MMORPG dno kompletne. Recenzja obiektywna

My warnujemy osoby, które obrażają każdego Usera! Więc o co w tych słowach chodziło, bo nie rozumiem.

Przepraszam Revo, ale tak nie jest, guru często obraża w swoich postach użytkowników i jeszcze nie dostał za to żadnego warna. Bardzo często temat zostaje tylko wyczyszczony aby nie było dowodów w razie zgłoszenia do Heada. Przykro mi to stwierdzać, ale obie strony są winne, zarówno userzy jak i guru/administracja.

Teoria rodem z Archiwum X lub niewiarygodne.pl

Na prawdę wam współczuje ,że aż tak na poważnie bierzecie tą sprawę. Jestem tutaj kilka lat ,a ty litoman jeden rok i tak na prawdę nie wiesz jaki tutaj postęp przez ten czas się zrobił. Wszystko się na prawdę rozwija i spoglądając na przestrzeni 5-6 lat to wiele się zmieniło. Nie mam siły się sprzeczać bo po prostu Twoje problemy jak i argumenty są tak żałosne ,że po prostu machnę ręką od niechcenia. Nie rozumiesz, nie podoba się Tobie tutaj to nie korzystaj bo to nie kraj ani przymusowa przynależność ,że musisz tutaj żyć, być. To ty tak sobie to ubzdurałeś. "Hejtowanie" robi się na prawdę tutaj denerwujące.

@up

Wyczyszczony? Człowieku co ty pleciesz? Jeżeli sugerujecie ,że prowadzimy tutaj system propagandy i nagminnie robimy przekręty to "out" bo nikt was tutaj nie trzyma ,ani nie prosi żebyście tutaj byli. guru ma w d*pie czyjeś zdanie ja też ,ale te oskarżenia są bezczelne. Doceńcie przynajmniej pracę zespołu ,że ten portal jest Najpopularniejszym portalem gier MMO w Polsce i ciągle się rozwija.

@Litoman

Zadam tylko jedno sakramentalne pytanie:

Skoro portal jak i same forum jest tak złe, to co tu właściwie jeszcze robisz ?

Co Cie tu trzyma ? ;] Zazdrość, że ktoś zrobił dobry interes w necie ?

Btw. Litoman przy aplikowaniu do White Rose (Allods online) przedstawił nam się jako osoba, która zrezygnowała ze studiów i od tego czasu poświęca na gry 12 godzin dziennie. Weźcie na to poprawkę.

Ten temat a wlasciwie 1 post jest doskonalym przykladem hejtu. Dostawanie bana za niezgode z oceną Guru albo krytykowania go.

Ja to robie caly czas a jakos bana nie dostalem (przynajmniej nie za to xD, ta akcja z telekinezą była tego warta). Tylko zamiast pisać "guru to ******, znowu gowno wie a sie wypowiada bla bla bla", robie to w dosc kulturalny sposob (glownie) i pisze dlaczego tak. Choc czasem przekonuje mnie do swoich racji, ale no coz, mimo że mnie przekonal trzeba brnac dalej :P

Jesli chodzi o warny to mozna sie przyczepic tylko o to, ze nie sa "rozdawane" sprawiedliwie. Warnów za darmo się nie dostaje, ale czesto dostaje 1 uzytkownik, a 2 już nie mimo że też powinien.

Newsy robione są głownie po to by były odsłony i $$$, co 2 news jest praktycznie o niczym.

Guru też niestety zrobił sobie "bloga" w postaci newsów, bo czesto zamiast jakichs sensownych informacji o grze pisze swoją przydługa ocene.

Aczkolwiek mi to nie przeszkadza, bo odcedzam sobie ważne informacje po czym oceniam czy gra warta spróbowania.

Btw. Zacznijcie dawac bany a nawet permy ludziom ktorzy zakladaja konto po to tylko by spamować reklamami/ refferalami.

A mi nie przeszkadzają newsy guru, przynajmniej są ciekawe i zawsze można spodziewać się jakiegoś hejtu względem tego pana.

Przynajmniej jest zabawnie, a rozum każdy ma swój, więc sam może sobie jakieś wnioski wyciągnąć i nie musi się stosować do tego co pisze guru.

Co do formy w jakiej pisze, to podchodzi mi pod panią Grażynę - wy to sami napędzacie czyt. wchodzicie codziennie, piszecie setki postów, a wiadomo kasa z reklam zależy od ilości odwiedzin - to po jaką cholerę guru ma przestać pisać? :)

Chłopak się sprawdza :)

Cóż, całość jest żałosna, za wyjątkiem jednego elementu.

Ten portal jest zbyt popularny, żeby nie być wylęgarnią gimbusów (już nie udawajcie, że nie znacie takiego fajnego określenia jak gimbaza). Podobny los jak Tibia, wszystko fajnie, super, zjeżdża się motłoch, a motłoch zawsze jest głupi i nie ma geniusza, żeby to ogarnąć. Bo tego zwykli ludzie nie dadzą rady zrobić.

Byłem tutaj, kiedy ten portal się rozkręcał, postów 0, guru? On wtedy był w ogóle?

Klimat, atmosfera, wszystko zupełnie inne. Mnie nikt już nie pamięta, ale ja trochę tak.

Był taki porządek.

I jeszcze niekoniecznie nastawienie na dolary.

No ale, nie dziwię się, nie jesteśmy chrystusami żeby z jakość/zyski wybrać jakość i zadowalać konsumenta.

Btw. Litoman przy aplikowaniu do White Rose (Allods online) przedstawił nam się jako osoba, która zrezygnowała ze studiów i od tego czasu poświęca na gry 12 godzin dziennie. Weźcie na to poprawkę.

Dżyzys jebłem na tym xD Po co mi studia i dobra praca, jak mogę expić? A guru już te newsy pisze baaaaardzo długo, więc sobie pozwala na robienie vlogów pt. "czemu nie zagram w to i w to". Mnie to na przykład wkurza, i tak patrząc na te komentarze pod newsami nie tylko mnie (tylko że niektórzy wykazują to serią bluzgów). A żeby obniżyć tam poziom gimbazy, to nie da się jakiś banów na IP dawać? No bo co to za sens w ogóle banować, jak następnego dnia koleś będzie miał 10 kolejnych nowych kont?

A żeby obniżyć tam poziom gimbazy, to nie da się jakiś banów na IP dawać?

Nie, nie da się bo mmorpg.org.pl głownie utrzymuje się z tych gimbusów, każda kłótnia na głównej jest na rękę, każde odświeżenie komentarza jest na rękę, z tego są niezłe zyski i wątpię aby kiedykolwiek miał plan któryś z adminów na ogarnięcie tego syfu, skoro sprawdza się to i przynosi całkiem niezłe rezultaty. Niewykluczone że celowo robi się tam małą trzodę aby powiększyła się ona i portal wychodził na swoje. Manipulacja i marketing przede wszystkim, bez tego marne szanse na wybicie się i jakiekolwiek zarobki. :)

A ostrzeżenie - i to niejedno - jak najbardziej się należy, lecz nie za "hejt" sam w sobie bo ta część jest akurat w porządku, a za 5.1. punkt regulaminu (to ten o wulgaryzmach). Chyba jednak się z nim wstrzymam bo zapewne zostanę oskrżony o szukanie dziury w całym i celowe wciskanie banów bo Guru mi kazał.

Swoją drogą delikatna ironia że wg. pkt. 5.1 regulaminu wulgaryzmy są zabronione a Redaktorzy mają "kutasy" w stopkach, no chyba że to nie wulgaryzm jest??

cała prawda została tu napisana :)

Cześć jestem mutlikontem guru i chciałbym wam napisać że nie znajdziecie lepszego redaktora niż guru .. poważnie

Dla mnie myślenie takiego kogoś jak litoman jest porażąjąco głupie newsy powinny zawierać takie rzeczy jak osobista opinia redaktora o danej grze w końcu to ja ostatecznie decyduję czy w to zagram czy nie a to że strona zarabia brawo odkryłeś Amerykę kolumbie nie rozumiem tego ogólnego hejtu na temat ludzi zarabiających ze swoich pasji na youtube i zarówno na forach internetowych ludzie się wybili a ty litoman pokazałeś że jesteś typem zazdrosnego polaczka który za***prza w kopalni 12 godzin dziennie i hejtuje osoby które zarabiają ze swojej pasji

a jak chcesz takich newsów to idź pooglądaj se TVN 24

A Postawy pier**l Studia zostań No Life gratuluję

Dokładnie nie podoba się to nie wchodźcie . To ich serwis mogą tu pisać o bańkach mydlanych nawet i nic wam do tego . Mi się serwis podoba , najlepszy polski serwis o MMORPGach . Nie musicie ich hejtować , wyznacznikiem jakości ich pracy będą słupki odwiedzin , a co za tym idzie więcej lub mniej $$. Ja stronę odwiedzam jako pierwszą codziennie i to raczej się nie zmieni Dobra robota Guru i Ozonek , trzymajcie tak dalej

Oj guru, guru jedno z multikont ;) ?

Czytając to widze :

Jedną strone, która stara się bronić portalu i...

Drugą, która stara się wmówić użytkownikom jaki to ten portal jest okropny i jest zrobiony tylko dla pieniędzy.

kristal dobrze napisał :)

ale forum i strona, a tym bardziej komentarze to miejsce na wyrazanie swojej opinii, wiec nie rozumiem tej dyskryminacji na tle pogladow -.- dla mnie np. niektore z newsow sa ''zbedne''. Po co nam news z jednym filmikiem z PoE i do tego przedstawiajacy jakis build? to ze guru sie napalil nie znaczy, ze cala spolecznosc czeka na ta premiere, ale to tylko moje zdanie.

Oj guru, guru jedno z multikont ?Czytając to widze :Jedną strone, która stara się bronić portalu i...Drugą, która stara się wmówić urzytkownikom jaki to ten portal jest okropny i jest zrobiony tylko dla pieniędzy.

ja Ci wmawiam, że "urzytkownik" piszę się przez "ż"

ale forum i strona, a tym bardziej komentarze to miejsce na wyrazanie swojej opinii, wiec nie rozumiem tej dyskryminacji na tle pogladow -.- dla mnie np. niektore z newsow sa ''zbedne''. Po co nam news z jednym filmikiem z PoE i do tego przedstawiajacy jakis build? to ze guru sie napalil nie znaczy, ze cala spolecznosc czeka na ta premiere, ale to tylko moje zdanie.

koleś, Ciebie PoE nie interesuje, okej, rozumiem, nie wchodź next razem do newsa, ale zauważ, że jeśli nawet 1 osoba będzie zainteresowana taką treścią, to będę pisał o tych buildach (z resztą dalej mają po 2k wyświetleń, więc ktoś to musi oglądać i komentować)

a ja nie lubię GW2 i dalej o tym piszę, paradoks?

Ach, debilizmy. Na pięciu stronach brednie, syf i popłuczyny. Z chęcią podkręcę atmosferę. Powiedzcie, o co Wam, "użytkownicy" chodzi? Po co ten cudzysłów? Ano po to, że wartość Wasza jako część portalu i forum spadła właśnie do zera. Jesteście niczym. Psioczycie na osoby, które podtrzymują życie na tym forum. Co zrobilibyście bez guru i obecnie Ozonka? Odkąd jestem na tym forum, guru robił całą robotę dotyczącą news'ów. Powinniście się cieszyć, że część Waszych mózgów, odpowiadająca za bycie idiotą, nie musi tłumaczyć informacji z obcego języka, ani szukać ich na różnych stronach. Oj, co? Nie podoba się? Kto Was tu trzyma? Tłumy bezmózgich popaprańców, którzy krytykują to, co jest im podawane na tacy za darmo. Zbędne news'y? Nie ma czegoś takiego. Wszystko nowe lub odkryte w grach jest warte pokazania. Nie chodzi Wam chyba o to, że jest za dużo news'ów? Przecież to nie trzyma się nawet sensu. Odejdźcie i nie wracajcie, a forum, jak i portal, pozostaną w takim samym stanie.

Nawet jeśli guru to gimbus , nieudacznik , maniak czy kim tam jeszcze jest , to co? pisze newsy na temat gier i to się liczy. Jeszcze nie widziałem żeby było coś takiego jak niepotrzebny news przecież na pewno ktoś ,chociaż 1 osoba się tym zainteresuje. Każdy ma swój gust , więc czemu wbijasz tym co podoba się GW2 jezz.... mogą nawet się jarać jakimś g*wnem no i co z tego ?

Nawet jeśli guru to gimbus , nieudacznik , maniak czy kim tam jeszcze jest , to co? pisze newsy na temat gier i to się liczy. Jeszcze nie widziałem żeby było coś takiego jak niepotrzebny news przecież na pewno ktoś ,chociaż 1 osoba się tym zainteresuje. Każdy ma swój gust , więc czemu wbijasz tym co podoba się GW2 jezz.... mogą nawet się jarać jakimś g*wnem no i co z tego ?

8 Postów, w twoich MMO wpisane DarkBlood, twierdzi że GW2 to gówno - MULTICHAR GURU!!!!!!!!!!!

Nie no, a tak serio, to racja, newsy musza być ale mi chodzi o ich poziom, który jest bardzo niski. Co jeszcze dziwniejsze, ta osoba pisze te newsy kilka lat, a przez ten czas wydawało by się, że nawet najgorszy z najgorszych jako tako by się wyrobił. A tu shocker. A teksty typu "co was tu trzyma, sratatatata" itp. są w żałosne, bo nie będę odchodził, z co by nie mówić największego polskiego sajtu o grach MMO bo jeden z redaktorów jest beznadziejny. Na szczęście jest jeszcze ten lepszy.

@Down - Dobra nie spinaj się już tak, przecież pisze że to był żart :Dchyba że...

8 Postów, w twoich MMO wpisane DarkBlood, twierdzi że GW2 to gówno - MULTICHAR GURU!!!!!!!!!!!Nie no, a tak serio, to racja, newsy musza być ale mi chodzi o ich poziom, który jest bardzo niski. Co jeszcze dziwniejsze, ta osoba pisze te newsy kilka lat, a przez ten czas wydawało by się, że nawet najgorszy z najgorszych jako tako by się wyrobił. A tu shocker. A teksty typu "co was tu trzyma, sratatatata" itp. są w żałosne, bo nie będę odchodził, z co by nie mówić największego polskiego sajtu o grach MMO bo jeden z redaktorów jest beznadziejny. Na szczęście jest jeszcze ten lepszy.
Nie napisałem że GW2 to gówno >.< źle to ująłem (mój błąd). Skoro jestem Multicharem guru to skąd mam wspomnienia z dzieciństwa o.0?

Dobrze, ujmę to tak. Skoro większość z Was potrafi tak krytycznie ocenić news'y pisane przez guru, złóżcie podanie o redaktora i piszcie lepsze. Argument z d*py, tak, zgadza się, ale, odnosząc to do świata rzeczywistego, identycznie jest w polityce. "Wybierzcie nas, my zrobimy lepiej", a potem i tak jest gówno i wszyscy chcą stary porządek.