Jakiego bohatera kupić?

Do tego co koledzy powiedzieli można dodać Annie też bardzo mocny mag jak się ogarnie.

@Jakasha, veigar może być trudny na początke, ja bardziej polecam ryze

@ProGmR, masz rację jeżeli ktoś ma rozegrane 5k gier nie musi być prosem, a może być wręcz przeciwnie.

@n4zArh, ale late game renektona jest słaby w porównaniu do early, a jeżeli ktoś potrafie grać defensywnie przeciwko renektonowni, to taki renekton już siada w mid game.

@Zaran, jaki masz build na tego rengara ? Chodzi mi o to, czy składasz go full tank, czy off tank.

Zakupiłem Veigara, dzięki za pomoc.

I co, dobry on? Bo tez sie zastanawiam czy nie kupic.

Veigar jest dobry wtedy, kiedy potrafisz last hitować, ze względu na jego passyv, ale nie polecam go początkowym graczom+do tego szybko schodzi mu mana, nie wspominając, że jego stun nie należy do najłatwiejszych.

@UP

Do tego dochodzi fakt, że do TF'ów są lepsze picki z AoE DMG, ale jak na początek to bardzo dobry wybór :P

Przecież Vaigar to postać na ograniczone picki. Ultimate Counter na AP jest z niego dzięki ulti, jednak postacie z doskokiem dużo mu robią. Zdecydowanie ciężki, wymagający champ.

Co do mojego buildu na Rengara to: Warmog, Sunfire, Spirit Visage, Mallet, Atma.

Kontra na niego to w dużej mierze postacie z dobrym pushem, np. Morde, bo i tak harass pochłania shieldem, no i Ryze ofc.

Zastanawiam się nad kupnem Dravena lub Dariusa. Jakie są ich zalety i wady?

Sprecyzuj to... Jeden to na topa a drugi to AD Carry.

zaran wywaliłbym atme , spirit visage i sunfire i może nawet warmoga a wstawiłbym paszcze malvortiusa , jego kieł , bloodthrister , mallet i np guardian albo omen albo trinity

Jakie polecicie midera, dobrego do TF'ów (coś ala Katarina)?

@UP

Gragas- Q/R idealne do TF+slow/dash z E i zmniejszony dmg/dostajesz mane z W. Polecam, świetny champ.

Polecam fizza,anivie,ziggs lub karthusa do team fightów. Nie zapominajmy o lux ale lux to support ; P

@UP

Lux to APC, a Fizz słabnie w TF.

Jeśli chodzi Ci o coś w stylu Katariny (czyli typowy "cleanup") to polecam Eve, albo właśnie Fizza. Bardzo szybko można pozbyć się przeciwnego adc, albo wyczyscic pozostalosci po TF'ie :)

Fizz skupia się głównie na wyeliminowaniu jednego, najgroźniejszego przeciwnika. W TF na wszystkich słabo się spisuje.

Lux to AP Carry lecz ze swoimi CC jest brana pod uwagę jako support tak samo jak Zyra.

Podobne do katy jezeli chodzi o mobilnosc Ahri/Fizz/Eve a jezeli zalezy Ci na dobrym AOE DMG to Ziggs/Gragas/Karthus oj wiele jeszcze postaci z wszystkich wymienionych osobiscie polecam Gragasa lub Ziggsa

Od siebie, do tf'ow, polecam Gragasa.