2stówy za taki set: R+, Slayer, Behemoth, Korn, Mastodon, Ghost, Airbourne to jest nic! Dla porównania podam, że na Maiden w tym roku bilety chyba 180 ;/ A drugi dzień to porażka 30stm = zjedzie się horda niedojebów i dziewczynek co nie wiadomo czy mają 12 czy 18...
Kącik Metala
200 zł? Ja widziałem na 380! I na Ironów za 240! Trochę to dziwne. Ciekawe czy Korn zrobi crap ze swoim dubstepem czy zagra coś starszego bo o resztę się nie boje.
ja tam tylko czekam na zapowiedzi kolejnego knotfestu a tak to w 2k13 to chyba sabaton w marcu z kumplami się wybieramy no i myślałem nad download festival dla slipknota głównie ale nie wiem się zobaczy
http://www.livenation.pl/event/346531/impact-festival-tickets
Tutaj wszystko ładnie rozpisane. Za 385 dokładnie jest "early entrance" czyli masz pierwszeństwo wejścia, ot możesz sobie zająć wymarzone miejsce blisko sceny bez przepychanek (taka innowacja zamiast podziału płyty na dwie części jak to najczęściej bywało na takich festiwalach), a zwykły bilet dokładnie za 209. Zespoły mogą się zmienić - tym bardziej, że na drugi dzień oprócz 30stm nie ma jeszcze żadnych supportów.
Za kornem nigdy nie przepadałem - przesłuchałem kiedyś chyba jedną z jakiś starszych płyt i w ogóle mnie nie wzięło - także nie wiem nawet czego się spodziewać i w tej nieświadomości pozostanę.
Knotfest - w tamtym roku zupełnie nie mój set, nie tolerowałem większości zespołów, ze snipgniotem na czele W tym roku pewnie będzie podobny skład - w sumie to i dobrze, bo odciągną fanów nu- od innych festów...
Nu nie jest taki złe. Ale tylko niektóre zespoły. Slipknota nigdy nie trawiłem. A Np. Deftones już lubię. Limp Bizkit też daje radę na starszych płytach.
Nu ssie z definicji. Slipgniot miał dobry pomysł na ogólny wygląd, ale muzyczna realizacja według mnie - beznadziejna.
Jeżeli chodzi o średnio metalowe klimaty to R+ daje radę (kiedyś ich nienawidziłem, a teraz często zdarza mi się ich posłuchać - gusta się zmieniają):
Chętnie był usłyszał połączenie muzyki klasycznej, dark electro i groove metalu, a wszystko z jakimś doszczętnie popieprzonym black metalowym/extreme gothicowym feelingiem - to by była moja ulubiona muza (pomarzyć można).
Ja ostatnio odkryłem reggae-metal. Dość ciekawe połączenie jeśli lubi się obydwa gatunki.
PS. Mesjah Karny Kuktas za zmianę avatara.
@UP a Ty to co? Też zmieniłeś.
Jak dla mnie Limp Bizkit nie gra nu-metalu, bo tak pisze na wikipedii. Gra rapcore .
200 zł? Ja widziałem na 380! I na Ironów za 240! Trochę to dziwne. Ciekawe czy Korn zrobi crap ze swoim dubstepem czy zagra coś starszego bo o resztę się nie boje.He,he..dobre.Faktycznie Korn poszedł w coś jakby w metal z dubstepem.
Moja dusza cierpi słuchając nu-metalu czy innych elektronicznych brzmień w muzyce metalowej. Nie daję rady tego zdzierżyć. Samo słuchanie przyprawia mnie o tortury. Wiem, że świat mknie do przodu ze swoją "nowoczesnością", ale niekoniecznie to co jest nowe, musi być lepsze od starego. Tradycyjne instrumenty dają najlepszy efekt, ponieważ są już sprawdzone. Tak samo jest z instrumentami dawnych ludów średniowiecznych czy starożytnych. Łącząc je z muzyką metalową wychodzi nam piękny folk metal. Idealnie się one nawzajem komponują. Ubiór do danej muzyki jest również bardzo ważny, po spojrzeniu na danego artystę można od razu zrozumieć z jaką muzyką jest on połączony.
Klawisze ODPOWIEDNIO użyte w metalu jeszcze ujdą, byle tylko były w cieniu gitar i perkusji, a nie na odwrót.
@UP
Dragonforce?
Co uważacie o metalu symfonicznym i ich wokalistkach? Według was kobiety nadają się do tak męskiej muzyki jakim jest metal?
Ja nie trawie kobiet w metalu(na wokalu). Chyba, że Arch Enemy
@UPDragonforce?
Spójrz sobie na Hammerfall, zwłaszcza ich ostatni album "Infected" - moim zdaniem elementy elektroniczne zostały tam wykorzystane perfekcyjnie i pasują do całej reszty.
Co uważacie o metalu symfonicznym i ich wokalistkach? Według was kobiety nadają się do tak męskiej muzyki jakim jest metal?
Metal symfoniczny przestałem trawić jakiś czas temu, mówiąc szczerze w metalu symfonicznym brakuje mi dobrych wokali.
Mi się jeszcze nie znudził, dobrze nadal słucha się starych kawałków dobrej metalowej symfoni. Dzięki temu spodobała mi się klasyczna symfonia. Niektóre kobiety są naprawdę urocze, nie te plastikowe lalki umiejące pokazywać tylko cycki z popowej muzyki. Mmmm... jak pomyślę o rudej Simone Simons to aż można się zakochać ^^.
według mnie nu jest za***iste a zwłaszcza slipknot lecz oczywiście to moje zdanie ale to że słucham nu metalu to nie znacy że nie słucham innych ostatnio dobrze mi się słucha takie zespoły jak frontside, mushroomhead oraz mudvayne
Kobity w metalu? Tylko takie prawdziwe, z jajami Nienawidzę gothicowych wyjących hien, ale epizodyczne wstawki/chórki w symfonicznym BM nie są złe (co nie zmienia faktu, że symfoniczny BM, którego doświadczyłem... ssie).
Mi się ostatnio dobrze słucha klasyki:
8/10 lepszy dla mnie jest ich send me an angel
Pantera jest dobra, choć z groove metalu preferuję Machine Head: