Kingdom of Steam (GRA) sezon1

Aktualizacja listy zbadanych pol:

6 (nic), 19 (miecz prawdy - zabrany), 13 ( wyruszyla maszyna, nic nie znalazla), 2 (kusza automatyczna - zabrana , zniszczony generator), 8 (wyruszyla maszyna, nic ciekawego nie znalazla, jest tam tylko dzialo al.), 4 ( pulapka, niczego wiecej tam nie bylo), 10 (teren nie zostal zbadany, bo doszlo do przegranej walki z Cieniem).

Informacja dodatkowa: Nastepnym razem nie powinnismy udawac sie na pola 11, 10, 9, poniewaz mozemy tam ponownie natknac sie na Cien.

A na 10 polu rebeliancka automatyczna strzelba chwały albo symbiotyczna zbroja regeneracji :D

RIP Junior

Zgłaszam się na następną wyprawę. Mam 27 hp, z pomocą jednego z itemków mógłbym mocno uszkodzić Cienia (niestety, inicjatywę mam niską).

Proponuję, aby kontynuować kalkulacje związane z prawdopodobieństwem przebywania na polu Cieni - to pozwoli nam uniknąć konfrontacji z nimi, i umożliwi spokojne zbieranie itemków/niszczenie generatorów. Jak znajdziemy jakąś zbroję, to proponuję przekazać właśnie tą zbrojkę oraz miecz prawdy osobie z wysokimi statystykami HP i inicjatywy, i pokusić się o próbę zabicia Cienia.

Najlepiej, jakbyśmy znaleźli symbiotyczną zbroję - wtedy wyślemy tego, który znajdzie właśnie tą zbroję.

KOlego drogi, jestes nawiedziony, nad twa dusza zapanowal jakis zly duch? Co to sa itemki? Co to jest HP, nie znam takiej terminologii, czyzbym nie nadazal za mlodziezowym slangiem?

Uwazam, ze taktyka, ktora proponujesz jest zla. Pierwsza rzecz, to taka, ze jeden, nawet uzbrijony po zeby czlowiek, nie da rady rozwalic cienia, nie i tyle. Do tego chcesz isc tam, na ekspedycje, uzbrojony, ale co z ochrona twego ciala? Pojdzies z kusza w dloni, nie majac na sobie niczego, co by chronilo twoj zadek przez ostrzalem nieprzyjaciela, a to oczywiscie skonczyloby sie tak, ze bys padl, a artefakt, z ktorym bys wyruszyl, padlby lupem cienia.

Moja propozycja jest taka, aby poki co zbierac artefakty, udajac sie na ekspedycje bez uzbrojenia. Jesli uda nam sie znalezc w zgliszczach miasta jakies ochronne zbroje, to bedziemy ustawieni. Wtedy, majac takie dwie, wysylajac ludzi na przeczesywanie miasta bedziemy wyruszac majac w dloniach bron, chronieni przez ktoras ze zbroi, ale toi tak za malo na cien, dlatego wteyd powinnismy poruszac sie parami!

No i nie musze wspominacm ze zbroje i bronie powinni trzymac i wyruszac z nimi tylko ci, co zostali przeswietleni przez nasza maszyne.

A więc z tego powodu że już 15 a nikt nie zgłośił swojej kandydatury to zgłaszam się na ochotnika.

Glos na wyprawe na Cosiek

Glos na przeswietlenie na Azrael.

Głosy takie same jak przedmówca.

Na wyprawę Cosiek, a na prześwietlenie Grotesk. Jak wcześniej wspominałem chcę mieć pewność, że pająk jest w dobrych rękach. W końcu chyba na żadnym polu nic nie znalazł (no dobra, była armata), więc mam małe wątpliwości (nie, nie dlatego, że on głosował na mnie).

Ja już napisałem na pw do Yanga na jaki sektor ide.

Ale jeszcze nie wszyscy wybrali.

KOlego drogi, jestes nawiedziony, nad twa dusza zapanowal jakis zly duch? Co to sa itemki? Co to jest HP, nie znam takiej terminologii, czyzbym nie nadazal za mlodziezowym slangiem?Uwazam, ze taktyka, ktora proponujesz jest zla. Pierwsza rzecz, to taka, ze jeden, nawet uzbrijony po zeby czlowiek, nie da rady rozwalic cienia, nie i tyle. Do tego chcesz isc tam, na ekspedycje, uzbrojony, ale co z ochrona twego ciala? Pojdzies z kusza w dloni, nie majac na sobie niczego, co by chronilo twoj zadek przez ostrzalem nieprzyjaciela, a to oczywiscie skonczyloby sie tak, ze bys padl, a artefakt, z ktorym bys wyruszyl, padlby lupem cienia. Moja propozycja jest taka, aby poki co zbierac artefakty, udajac sie na ekspedycje bez uzbrojenia. Jesli uda nam sie znalezc w zgliszczach miasta jakies ochronne zbroje, to bedziemy ustawieni. Wtedy, majac takie dwie, wysylajac ludzi na przeczesywanie miasta bedziemy wyruszac majac w dloniach bron, chronieni przez ktoras ze zbroi, ale toi tak za malo na cien, dlatego wteyd powinnismy poruszac sie parami!No i nie musze wspominacm ze zbroje i bronie powinni trzymac i wyruszac z nimi tylko ci, co zostali przeswietleni przez nasza maszyne.

Pierwsze zdania tej wypowiedzi zostawię bez komentarza.

Co do taktyki, to już edytowałem. Potrzeba nam i dobrej broni, i pancerza. W dodatku potrzebujemy dobrego zestawu na dwie osoby. Co do prześwietleń, w pełni się zgadzam.

Co nie zmienia faktu, że chciałbym, aby prześwietlony został Dzz, a na wyprawę Cosiek.

Btw, Cosiek, to ty masz Kuszę?

Ale jeszcze nie wszyscy wybrali.

Wiem ale może mnie nie być później w domu. A wole żeby było jasne że pójde i wszystko jest załatwione.

Na wyprawę Cosiek, a na przeswietlenie Dzz.

Ja również chciałbym się wybrać na wyprawę do miasta pary, swój głos oddaje na cosiek, a do prześwietlenia Grotesk tak jak mówił Azrael lepiej mieć pewność, że pająk jest w dobrych rękach

Na wyprawę niech idzie BlastBlue.

Do prześwietlenia Grotesk.

Cosiek do miasta i do prześwietlenia Grotesk :) Tymczasem chciałbym się zgłosić tak na przyszłość na ochotnika do walki z cieniami ponieważ jestem bardzo zwinny przez co posiadam największą możliwą inicjatywę :)

Pierwsze zdania tej wypowiedzi zostawię bez komentarza.

To był tak zwany "Role Play", czyli odgrywanie postaci. Na początku tak miało być, ale pomysł poszedł się jebać, przez takie osoby jak ty. W wilkołakach klimat jeszcze jakoś trzymał, ale tutaj poszedł się...

Cosiek do miasta, a Grotesk na przeswietlenie

@Unknown czyli ? :D

A do prześwietlenia głosuje na Grotesk bo niemam swoich specjalnych typów.

Ah, przepraszam za moją dzisiejszą absencję kamraci, lecz musiałem pracować nad nowym zegarem do ratusza, widzę, że macie już swoich typów, więc nie będę się spierał, i pójdę za większością tłumu, tak więc Cosiek - udaj się do miasta, i pozbądź się wreszcie tego ProGmR'a, bo ten zardzewiały cień zaczyna działać mi na nerwy, Grotesk - mimo że nic do Ciebie nie mam kamracie, to trzeba wykorzystać każdą szansę wytropienia szpiega, dlatego głos na Ciebie.

BlastBlue nie napisał, które pole zwiedza.