mmorpg.org bez Guru newsmana to już by nie było te mmorpg które ja znałem tak więc Guru walcz z gimbazą bo tylko dzięki tobie ten Portal jakoś funkcjonuje. Pozdrawiam
Jakość newsów
Guru walcz z gimbazą bo tylko dzięki tobie ten Portal jakoś funkcjonuje. Pozdrawiam
gdyby guru walczył z "gimbazą" to ten portal przestałby istnieć.
Oj synuś, synuś.
Dałbym warna za offtop.
W d*pie byłes gówno widziałeś.Najbardziej mnie wnerwiaja tutaj osoby co nie ogarniają, nie czytaja całego tematu, i uważają się za ekspertów i piszą jak jest i jak ma byc dalejZero pojecia ale napiszą z myśla "a napisze sobie komentarz, chociaż nie wiem ocb"Nawet nie zna autora i pisze że ma "ból d*py" (boże ten tekst jest tak nadużywany...)I o tym własnie pisze, kolejny genialny post w tym temacie, tak jak ten wyżej w cytacie.Już nawet nie wspomne o tym wyżej poscie ravena...Niech wypowiadają sie tu osoby które naprawdę maja coś do powiedzenia.bo już pojawiają sie ludzie którzy piszą oczywistą oczywistość,ci co powtarzają co było na poprzednich stronach i jeszcze osoby które piszą totalne głupoty bo mają ochotę.I jeszcze do tego te osoby maja syndrom "Guru to mój Bóg" lub "Guru to bóg mmorpg"@6 Pagekolejny genialny post.
Autora nie znam i raczej nie chce poznać. A tobie to już chyba po nogawkach gówno pociekło. Niektórzy tylko gadać potrafią i robić wokół smród wiecznie niezadowolona grupka hejterów. Newsy przegląda średnio 2000 osób i tylko 10-15 ma problem z guru opisując swoje żale w komentarzach polecam lekarza specjalistę.
Dałbym warna za offtop.
Popieram
Autora nie znam i raczej nie chce poznać. A tobie to już chyba po nogawkach gówno pociekło. Niektórzy tylko gadać potrafią i robić wokół smród wiecznie niezadowolona grupka hejterów. Newsy przegląda średnio 2000 osób i tylko 10-15 ma problem z guru opisując swoje żale w komentarzach polecam lekarza specjalistę.
No właśnie ty gadasz i roznosisz smród
poza tym twórca tematu nie jest hejterem, jest normalnym userem, napisał normalny temat i wytknął błędy jak i fakty co każdy normalny człowiek potrafi,a ty widocznie nie potrafisz tego odróżnić i wszystkich od hejterów wyzywasz i polecasz isc do lekarza specjalisty..
Statystyki wydumane z głowy nie mają wartości.
Wróć gdy dorośniesz mentalnie i napisz coś wartościowego.
Popieram
Kolejny genialny post.
To już 6 stron, sądzę że wszyscy zdąrzyliśmy się wypowiedzieć na temat jakosci newsów na portalu, co tu więcej powiedziec?
Pozostaje czekac na Chmarusa, ale watpie by coś sie zmieniło, dalej będzie tak samo.(jestem nastawiony pesymistycznie do tego tematu)
Przynajmniej te newsy powinny być takie jak rok temu.
down:
Na portalu jestem nowy, chyba sześć miesięcy, i na razie guru mi nie przeszkadza, nie wiem co do niego macie, pewnie połowa z was wzoruje się na większości i hejtujecie guru, bo uznajecie to za stosowne bo "inni go hejtują, ja też muszę się dostosować". Jedyne co mi przeszkadza to ilość nowości, rozumiem, że macie prywatne życie ale redaktor chyba nie jest jeden prawda?
To po co sie wypowiadasz jak nie znasz sytuacji?
nie masz wręcz prawa pisać w tym temacie bo jesteś tu 6 miesięcy.
i piszesz bzdury teraz, pewnie nawet nie przeczytałes tych 6 stron.
O, jaka fajna dyskusja mnie ominęła. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jaką robotę odwala Guru, aby zdobyć i przerobić informacje, które znajdują się na stronie głównej. Wielu z was pewnie myśli, że robota newsmana to małe zerknięcie na konto prasowe, stronę producenta czy anglojęzyczne portale o MMOG, szybkie tłumaczenie i fajrant. Bip bip! Wcale nie, a przynajmniej nie w przypadku tego portalu. Fakt, część "ważnych" newsów zdobywa się w ten sposób, ale poprzestając na tym, ten portal nie byłby numerem jeden w Polsce.
Szukanie ciekawych i nie oczywistych (czyli tych z większych portali) informacji to przekopywanie się długimi godzinami przez tony szamba, małych update, promocji w IS i maintenance by w końcu znaleźć coś, co może potencjalnie zainteresować czytelników. Z zewnątrz wszystko to wydaje się znacznie ciekawsze, ale zauważcie, że pomimo licznych rekrutacji żaden z newsmanów nie potrafił dotrzymać Guru tempem ani jakością. Może nasz naczelny czasem przesadzi, może trochę zaświeci cyckiem na głównej, ale mimo to jego newsy są o poziom wyżej niż całej reszty polskich portali, którzy tylko tłumaczą gotowce z innych stron.
Nie zrozumiecie tego, dopóki sami nie spróbujecie
Na portalu jestem nowy, chyba sześć miesięcy, i na razie guru mi nie przeszkadza, nie wiem co do niego macie, pewnie połowa z was wzoruje się na większości i hejtujecie guru, bo uznajecie to za stosowne bo "inni go hejtują, ja też muszę się dostosować". Jedyne co mi przeszkadza to ilość nowości, rozumiem, że macie prywatne życie ale redaktor chyba nie jest jeden prawda?
O, jaka fajna dyskusja mnie ominęła. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jaką robotę odwala Guru, aby zdobyć i przerobić informacje, które znajdują się na stronie głównej. Wielu z was pewnie myśli, że robota newsmana to małe zerknięcie na konto prasowe, stronę producenta czy anglojęzyczne portale o MMOG, szybkie tłumaczenie i fajrant. Bip bip! Wcale nie, a przynajmniej nie w przypadku tego portalu. Fakt, część "ważnych" newsów zdobywa się w ten sposób, ale poprzestając na tym, ten portal nie byłby numerem jeden w Polsce.Szukanie ciekawych i nie oczywistych (czyli tych z większych portali) informacji to przekopywanie się długimi godzinami przez tony szamba, małych update, promocji w IS i maintenance by w końcu znaleźć coś, co może potencjalnie zainteresować czytelników. Z zewnątrz wszystko to wydaje się znacznie ciekawsze, ale zauważcie, że pomimo licznych rekrutacji żaden z newsmanów nie potrafił dotrzymać Guru tempem ani jakością. Może nasz naczelny czasem przesadzi, może trochę zaświeci cyckiem na głównej, ale mimo to jego newsy są o poziom wyżej niż całej reszty polskich portali, którzy tylko tłumaczą gotowce z innych stron.Nie zrozumiecie tego, dopóki sami nie spróbujecie
Ozonek, nie myślałem że do ciebie to napiszę, ale... czytanie ze zrozumieniem. Nikt nie wiesza psów na guru za ilość newsów, tylko za to jak one wyglądają.
, ale zauważcie, że pomimo licznych rekrutacji żaden z newsmanów nie potrafił dotrzymać Guru tempem ani jakością. /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">
Co jest obowiązkiem reszty redaktorów, jeśli ostatnie 7-8 nowości jest autorstwa guru, czy są oni w ogóle potrzebni?
Dobra to może tak, niech guru zrobi sobie wolne na jakiś dłuższy czas, i wtedy zobaczymy co się będzie działo na stronie.
Wtedy zostanie samo forum, bo nie będzie w ogóle nowości na głównej stronie.
Wawrzyn, nie wchodziłem na forum dla guru. Na portalu mam konto nie aktywne, więc jedynie oglądałem wideo-recenzje . Co stoi na wysokim poziomie, a nie suche newsyo niczym. Co prawda można czasem odnaleźć niezłą nowinkę, jednak trzeba być cierpliwym.
Niestety, ale ilość "niezłych nowinek" na portalu ograniczona jest faktem ich występowania. Z gówna bata nie ukręcisz DeimonD.
CO do natury newsów to nie wiem po co to poruszać. Co jakiś czas ta sama śpiewka... a co z tym sie robi ? Nic -.-Guru prowadzi swój pamiętniczek/blok na portalu i tak zostanie... Raz lepszy dzien i cos wartego do poczytania, a raz 5 newsów normy zapchane plotkami, gównem i jakimś bliżej niezidentyfikowanym syfem.Ozonek... to była nadzieja na lepsze jutro. Newsy ładnie obiektywnie pisane, ciekawe i na rzeczy. Tyle że go ostatnio nie widać -.- Wiec mamy co mamy... Nic z tym nie zrobicie a żale sa wylewane daremnie.OverallGuru bedzie miał dalej w d*pie.Zarząd nic z tym nie zrobi bo jak ? To wymaga pracy, a Chmarus ma to gdzieś
Może i nic mi nie wypomniałeś, ale chciałem zauważyć, że ja się staram pisać w miarę rzetelnie. Nie zaprzeczam, że zdarzył mi się jakiś babol, ale nigdzie nie pisałem informacji niezgodnych z prawdą. Fakt, jak to nazwałeś, zapychania głównej wynika z braku trzydziestu bombowych nowinek dziennie. Niestety z rynkiem gier mmorpg nie jest tak, że każdego popołudnia wyskakują newsy warte fortunę, a jak powiedział guru - o pojedynczych promocjach w IS pisać nie będziemy.
O, jaka fajna dyskusja mnie ominęła. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, jaką robotę odwala Guru, aby zdobyć i przerobić informacje, które znajdują się na stronie głównej. Wielu z was pewnie myśli, że robota newsmana to małe zerknięcie na konto prasowe, stronę producenta czy anglojęzyczne portale o MMOG, szybkie tłumaczenie i fajrant. Bip bip! Wcale nie, a przynajmniej nie w przypadku tego portalu. Fakt, część "ważnych" newsów zdobywa się w ten sposób, ale poprzestając na tym, ten portal nie byłby numerem jeden w Polsce.Szukanie ciekawych i nie oczywistych (czyli tych z większych portali) informacji to przekopywanie się długimi godzinami przez tony szamba, małych update, promocji w IS i maintenance by w końcu znaleźć coś, co może potencjalnie zainteresować czytelników. Z zewnątrz wszystko to wydaje się znacznie ciekawsze, ale zauważcie, że pomimo licznych rekrutacji żaden z newsmanów nie potrafił dotrzymać Guru tempem ani jakością. Może nasz naczelny czasem przesadzi, może trochę zaświeci cyckiem na głównej, ale mimo to jego newsy są o poziom wyżej niż całej reszty polskich portali, którzy tylko tłumaczą gotowce z innych stron.Nie zrozumiecie tego, dopóki sami nie spróbujecie
Pod większością mogę się podpisać "ręcami i nogami".
Na chwilę obecną jest... w sumie nie wiem ilu jest redaktorów. Pisze guru, czasami Ozonek, Wredny nadaje z Runescape. Ja niestety w tym miesiącu piszę mniej, ale spowodowane jest to pracą na kopalni, która z powodu stanowiska, które zajmuję, pochłania zdecydowanie więcej czasu niż się spodziewałem. Od przyszłego miesiąca powinno być lepiej.
Wtedy zostanie samo forum, bo nie będzie w ogóle nowości na głównej stronie.
Myślę, że się mylisz, ale kim ja jestem, żeby Ci to wypominać...
@edit:
Kurczę, troszeczkę odświeżyłem, ale to przez niedopatrzenie. Wybaczcie.
, ale zauważcie, że pomimo licznych rekrutacji żaden z newsmanów nie potrafił dotrzymać Guru tempem ani jakością. /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">
Tak, ostatni post o czołgach i samolotach powalał jakością.
Poza tym nudzi mnie już tłumaczenie że nie chodzi o to żeby guru nie pisał w ogóle. Zacznijcie czytać ze zrozumieniem to co piszą inni.
Nie mam żadnych zażaleń odnośnie ilości newsów i informacji jakie Guru wstawia, też uważam że gdyby nie On to nie było by co czytać. Czy pojawiają się błędne informacje? czasem tak ale zazwyczaj jakiś "miły" czytelnik coś sprostuje i jest ok a co bardziej dociekliwi zaraz idą szperać po internecie aby zweryfikować. Komentarze Guru doklejone do reszty treści dodają moim zdaniem trochę życia no i pokazują, że jest pewna więź między redaktorem a czytelnikiem.
Jedyne o co mogę mieć żal to faktycznie zbyt DUŻA ilość wulgarnych słów mniej lub bardziej drastycznych albo określenia, które mogą urazić. Niektóre z nich chodź trafnie oddają sens opisu gry są czasem jednak uwłaczające niektórym czytelnikom np. Cyckionline ... zabawne - fakt , ale biorąc pod uwagę, że na tym portalu są też i kobiety powoduje, że czytając coś takiego ciśnienie rośnie. Kolejny przykład odnośnie pisania, że gra dużo gimbazy... Nie redaktorowi oceniać jacy ludzie w daną grę grają, bo jest to poniekąd wrzucanie wszystkich do jednego worka a nie każdy musi do tej Gimby należeć tylko dlatego, że znalazł tam coś co go w danej grze trzyma.
Dlatego jedyne zastrzeżenie to pisząc czasem z pikanterią trzeba się zastanowić czy jest to na miejscu. Prawda taka, że jak chce się zachować dalej sens treści, charakter i zainteresowanie, wcale ale to wcale nie trzeba używać wulgaryzmów czy też wydawać opinii na temat społeczeństwa danej gry. Wtedy unikniemy niezadowolenia tak wielu użytkowników oraz unikniemy późniejszego niskopoziomowego komentowania danego newsa.
Wlasnie o taki poziom newsow mi chodzi, o tej subiektywnosci i tabloidowym stylu pisalem przez caly ten temat,:
Właśnie mija 5 lat odkąd Battlefield Heroes bawi... i wyłudza od nas pieniądze
Ale jako że mówimy o okrągłej rocznicy, wszelkie uszczypliwości, zarzuty względem EA Games, ale też Pay2Win w stosunku Battlefield Heroes zachowam dla siebie
To jest rynsztok dziennikarski, o ktorym wiele osob tutaj wspominalo. Rozumiem bledy merytoryczne, przeciez kazdemu sie przytrafiaja, rozumiem bledy jezykowe, interpunkcyjne, bo nikt tutaj nie jest profesjonalista, ale nigdy nie zaakceptuje takiego uprawiania tej profesji, bo to jest lamanie wszelkich zasad etyki dziennikarskiej. Do tego uwidacznia sie hipokryzja, niby guru zaznacza, ze uszczypliwosci zachowa dla siebie (jednoczesnie akcentujac, ze zazwyczaj nimi strzela jak z karabinu), ale nie robi tego, bo przed tym "pojsciem na ugode" wbija dwie szpileczki w tytul.
Guru potrafi pisac dobrze, ale najwyrazniej nie chce tego robic i na tym cierpi portal. Jakosc newsow mozna porownac do tabloidow, a komentarze pod nimi sa wlasnie tego efektem. Nie ma co sie dziwic, ze ludzie rzucaja gownem, skoro ktos pierwszy uczynil to samo.
Opinie o tytule dziennikarz zachowuje dla siebie! Szczegolnie wtedy, kiedy pisze newsa! Jesli guru chce obrazac ten tytul, to droga wolna, ale od tego sa recenzje i tam mozna wbijac tyle szpil, na ile tylko ma sie ochote.
Przynajmniej wideo-recenzje są na poziomie, a jak to spadnie. To nie będzie po co wchodzić na portal ;D
Dzz, do kolekcji dopisz jeszcze najnowszego newsa
2x uzylem tam slowa "d*pa", co jest absolutnie niedopuszczalne w kanonie dziennikarskim... a tak, ja przeciez nie jestem dziennikarzem, tylko pismakiem, wiec nie porownuj mnie z kims, kim nie bylem, nie jestem i nie bede
PS i proponuje podczepic ten temat, bo codziennie znajda sie jakies "nieetyczne" i niezgodne z kanonem tresci w moich newsach, ktore bedziecie mogli do woli krytkowac
Kolejne żałosne zbłaźnienie się ze strony guru, gra jest tylko zapowiedziana, już czas na kretyńskie docinki z serii "Projekt d*pa? Chyba, że chodzi o skrót PDO, czyli Pokaż d*pę Online" oh god... Profesjonalny portal z profesjonalnym redaktorkiem. Przecież to wygląda jakby takie 12 letnie dziecko postanowiło śmiesznie (tylko jego zdaniem) skomentować grę, w której nie podoba mu się grafika anime, bo innych aspektów do oceny jeszcze nie ma. Guru jest niewyżyty i musi dawać upust emocjom w jego news'ach, wytkniesz mu to, to usłyszysz tylko "Przykro mi, ale to ja jestem redaktorem a nie Ty". Żałosne, naprawdę żałosne... Całkiem niedawno był fajny news (Nie pamiętam od kogo, ale nie od guru), który był prawdziwym news'em, była podana informacja, link itp. itd. bez żadnych zbędnych i debilnych komentarzy/docinków i tych spraw, skomentowałem w stylu "W końcu news, jakim news powinien być :)", bez obrażania kogokolwiek, taka była prawda... Odpowiedź guru? "Już nie podniecaj się tak" - Najwyraźniej ktoś zdaje sobie doskonale sprawę na jakim poziomie stoją jego news'y, skoro tak go to zabolało, kiedy nie było w tym żadnego bezpośredniego odniesienia do jego osoby (aczkolwiek właśnie o to mi chodziło ).
@edit
O popatrz, ubiegłem go.
@up
ja znalazlem tego newsa, prosze - http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Darkfall-za-5E
jego tresc:
Darkfall Unholy Wars wraz z 30 dniami gry za 5 EURO (21 złotych) na steam !!!http://store.steampowered.com/app/227400/
tym sie wlasnie uzytkownicy podniecali, jednym zdaniem bez orzeczenia i to jeszcze z błędem:)
wiesz, jak to sie nazywa? glupota, albo hipokryzja