Moderator po 3 miesiacach WTF?

Nie jeden pet pod tym butem po podniesieniu go okazał się jeszcze dobrą fajką ;) ale nie mam zamiaru wystawiać twoich umiejętności pedagogicznych na próbę bo jest to nieistotne .

Uwierz mi, że czasem dobrze jest się zatrzymać i porozglądać, a czasem nawet zajrzeć niektórym osobą za kołnierz , a w takich momentach można dojść do wielu trafnych wniosków.

Na tym forum bycie dobrym nic nie da. Tu trzeba w miare mozliwosci nastawiać tych którzy nigdy tego nie doswiadczyli. Internet to potęga więc używajmy go rozważnie. Czasem słowo za dużo może aż za mocno uderzyć osobę po drugiej stronie, a często jest to niezamierzane. Jak cię uraziłem to przepraszam, ale takie jest moje zdanie i nie opieram go na pustych wymyślonych historyjkach. Ten portal, te forum nie należy do mnie, ale to nie znaczy, że nie mam wpływu na najważniejszą rzecz która te forum trzyma w całości czyli ludzi. Ale nie ma co wywalać żali przed monitorem . Weź ktoś ten temat zamknij, a jak macie problem to pisać na PW bo teraz jest to sztucznie napędzane i za raz poruszymy tu 50 tysięcy innych rozmów.

Myślę, że jest tu nie jedna osoba mogąca to zakończyć więc czemu tego nie zrobić ?

@DeimonD. Mnie natomiast uczono kultury i nie oceniania ludzi, Ty tą lekcję przegapiłeś. I Nie wiem czy uczyłeś się w jakimś mega przedszkolu dla uzdolnionych czy miałeś nauczanie w domu bo ja rozpocząłem naukę ortografii dopiero w 1 klasie podstawowej a w przedszkolu dopiero poznawałem takie rzeczy jak '' Z jak Zebra , K jak Krowa'' Poza tym weź pod uwagę stronę psychologiczną jestem pewien że nie każdy w momencie wzmożonej złości bądz po prostu impulsu umie się bawić w śliczną składnie zdania i interpunkcje. Ale najwyraźniej Ty potrafisz bo ,[ Pozwól że przytoczę Twoją logikę] bo jak z Twojego postu wynika to żeby pisać tak źle jak on to trzeba być albo dyslektykiem albo kimś opóźnionym w rozwoju. Ponadto '' jak mam go traktować poważnie '' A kto ci kazał w ogóle się wypowiadać skoro i tak nie możesz go traktować poważnie? Tyle ode mnie. Najwyraźniej jesteśmy na innych poziomach rozwoju. Ja na tym gdzie nikogo nie oczerniam i doszukuję się wytłumaczeń natomiast Ty na poziomie gdzie będąc w czymś gorszym od razu się jest dzieciakiem lub chorym.

Życzę miłego dnia

Edit: Zapomniałem dodać . Przepraszam użytkowników i moderatorów za tego off-topa. Więcej się to nie powtórzy.

@DeimonD. Mnie natomiast uczono kultury i nie oceniania ludzi, Ty tą lekcję przegapiłeś. I Nie wiem czy uczyłeś się w jakimś mega przedszkolu dla uzdolnionych czy miałeś nauczanie w domu bo ja rozpocząłem naukę ortografii dopiero w 1 klasie podstawowej a w przedszkolu dopiero poznawałem takie rzeczy jak '' Z jak Zebra , K jak Krowa'' Poza tym weź pod uwagę stronę psychologiczną jestem pewien że nie każdy w momencie wzmożonej złości bądz po prostu impulsu umie się bawić w śliczną składnie zdania i interpunkcje. Ale najwyraźniej Ty potrafisz bo ,[ Pozwól że przytoczę Twoją logikę] bo jak z Twojego postu wynika to żeby pisać tak źle jak on to trzeba być albo dyslektykiem albo kimś opóźnionym w rozwoju. Ponadto '' jak mam go traktować poważnie '' A kto ci kazał w ogóle się wypowiadać skoro i tak nie możesz go traktować poważnie? Tyle ode mnie. Najwyraźniej jesteśmy na innych poziomach rozwoju. Ja na tym gdzie nikogo nie oczerniam i doszukuję się wytłumaczeń natomiast Ty na poziomie gdzie będąc w czymś gorszym od razu się jest dzieciakiem lub chorym.Życzę miłego dniaEdit: Zapomniałem dodać . Przepraszam użytkowników i moderatorów za tego off-topa. Więcej się to nie powtórzy.

A mnie uczono iż starszych trzeba szanować, jednak jedno ale to nie jest temat o mnie jak masz coś do mnie to poproszę na pw. Bo z tego jest większy off top niż powinien. A jak masz jakieś "ale" do mnie to złóż odpowiedni temat, albo skargę. Nie obchodzi mnie to, ja swoje zdanie mam co do autora tematu. Jeszcze jedno po czym mam go ocenić jak nie po pisowni no sry, to jest forum więc każda wypowiedź może być przez każdego oceniona.

Koniec offtopa. Za kontynuowanie tematu o języku polskim w przedszkolach posypią się ostrzeżenia.

Na koniec od siebie dodam tylko jedno:

Na tym forum bycie dobrym nic nie da.

Pozwól, że jako moderator sama ocenię stosowane przez siebie metody.

Sam miałem założyć podobny temat. Nie chodzi mi o to czy kobieta czy facet. Bardziej mam mały problem z tym że Alpha moim skromnym zdaniem ma zbyt mały dystans do tego forum jak i regulaminu. Zapamiętałem ją szczególnie z zwykłego offtopu w temacie od zdjęć użytkowników. Nie wiem czy to kompleksy czy coś innego ale jeśli uważa że każda ładna dziewczyna musi być głupiutka to jej gratuluje. Teraz to właśnie ona się kłóciła z Leniwykot tylko dlatego że dała dwa podobne zdjęcia. Nawet jej groziła warnem a sama wcześniej ostro spamowała nie wstawiając własnego zdjęcia.

A jako człowiek spójrz z boku jak to będzie wyglądać ;)

Ale oczywiście życzę jak najlepiej. Pozdrawiam ! i żegnam bo robota jest do zrobienia .

Sam miałem założyć podobny temat. Nie chodzi mi o to czy kobieta czy facet. Bardziej mam mały problem z tym że Alpha moim skromnym zdaniem ma zbyt mały dystans do tego forum jak i regulaminu. Zapamiętałem ją szczególnie z zwykłego offtopu w temacie od zdjęć użytkowników. Nie wiem czy to kompleksy czy coś innego ale jeśli uważa że każda ładna dziewczyna musi być głupiutka to jej gratuluje. Teraz to właśnie ona się kłóciła z Leniwykot tylko dlatego że dała dwa podobne zdjęcia. Nawet jej groziła warnem a sama wcześniej ostro spamowała nie wstawiając własnego zdjęcia.

A o tym że przyznała się do błędu i przeprosiła zapomniałeś napisać ? Gdyby miała zbyt mały dystans to już w tym temacie za offtop mogła sypnąć warnami tak na oko z 4 by poleciały, ja bym tak zrobił, idąc tropem wagonik666 zamiast ostrzegać w temacie powinna od razu brać was za mordy i walić warny, wtedy by można było powiedzieć że ma za mały dystans. A w innym wypadu twoja ocena jest nie trafiona.

Równie dobrze siebie za mordę by mogła chwycić bo nie wiem czy jesteś ślepy czy ograniczony, ale sam ze sobą nie dyskutowałem... I w tym momencie gdyby mnie ukarała, a siebie nie to było by to wywyższanie się więc pomyśl 5 razy za nim coś walniesz. A zresztą wielkiej łaski nikt nie robi nie dając ostrzezen na każdym kroku... Kilka osób wyraziło swoją opinie, kilka podyskutowało i wszystko więc schowaj se te swoje przemyślenia w tylną kieszeń i na niej usiądź . A jak już pisałem... niech ktoś to w końcu zamknie. Wciągać portki i spadać z tematu bo nikt nic mądrego już raczej z tego nie wyciśnie.

Równie dobrze siebie za mordę by mogła chwycić bo nie wiem czy jesteś ślepy czy ograniczony, ale sam ze sobą nie dyskutowałem... I w tym momencie gdyby mnie ukarała, a siebie nie to było by to wywyższanie się więc pomyśl 5 razy za nim coś walniesz. A zresztą wielkiej łaski nikt nie robi nie dając ostrzezen na każdym kroku... Kilka osób wyraziło swoją opinie, kilka podyskutowało i wszystko więc schowaj se te swoje przemyślenia w tylną kieszeń i na niej usiądź . A jak już pisałem... niech ktoś to w końcu zamknie. Wciągać portki i spadać z tematu bo nikt nic mądrego już raczej z tego nie wyciśnie.

I po co się sadzisz, produkujesz się w jakim to złym i niedobrym świecie żyjemy, że trzeba wprowadzić konkretna dyscyplinę, a potem jedziesz ze mną jak z pierwszym lepszym cwelem, może nie zauważyłeś ale przyznałem ci racje że dyscyplina powinna być, więc czytaj ze zrozumieniem i ja bym tak zrobił nie dyskutował z tobą i innymi tylko rozdawał bym warny bez dyskusji i skończyło by się babci sranie w temacie, wielki blokers pokrzywdzony przez życie będzie mi mówił co mam robić !

Jednemu nie pasuje że dziewczyna, drugiemu że 3 miesiące na forum a czwartemu że nie ma dystansu z kolei piąty pisze że za miękka jest, to o co wam w końcu chodzi ?

AW nie zostala wybrana na moderatorke dlatego, ze jest kobieta. Jak dla mnie ona moze byc nawet i hermafrodyta, mam to gdzies. Wazniejsze jest to, ze osoba ta nadaje sie na moderatora. Posiada cechy, ktore sprawiaja, ze dobrze odnajduje sie w tej roli, bo jest skrupulatna, dokladna, troche czepialska. Do tego robi nam korekte tekstow (chodzi o recki redaktorow), a wiec wklada sporo pracy w to forum i sam portal. Czepianie sie jej, tylko dlatego, ze popelnila jeden blad i ze jest kobieta (bo chyba to ludzi boli) jest absolutnie nie na miejscu. I powiedzcie mi, gdzie byliscie, wy wspaniali obroncy pokrzywdzonych, dlugoletnich uzytkownikow, kiedy ze 2 lata temu prowadzilismy rekrutacje na moderatorow, podczas ktorej wybrani zostali ludzie z ZEROWYM stazem na forum? Padlo ogloszenie w newsie, ludzie pozakladali konta, a my ich przyjelismy. Tak to wygladalo, wtedy nikt sie nie przyczepil, bo wtedy nie bylo wybranej na to stanowisko kobiety. A skoro teraz jest, to oczywiscie wybrana zostala tylko dlatego, ze ma dwie gorki pelne mleka, a wiec to z pewnoscia byly motywy administracji!

Jesli ktos ma cos do zaoferowania, to przyjmujemy dana osobe. I zdradze tez pewien fakt, ze AlphaWolf nie planowala od samego poczatku zlozenia podania na moderatora, a uczynila to dopiero po moich namowach. I ma w tej chwili moje pelne poparcie, tak samo, jak wszyscy inni moderatorzy.

Dobra, czy nie dobra facet raczej dostał by odpowiedź typu jesteś za krótko na forum, nie znamy cię itd. , a że kobitka to miała łatwiej bo ogarniętych jak na lekarstwo proste

Dla mnie jest "spoko" jak na moderatorkę, rozumie innych np. daje najpierw dopiski że będzie następnym razem warn ;] Alpha Wolf tak wgl.

Alpha została wybrana przez cały zespół mmorpg.org.pl, więc została moderatorką.

Na pewno nie przez cały

Przez wiekszosc zespolu. Bez glosu negatywnego, z jednym niezdecydowanym, o ile dobrze pamietam.

Zaraz będą 2 obozy za i przeciw, czy jest sens dzielenia forum ?. Chyba nie. Z tego zaraz wyniknie referendum za albo przeciw, jednak administrator dał znać do zrozumienia iż nie zmieni decyzji - więc wypadałoby by temat zamknąć. A to czemu ?. Alpha nadal będzie pełnić funkcję moderatora, osoba która postawia na swoim jest potrzebna temu zespołowi, więc czemu nie ?. Więc niezależnie co będzie napisane ten stan nie ulegnie zmianie.

I co racja to racja... nie ma sensu tego dalej ciągnąć. Jak kogoś obraziłem to przepraszam w szczególności ( Alpha Wolf i Flash Gordon )

Moje zdanie znacie i ja znam wasze. Ale znać was bliżej nie znam więc na dłuższą metę nie ma co was oceniać. Niektóre rzeczy wszyscy pisali pod wpływem emocji. Ja sam się do tego przyznaje, a jest przynajmniej nauczka na następny raz by pomyśleć dwa razy za nim się coś powie. Niech nowy mod robi co uważa za słuszne i tyle bo w administracji też głupki raczej nie siedzą i jak będzie miało być źle to za raz to naprawią.

Pozdrawiam !

Hmm powiedziałbym że każdy z was się tu myli niestety ale taka prawda.

Po pierwsze z tego co wiem na forum każdy może wyrazić własną opinie na temat działania forum oraz samych moderatorów oczywiście w sposób konstruktywny i nie obrażający drugiej osoby.

Po drugie nie znam moderatorki AlphaWolf za dobrze ale jeżeli popełniła gdzieś błąd to trudno nie ma ludzii nieomylnych i każdy ma prawo popełniać błedy.

Po trzecie ludzie trochę pokory i dystansu do tego co piszecie bo widzę że większość próbóje tutaj już nabluzgać byle by autor tematu zamknął jadaczkę i nie robił scen musicie przyjąć to że każdy ma własne zdanie na jakiś temat i już.

czytam to i czytam... po lekturze dochodzę do jednego wniosku, zamknijmy ten temat i bawmy sie na offtopie, bo ludzie tu zaczynają się wręcz pożerać... Alpha zostałą wybrana, przywitajmy ją na nowym stanowisku, niech pilnuje porządku i będzie że tak powiem cacy ;)

Powiem wam jedno drodzy forumowicze. Chylę czoła przed osobami, które wyrażają chęć objęcia takiego stanowiska. Ja jak wchodzę na forum to omijam co 5 topic, z powodu niskiego poziomu wypowiedzi oraz masy "pierdół" których nie warto nawet czytać. Alpha życzę wytrwałości ;)

Sorry, skipnąłem do 3 strony.

1. Alphę wybrano już jakiś czas temu. Czemu użytkownicy mają taki zapłon?

2. Ból du*y, bo? Głosowali, była większość, dostała moda. Będzie się źle sprawować, to będzie głosowanie, czy ją wywalić. Od razu trzeba naspamować 2k postów i być od 3 lat, żeby zostać modem? Były tu osoby, które właśnie z takim stażem zostały zbanowane, więc? Ja rozumiem, że moderatorów wybiera się, żeby były kozły ofiarne i trzeba im nakopać, ale znajdźcie jakiś sensowny argument dlaczego uważacie, że jest złym moderatorem. I argument który nie wiąże się z MOBA.

Ja sam nie jestem zbyt długi czas użytkownikiem tego forum, więc nie mam się o co czepiać, lecz dziwi mnie zachowanie niektórych osób.Skoro dziewczyna chcę być moderatorką, to jaki problem?Mogę zrozumieć, że np ktoś zazdrości, ale myślałem, że z sukcesu innych też można się cieszyć.Dajcie innym szanse wykazania się, a kto wie, może to będzie fajna/uczciwa moderatorka? :)