Jakiego bohatera kupić?

Dianą grałem normalnie na lini top.bot i dawała rade... a powiedzcie mi coś o poppyJak to jest że to jest ze skili AP a składa się nią na AD ?Dlaczego mało ludzi nią gra ?I jakieś porady ?

Poppy jest nie doceniana za to że kosztuje 450 IP a jest taka trudna do opanowania(dla niektórych)

I dla mnie to jest bez sensu.Jest jakaś dobra postać (poppy, garen) nie gra nimi nikt z topki, więc nie gra nimi rzaden gracz, kiedy to garen po reworku jest postacią która niszczy linie w early, mid i late game.Mnóstwo hp black cleaver+last whisper=GG.To samo z poppy, nikt nią nie gra, a przecież potrafi carrować gry....

@Abel no i co, że kosztuje 450 ip ? Przecież ryze też tyle kosztuje a jest main champem alex icha, to samo z kayle która była mainem dariusa i nunu, którym grają topowi supportowie (choć mimo to sona i taric f*ck the system :D).

Up- Bo gracze to idioci. I tylko mnie utwierdzają w przekonaniu.

Tak to czytam, i zastanawiam się, czy ludzi (was) popierdoliło? Już od dość długiego czasu czytam, że jeżeli jakiś champ nie jest w ogóle pickowany, to jest ultra przezajebistym opem który ro***erdala wszystko i wszystkich, tylko jest TRUDNY DO OGARNIĘCIA i dlatego nikt nim nie gra. Nie przecze, jest pare wyjątków które rzeczywiście sa bardzo mocnymi pickami, ale rzadko kto je pickuje (choćby Trundle), ale jak widze jakiegoś idiote, który na rankedzie pickuje Karme, to mam ochotę wyjść z lobby. (w ramach ciekawostki - miałem tą postać w teamie dwa razy, ani razu nie zaliczyła ANI JEDNEGO KILLA, w jednym przypadku gra wygrana dzięki Ryzowi na midzie). Aha, i to że champion nie jest pickowany w każdej grze, to nie znaczy że jest on zapomniany, i każdy ma na niego wyjebane. Poppy nikt nie gra, bo jest 50 lepszych picków od niej, więc po co tym czymś grać? Rozumiem, że na normalu się można nią pobawić, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie weźmie tego na rankedzie, bo jedyne co ta postać ma dobrego to ulti, i na tym kończy się jej wachlarz sztuczek. Dwa piwa dla osoby, która mi powie, co jest w niej trudnego do ogarnięcia. k**wa, to w ogóle w lolu jest COKOLWIEK trudnego do ogarnięcia, czy nagle rozmowa lekko skręciła na DOTE 2? Raz sobie Zileana zarzuciłem, to na chacie od razu posypały się teksty, że jest on starsznie trudny do ogarnięcia i żebym nim nie feedował i grał dobrze (akurat z polakami grałem). Staty 8/4/14 i do tej pory zastanawiam się, czemu on jest taki trudny, bo jeżeli dla kogoś wyzwaniem jest pierdolnięcie na dobijanego sojusznika jego ulti (które trwa 7 sekund) to powinien skasować ta produkcję.

warn_ico.png
Warn za wulgaryzmy. Pamiętaj, że tutaj też obowiązuje kultura i zasady poprawnej polszczyzny. - crracked

@Misiael masz rację, zamiast próbować czegoś samemu to żyją tylko topką.

OK, teraz czas na moje pytanko :D.Otóż mam już sumkę 4,5k ip, a solo top mnie wzywa :P.Mam już większość champów, a na solo topa do kupna pozostały mi takie postacie jak :

-Elise

-Vi

-Zed

-Rengar

-Kha zix

-Fiora

-Volibear

-Wukong

-Renekton

Najbardziej kusi mnie z tych champów Vi oraz kha zix.Słyszałem złe opinie na temat vi, że jest dosyć słaba w late game, ale jakoś nie wierze, że nowa perełka riota po wyjściu jest słaba, a kusi mnie najbardziej z tych champów, ale o kha zixie słyszałem też wiele dobrego, także proszę was o jakieś propozycje, opinie na temat vi, kha zixa i ewentualnie jakiegoś innego z tych champów co wypisałem.

@Chiron powinieneś dostać warna za słownictwo :P.Poza tym kto ci gdzieś pisał, że karma jest op ? Jest 50 lepszych picków od poppy na solo topa ? I poppy nie ma w sobie nic dobrego poza ultem ? Hmmm no to nie wiem czy wiesz, ale jeżeli jej skillem na e wbijesz kogoś w ściane to go zestunujesz, a jej skill na q zabiera 8% hp przeciwnika+jeszcze ma tam jakiś bonus z ad co czyni ją mocną postacią na solo topa.Oczywiście jest wiele postaci które sa niedoceniane, ale jest także wiele które są naprawdę gównem, mimo to uważam, że poppy, garen, syndra, darius, yorick i parę innych champów są dobre, ale niedocenione, ponieważ topka gra nimi rzadko/w ogóle.Ale to tylko moje skromne zdanie z którym możesz się nie zgadzać...

witam od dluzszego czasu zastanawiam sie nad rammusem. chcialcym spytac czy to dobra postac zarowno na topa jak i do jungli, slyszalem ponoc ze ciezko jest nim gankowac no i czy warty jest swojej ceny:D

Na topa nie wiem.Do jungli fajny,ganki fajne,trochę ciężko na początku ale potem jakoś się bije.Ludzie nim nie grają bo dostał nerfa,nie ma dużo dmg oraz że w late robi za chłopca do bicia.

Kogo wybrać Ori czy Lee ,obie postacie są spoko i dobrze mi się nimi gra. Problem w tym ,że mam dylemat ;D +i- znam. Chodzi mi bardziej o fun z gry

W tym momencie walnąłem "baranka" o ścianę. Skąd my możemy wiedzieć, która z postaci daje ci większy fun?

Obie mi dają ,ale chciałbym też wiedzieć np. kto Tobie daje fun Lee czy Ori ^^ Mi osobiscie daje Lee.

Nie wymagam abyś widział co mi siedzi w głowie ;p

Mi osobiscie daje Lee.

Masz swoją odpowiedź. Podoba ci się Lee - graj Lee. No, chyba że chcesz grać pod publiczkę i mieć w nosie własne upodobania.

Kennedy vs malzahar

Kennen

Nie jest uzależniony od many ma lepszy escape i w dobrych rękach aoe stuna w każdym team fightcie. Moim zdaniem jest bardziej użyteczny dla drużyny.

A moje pytanko Rengar czy Zed na solotopa assasina żeby jak najszybciej wykończyć wrogiego ad carry.

@Up up

Kennen,jak kolega powiedział ma lepsze CC,dmg co więcej AOE.Jak wymasterujesz Kennena to możesz zrobić POTRÓJNEGO stuna na jeden cel.

@up

Zależy,Zed niby mocny ale może dostać w d*pę na linii a jego moce zależą od itemów,ma fajny snowball ale słabe CC i jest dosyć papierowy.

Polecam Rengara który nawet ze średnimi itemami wchodzi na ulcie i z podwójnego Q może ściągnąć ADC,nie jest papierowy.

Vi vs Kha zix, chodzi mi o solo topa.

Jak wyżej Vi to bruiser ale jak ma farmę/kille to coś robi.Kha'zix to typowy assasyn który z Q może ściągnąć nawet 30-70% zdrowia w zależności od nafeedowania/papierowości celu.Z tej dwójki grałem tylko Kazikiem więc nie mogę jednoznacznie stwierdzić kto lepszy.

Volibear vs. Lee sin vs. Wukong

Zdecydowanie z tej 3 lee sin, nadaje się zarówno na topa jak i w jungle (chociaż wszystkie postacie który wymieniłeś mogą iść na topa albo w jungle xD, ale lee najpeszy), daje doskonały fun z gry, oraz w early game miecie dmg wszystkich champów.

@up

Bierz Lee,to jedna z tych postaci które nigdy nie będą słabe.Dlaczego?Bo forma jego OP mocy nie bierze się z dmg tylko z mechaniki.Dla tego nawet po 150 nerfach nadal należy do God Tier Jungler List (najlepsi junglerzy)

Co sądzicie o Varusie, opłaca się wydać te 6300 ?