Jakiego bohatera kupić?

Darius, Olaf.

Jedna z tych dwóch powyżej, bądź ostatecznie Garen albo Tryndamare

Irelia też powinna fajnie działać. Co prawda potrzebuje się trochę nafarmić, ale za to da ci niesamowite survi.

No i mógłbyś zastanowić się nad Jaxem, o ile obecnie nie jest zbyt często banowany. Poza tym, tak jak powyżej - Olaf będzie jednym z lepszych wyborów.

Wyprobuje olafa bo darkiem juz gralem

Fiora czy Talon ?

Miałem wcześniej fiorę ale sprzedałem to jest dobry adc z dps co bardzo kocham ale pamiętam że z fiorą miałem zacięcie tj. pierwsze 10 gier szły mi nią wręcz wyśmienicie staty po 10/2 itp a potem coś się stało że mi nią w ogóle nie szło daltego się boję trochę jej brać... jakie są wasze opinie na jej temat?

Talon raz nim grałem trochę dziwnie się nim gra wg, mnie nie podoba mi się ulti za bardzo ciężko trafić i w ogóle, ale widziałem nieraz jak talonem kokszą. Która z postaci jest łatwiejsza do ogarnięcia i jaki build powinno się składać do talona itp

Fiora czy Talon ?Miałem wcześniej fiorę ale sprzedałem to jest dobry adc z dps co bardzo kocham ale pamiętam że z fiorą miałem zacięcie tj. pierwsze 10 gier szły mi nią wręcz wyśmienicie staty po 10/2 itp a potem coś się stało że mi nią w ogóle nie szło daltego się boję trochę jej brać... jakie są wasze opinie na jej temat?Talon raz nim grałem trochę dziwnie się nim gra wg, mnie nie podoba mi się ulti za bardzo ciężko trafić i w ogóle, ale widziałem nieraz jak talonem kokszą. Która z postaci jest łatwiejsza do ogarnięcia i jaki build powinno się składać do talona itp
Obie są łatwe. Fiora brak CC, dobry ult- jej dni chwały już dawno minęły. Talon- swietny na mida, bardzo dobry early game z late już gorzej. Co do buildów- jeśli nie masz jeszcze doświadczenia w grze to zawsze w jakiś sposób służą pomocną takie strony jak Mobafire, solomid itd.. A jeżeli posiadasz jakąś wiedzę o tej grze i jesteś rozgarnięty. To pojęcie - dany build na daną postać nie istnieje :) Bo enemy jak i twój team zawsze będzie inny ;)
Obie są łatwe. Fiora brak CC, dobry ult- jej dni chwały już dawno minęły. Talon- swietny na mida, bardzo dobry early game z late już gorzej. Co do buildów- jeśli nie masz jeszcze doświadczenia w grze to zawsze w jakiś sposób służą pomocną takie strony jak Mobafire, solomid itd.. A jeżeli posiadasz jakąś wiedzę o tej grze i jesteś rozgarnięty. To pojęcie - dany build na daną postać nie istnieje Bo enemy jak i twój team zawsze będzie inny

Według mnie Talon to postać pod mid i late game, nie pod early ze względu na to, że w early większość champów na midzie niszczy go zasięgiem ;)

Właśnie ściągam pbe ..bo mam większy dylemat czy wziąć talona czy fiorę czy vi ...

Fiora - lubię dpsy

Talon - nie raz widziałem jak ktoś nim ogarnia, że niszczy bez najmniejszego problemu, jednak mam do Was pytanko co do talona czy on ( skoro jest zabojcą) to głównie pod 1 cel ? Bo np. jak jest team-play to do czego należy się ograniczać ? I czy można nim grać na innych liniach czy to 100 % midder? Talon to AP ?

Vi - niezły AD dużo hp bez itemków ale głównie do walki z kilkoma graczami

Vi jest bardziej na jednego gracza niż kilku, no ale niech Ci będzie ;>

Talon AD jest. Jest w miarę dobry na kassadina ( bodajże jego kontra) Firoa dobry dps ale trzeba uwazc( stosunkowo mało hp podstawowego, po kupieniu 2 bloodthristerów nie do zabicia( oczywiście jak ma się full build). No i Vi. Jest dobra ale musi się skupić na wklepaniu dmg w jednego champa bo inaczej z killa nici.

A wracając do talona on jest do 1 vs 1 a w teamfightach do ściągnięcia ad carry (range) albo supporta jak jest mało wytzrymały.

Jak sprawuję się Draven jako ad carry?

Ja się k**wa zastanawiam co wy piszecie???????????!??!?!!? 2BT na fiorze? On gadał o talonie pod AP? Ludzie co z wami jest? Piszesz niby pro rady, w których talon focusuje supporta?To jest oczywiste,że wkleja na carry(najlepiej AP bo ma silence) Vi musi bić w 1 target. To prawda akurat. Bijąc jednego stackuje na nim pasywa z W i szybko zabija. Ale proszę was. Jeżeli nie wiecie za dużo nie wprowadzajcie niektórych w błąd:)

Draven ma mocne early. W mid i late zaczyna już słabnąć, ale nadal jest mocny. Jeżeli sfeedujesz go w early to nawet w late masz problemy. A o feeda na nim nie trudno. Z agresywnym supportem bardzo łatwo zbiera kille.

On gadał o talonie pod AP? Ludzie co z wami jest?

Co z Tobą jest ... JA się zapytałem tylko czy to jest AP

Według mnie Talon to postać pod mid i late game, nie pod early ze względu na to, że w early większość champów na midzie niszczy go zasięgiem

Hah nope xD

Wbijasz 3 lvl, wrzucasz combo E>W>Qdoprawiasz ignitem, ew. dwoma AA i mielonka z APC gotowa. W late ma gorzej, bo nie ma już takich papierków, a Talon nie może sobie pozwolić stać dłużej w TF niż ~3 sekundy.

BTW. Nie mogą go niszczyć zasięgiem, bo Talon ma blinka+silence :P

+ to, że blink ma około 13 sec cd?:D

Więc kogo wziąć bo już siedze od godziny i myślę... talon czy vi ?

Talon- niezły zabójca

Vi- hard AD

Talon jak dostaniesz mida jest swietny counter pick na wszystko(AP) a jezeli naprawde zalezy Ci na super zabojcy nie do ubicia to osobiscie polecam Poppy(450 IP/PZ) gram nia dosc czesto wiec moge Ci nawet jakis build odstapic generalnie dzisiaj z Q Dianie na rankedzie zabieralem po 50% hp + zjadalem Vi na topie ogolnie nie patrz na te nowe postacie ostatnio wychodza crapy typu syndra a te starsze sa bardziej przemyslane . Wracajac do tematu Talon super mid juz na 3/4 lvl spokojnie dominujesz linie Vi nie gralem wiec sie nie wypowiem ale powiem szczerze ze Poppy mialem wiekszy problem z nia jak z Dariusem :)

talon pod ap serio? z tego co pamiętam talon wszystkie przeliczniki ma pod ad...

Vi jest typowym bruiserem a Talon typowym zabójcą.Nie wiem kogo kontruje Vi ale Talon kontruje każdego papierowego AP (czyli 95% z nich).Talon w teorii może iść na wszystkie linie,w praktyce od bruiserów dostaję w d*pę a AD carry kontrują go swoim zasięgiem.Z tej dwójki grałem Talonem (około 10-15 meczy) i mogę spokojnie go polecić.Jest dobry w każdej fazie gry (najlepszy mid-late ponieważ jest pod AD i jego moc zależy od itemów).Dobrze sfarmiony/sfeedowany w mid-late ściąga ludzi na combo.

Jedyne czego Vi powinna się na topie obawiać to Lee Sina - dosłownie zamiata nią podłogę. Sama zaś niszczy wszelkich tanków takich jak Malaphite'a, Voliego czy Garena. Jej słaby early wynagradza mid i late game, gdzie dobrze zbudowana umożliwia rozkładanie naprawdę chorego dmg obojętnie jakiej postaci - często jestem w stanie ściągnąć nafeedowanego carry w ciągu 2 sekund, trochę dłużej jak Talon, a ta ma przynajmniej jakąś przeżywalność. Jeszcze Vi nie ograłem na tyle, żeby powiedzieć czy bardziej opłaca się ją budować pod AS, AD czy AS i AD (+tanky do każdego), tak czy siak, wszystkie te buildy są na razie opłacalne, przy czym AD Vi ma większy dmg ze skilli, lecz jeśli chodzi o autoattack wygrywają Vi z AS.