Jakiego bohatera kupić?

Do tf'ow jako ap carry sprawdza sie brand:D combo + ulti robie niezla zadyme:D no i jeszcze pasyw

Gragas odpada (nie podoba mi się), co do Fizz'a/Eve/Ahri wszystkie posiadam. Najlepszym wyborem byłby chyba Brand, chociaż pomyśle też o Ziggim.

Edit: A co myślicie o Xerathie? Niby ma dobre ulti + stun (chyba AoE, nie pamiętam), mobilność słaba, ale za to zasięg z rozstawionym W jest ogromny.

Xerathem możemy brać udział w tf, a tak naprawdę bedziemy na takiej pozycji, że ciężko będzie nam coś zrobić. Super aoe, epicki zasięg i piękny dmg. Polecam Xeratha, bardzo.

Xerath... świetny champion. Tak jak wyżej: ma dość słabą mobilność, ale nadrabia to chorym zasięgiem po uziemieniu. Wymaga dobrego pozycjonowania oraz teamu, który nie pozwoli przeciwnikowi dopaść rozstawionego Xerusia. No i wypada grać z głową, zasięg pozwoli wykończyć niejednego wroga, który stanie w miejscu licząc na to że zdąży uciec w razie pojawienia się wroga. A tu ŁUP! :)

I jeszcze jedno. Mało kto zdaje sobie z tego sprawę, ale Xerath z dobrym buildem kompletnie olewa magic resisty dowolnego wroga, łącznie z Galio...

W dodatku Xerath dostał teraz pośredniego buffa, tzn. % pen jest teraz liczony przed flat, co daje mu większy DMG biorąc pod uwagę jego pasywkę z magic pene.

Siemka , mam pytanko zastanawiam się nad dwoma postaciami : Galio oraz Ganplank . Powiedzcie mi coś o nich o ich plusach i minusach

Galio, zazwyczaj pick na mida. Świetna pasywka kontrująca AP Carry. Tankowaty.

Gankplank, pick na topa. Ogromny dmg z Q, heal, dodatkowy attack i movement speed. Offtank.

Duży + Gankplank'a- ma najwięcej startowego HP (nie wliczając masterek i run)

Kolejny duży + dla GP, jako jeden z nielicznych zabija Dariusa 1v1 na 1 lvl :D Taka ciekawostka.

Kolejny + ma jedne z lepszych skinów w grze.

I kolejny - w late sciąga supporta na dwie klamy.

Kolejny - jak mamy szczęscie to w early rąbiąc kryty łatwo zbieramy kille.

GP jest słabym pickiem na topa z jednego prostego powodu. Brak CC. Można mu zbudować gauntleta, ale slow to malo. Jeśli już, to polecam Galio. Dobry Flash + R i teamfight wygrany. Koniec kropka :)

@Zaran może i ma brak cc, ale sam usuwa z siebie wszystkie cc :).

Jak masz ogarniętego junglera lub sam jesteś ogarnięty, to cc ci nie potrzebne. ;)

gp jest dobrym toperem

- pistolecik przeszkadza w farmie przeciwnika i pomaga tobie

- owoc usuwa efekty i leczy

- ulti slołuje i np oczyszcza lina

Grając na midzie gdzie najlepiej stawiać wardy? W pierwszych krzakach, w drugich, może pomiędzy krzakami? Grając normalnym miderem stawiam z dwóch stron, ale grając Katariną i mając do wykorzystania 2 wardy (z tego itemu) wole postawić jeden przy turrecie, żeby w razie problemów po prostu do niego podskoczyć z E, więc warduje tylko jedną stronę. Którą lepiej: od strony blue czy reda? Może po prostu wydać więcej golda i kupić ten lepszy item, który umożliwia stawianie 3 wardów? A może w ogóle nie kupować tego itemu, tylko brać zwykłe wardy (czyste, po 150g).

W kancie tych drugich więc widzisz gdy ktoś nadchodzi z większej odległości.Wardujesz 1 stronę i się jej trzymasz.

Jak ogarnąć Shena na solotopie?Jaki build polecacie?Jak nim grać?Mam problem bo on ma tylko 1 umiejętność zadającą obrażenia.

Ale jungler może zawsze wejść tą boczną linią (nie głowną rzeką) i wtedy ten ward nic nie daje.

@R3d na dwie takie umiejętnośći. Ja myślę, że tak - buty 3 poty>wormog>buty zależnie od przeciwnika>wits end>itemy tankujące, np. drugi wormog, albo thornmail, albo spirit visage(tak to się pisze?) ja tak zrobiłem i pod koniec z nudów zacząłem skłądać rabadona. Maxujesz Q i E. Dla mnie W jest raczej skromnym dodatkiem, bo praktycznie przez całą gre mam 0 AP.

Ale jungler może zawsze wejść tą boczną linią (nie głowną rzeką) i wtedy ten ward nic nie daje.

W wypadku junglera który tak robi warto ustawić wardy nieco dalej, by mieć większe pole widzenia. W ogóle kwestia wardowania mida jest dość skomplikowana, bo to zależy od wielu zmiennych - jak daleko pushujemy, od której strony spodziewamy się wroga, co chcemy przypilnować na jungle... przykładowo, jeśli mamy około 12 minutę to w większości przypadków ward powinien iść od strony blue - w ciągu minuty-dwóch golem się zrespi, a lepiej wiedzieć czy ktoś życzliwy się nim nie zainteresuje. Moim zdaniem mid to najtrudniejszy lane do zwardowania w dobry sposób, mimo że jest z reguły lanem najgorszym do gankowania (no, może porównywalny z botem dzięki supportowi).

Poszukuje postaci ktora nie bede potrzebowal bardzo duzego feeda i bedzie miala duzo hp i spory atak. Moja ulubiona linia byl bot jaki adc ale po jednak adc jest zbyt papierowy i musi miec duzego feeda. Co polecacie ( na rankedy ).