Jak doszedłem do momentu że GW było dnem to odechciało mi się czytać. A to że w internecie na wszystkim się zarabia to jakieś odkrycie ala Columb nie jest Nawet na stronie takiej jak ta redaktorzy żeby napisać text muszą zmarnować troche wolnego czasu, żeby zrobić to dobrze. Dlatego też dostają wynagrodzenie, tak jak cała ekipa MMORPG zresztą. Wogóle nie czaje tego tematu szczerze mówiąc ;p
MMORPG dno kompletne. Recenzja obiektywna
Chiron jeżeli uważasz, że tak wygląda teraz praca to widzisz, lekko się mylisz. Wiem że jak się siedzi przed komputerem 24/7 i nagle gdy ktoś powie że on coś zarobi boli. Jeżeli uważasz, żepracowane na budowie to też coś w stylu rozdawania ulotek, to naprawdę, panoćku dużo w życiu osiągnąłeś.
Szybka zmiana tematu? Jak powiedziałem, wyprowadź się na swoje to zobaczysz co to prawdziwa praca. Ja już 18 mam, mam normalną robotę, więc chyba mam nieco więcej w temacie do powiedzenia od ciebie. Ale już nie offtopuj, coś chcesz to PW.
litoman, gimbus to tzw. stan umyslu, patrzac na twoje posty - jeszcze daleko tobie do bycia gimbusem.
I co myslisz ze przyszedles na te forum z swoja gowno warta i w dodatku marna opinia, i myslisz, ze nagle guru przestanie byc redaktorem no i moze jeszcze tobie admina dac, no czemu nie, przeciez ty jestes najmadrzejszy tutaj.
Jesli cos ci sie nie podoba, to prosze bardzo, nacisnij ctrl+e i sam sie problem rozwiaze.
Czlowieku nie masz prawa krytykowac jesli sam nie dorownujesz do nawet przecietnego poziomu, to co ty piszesz tego nie mozna czytac, jakies teorie spiskowe wymyslasz.
Wiec moj wniosek jest taki, ze albo jestes dobrym trollem (w co szczerze watpie), albo jestes debilem.
Jak doszedłem do momentu że GW było dnem to odechciało mi się czytać. A to że w internecie na wszystkim się zarabia to jakieś odkrycie ala Columb nie jest Nawet na stronie takiej jak ta redaktorzy żeby napisać text muszą zmarnować troche wolnego czasu, żeby zrobić to dobrze. Dlatego też dostają wynagrodzenie, tak jak cała ekipa MMORPG zresztą. Wogóle nie czaje tego tematu szczerze mówiąc ;p@UPhahahahahahhaha sory ale kto 15latka wziąłby na budowe jak ty byś nawet wiadra nie uniósł xd Wiem bo mnie ojciec wziął i wymiękłem po 1 dniu takiej charuwy. Także weż przestań gadać morały ludziom starszym od Ciebie co wiedzą więcej niż ty (i nie mówie tu o sobie)
Ty to nie ja. Tym się różnimy.
Chiron, szanuje ludzi starszych, i wiem że być może już swoje w życiu osiągnąłeś, ale gdy ktoś pisze mi że moje życie to bajka, to raczej odechciewa mi się wszystkiego i zazdroszczę niekiedy osobom, które mają swe życie takie jakie maja.
@Daroo
Haha Patrzcie, kolejny 15 latek!
Kolejny raz powtarzam - jak chcesz coś przekazać to napisz w naszym języku, bo znów czytałem kilka razy i nic.
KARMIMY WAS, CO?
litoman, gimbus to tzw. stan umyslu, patrzac na twoje posty - jeszcze daleko tobie do bycia gimbusem.
To chyba komplement jest ?
Ty to nie ja. Tym się różnimy.
hah spoko, nie chce mi się wchodzić w tą marną dyskusje Idź tam pracuj ostro i wydaj wszystko od razu na zielsko
litoman skończ karmić, z tematu który mógł być dobry pomimo lekkiej groteski, zrobiło się szambo które prawdopodobnie niedługo zostanie zamknięte. Tak to jest jak emocje poniosą, zamiast konstruktywnej dyskusji. ;s
Dyskusja jest prowadzona, jednak tak się dzieje na tym forum, jest kilka osób poważnych, z którymi można podyskutować. Jednak wchodzą też osoby jak ta dwójka dzieciaków i spamują. Moderatorzy oczywiście znów dali przykład nie ogarnięcia tematu i zamiast go w takim razie czyścić z offtopu i takich dzieci, to warnują ludzi jak ich obrażą
Ps.
Temat jak już zostanie przeniesiony do koszta, bo patrz - przez dzisiejszy dzień zebrałem więcej wyświetleń, niż niektóre tematy przez miesiące. Dodatkowo sporo odpowiedzi, więc więcej do wyszukiwarek tagów : ).
@QQi założę się, że twój avatar pokazuje co robisz czytając ten temat ;d
Co racja to racja, że małe szambo się zrobiło. Dyskusja odchodzi od pierwotnego tematu.
Ale w sumie czepiacie sie Guru a ja lubie jego styl, on umie skrytykować gre porządnie, ocenić itp. To że jak nie lubi gry i coś tam o niej złego napisze to coś złego? Bo ja w tym nic złego nie widze. A on jest jednym ze starszych redaktorów, od kąd ja tu zagośćiłem on już był i zawsze mi się miło i przejrzyście czyta jego texty. Oczywiście nie mam nic do Ozonków i innych.
Litoman , Zgodzę się z tobą z jedna sprawa, że niektóre posty redaktorów są denne i beznadziejne, jednak niektóre, ale twoja krytyka też nie pozostawia żadnego śladu litości.. Jak można nazwać Guild Warsem jedynke kompletnym dnem. a teraz cytat " żeby nie można było grać z innymi poza miastem jeżeli w nim nie dało się im party?" Przypomnienie , Guild wars to gra CORPG , z ograniczeniami, z wieloma istancjami, odniosła duży sukces wśrod gier online.. Chyba faktycznie ograniczyłeś się na tym wowie , który moim zdaniem jest denny, ale to jest kwestia gustu.. Przez wiele lat Guild wars królował wśród rankignów mmo, Co za tym idzie był nagradzany wieloma nagrodami , okej rozumiem twoją sugestie wow rulez , jednak ,kolejny cytat "nie będzie ona nawet w pierwszej 3 najlepszych gier, czemu? bowiem reputacje oraz grywalność trzeba sobie wyrobić i na to zapracować." moim zdaniem GW dalej króluje, może nie jest na pierwszym miejscu , ale napewno na podium.. Zgodzę się , że grywalność gw1 podupadła, ale tylko dlatego , żę ANETa postanowiła wydać GW2 , i pozostawić gw1 na pastwe losu , zero sensownych nowości, elementarne ubdate i zero zainteresowania Administracji, prowadzi do czego? Do upadku gry , proste i logiczne. GW 1 byłoby grywalne i przez 10 lat , kiedy zamiast Eye of the north i zamiast gw2 , wyszedłbym inny dodatek , który miał wyjść.
Ale w sumie czepiacie sie Guru a ja lubie jego styl, on umie skrytykować gre porządnie, ocenić itp. To że jak nie lubi gry i coś tam o niej złego napisze to coś złego? Bo ja w tym nic złego nie widze. A on jest jednym ze starszych redaktorów, od kąd ja tu zagośćiłem on już był i zawsze mi się miło i przejrzyście czyta jego texty. Oczywiście nie mam nic do Ozonków i innych.
Oooooo, co to to nie. Guru może i ma fajny styl, ale kiedy mowa o większych tekstach. Ok, tam niech jedzie ile chce. Ale jak widzę ciągle peany na temat Hawkena i krytykowanie MW (w prawie każdym newsie o MW było nawiązanie do Hawkena i do tego że w sumie to i tak nie może się z nim równać), to mi się nóż w kieszeni otwiera. Podobnie z ciągłą krytyką GW2 czy newsy o DotA2 przy jednoczesnym pomijaniu League of Legends (bo gatunek w sumie ten sam). Niestety, to nie wygląda zbyt ciekawie momentami i taka jest prawda. Podobnie kiedy widzimy news o nowej koreańskiej grze i na dzień dobry czytamy że to kolejny dalekowschodni shit (co, jak rozumiem, wyniesiono z własnego doświadczenia... tak jakby...).
A swojego poprzedniego zdania nie zmieniam i z każdym postem OPa przekonuję się, że jest w sumie tak jak mówię - kilku gości zaczęło obrażać, zrobiło kółko wzajemnej adoracji i ignorują świat wokół nich. Nadal nie rozumiem, jak można zwyzywać w pierwszym poście serwis i jego pracowników (odpłatnych i nieodpłatnych) i nadal liczyć na rzeczową rozmowę... Toż to, jak to napisał ozonek, hipokryzja w najczystszej postaci.
Myślę, że LOL jest pomijany z tego powodu, że mało sie w nim zmienia (w moim odczuciu). Teoretycznie kolejne patche to tylko nowy bohater, bugfixy i poprawa balansu (chyba, że sie mylę w takim razie przepraszam). Ja w tym nie widze nic ciekawego. Zresztą o DotA'cie też nie ma aż takiej dużej ilości newsów. Gra wyjdzie będzie chwilowy szał i tyle. Ale co do ciągłej krytyki GW2 to niestety muszę sie z tobą zgodzić.
Gdy do LoLa wszedł patch poprawiające grafikę gry i ogólnie trochę się pozmieniało to chyba newsa o tym nie było. Może był, nie pamiętam.
Teraz Gimbusy śpią więc rano każdy siebie nawzajem będzie wyzywał.
Mój post z wczoraj. Ten tekst mówi wszystko za siebie. Moderator powinien zamknąć temat lub uniemożliwić prowadzenie dyskusji kilku osobom.
@UP
Gdy do LoLa wszedł patch poprawiające grafikę gry i ogólnie trochę się pozmieniało to chyba newsa o tym nie było. Może był, nie pamiętam.
Był news
Dyskusja jest prowadzona, jednak tak się dzieje na tym forum, jest kilka osób poważnych, z którymi można podyskutować. Jednak wchodzą też osoby jak ta dwójka dzieciaków i spamują. Moderatorzy oczywiście znów dali przykład nie ogarnięcia tematu i zamiast go w takim razie czyścić z offtopu i takich dzieci, to warnują ludzi jak ich obrażą
Jest (dokładniej to była) niedziela, nie każdy spędza ją przed komputerem i czyta posty na forum co 10min, więc o co te pretensje? Rozumiem, że moderator ma dbać, ale jak nie będzie go przez 5 godzin to już jakaś tragedia, nie ogarniamy forum? I znowu coś piszesz o warnwaniu, że osoby które Nas obrażają, poprawka: My warnujemy osoby, które obrażają każdego Usera! Więc o co w tych słowach chodziło, bo nie rozumiem. Ktoś w tym temacie dostał warna i został skrzywdzony? Wytłumacz/rozwiń to.
Co do offtopu, to wyczyściłem go trochę odnośnie tej pracy. Ale Litoman sam robisz offtop. Twój post z poprzedniej strony wyglądał tak:
@upChłopcze, Ty masz 15 lat.
To chyba nie jest odnośnie tematu i można to przedyskutować na PW? I przez to tworzą się kolejne kłótnie.
Nie no super, kolejny temat pokroju kolesia, ktory wszystkich jechal i wmawial wszystkim ze uprawia telekineze i spali caly swiat ognistymi kulami! Litomanie drogi, moze skonczysz rzucac slowem "gimbus" bo chyba nie mozesz nazywac sie powaznym uzywajac takiego okreslenia? Nie podobaja Ci sie newsy tak? Dobrze. Powiedzmy ( co prawda to absurd, ale niech bedzie ), ze zalezy Ci na tym zeby stronka byla lepsza, wiec umieszczasz na forum nutke swojej krytyki. Zastanow sie teraz powaznie co chciales osiagnac piszac posta w taki sposob? Do kogo chciales trafic piszac teksty typu "Wylęgarnia dzieci jak się patrzy, może admin po prostu lubi dzieci, kto wie?" ? Kto Twoja krytyke ma wziac na powaznie jak wyjezdzasz z tekstami pana z pod monopolowego? Podsumowujac - znalazl sie kolejny "menszczyzna", ktory we wszystkim jest "taki najlepszy" no i oczywiscie ta kontrowersja pokroju lejdi gagi.
Gratuluje odwagi internetowy wojowniku, i prosze o litosc bo pewnie jestes takze wlascicielem amerykanskich sluzb specjalnych.
Dokładnie nie podoba się to nie wchodźcie . To ich serwis mogą tu pisać o bańkach mydlanych nawet i nic wam do tego . Mi się serwis podoba , najlepszy polski serwis o MMORPGach . Nie musicie ich hejtować , wyznacznikiem jakości ich pracy będą słupki odwiedzin , a co za tym idzie więcej lub mniej $$. Ja stronę odwiedzam jako pierwszą codziennie i to raczej się nie zmieni Dobra robota Guru i Ozonek , trzymajcie tak dalej
Czytam to i czytam i się śmieję Cho Re .... tak to się da skomentować. Wszystko jest pokręcone ;P masakra... Z tego wszystkiego zrozumiałem że:
Guru - kosmita z darem bilokacji XD na wielu kontach. Zawiera w sobie 3 osoby boskie Admin Ojcec, Syn Redaktorzy i Duch Moderator.
Moderatorzy - Chrupkie wafle
Redaktorzy - Chrupiące wafle i dodatkowo jeszcze bezmózgie Ogry bez krztyny obiektywizmu
Ale kurde kochanie zapomniałeś o Chmarusie i reszcie ludzi, którzy mają pod swoimi avatarkami czerwone logo z napisem Administrator. Gdzie ich umieścisz ? Nie powiem... uśmiałem się ojj bardzo Wychodzi na to że skoro już tu nie pracuję to straciłem tytuł chrupiącego wafelka . Zawsze chciałem być delikatny i chrupiący. A co do Ciebie autorku, naczytałeś się chyba za dużo książek o sektach i ich działaniach. Ciekawi mnie... kiedy polecą oskarżenia o to kochana redakcjo że jedliśmy koty, piliśmy krew i zabijaliśmy dziewice aby oddać ofiarę naszemu "władcy" Guru. Nie znamy dnia ani godziny, w której wspomni o nas ksiądz Natanek. A morał z tego wypływa taki. My wam staramy się dogodzić w jak największym stopniu (newsy, opisy,recenzje, wideo, podcasty,streamy z nagrodami), a za to wy użytkownicy opie***lacie nam tyłki po kątach... taka prawda. Gdyby nie ten serwis, siedzielibyście teraz na MMOHUt i zapierdzielali w translatorze newsy, ale tak to już jest... Daj mu palec a weźmie całą rękę, wsadzi w nią pistolet i strzeli w kolano. Amen
Panie litoman.
Przeczytałem te twoje śmieszne wypociny. Przejdźmy od razu do rzeczy. "oceniamydlawasgimbusy" dlaczego mam wrażenie, że jesteś na poziomie gimnazjum (bez urazy ludziska). Gimbusy? Co to k**wa jest? Jakiś nowy slang? Uliczny? Paczka dzieci z gim. coś wyczaiła na YT? Dobra pomijając....
Czasami jak czytam newsy Guru, też mam wrażenie, że przesadza. Ale on też jest tylko człowiekiem, który robi to co lubi i nikt mu nie będzie mówił czy ma to być tak, czy inaczej. Pisze od siebie, tak jak sam to widzi. Nie jak szkolona piz*a po jakieś tam szkole, gdzie nauczyli, iż ma być napisane w ten a nie inny sposób. Po prostu koleś wrzuca do newsów swoje emocje, często "gorące" ale swoje i już. Co do twoich oskarżeń, że wrzuca warny za byle co, to jeszcze o tym nie słyszałem, a słuch mam w porządku (wczoraj miałem audiogram). Next.. "bo cały ten serwis nic wspólnego z prawdziwym zapleczem MMO nie ma." Jak dla mnie to aż się roi tutaj od info o grach mmorpg. Może ty czytać nie umiesz? "Każdy ogarnięty człowiek już stąd odszedł, bo tutaj jest tylko gromadka wafli guru i jego multi kont." Chwila nigdy nikomu nie waflowałem (pomijając dziewczynę). Ciężko jest być ogarniętym skoro wolny czas spędzamy przed komputerem Można go spożytkować np. na sprzątanie w piwnicy (Own3d). Co my tam jeszcze mamy... A tak. "Na dziennikarza albo redaktora też się nie nadaje, bo do tego trzeba mieć ogar w głowie" Co masz na myśli mówiąc ogar w głowie? Ziomek sporo wolnego czas spędza na szukaniu nowych informacji ze świata gier byśmy mieli co poczytać, no i oczywiście robi to całkiem za darmo (przynajmniej mi jeszcze nie przyszło za to zapłacić). Faktycznie Guru co z ciebie za Polak?! Kompletny nie ogar! Robisz to za frajera? Noob! Zostaje jeszcze sprawa multikont Guru. Nigdy o tym nie słyszałem, ale jeżeli jest jak mówisz w tym temacie, to bym się z tobą zgodził. Jednak jak mówiłem, nic mi w tej sprawie nie wiadomo. Pozdrawiam was Gimbusy ;* (nadal nie wiem co to znaczy)