Ja grałem już Vi dość dużo żeby powiedzieć iż Vi to postać którą idzie się Full (choć pewnie zaraz poleci hejt !) AD i AD i nic więcej ! To jest typowy kombajn który idzie i niszczy
Jakiego bohatera kupić?
Kupiłem Talona - hmm trochę czegoś innego się spodziewałem, na midzie nim jeszcze nie grałem a tam chyba ma największę szansę aby ubić bez utraty życia, bo grając nim na lini to po wywaleniu comba Q,E,W często jest tak, że postacie po prostu dzidują chba że maja low hp to padają i fakt early ma dość słaby ale wraz z lvl,itemkiem co raz lepiej xD Jak dla mnie to jeszcze nie widziałem lepszego AD pod względem combo niż Xin
Jaki build radzicie na niego ? Gdyż ja składam : albo merce lub ioańskie ( te na cd) , czarny tasak,ostrze nieskończoności,lodowy młot,krwiopijca ew. ostrze zniszczonego króla, i jakiś itemik w zależności do sytuacji albo coś na magic res itp
A tutaj dokładniej : Miecz ( ten zwykły +10 dmg za 400) + 2 poty , i składam buty , potem tłuczek, ten wielki miecz za 1550, potem tasak,ostrze nieskonczonosci i potem juz normalnie.
Jeżeli macie jakieś wskazówki to podizelcie się nimi dt. samej gry talonem buildu.
Jak lepiej nim zaczynać ? Doranem czy może buty+3hp czy może tak jak to robię miecz+2hp i od razu pod tluczek ?
Combo talona to E > Q > W
Moglibyście mi przybliżyć te postacie : Diana, Ezreal i Lee Sin ?
Ja grałem już Vi dość dużo żeby powiedzieć iż Vi to postać którą idzie się Full (choć pewnie zaraz poleci hejt !) AD i AD i nic więcej ! To jest typowy kombajn który idzie i niszczy
Nie tyle hejt, co małe przypomnienie: melee, który buduje się podobnie do carry (full AD) ma przeżywalność mniejszą niż dowolny AP champion, który dostanie stuna od Veigara w lategame.
Combo talona to E > Q > WMoglibyście mi przybliżyć te postacie : Diana, Ezreal i Lee Sin ?E>Q>W? Ciekawe
Combo talona to E > Q > W
E>W>Q jak już. Po to masz pasywkę, żeby z niej korzystać. Postacie z m.in. z nałożonym slowem (który posiadasz) otrzymują większy dmg z podstawowych ataków, a Q jest boost'em do AA.
E>W>Q jak już. Po to masz pasywkę, żeby z niej korzystać. Postacie z m.in. z nałożonym slowem (który posiadasz) otrzymują większy dmg z podstawowych ataków, a Q jest boost'em do AA.Q nakłada się na twój AA, więc chyba? oczywiste jest, że Q odpalasz pierwsze bo przy E automatycznie sie nakłada.. A nie zawsze zdążysz nałożyć Q na enemy, bo może być np. szybszy od ciebie...
Q nakłada się na twój AA, więc chyba? oczywiste jest, że Q odpalasz pierwsze bo przy E automatycznie sie nakłada.. A nie zawsze zdążysz nałożyć Q na enemy, bo może być np. szybszy od ciebie...
Tylko, że pasywka nie działa z silencem.
"Talon zadaje 10% więcej obrażeń atakami podstawowymi celom, które są spowolnione (slow), ogłuszone (stun), unieruchomione (immobilise) lub przygwożdżone (suppress)."
Tak więc E>W>Q, jak cel ma slowa to wątpię, że będzie szybszy.
Poszukuję postaci pod ap, która daje najwięcej "funu" z gry. Aktualnie moim mainem jest Swain i bardzo go lubię, ale szukam kogoś innego
Gragas ?
Gragas jest świetny w TF, ale potrzebny jest jako taki skill w rzucaniu beczką w ruchome cele. R>Q>Lich Bane i cel schodzi. Poza tym ma świetne przeliczniki. Ult-1.0, Q-0.9 bodajże. Polecam go naprawdę, a jeśli nie Gragas to może Anivia?
Lux!DESTROY THEM WITH LAZERS!
CC-jest
DMG-jest
Tarcza-jest
Cycki-są
Czemu tak mało ludzi nią gra?
Moglibyście przybliżyć mi Dianę, Eza i Lee Sina ?
@Junior
Diana-OP Mid, OP jungla, dobry solo top.Ogólnie na rankedy opłaca się nią grać, bo można wycarrować grę .
Ezrael-Mimo tego, że dostał dosyć mocnego nerfa na swojego W, dalej jest to dobra postać ze względu na swoją mobilność jak i swojego range z q i r
Lee sin-Jeżeli myślisz, że jesteś dobrym junglerem to kup właśnie go, dzięki niemu można szybko wygrać grę , na solo topa jest to również baaaaardzo dobry pick ze względu na escape oraz dmg w early.
Ogółem rzecz biorąc lee sin daje największy fun z gry .
@R3d
A gdzie Diana się najlepiej sprawuje ? NA midzie, topie czy jungli ?
Moim zdaniem miecie mida, choć dużo osób mówi, że lepsza jest w jungle ze względu na ganki.
Nad Diana bym polemizował. Niby daje radę w jungli ale jednak są lepsze picki. Niby jest to jeden z niewielu ap jungle ale po co? Top to porażka, bo jest zdecydowanie countrowana. Moim zdaniem świetnie daję sobie radę na midzę, jednak dopiero od 6 lvl. Taka trochę Akali wersja 2.0
@Misiael, przecież napisałem, że najlepsza jest na midzie , poza tym w jungle są lepsze picki owszem, ale diana to jeden z lepszych
.
@GrucA
O to chodziło
Dianą grałem normalnie na lini top.bot i dawała rade... a powiedzcie mi coś o poppy
Jak to jest że to jest ze skili AP a składa się nią na AD ?
Dlaczego mało ludzi nią gra ?
I jakieś porady ?
Up- Mało ludzi nią gra ze względu na to , że mało kto z topki ją pickuje. I do tego ciężko jej znaleźć jakąś linię. A można ją składać i AP i AD. I pod to i pod to wykręca kosmiczny dmg.