Jakość newsów

Tematów o Guru nie ma, bo już dawno są w koszu albo są skasowane.

Wracając do tego, co napisałem i na co odpisał Guru, to większość siedzi tutaj z tego samego powodu, bo tam jest pusto. Jakość tam jest lepsza, ale jakoś nikt się nie kwapi, żeby stąd się oderwać. Trochę czasu już tu siedzę i ciężko mi się przenieść na nowe bagno.

To prawda że guru "wyccerował" ten portal na top1 ale swoim stylem, swoim prowokacyjnym stylem sprawia, że portal to jeden wielki bajzel. Wkładasz to od groma pracy i zaagażowania (tak, widać) ale skoro już jesteście najlepsi, to może od czasu do czasu przystopujesz? Odpuścisz sobie jeden/dwa komentarze? Ugryziesz się w język? Wiadomo od dawna, że Ty robisz z portalem co chcesz i nikt Ci pewnie z administracji głowy nie suszy ale gdybyś powstrzymał się raz na jakiś czas, to poziom komentarzy jak i newsów byłby o niebo lepszy.

Chyba o to tu się rozchodzi. Byś od czasu do czasu powstrzymał swój niekontrolowany jęzor :P.

Śledzę temat, ale nie widzę tutaj powodów do aktywnego uczestnictwa. W 90% jestem odpowiedzialny za forum, więc ciężko coś powiedzieć na temat portalu.

Panie Froippi, skoro chcesz P R O F E S J O N A L N E G O redaktora, to możesz sam złożyć podanie. Albo zatrudnić takowego ale to Ty będziesz mu za to płacił. Może jakieś dotacje? Większość z Nas robi to czysto hobbystycznie lub za drobną bonifikatę. Chcielibyście tak wiele, a tak mało wnosicie od siebie. Nie mówię, że wszystko o czym mówicie to bzdury ale jednak zdecydowana większość jest niczym nie poparte.

Co do guru, czytam jego newsy. Czasami mi się nie podobają, a czasami są wręcz genialne. Umie chłopak pisać, nie można mu tego zarzucić. Poświęcił się zadaniu w 100% i gdyby nie on to portal upadłby już dawno. Czy chciałbym żeby nie było wulgaryzmów, treści erotycznych oraz filmików z NDA? Owszem, ale to jest jego sposób bycia/pisania. Nie zabierajcie tego co czyni charakterystycznym daną osobę. Bez takich ludzi mamy całą rzeszę klonów i kopii, na co to komu? Nie czytam wielu newsów, aczkolwiek komentarze powinny być bardziej cenzurowane, bo faktycznie gimbaza.

Co do NS, jak to się dzieje, że temat poświęcony innej osobie i tak zaczepia o Nią? I will never know...

Nie wierzę, że tak ogromny portal, jakim jest mmorpg.org.pl, nie może pozwolić sobie na zatrudnienie JEDNEJ profesjonalnej i rzetelnej osoby do pisania newsów... tym bardziej, że jak wspomniałeś, większość z Was robi to czysto hobbystycznie. Sam chętnie zostałbym redaktorem, ale nie posiadam wystarczających umiejętności na to stanowisko, więc wymiana z złego na jeszcze gorsze nie byłaby trafna. Jestem odbiorcą i oceniam. Napisałeś, że to jest jego sposób pisania i że nie powinniśmy zabraniać mu tego co czyni go charakterystycznym. Zgadzam się z tym, ale gdy tyle skarg i zażaleń jest skierowanych do Guru, to coś robi źle... czy naprawdę tak ciężko pójść na kompromis, poszukać jakiejś pośredniej drogi, gdzie wszyscy, większość, będzie zadowolona? Jak wspomniałem wcześniej, niech pisze posty w sposób 'normalnym' i 'nudny', a to co ma do dodania niech umieszcza w komentarzach - wtedy to, chociaż część dramy, byłaby zażegnana.No chyba, że ktoś ma lepszy pomysł.

Znam guru od kilku dobrych lat, sam mówił mi, że jest już zmęczony i chętnie oddałby posadę redaktora naczelnego komuś innemu

Tak na serio to go nie znam;D

warn_ico.png
Offtop - Saluś

Jeśli chcesz wchodzić na kwestie finansowe to nie ze mną powinieneś rozmawiać.

@up

?

Znam guru od kilku dobrych lat, sam mówił mi, że jest już zmęczony i chętnie oddałby posadę redaktora naczelnego komuś innemu Tak na serio to go nie znam;D
 Offtop - Saluś 

ale ja Cię nie znam

Małymi literkami napisał

Tak na serio to go nie znam;D

Zastanawiam się czy problemem są kontrowersyjne newsy czy może komentarze do nich. Nie trudno zauważyć, że guru często stara się "trollować" i celowo podpuszcza czytelników, ale najbardziej irytują mnie właśnie komentarze odbiorców, które praktycznie nie są moderowane (sam guru pisał, że jest przeciwko cenzurze i usuwa tylko spam). Osobiście zaczął bym od wprowadzenia jakiegoś "profesjonalizmu" do sekcji komentarzy, a nie samych newsów, które nie są złe jeżeli czytać je z przymrużeniem oka (czasami nawet do bólu przewidywalne :P ).

Przy okazji tematu komentarzy - jeżeli ktoś kojarzy znany system komentarzy disqus, to tam dawniej można było podobnie jak na portalu oceniać wartość postu przez "upvote" i "downvote", ale po czasie usunięto wyświetlanie licznika głosów "na nie". Moim zdaniem to dobre zagranie z dwóch przyczyn: 1. Ludzie lubią się sugerować opinią innych i powstaje efekt kuli śnieżnej, przez co wyłącza się myślenie. 2. Często zdarza się, że "minusowane" są komentarze z którymi się zwyczajnie nie zgadzamy (typu ja wolę ten armor, a ktoś powiedział, że tamten jest ładniejszy to walne mu minusa, inni to zobaczą i znowu snowball), przez co zostają ukryte i otagowane jako "niska wartość merytoryczna", co jest kompletną bzdurą. Tutaj jest opisany aktualny system głosowania na disqusie, który imo jest o niebo lepszy: [LINK]. Dla jasności: dalej można "downvotować" komentarze, ale nie widać ile dany wpis otrzymał głosów negatywnych.

To tyle z mojej strony, liczę, że ktoś się wypowie w tej kwestii :)

Gadacie o administracji, ale wiecie, że my jesteśmy tylko od forum? Od portalu jest guru i Chmarus, więc do niego piszcie. Kiedyś, z 3 lata temu, guru pisał bardziej obiektywnie. Potem się rozkręcił, a teraz znowu zelżało.

Zastanawiam się czy problemem są kontrowersyjne newsy czy może komentarze do nich.

Jak dla mnie forma komentarzy jest dość adekwatna do obecnej formy news'ów.

W obu miejscach są wulgaryzmy, mowa potoczna i ogólny niski (żeby nie powiedzieć gimnazjalny) poziom wypowiedzi.

Btw. aMorty wygrał temat. :]

Prawdę mówiąc, nie powinniśmy narzekać na guru. Codziennie wstawia mniej lub bardziej ciekawe newsy, a że czasem znajdzie się tam jakieś przekłamanie? Jak jestem obeznany w temacie, to staram się poprawiać info wystawiając komentarz pod newsem (a może ktoś przeczyta i wyprowadzę takiego "kogoś" z błędu?).

Dziwne jest jeszcze to, że jak dla guru "podwinie się noga", to od razu pojawiają się zażalenia osób, które jeszcze kilka "chwil" wcześniej dziękowały mu za info o darmowym Battlefield'zie 3 lub innym tytule.

PS The Division będzie działał podobnie jak The Crew - więc guru ma prawo zaliczyć go chwilowo do kategorii mmo.

PPS Jeśli życzycie guru wakacji od newsów, lepiej życzcie wakacji od modowania dla Northrena.

Skasować portal, i problem z głowy. Wróć wtedy by fala hejterów zalała forum :D

Jeśli forum jest dobrze zarządzane, to na portal już braknie kasy, i tyle.

Podpisuje się pod apelem ponieważ to co wyczynia się na portalu jest totalnie żałosne i poziom wiadomości jest warte zeru

Skasować portal, i problem z głowy. Wróć wtedy by fala hejterów zalała forum

Great idea!

Jeśli forum jest dobrze zarządzane, to na portal już braknie kasy, i tyle.

?

Niby był niedawno temat o dodaniu opcji dodawania newsów przez użytkowników. Zrobilibyście taką osobną kategorie i byśmy zobaczyli jakby to wyszło. Najwyżej ta kategoria zostałaby usunięta.

Ja wchodzę na Portal, aby dowiedzieć się co nowego wychodzi itd...

Denerwują mnie głównie komentarze użytkowników, które nie dość, że są wulgarne to nie są usuwane.

W newsach guru nie podoba mi się tylko jak dodaje jako główne zdjęcie newsa jakąś kurcze babkę wyciągniętą z Hentai, oraz to "obrażanie" jakiejś gry.

Powinna być przynajmniej minimalna cenzura zamazana w Paincie.

Niech portal ma guru, nam dac na forum innego newsmana i problem z glowy.

Ns ty tylko chyba tylko siedzisz przed kompem i klepiesz warny na siłę. Czekam na własnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie miałbym nic przeciwko, gdyby była możliwość dodania newsa (ta prawdziwa) i pokazanie go na stronie głównej w niezmienionej formie tzn. Guru tylko zerka czy to nie jest jakiś troll i wrzuca to na portal. Dziękuję.

@Down

Tobie to nie grozi. Ty nawet ze zrozumieniem nie potrafisz czytać.

Nie miałbym nic przeciwko, gdyby była możliwość dodania newsa (ta prawdziwa) i pokazanie go na stronie głównej w niezmienionej formie tzn. Guru tylko zerka czy to nie jest jakiś troll i wrzuca to na portal. Dziękuję.

No jasne kocham Cię, a potem mam czytać mega recenzje jakiegoś gimbusa albo innego idioty?

admin_ico.png
A może by tak następnym razem bez tych wulgaryzmów? - Saluś