MMORPG dno kompletne. Recenzja obiektywna

Dobrze, ujmę to tak. Skoro większość z Was potrafi tak krytycznie ocenić news'y pisane przez guru, złóżcie podanie o redaktora i piszcie lepsze. Argument z d*py, tak, zgadza się, ale, odnosząc to do świata rzeczywistego, identycznie jest w polityce. "Wybierzcie nas, my zrobimy lepiej", a potem i tak jest gówno i wszyscy chcą stary porządek.

Ja tylko teraz czekam na otwarty nabór na redów i od razu składam podanie, bo obecnie 2 osoby starczają :)

Btw. Beznadziejny argument "Nie potrafisz zrobić lepiej? To zamknij morde, ma ci sie podobac, i już!"

Aha, a odniesienie do polityki jeszcze głupsze, społeczenstwo debili głosuje na przemian na dwie te same partie, więc sie nie dziw.

Tylko, że w takim razie całość naszej opinii o grach z tej strony to głównie opinie i przemyslenia guru, czesto oparte tylko na jego impresjach a nie porownaniu z innymi grami. Chodzi mi o to, że czasami pierwsza niechec do gry i odrazu leci na nia hejt od guru i bb ale to tylko moje zdanie.

koleś, Ciebie PoE nie interesuje, okej, rozumiem, nie wchodź next razem do newsa, ale zauważ, że jeśli nawet 1 osoba będzie zainteresowana taką treścią, to będę pisał o tych buildach (z resztą dalej mają po 2k wyświetleń, więc ktoś to musi oglądać i komentować)

Skoro pisaliście o DotA, HoN i czasem nawet o LoLu... wiesz, patche w LoLu z nowymi postaciami wchodzą co jakieś 2-4 tygodnie średnio. Czemu nie robisz newsów o tym że wchodzi taka a taka postać, gra się nią tak i tak etc.? Znaczy, tak, wiem że i ty, i Ozonek jesteście przeciwni LoL'owi, ale to by dało więcej niż 2k odsłon, jestem tego prawie 100% pewny...

a ja nie lubię GW2 i dalej o tym piszę, paradoks?

Raz, że pomijanie największej premiery w ciągu kilku następnych miesięcy to byłby idiotyzm dla portalu traktującego o MMO. Dwa, że jak widzi się "losowo wybrane 6 postów", gdzie nie ma żadnego pozytywnego... cóż, nawet pomijając fanboyów GW2, pod twoim "newsem" pojawiło się więcej głosów za niż przeciw. Gdzieś ty losował te komentarze, że znalazłeś same negatywy? I czemu tylko przy okazji BETY GW2 pojawił się news z filmikami o błędach?

Do buildów do POE zrobić temat na forum i tam niech to wszystko leci.

@Slod mi starczy jak guru stanie się bardziej obiektywny w tym w czym pisze.

Zauważcie, że tematy stają się najpopularniejsze, kiedy ktoś wjeżdża na serwis/administrację/redaktorów/moderatorów :D Może chłopak chciał się pokazać xD

Btw. nie czytałem komentarzy bo za dużo tego jest, może i było już coś takiego, ale ja osobiście uwielbiam news'y Ozonka :D newsów guru nawet nie czytam, bo zazwyczaj, prawda - są beznadziejne i bezpodstawne, guru większość newsów daje bez żadnego sprawdzenia, zwykła zrzynka :) Tak jak było "LaTale 2", gdzie dał plakat reklamujący sezon 2 a nie drugą część gry :) Ale do Ozonka nigdy nic nie miałem i zawsze z przyjemnością czytałem jego newsy, co do reszty problemów twórcy tematu, nie mam zdania, każdy widzi wszystko na swój sposób :) I mimo, że w paru kwestiach masz rację, to w paru zrobiłeś z siebie debila :P Bo jaki jest sens pracować, gdyby się na tym nie zarabiało? Wystarczy trochę pomyśleć, to nie boli... Tyle ode mnie :)

mi starczy jak guru stanie się bardziej obiektywny w tym w czym pisze.

chciałeś napisać "stanie się obiektywny w stosunku do GW2", bo cały hejt zaczyna się i kończy na GW2, kiedy banda fanatyków nie może się pogodzić, że ktoś ma inne zdanie od nich samych i wyraża to na forum publicznym

jakoś przy innych grach, przy innych newsach mój "subiektywizm" wam nie przeszkadzał :)

na początku podchodziłem do tego tematu z uśmiechem, ale teraz w ogóle nie jest mi do śmiechu, kiedy bezczelnie oskarża się mnie o multikonta, "zrzynanie" newsów (bez podania dowodu - tsukineko, to do Ciebie) i inne występki

a teraz miłej nocy

A ja może dodam coś od siebie, jako użytkownika, który czyta portal mniej więcej od października 2011, a zagląda na forum od paru tygodni. Od października czytam niemal wszystkie newsy i zawsze byłem pod wrażeniem guru. Miałem wręcz wrażenie, że siedzi prawie cały dzień na serwisie. Przyglądałem się temu podczas gdy jeszcze nie miał u swego boku Ozonka i naprawdę nie mogłem zrozumieć, jak ten facet to wszystko ogarnia. W pewnym momencie nawet było mi go szkoda i chciałem napisać do kogoś, żebyście znaleźli śmiałka, który go trochę wspomoże. Wciąż nie mogę zrozumieć czemu ludzie tak zazdroszczą, tak mocno drażni ich temat pieniędzy. Gość poświęca naprawdę dużo czasu na portal, więc czemu miałby nie dostać za to grosza? Nawet jeśli będzie to więcej niż grosz, tracisz na tym? Nie. Jak jesteś zazdrosny i też chcesz taką fuchę to napisz do Admina, dobry redaktor zawsze się przyda. Jeżeli chodzi o subiektywizm guru - zgodzę się, czasem przekracza granice, ale czy to powód do rzucania obelg w jego stronę? To nie zmienia faktu, że odwala kawał dobrej roboty. Czy autor tematu pomyślał chociaż o normalnej rozmowie? No chyba, że się nie da tutaj prowadzić normalnej dyskusji, wtedy zrozumiem. Siedzę tutaj od niedawna i mam prawo nic nie wiedzieć o przeszłości (nawet dosyć bliskiej) forum i relacji redaktor - czytelnik.

Nie rozumiem też tego nastawienia na branie, zupełny brak wdzięczności, docenienia czyjegoś wkładu. Przykładem jest chociażby ostatni stream z nagrodami. Rimejk załatwia nagrody, za głupie pytanie w stylu "z czym kojarzy Ci się ksywka 'Motyś'" dają nam wg mnie naprawdę wartościowe nagrody. Za nic! Za to, żebyśmy mieli zabawę itd. Nawet jeśli jest w tym cel typu promocja portalu - bo gdzie będą nagrody, tam będą ludzie - nie mam im tego za złe (chociaż założę się, że to ich dobra wola), bo sam nie tracę. I wiecie co jest najlepsze? Po rozdaniu nagród, gdy Rimejk poprosił o skromne "dziękuję", za które też nie płacicie (zwracam się do niektórych osób ze stream'a), duża część osób, która nic nie wygrała napisała, że nie dziękuje, bo nic nie wygrała i że spadają już, bo nagrody się skończyły. Miło. Ale, wiem, to internet, to normalne itd.

Jestem świadom tego, że mogę pisać nieskładnie, bez sensu, o niczym. Jestem też gotowy na to, że ktoś po mnie pojedzie. Na niejednym forum siedziałem, i nie raz zjechano mnie za ponoszenie głosu słowami w stylu "nie rycerz". Bo przecież jestem nowy, nic nie wiem o portalu (w dużym stopniu racja) i nie mam zdania. Nie bronię guru

też nie podoba mi się to, w jak niepoważny sposób odpowiedział w niektórych z poprzednich postów, ale z drugiej strony te obelgi i bluzgi w pierwszym poście, były tak samo zbędne. Czasem lepiej się zastanowić, zanim się wyleje swój rage na karty internetu.,

Bezsensowny temat ponieważ :

1. Ludzie odpowiedzialni za ten serwis są świadomi swojej wartości jaką wnoszą w życie tego portalu

2. Ludzie którzy tworzą i trwale uczestniczą w tym temacie, maja na celu tylko i wyłącznie, przekonanie innych do swoich argumentów nie przyjmując kontrargumentów.

A wiec reasumując gdy chociażby jedna z stron dyskusji ma na celu tylko i wyłącznie dążenie w swoich wyimaginowanych bądź nie, argumentach, to już nie jest dyskusja.

P.S. Zakończcie te bezcelowe "wymiany poglądów" najlepiej słodkim buziaczkiem, bądź, zachowajcię swoją frustrację, oraz emocje dla siebie po prostu, ( teraz czas na kwintesencję i bezpośredniość polszczyzny... ) wy***rdalać komu się nie podoba ! I stwórzcie coś lepszego. ;*

@guru: bardzo nie podobał mi się hejt* w kierunku Archage (mimo że jestem przeciwny grze do tej pory), nawet mimo tego że potem zdanie zmieniłeś. Bardzo też nie podoba mi się pisanie bzdur o MW Online (jak news o tym, że cash shop - a raczej możliwe do kupienia bundle - rujnują grę... no masz, bo płatnych broni/pojazdów/postaci nie masz w innych grach) albo porównywanie tej gry do Hawkena, zawsze na korzyść tego szybszego tytułu (mimo że tak naprawdę mechy to jedyne co te gry łączy, z tego co pamiętam po filmie reklamującym Hawkena i z mojego pojęcia o MW).

Wiadomo że zawsze zauważa się to co daną osobę boli najbardziej. Z reguły wisi mi hate na temat wielu tytułów (np. pisanie o tym, że jakiś tytuł zostaje zamknięty "i dobrze, bo to zwykły shit był"), bo mi na nich nie zależy. Ba, czasami zgadzam się z tym co mówisz (np. 9D - mamy chyba podobne zdanie co do tego tytułu), co nie zmienia faktu że czasem ten brak obiektywności powoduje powstawanie bzdurnych newsów, które tylko wkurzają i powodują kłótnie i flame na portalu. Z biegiem czasu człowiek uczy się to ignorować... ale niesmak pozostaje.

* - hejt to może za duże słowo, ty po prostu przedstawiasz coś w bardzo negatywnym świetle przy jednoczesnym wywyższaniu innych tytułów.

@tsukineko88: sugerujesz plagiat ze strony guru? Bo słów "zwykła zrzynka" inaczej zinterpretować się nie da. Jeśli tak, DOWODY proszę (albo raczej prosimy, bo pewnie więcej osób będzie tym zainteresowana).

@tsukineko88: sugerujesz plagiat ze strony guru? Bo słów "zwykła zrzynka" inaczej zinterpretować się nie da. Jeśli tak, DOWODY proszę (albo raczej prosimy, bo pewnie więcej osób będzie tym zainteresowana).

Chodziło mu pewnie o to, że guru kopiuje teksty z zagranicznych stron, i translatuje je na polski, co jest chyba oczywistą oczywistością od zawsze, niby skąd na brać te newsy? Troche pomyśleć trzeba zanim się hejtnie.

Bezsensowny temat ponieważ :1. Ludzie odpowiedzialni za ten serwis są świadomi swojej wartości jaką wnoszą w życie tego portalu2. Ludzie którzy tworzą i trwale uczestniczą w tym temacie, maja na celu tylko i wyłącznie, przekonanie innych do swoich argumentów nie przyjmując kontrargumentów.A wiec reasumując gdy chociażby jedna z stron dyskusji ma na celu tylko i wyłącznie dążenie w swoich wyimaginowanych bądź nie, argumentach, to już nie jest dyskusja.P.S. Zakończcie te bezcelowe "wymiany poglądów" najlepiej słodkim buziaczkiem, bądź, zachowajcię swoją frustrację, oraz emocje dla siebie po prostu, ( teraz czas na kwintesencję i bezpośredniość polszczyzny... ) wy***rdalać komu się nie podoba ! I stwórzcie coś lepszego. ;*

Chciałem na początku odpowiedzieć, ale potem zobaczyłem ten ultra uniwersalny argument "jak coś się nie podoba to zrób lepsze" i zrozumiałem, że mam do czynienia z późną podstawówką / wczesnym gimnazjum, więc dam sobie spokój.

A powiedz mi Chiron czy kto ktokolwiek po tej dyskusji bagatela już na 6 stron zmienił swoje zdanie odnośnie tej całej sytuacji ? Ludzie od zawsze potrafią krytykować bo to jest proste i bez żadnego wysiłku można powiedzieć ze jaka kolwiek aktywność innej osoby jest zła itp. Według mnie dopóki nie zrobię nic co wartością będzie znacznie lepsze nie mam zamiaru gnoić czyjejś pracy.

I nie pisz tekstów mam odczynienia z pozną podstawówka i wczesnym gimnazjum bo to jest trochę jak prowokacja abym zaczął to ci udowadniać jaki ja to jestem dorosły itp a nie o to chodzi w tym wszystkim nie ? :)

To co nazwałeś ultra uniwersalnym argumentem był jednym z co najmniej jeszcze 2 jakie podałem a pomimo tego ze jest uniwersalny na pewno nie powiesz że nie ma w nim prawdy. ;)

Skoro pisaliście o DotA, HoN i czasem nawet o LoLu... wiesz, patche w LoLu z nowymi postaciami wchodzą co jakieś 2-4 tygodnie średnio. Czemu nie robisz newsów o tym że wchodzi taka a taka postać, gra się nią tak i tak etc.? Znaczy, tak, wiem że i ty, i Ozonek jesteście przeciwni LoL'owi, ale to by dało więcej niż 2k odsłon, jestem tego prawie 100% pewny...

Z tego samego powodu dla którego nie piszemy o nowych postaciach w Docie czy HoNie. O DOTA 2 z tego co kojarzę od momentu mojego dołączenia do portalu koło 3 newsów, o tym że będzie free-to-play, o item shopie i jeszcze cośtam. No i streamy na których można było wygrać różne rzeczy, ale to już całkiem inna sprawa. O LoLu tak samo tylko kilka ważniejszych niusów o turniejach czy włamaniu do bazy danych.

Nie ma co szaleć, bo jakbyśmy chcieli zawalić całą stronę grami MOBA, to contentu jest dość. Pytanie - po co?

Pytanie - po co?

Dla pieniążków misiu, dla pieniążków.

A teraz może coś na temat. Osobiście wolałbym mniej tematów, więcej treści, tylko takiej, którą się przyjemnie czyta.

Przed chwilą ktoś się pytał, dlaczego nie robią dla każdej postaci z LoLa newsa - dlatego, bo są zajęci newsami o nowych buildach/postaciach Path of Exile.

Ile razy cholerny Path of Exile czy C9 zawitało na stronie głównej, a ile razy zawitało DayZ?

DayZ Zombie Shooter Survival MMO które jest modyfikacją do gry ARMA 2 i ARMA2 Operation Arrowhead (Oba wymagane)

Napisaliście o cholernym WarZ, a nawet nie napisaliście że jest to gra która próbuje żerować na sukcesie DayZ? Guru, zajrzyj na Steama, zobacz zakładke Best sellers - ARMA 2 COMBINED SET, przy zaledwie -40% zniżce która obowiązywała przez ostatni jeden dzień.

za***iście popularny mod do gry, który zwiększył jej sprzedawalność o paredziesiąt %, zamiast napisać o niej, to wy piszecie kolejny, k**wa, news o Path of Exile

A tutaj artykuł o DayZ: http://kotaku.com/59...pc-game-of-2012

Osobiście jedna z najlepszych gierek w które miałem okazje zagrać, a było ich wiele.

Kolejna sprawa, PRZYPADKIEM dosłownie, kliknąłem na stronie portalu "Listę gier MMORPG Pay2Play" i znalazłem tam Heroes of Newerth... to jest jakiś dowcip.

Ile razy cholerny Path of Exile czy C9 zawitało na stronie głównej, a ile razy zawitało DayZ?

Zero. DayZ nie jest grą MMO. Rozróżnianie gier Multiplayer, typu CS, Battlefield, Cod czy Arma od gier MMO typu POE, C9, A.V.A czy WoW to raczej podstawa w tym "biznesie"

A powiedz mi Chiron czy kto ktokolwiek po tej dyskusji bagatela już na 6 stron zmienił swoje zdanie odnośnie tej całej sytuacji ? Ludzie od zawsze potrafią krytykować bo to jest proste i bez żadnego wysiłku można powiedzieć ze jaka kolwiek aktywność innej osoby jest zła itp. Według mnie dopóki nie zrobię nic co wartością będzie znacznie lepsze nie mam zamiaru gnoić czyjejś pracy.I nie pisz tekstów mam odczynienia z pozną podstawówka i wczesnym gimnazjum bo to jest trochę jak prowokacja abym zaczął to ci udowadniać jaki ja to jestem dorosły itp a nie o to chodzi w tym wszystkim nie ? To co nazwałeś ultra uniwersalnym argumentem był jednym z co najmniej jeszcze 2 jakie podałem a pomimo tego ze jest uniwersalny na pewno nie powiesz że nie ma w nim prawdy.

Cytując pewnego pana z kabaretu, "Co Kuffa?" (censored version) Nie no, właściwie napisanie słowa "złe" od "fajne" wymaga naciśnięcia dwóch klawiszy mniej, więc zgadzam się. A teraz tak serio, nie wiem czemu w internecie ostatnimi czasy porobiło się tak, że piszac krótkie "ale fajne" nie narazisz się na wrzuty od fanboyów, ale już pisząc krytykę znajdzie się grono osób które zacznie cie wyśmiewać i wyzywać od hejterów? Albo jeszcze śmieszniejsza rzecz, której przykład podał tutaj piterek (czy jak tam było temu kolesiowi z pikaczu w sygnie) - Jak mi się podoba, to moge skomentować, dać ocenę itp. ale jak już cokolwiek śmie mi się nie podobać, mi, wielkiemu hipokrycie, gnojowi i hejterowi, to mam zamknąć mordę, wyjść i nie wracać? No sory, ale chyba mam takie same prawo napisać negatywną opinię, jak ty pozytywną, chociaż według ciebie mam "wy***rdalać jak mi się nie podoba i stworzyć coś lepszego". Co to za chory argument? Nie zrobie lepszej gry od Maluch Racera bo nie umiem (chociaż, moje gierki w RPG Makerze nie nazwał bym wcale gorszymi), ale to nie znaczy nagle, że jedno z największych gówien w historii branży growej zamienia się w perełkę. To samo tyczy się tych newsów, nie podoba mi się, komentuje negatywnie, podoba mi się, komentuje pozytywnie i tyle.

I po raz kolejny ktoś wysuwa z swojej zidiociałej za przeproszeniem czaszki motyw pieniędzy. Szkoda wam... do roboty i zarabiajcie. Może nie podoba wam się to że jedni biegają po budowie aż im pot z tyłka kapie a inni siedzą przy kompie i piszą ? Co wy w ogóle wiecie o zarabianiu na tym portalu, żeby wyciągać jakieś wnioski wyimaginowane w waszych głowach ? Skoro macie czelność gadać o kasie to teraz proszę o dowody. Nie można gadać o tym na czym zarabiają i jak to robią skoro nie macie jakiegoś oparcia. Wychodzi tutaj po prostu zazdrość o to, że niektórzy mają głowę i pomysły. A co do tematu LoLa. Po co ma być cały serwis zawalony tym jaka to kolejna pokraka wyszła do tej gry, skoro to nie MMO ? Gra jest tak samo zryta przez polaków jak metin wiec jeśli mają tu być newsy z LoLa to i z metina.. bo to takie wspaniałe gry że wszystkie dzieci sikają na widok loga.Tak wiem zaraz będzie problem, że LoLa nie ma a Dota jest, ale tutaj jest zasadnicza różnica. Dota to gra mająca w tym gatunku sporą historię i jednak wyjście 2 części jest czymś szczególnym, a LoL to gra, która nie ma historii, LoL ma 100 + pokrak i kilkaset tysięcy przygłupów broniących tego ścierwa, które tydzień po tygodniu zawala nasze forum tysiącami tematów na temat tego co lepsze i jaki build. Już się kiedyś na temat tego wypowiadałem... od tego macie oficjalną stronę gry. Tam też znajdziecie swoje upragnione newsy o pokrakach i inne sprawy odnośnie tej nie MMO-watej gry.

Przez krytykę guru'a - moderatorów - administratorów - po pieniądze, które na Was zarabiają. Oświece Was panowie i panie w tym kraju tak już jest, że każdy każdego rucha na każdym kroku. Byle zarobić więcej. Dowiecie się o tym jak sami pójdziecie pracować. Przekonałem się o tym, ale co Wy możecie wiedzieć skoro większość użytkowników popiera jednego hejterka bo taka moda? Bo im łatwiej? Ludzie myślcie sami. Ale jak mógłbym o coś takiego prosić, skoro średnia wieku tego forum wynosi 12lat? No cóż jaka tematyka takie community.

Portal działa prężnie i daje Wam to czego powinniście od takiego portalu wymagać. Macie newsy, macie spis gier, macie forum na którym można się dowiedzieć czegoś więcej, zadać pytanie - ktoś na pewno odpowie. Ale Wam i tak jest mało. Cokolwiek byśmy zrobili, cokolwiek byśmy nie ulepszyli Wam i tak będzie źle. Banda hipokrytów co udowodnił już Yanglegend pisząc posta o tym jak to litoman rzucił studia by grać 12h/d. Tak to już jest. Polska mentalność

@guru Akurat GW2 mnie nie obchodzi. Nawet nie mam w planach kupowania tej gry. Po prostu ty masz do siebie to, że jak jakiejś gry nie lubisz to po niej jedziesz. Osobiście ciebie szanuję, ale twoje podejście czasem jest po prostu złe.

Ale jaki widzicie problem nie chcecie ich czytać oglądać to nie róbcie tego załóżcie własne forum o podobnej tematyce i tyle. Najważniejsza sprawa to jest taka jakby nie my by nie było ich jasna i prosta zasada. To my zwykli użytkownicy tworzymy i rozwijamy te forum to my polecamy je kolegom koleżankom po fachu i dlatego jest tak popularny,wszystko co piszą nagrywają robią po to abyśmy to wyświetlali i komentowali ale ma to lepszy czy gorszy wpływ na danego czytelnika. A co do wypowiedzi Guru na temat Gw2 to już trochę kolega przesadza ja też nie jestem zwolennikiem tej gry ale redaktor powinien trochę pohamować swoje wypowiedzi na ten temat. Na temat guru i jego komentarzy wypowiedzi krytykuje tak znaczna liczba osób to administracja musi coś z tym zrobić i nie może tego zostawić bez żadnej oznaki reakcji.

Ale jaki widzicie problem nie chcecie ich czytać oglądać to nie róbcie tego załóżcie własne forum o podobnej tematyce i tyle. Najważniejsza sprawa to jest taka jakby nie my by nie było ich jasna i prosta zasada. To my zwykli użytkownicy tworzymy i rozwijamy te forum to my polecamy je kolegom koleżankom po fachu i dlatego jest tak popularny,wszystko co piszą nagrywają robią po to abyśmy to wyświetlali i komentowali ale ma to lepszy czy gorszy wpływ na danego czytelnika. A co do wypowiedzi Guru na temat Gw2 to już trochę kolega przesadza ja też nie jestem zwolennikiem tej gry ale redaktor powinien trochę pohamować swoje wypowiedzi na ten temat. Na temat guru i jego komentarzy wypowiedzi krytykuje tak znaczna liczba osób to administracja musi coś z tym zrobić i nie może tego zostawić bez żadnej oznaki reakcji.

tylko cała ta dyskusja rozgorzała po newsie z GW2, przypadek? NIE.

Uczepiliście się guru jak rzep psiego ogona. To prawda jest redaktorem ale też i użytkownikiem więc chyba ma prawo wyrazić swoje zdanie. A że robi to w newsach? No i co z tego. On je pisze i robi to jak chcę.Wy chyba nie jesteście na tyle ograniczeni umysłowo że musicie kierować się jego zdaniem? Ludzie gdyby nie on to ta strona by raczej nie miała racji bytu. Gdyby nie to forum musielibyście latać po forach innych gier przeważnie angielskich co zapewne sprawiłoby ogromny problem niektórym użytkownikom skoro mają wielki problem z pisaniem po polsku. Ja posty guru lubię czytać i zastrzeżeń do nich nie mam. Nie podoba się=Nie czytaj. Proste.

A że dyskusja rozgorzała po newsie z GW2 to pewnie dlatego że uraziłeś jakiegoś zagorzałego fanatyka..