie głupot odsiadka na 10 dni. Następny wybryk i ban na stałe. - crracked

To jaki proponujesz build ?

O ci nic nie zaproponuje, to troll. Sam kupiłem tą postać dzisiaj w promocji i jestem zachwycony, jeden z lepszych czampów jakimi grałem. Na początku kupuje te junglowe itemki, maczete, szpony i latarnie, potem lodowy młot, krwiopijca i gra zawsze się wtedy kończyła, narazie trzy gry wygrane (dwie na botach), próbuje różnych buildów.|

Ps. Ten item na szybkość jest dla postaci dystansowych ;)

Ja tez kupilem ja w promocji :)

Dobra, rada od "doświadczonego" gracza. Jeśli chcecie się nauczyć grać w lola, to nie grajcie na boty... Bot to nie człowiek. Ma zupełnie inne zachowanie. Nie myśli, nie analizuje. Później gracze którzy grali caly czas coop vs AI, wbijają lvl 30, myślą sobie "ooo, mam 30 lvl, dobrze sobie radze, zaczne grać ranki"... I później wszyscy płaczą na forach ze istnieje "elohell"... "Elohell" to jest właśnie nic innego jak duża liczba graczy którzy uczyli się grać na botach... Więc dam wam dobrą radę. Grajcie normale, drafty, cokolwiek, byle nie boty. Nie nauczycie się grać jeśli nie będziecie porzegrywać. Przegrana skłania do refleksji, "co zrobilem nie tak, mogłem tu warda postawić" itp, itd. Więc dobra rada od wujka Zarana, Na normale chłopcy i dziewczęta, na normale!

@Down Do tematu w sumie nic, ale pomyślałem, że dobra rada nikomu nie zaszkodzi, prawda? Nie miałem na celu krytykowania kogoś, czy czegoś podobnego. Po prostu sam uczyłem się grać na normalach, a jak widze poziom jaki reprezentują boty, to mi sie płakać chce. A co do championów, buildów chętnie służę pomocą. Wrazie czego add "Zaran" na euw :P

@Up co to wnosi do tematu ? Dyskutujemy na temagt Shyvana a nie czy gramy na botach czy normalach.

Jak ja się uczyłem grać to co-opów jeszcze nie było :)

Dobra, rada od "doświadczonego" gracza. Jeśli chcecie się nauczyć grać w lola, to nie grajcie na boty... Bot to nie człowiek. Ma zupełnie inne zachowanie.

Wiesz, ja też zawsze jak kupię sobie champa, to gram 1-2 rundy na botach, żeby ogólnie praktycznie poznać postać i dopiero wtedy idę na normale. Po kilkunastu rozegranych normalach z dobrymi wynikami mogę tym champem grać ranki. Jak od razu byś poszedł na normale, to też kończysz ze statami 0/xx, po czym możesz nabrać do tej postaci złego nastawienia. Tak więc 1-2 rundy na boty, jeśli długo postacią się nie grało lub jeśli w ogóle się nie grało, jest dobrym pomysłem.

Ja tak nie mam. Jak kupiłem irelie to od razu na rankedy poszedłem. Tam najlepiej się uczyć.