Jakiego bohatera kupić?

Kolego. W LoL'u mam rozegranych ponad 5k gier. Uwierz mi na słowo, że Rengar na tanka jest dużo lepszy od assasyna. Może na 1400 elo gdzie ludzie grają czasem gorzej niż boty assasyn się sprawdza. Ale kiedy wejdziesz na 1900+ to zobaczysz, że survi>dmg :) O ile wejdziesz na takie elo :)

Rengar pod tanka ? Zależy o co ci chodzi, bo jeżeli o coś typu warmog, sunfire, banshee, guardian angel, merce, i jeszcze jakiś jeden tankowny item, to wtedy rengar jest gównem, robi za dużego miniona i nic poza tym, ale jeżeli chodzi ci o tanka typu merce, warmog, trinity, mal of malmarius, guardian, atma to jest git.

Dla szukających supporta polecam Sone!Ma wszystko czego trzeba:Poke,heal,mobilność,Mini Exhoust z pasywa,AoE stun.Jedyny mankament:łatwa do zabicia jak namoczony papier,ilość hp i resistów mżna naprawić itemami.W TF'ach nic tylko nadupcać palcami QWEQWEQWEQWEQWEQEQEQWEQWEQWEQWEQWEQWE i rzucić dobrego ulta i po sprawie.Jak leona będzie w rotacji to sprawdzę bo to jedyny supp jakim nie grałem.

Właśnie tak jak wspominałeś, Sona jest bardzo papierowa, dlatego jedyny champ z którym się dobrze komponuje to Graves (z uwagi na pasywke + sporą ilość hp). A co do Leony, z masterkami 0/21/9 jest idealnym supportem. Stajesz w krzakach i jak przeciwnik próbuje last hitować E+Q i odganiasz go pod wieżę. Pozatym jest bardzo ciekawa do grania :)

Kolego. W LoL'u mam rozegranych ponad 5k gier. Uwierz mi na słowo, że Rengar na tanka jest dużo lepszy od assasyna. Może na 1400 elo gdzie ludzie grają czasem gorzej niż boty assasyn się sprawdza. Ale kiedy wejdziesz na 1900+ to zobaczysz, że survi>dmg O ile wejdziesz na takie elo
Rengar pod tanka ? Zależy o co ci chodzi, bo jeżeli o coś typu warmog, sunfire, banshee, guardian angel, merce, i jeszcze jakiś jeden tankowny item, to wtedy rengar jest gównem, robi za dużego miniona i nic poza tym, ale jeżeli chodzi ci o tanka typu merce, warmog, trinity, mal of malmarius, guardian, atma to jest git.

Ja biorę pod uwagę właśnie full tanka, który jest gównem i nic poza tym. Jeśli chodzi ci o survi-offtanka, to jak najbardziej taki build jest lepszy niż glass cannon.

Glass cannon nie sprawdza się na nikim, szczególnie jeśli mówimy o mele championach...

Kogo polecacie na topa? Zastanawiam się nad rengarem i renektonem. Wiem, że renekton strasznie słabnie w late. Czy któryś z nich jest dobrym pickiem na rankedy?

Zależy na co się nastawiasz (btw, renek jest super dobry na late). Dobrym wyborem jest właśnie Renek, Lee (na early game), Kha, Nidalee (warmog, frozen mallet op), Jax, Olaf...

Z moich doświadczeń nie ma żadnego bruisera który jest dobry w late game.Bruiser jest dobry tylko w early i mid game.Chociaż jeszcze tego nie widziałem ale Yorick z Muramana by coś robił.

Renekton dobry sustain,jest potęgą zwłaszcza w early,ma dmg,ma stuna,dasha,brak many oraz AoE dmg z ulti i Q czyli całkiem spoko.

Rengar z Q + Triforce ma dobry dmg,sustain z W i jakieś tam CC z E.Ulti fajne,zarówno do ucieczki jak i do pościgu/ataku z zaskoczenia.

Z moich doświadczeń nie ma żadnego bruisera który jest dobry w late game.Bruiser jest dobry tylko w early i mid game.Chociaż jeszcze tego nie widziałem ale Yorick z Muramana by coś robił.Renekton dobry sustain,jest potęgą zwłaszcza w early,ma dmg,ma stuna,dasha,brak many oraz AoE dmg z ulti i Q czyli całkiem spoko.Rengar z Q + Triforce ma dobry dmg,sustain z W i jakieś tam CC z E.Ulti fajne,zarówno do ucieczki jak i do pościgu/ataku z zaskoczenia.

RLY ?

Irelia, Olaf, Yorick, VI, nidalee, jax, jayce, malphite, riven, pantheon, ww...

Zależy na co się nastawiasz (btw, renek jest super dobry na late). Dobrym wyborem jest właśnie Renek, Lee (na early game), Kha, Nidalee (warmog, frozen mallet op), Jax, Olaf...

Masz 5k gier i wg. ciebie renek jest dobry w late? Rengar pure tank, Renek dobry w late... >_> jak grasz na warzywa i masz 10/0 po wyjściu z early.

Moglibyście powiedzieć co robić, gdy mam już full build oraz posiadam nadal ponad 5k golda? Co robić z tymi pieniędzmi?

głupie pytanie po prostu kupuj poty na hp , ap i oracle

Albo dopełniaj build lepszymi itemami, tzn sprzedajesz early-game'owe i kupujesz lepsze.

Skoro mam 5k gier i nadal uważam, że Renek jest dobry w late, a Rengar jest tankiem, to chyba coś Tobie się pomyliło, a nie dla mnie :)

Nie wiem czemu ludzie negują late-game Renektona. On ma spore przeliczniki (80/120% AD na Q, 75%x2/x3 na W, 90+90/90+135% na E), nie wymaga many, ma 3 AOE skille (w tym jeden z magic dmg)... jedyne o co trzeba zadbać to odrobina CDR, by w walce używać skilli jeszcze częściej... i jeszcze częściej... i trochę survi, żeby się nie złożył w kilka sekund. To co prawda wymaga itemów, ale można nim bardzo dużo obrażeń wyciągnąć, a stun, redukcja pancerza i leczenie się z Q jeszcze bardziej ułatwiają sprawę. Co prawda nie ma tak mocnego late, jak wielu innych, ale to nie zmienia faktu że nie staje się kompletnie useless pod koniec gry - nadal potrafi zrobić swoje i to w strasznym dla wroga stylu.

Skoro mam 5k gier i nadal uważam, że Renek jest dobry w late, a Rengar jest tankiem, to chyba coś Tobie się pomyliło, a nie dla mnie

Ilość gier nie jest dla mnie wyznacznikiem skill'a, więc jeśli to twój jedyny argument, że "mam 5k gier, więc Renek jest dobry w late, a Rengar pure tank OP", to z Tobą dyskusji prowadzić nie zamierzam.

@n4zArh

Jego DMG w late w porównaniu do early jest drastycznie niższy, więc nie ściągniesz ADC w sekundy. BTW. ja nie powiedziałem, że jest słaby, tylko słabnie, a jego poziom stoi na przyzwoitym poziomie, gdzie jego siła to early i to w tym czasie ma zgnoić enemy na lane, aby ten nic nie znaczył w grze. Oczywiście, w late może uprzykrzyć życie przeciwnikowi, ale nie tak jak w świetnym dla niego early.

Siema, jestem w sumie zielony jeśli chodzi o LoL'a, możecie mi pomóc wybrać postać? Raczej preferuje atak dystansowy, ponieważ w zawarciu szybko padałem gdy grałem z ludźmi, Ashe odpada na wejściu, myśle, że chyba lepiej mi będzie zagrać magiem, taka odskocznia ponieważ zawsze grałem fizycznymi postaciami. Ma to być postać nastawiona konkretnie na ofensywe, bez skilli pomocniczych, sam atak, no i taka jak mówie, bym mógł sobie nią stać gdzieś dalej i po prostu "postrzelać" w innych, i aby była dobra na początku, i na end game. Pomożecie ;)?

Skoro jest nowy to pewnie chodzi Ci o tania postac no to zacznijmy od Veigara potezny DMG AP + AoE Stun

Veigar, Lux (ale ona ma shielda), a z droższych to może Ziggs, albo Xerath-pasuje idealnie, ale 6300 IP.