Do tego co koledzy powiedzieli można dodać Annie też bardzo mocny mag jak się ogarnie.
Jakiego bohatera kupić?
@Jakasha, veigar może być trudny na początke, ja bardziej polecam ryze
@ProGmR, masz rację jeżeli ktoś ma rozegrane 5k gier nie musi być prosem, a może być wręcz przeciwnie.
@n4zArh, ale late game renektona jest słaby w porównaniu do early, a jeżeli ktoś potrafie grać defensywnie przeciwko renektonowni, to taki renekton już siada w mid game.
@Zaran, jaki masz build na tego rengara ? Chodzi mi o to, czy składasz go full tank, czy off tank.
Zakupiłem Veigara, dzięki za pomoc.
I co, dobry on? Bo tez sie zastanawiam czy nie kupic.
Veigar jest dobry wtedy, kiedy potrafisz last hitować, ze względu na jego passyv, ale nie polecam go początkowym graczom+do tego szybko schodzi mu mana, nie wspominając, że jego stun nie należy do najłatwiejszych.
@UP
Do tego dochodzi fakt, że do TF'ów są lepsze picki z AoE DMG, ale jak na początek to bardzo dobry wybór
Przecież Vaigar to postać na ograniczone picki. Ultimate Counter na AP jest z niego dzięki ulti, jednak postacie z doskokiem dużo mu robią. Zdecydowanie ciężki, wymagający champ.
Co do mojego buildu na Rengara to: Warmog, Sunfire, Spirit Visage, Mallet, Atma.
Kontra na niego to w dużej mierze postacie z dobrym pushem, np. Morde, bo i tak harass pochłania shieldem, no i Ryze ofc.
Zastanawiam się nad kupnem Dravena lub Dariusa. Jakie są ich zalety i wady?
Sprecyzuj to... Jeden to na topa a drugi to AD Carry.
zaran wywaliłbym atme , spirit visage i sunfire i może nawet warmoga a wstawiłbym paszcze malvortiusa , jego kieł , bloodthrister , mallet i np guardian albo omen albo trinity
Jakie polecicie midera, dobrego do TF'ów (coś ala Katarina)?
@UP
Gragas- Q/R idealne do TF+slow/dash z E i zmniejszony dmg/dostajesz mane z W. Polecam, świetny champ.
Polecam fizza,anivie,ziggs lub karthusa do team fightów. Nie zapominajmy o lux ale lux to support ; P
@UP
Lux to APC, a Fizz słabnie w TF.
Jeśli chodzi Ci o coś w stylu Katariny (czyli typowy "cleanup") to polecam Eve, albo właśnie Fizza. Bardzo szybko można pozbyć się przeciwnego adc, albo wyczyscic pozostalosci po TF'ie
Fizz skupia się głównie na wyeliminowaniu jednego, najgroźniejszego przeciwnika. W TF na wszystkich słabo się spisuje.
Lux to AP Carry lecz ze swoimi CC jest brana pod uwagę jako support tak samo jak Zyra.
Podobne do katy jezeli chodzi o mobilnosc Ahri/Fizz/Eve a jezeli zalezy Ci na dobrym AOE DMG to Ziggs/Gragas/Karthus oj wiele jeszcze postaci z wszystkich wymienionych osobiscie polecam Gragasa lub Ziggsa
Od siebie, do tf'ow, polecam Gragasa.