Jakiego bohatera kupić?

Jeśli grasz for fun i premade, to nie ma problemu. Ale grając samemu lepiej zagrać rundkę czy dwie na botach, żeby chociaż wiedzieć co postać robi i uniknąć głupich sytuacji (oraz często wyzwisk) podczas normalnej gry.

TuKu , nie wiem czy wiesz ale jak ktoś nie ogarnia postaci bo ją dopiero co kupił to raczej na rankeda nie idzie bo :

1. Nie umie nią grać

2. Rozpier*oli rankeda innym ...

A moje pytanko : " Założyłem nowe konto , pograłem trochę mam aktualnie 11 lvl i zakupiłem Jayce i dostałem "gratis " skórkę full metal Jayce . Jak sądzicie czy to jakiś bug ??

Możliwe, z resztą co za różnica? :D Siedź cicho, bo ci zabiorą :D

Wiem , a może to prezent na święta dla nowych xD

Wzmianki żadnej nie było, a jak dla nowych to ździerstwo i oszustwo :D

Hehehe .

warn_ico.png
Warn za offtop. - crracked

Jakie postacie do jungli które mają dobre ganki a jednocześnie mozna nimi iść na solo topa. Chodzi mi o takich trochę tankowatych np. Lee Sin

W cholere jest takich postaci, określ bardziej swoje oczekiwania od nich. Ogółem polecam Kha'zixa, dobry na solotopa, a i w jungli sobie nieźle radzi

Kha'Zix to kupa, już Rengar po stu nerfach jest dwa razy lepszy od niego.

Możesz spróbować w jungli Shaco, w early daje mocno rade, ale w late gamie może co najwyżej possać jajka Masterowi Yi.

Kha może nie jest jakiś ultra słaby. Ogarnięty da radę coś zabić, ale jest to słabsza kopia rengara. Może i ma niewiele lepszy dmg i heala(mniejszy CD), ale Rengar ma dużo lepsze ulti i nie ma many. Z tym healem na W może bardzo długo wytrzymać na linii. W jungli dawno nim nie grałem, ale też daje rade z tego z widze.

Po pierwsze Kha i Rengar to postacie które są stworzone do innych celów, więc nie można ich porównywać ani nawet budować tak samo. Pomimo iż skille rengara (passywka ulti itp) są typowo jak dla assasyna, to jednak nim nie jest. Buduje się go głównie na tanka (HP, cdr, resisty). Natomiast Kha'zix nadaje się tylko i wyłącznie na assasyna. Jego zadaniem jest Doskoczyć, wyeliminować ad/ap carry przeciwników i jeśli się uda yo wyskoczyć, jeśli nie, to trudno. Więc nie bardzo tutaj można mówić, że kha to słabsza kopia rengara.

Rengar.. tank... I przez to właśnie jest opinia, że to kupa. Wszyscy go budują na tanka/offtanka, gdzie lepiej jest złożyć FM, MoM i reszta w DMG. W końcu trzeba nastakować jego itemek.

Uwierz mi, gram w LoL'a dość długo i uważam siebie za doświadczonego i dobrego gracza. Więc nie mogę się z Tobą zgodzić. Rengar obecną chwilę jest jednym z NAJLEPSZYCH tanków (o ile można mówić o takiej roli) dostępnych w grze. Ma regen hp, slow/root aby chronić ad/ap carry, a solo topa może zdominować wyłącznie z samym "Giants belt'em". A co do jego item'ka, nie opłaca się go kupować. Potrzebnych jest za dużo stacków aby się opłacił i za łatwo je stracić (jeśli mówimy o buildzie na assasyna). Nie jak długo grasz w LoL'a, ale nawet jeśli moja opinia nie jest dla Ciebie wystarczająca to wystarczy, że pooglądasz jakiekolwiek zawody, gdzie na topie masz Rengara. Bardzo dobrym przykładem jest gra WE vs Azubu Blaze z IPL5. Polecam obejrzeć.

Wiesz, to jest moja opinia, bo wg. mnie ma słabą inicjację jak na tanka, a w tej roli pomaga mu tylko W, które i tak zostało znerfione o 5%. Q jest usless, bo nie budujemy DMG, E to marny slow/root, ult moim zdaniem bezużyteczny jako tank. Może do inicjacji, ale to i tak w 1 cel, bo uciekać nim nie będziemy. Posiada on marny CC, i heala, co moim zdaniem nie klasyfikuje go do roli tanka, a tym bardziej do jednego z najlepszych tanków. Shen, Amu, Malph, nawet Jayce na full tank + trifoce będzie lepszy, bo ma bonusy do MR i Armor'a. BTW. nie patrzę czym gra topka, bo ostatnio Alex Ich miał pentę Masterem AP, więc kwalifikuje to Mastera Yi do bycia AP? Nie ;)

Master Yi z odpowiednim team'em jest BARDZO dobrym ap, tak samo jak nawet Tristana. Działają na tej samej zasadzie co Katarina, czyli tzw. Cleanup Crew. A więc Mastera Yi mozna zaklasyfikowac pod AP. A co do Rengara, to wg. mnie jak i większości społeczności LoL'a jest on dużo lepszym tankiem niż assasynem :). I dla Twojej wiadomości rengar po użyciu W również dostaje bonusy do Armor'a i M Resist'a.

Master Yi z odpowiednim team'em jest BARDZO dobrym ap.

Właśnie, z dobrym teamem, czyli pick baaardzo sytuacyjny, poza tym za dobrym APC to on nie jest. Co do Rengara, to naprawdę widziałem wielu tanków i są usless. No chyba, że powiesz mi co on takiego robi w TF poza healowaniem siebie.

Mianowicie może zrobić bardzo dużo. Sam z siebie ma ma duży dmg, więc np może skoczyć na ad/ap carry przeciwnika, przeszkodzic mu w focusowaniu własnego teamu. Jako assasyn tego nie zrobi, bo mało który team zostawi swojego adc samemu sobie. A zbudowany pod tanka Rengar może spokojnie przyjąć na klate "heavy fire" przeciwnego teamu przez dobre pare sekund, co daje okazje dla drużyny na eliminacje bruisera albo ap carry przeciwnika. Pozatym główną zaletą Rengara jest to, że zbudowany pod tanka, może bez problemu pushować lane, nie bojąc się ganków.

On MIAŁ DMG sam z siebie, dostał nerfy na Q, gdzie kiedyś jego DMG z ulepszonego Q wynosił 250%, to rozumiem, że mógł mieć DMG, ale nie jak ma teraz 100%. Zbudujesz 5 itemów defensywnych i zaginasz na 100 AD na 18 lvl. Rzeczywiście, może sobie połaskotać ADC po brzuchu, to na pewno mu przeszkodzi :P

Zobacz jak wygląda gra Rengarem na tanka, a dopiero potem się wypowiadaj

Nie zagram, bo nie ma on nic przydatnego dla tanka. Nawet nie potrafisz podać argumentów.