Ksiazki - temat bardzo ogolny

"Imajica: Pojednanie" Clive'a Baker'a.

Ja od siebie polecam serie ksiazek "Warcraft" szczegolnie pierwsza czesc "Dzien Smoka".

Ja od siebie polecam serie ksiazek "Warcraft" szczegolnie pierwsza czesc "Dzien Smoka".

Kolega kupi ten tytuł to pożyczę, przeczytałem już Całą Wojnę Starożytnych(3) i Ostatniego Strażnika. Zostały mi jeszcze 4, planuje najpierw Dzień Smoka, potem Władce Klanów, no i nie wiem jakie jeszcze mi zostały.

Hej ktoś obeznany w temacie nie wie gdzie można dorwać Władce Klanów? Nawet na allegro nie znalazłem, nie wspominając o Empiku.

Kolega kupi ten tytuł to pożyczę, przeczytałem już Całą Wojnę Starożytnych(3) i Ostatniego Strażnika. Zostały mi jeszcze 4, planuje najpierw Dzień Smoka, potem Władce Klanów, no i nie wiem jakie jeszcze mi zostały. Hej ktoś obeznany w temacie nie wie gdzie można dorwać Władce Klanów? Nawet na allegro nie znalazłem, nie wspominając o Empiku.

Ciezko powiedziec ale jesli znasz dosc dobrze jezyk angielski to mozesz pokusic sie o poszukiwania na aukcjach innych krajow moze uda Ci sie "wyrwac" jakas wersje po angielsku. Hmm drugim sposobem moga byc e-booki oczywiscie nie namawiam do piractwa i wiadomo ksiazka to ksiazka lepiej jest miec ja w rece, ale zawsze jest to jakas opcja ;)

http://isa.pl/p617-Warcraft-2-Wladca-Klanow-000BLWC2.html

tutaj kupiłem miesiąc temu, co jakiś czas jak jest zainteresowanie jest dostawa

World of Warcraft Krąg nienawiści - polecam tą lekturę.

Słyszałem, że jedna z gorszych części, ale tylko słyszałem. Co do Władcy Klanów to dzięki za info, czekam na dostawę bo Angola znam w stopniu minimalnym.

Ostatnio skonczylem czytac ostatnia ksiazke z serii Kroniki Amberu R. Zelaznego. Jak dla mnie genialne, jak ktos jest fanem fantastyki, to jest to dla niego pozycja obowiazkowa. Teraz czytam Mali ludzie w zoltych plaszczach. Poki co jedyna rzecz autorstwa Kinga, ktora mi sie bardzo podoba (wczesniej byly 2 ksiazki, ktore zupelnie mnie do tego pisarza zrazily).

Ja czytałem nawet sporo.

Cała seria HP, "Marina", oraz "Robinson Cruzoe" to są książki, które mi przypadły do gustu.

Jakby ktoś nie wiedział, "Marina" to książka thriller. Polecam gorąco. Ta książka napisana bodajże przez francuza.

A i seria "Wiedźmin". Obowiązek, przymus dla czytelników. Też polecam.

Opłaca mi się kupić "Eragon"?

Czytam dużo ; :)

Przeczytałem :

-Cała serię Harr'ego Pottera

-Cała serię Eragona

-Szmaragdowi rycerze [czekam na 3cia część]

-Władcy Pierścienia

i kilka innych, gustuję w Fantasy ^^

@UP

Kupuj Eragona, nie pożałujesz, ale kup od raz trzy części : Eragon, Najstarszy, Brising ^^

A ja se wlasnie kupilem METRO 2034 i Assassin's Creed Renesans :)

Ja ostatnio przeczytałem znakomitą Trylogię Nocnego Anioła, którą mocno polecam, Trylogię Czarnego Maga, oraz wszystkie części Eragona(Eragon, Najstarszy, Brisingr).

Ja uwielbiam sagę "Percy Jackson i Bogowie Olimpijscy", wszystkie części.

Trylogię Czarnego Maga

A ja akurat nie polecam. Jest wtorna, nudna, irytujaca, przewidywalna, a jedyna rzecz, ktora przypadla mi do gustu, to sposob w jaki rozwiazano magie. Choc moim zdaniem to i tak za malo, aby wydawac na ksiazke takie pieniadze. Oczywiscie, nie jest az tal tragicznie, przeczytalem wszystkie czesci, a to swiadczy o tym, ze az tak zle sie przy nich nie bawilem, jednak jest tyle ciekawych pozycji, ze trylogie czarnego maga polecam jako ostatecznosc.

A ja akurat nie polecam. Jest wtorna, nudna, irytujaca, przewidywalna, a jedyna rzecz, ktora przypadla mi do gustu, to sposob w jaki rozwiazano magie. Choc moim zdaniem to i tak za malo, aby wydawac na ksiazke takie pieniadze. Oczywiscie, nie jest az tal tragicznie, przeczytalem wszystkie czesci, a to swiadczy o tym, ze az tak zle sie przy nich nie bawilem, jednak jest tyle ciekawych pozycji, ze trylogie czarnego maga polecam jako ostatecznosc.

Tak, jest dosyć szablonowa, że tak to nazwę, ale mi się nawet podobała. Irytowało mnie jedynie to przeskakiwanie (zbyt częste) od postaci do postaci. Trylogia Nocnego Anioła była duużo lepsza, bo w sumie mało jest książek o takiej tematyce.

Tak, jest dosyć szablonowa, że tak to nazwę, ale mi się nawet podobała. Irytowało mnie jedynie to przeskakiwanie (zbyt częste) od postaci do postaci.

To samo w sobie nie jest minusem, bo w takiej Grze o Tron dodaje to smaczku, ale tutaj moglo irytowac, bo zawsze jeden watek byl duzo ciekawszy od pozostalych i czlowiek czesto sie nudzil.

A szukanie mlodej po kanalch z czesci pierwszej, to juz jakas parodia. Ile to trwalo? Z 200 stron bladzenia? Nudne to bylo. Ogolnie podobal mi sie watek szkoly z drugiej czesci, calkiem fajny klimat zajec, itp. Ale znowu: to wszystko gdzies juz bylo. A irytowal mnie i wkurzal watek gejowski.

Nom, ten wątek był beznadziejny. Ogólnie najlepszą częścią była część ostatnia. Więcej akcji, walka itp.

Tak, jest dosyć szablonowa, że tak to nazwę, ale mi się nawet podobała. Irytowało mnie jedynie to przeskakiwanie (zbyt częste) od postaci do postaci. Trylogia Nocnego Anioła była duużo lepsza, bo w sumie mało jest książek o takiej tematyce.

Wlasnie... Ja przeczytalem trylogie Anioła Nocy... Dla mnie ta książka była miazgą. Wielowątkowość i zwroty akcji mnie powalaly. Na dodatek klimat samej ksiazki spowodowal ucisk zwieracza na stolec. Ale pytanie do ciebie. Znasz jakies inne ksiażki w podobnej tematyce? W sensie klimat cichych zabójców szkolący swoj fach do perfekcji? :D. Bo jak narazie Trylogia Brent Weeks'a jest jedna z najlepszych serii ksiazek jaka przeczytalem w zyciu. Juz nie moge sie doczekac jego nowego tytułu :).

Znasz jakies inne ksiażki w podobnej tematyce?

Właśnie nie :( Choć szukam podobnych to jakoś żadnej nie znalazłem, a szkoda.

Właśnie nie Choć szukam podobnych to jakoś żadnej nie znalazłem, a szkoda.

No szkoda bo ta ksiazka spowodowala ze ponownie zaczelem sie interesować fantastyka :)