Możecie mi polecić jakąś dobrą historię wojenną? Najlepiej o Amerykanach w Normandii. Szukam takiego Brothers in Arms w wersji papierowej.
Ksiazki - temat bardzo ogolny
Możecie mi polecić jakąś dobrą historię wojenną? Najlepiej o Amerykanach w Normandii. Szukam takiego Brothers in Arms w wersji papierowej.
Przecież jest książka "Kompania Braci", a autorem jest Stephen E. Ambrose.
Boze po przeczytaniu 2 pierwszych czesci trylogii "Nocnego Aniola" czyli Droga Cienia i "Na Krawedzi Cienia". Zaczynam usilnie tesknic za powstaniem Thiefa 4 .... I to takiego z klimatami Assassin Creeda
.
Znacie może jakieś fajne stronki www, gdzie są jakieś przykłady fajnych książek z danego gatunku, czy najlepsze książki, czy coś w tym stylu?
Ja nie znam, ale pytaj tutaj czego szukasz, a kazdy sie ywpowie i cos znajdziesz : ).
Albo wejdz na forum danego gatunku literackiego i tam popytaj.
No szukam jakiś ciekawych książek typu fantasy. Czytałem tego Harrego Pottera i teraz Eragona. Znacie coś ciekawego do przeczytania?
Tylko oprocz Hobbita i wladcy pierscienia.
Cykl opowieści o wiedźminie A.Sapkowskiego polecam.
A oprócz wiedźmina? Ta ksiązka jakoś mnie nie kręci ;/. Kolega mówił że fajna, ale jakoś tak nie pasuje mi.
Nie wiem ile masz lat, wiec ciezko polecic, ale niech bedzie:
Jesli podobal Ci sie Eragon (co mnie dziwi...;p), to przeczytaj sage Miecz Prawdy, pierwsza czesc: Piersze Prawo Magii. Mi ososbiscie nie podeszlo, ale jak napisales o tym Eragonie, to wydaje mi sie, ze jest to do siebie podobne.
Jesli wolisz cos bardziej doroslego, to zobacz Gra o Tron.
Nie wiem ile masz lat, wiec ciezko polecic, ale niech bedzie:Jesli podobal Ci sie Eragon (co mnie dziwi...;p), to przeczytaj sage Miecz Prawdy, pierwsza czesc: Piersze Prawo Magii. Mi ososbiscie nie podeszlo, ale jak napisales o tym Eragonie, to wydaje mi sie, ze jest to do siebie podobne.Jesli wolisz cos bardziej doroslego, to zobacz Gra o Tron.
Ile mam lat? W nicku mam końcówkę 94, więc raczej 16lat .
A co do Pierwsze Prawo Magii, to jaki nazywają się następne części? Można zobaczyć, czy ciekawe .
No szukam jakiś ciekawych książek typu fantasy. Czytałem tego Harrego Pottera i teraz Eragona. Znacie coś ciekawego do przeczytania?Tylko oprocz Hobbita i wladcy pierscienia.
A oprócz wiedźmina? Ta ksiązka jakoś mnie nie kręci ;/. Kolega mówił że fajna, ale jakoś tak nie pasuje mi.
Polecam na prawdę serie o Inkwizytorze Mordimerze, Jacka Piekary. Sporo na prawdę dobrych tomów.
Ty Kebra jak zwykle. Feliks W. Kres "Księga Całości" . prawdziwe dark Fantasy ( znane tez jako 7-mio ksiąg Szereru)
Ty Kebra jak zwykle. Feliks W. Kres "Księga Całości" . prawdziwe dark Fantasy ( znane tez jako 7-mio ksiąg Szereru)
Ja jak zwykle, bo nikt nie poleca. Poza tym, skoro nie lubi Sapka, to może polubi Piekare.
Ty mi tu nie wypominaj spamu, bo do Ciebie mi brakuje jak ślimakowi do geparda w sprincie. ; )
Nie czytalem wczesniejszych postow, wiec moze nikt nie proponowal ale zanim te Eragony i inne powstaly pewna kobietka napisala cykl o magu Gedzie.Mianowicie Ursula K. Le Guin i cykl "Ziemiomorze".I Harry nijak sie do niego nie umywa. Szczerze polecam.To klasyka tego gatunku fantasy. Niezly tez jest w tych klimatach Tad Williams i "Wieza Zielonego Aniola".
Ta, czytalem Opowiesci Ziemiomorza( czy jakos tak. To zbior opowiadan), ale nigdzie nie moge dostac pierwszego tomu sagi. Chyba bede musial kupic na Allegro, choc bardzo tego nie lubie (place za ksiazke + koszt przesylki, troche glupio, bo ten koszt przesylki bedzie wynosil ok. 12 zl, gdzie jedna z ksiazek z tej sagi kosztuje 15 zl...)
Feliks W. Kres "Księga Całości"
Czytalem od niego Pieklo i Szpada, dosyc dawno temu. Z tego co pamietam, bardzo mi sie podobalo.
Na chwilę obecną kończę Cyberiade Lem'a, potem przeczytam Włócznie Pustyni Bretta, a jeszcze potem przeczytam trylogie Kłamcy Ćwiek'a. A co ostatnio czytałem? Wszystkie 8 książek warcrafta i malowanego człowieka Brett'a
A ja zabralem sie za Alicja w Krainie Czarow. Klasyka, wiec musialem nadrobic zaleglosci. Ksiazka jest bardzo krotka, wiec musze dawkowac w malych ilosciach, zeby za szybko jej nie skonczyc, bo potem znowu nie bede mial czego czytac.
Oczywiscie, polecam kazdemu, bez wzgledu na to, jaki kto lubi gatunek. Nie wazne ile kto ma lat, ta ksiazka jest idealna i dla dzieci i dla osob doroslych, bo kazda grupa wiekowa wyciagnie z tej lektury cos innego, cos wartosciowego.
Zna ktoś jakąś porządną dark fantasy ? Bo skończyły mi się książki Piekary, a poczytałbym coś porządnego.
Zna ktoś jakąś porządną dark fantasy ? Bo skończyły mi się książki Piekary, a poczytałbym coś porządnego.
Jakiego rodzaju dark fantazy? Ja bym tu polecil "Trylogia nocnego aniola" ale to bardziej psycho-fantazy niz dark-fantazy ;D
Kebra wez sie za te książki Feliksa W. Kresa , tam naprawe jest Dark Fantasy. Do tego polecam David Grimmel "Druss" , "Druss Legenda" i "Rycerze mrocznej chwały"