Mój mmorpg-narazie tworze

Takich ludzi jak DarknesThieft to ze świeca szukać, w przeciwieństwie do innych to coś robi, niektórzy tylko zbierają ekipy i myślą, ze wszyscy za nich cos zrobią naprawdę podziwiam takich ludzi jak DarknesThieft... A ty Aquendan jeśli jesteś taki mądry to pokaz nam swoją grę, na pewno równo się z takimi jak World of Warcraft czy Lineage 2Poza tym na pewno będę grał, gra jest dosyć oryginalna, takie znam tylko trzy (Gost Online, Maple Story i GrandeChase czy jakoś tak) jedyne co bym zmienił to ogólny zarys gry wojowników, magów itd. mamy praktycznie w 98% tego rodzaju gier, to musi być coś innego.Mam nadzieje, iż nie będzie to kolejny projekt który upadnie, bo masz naprawdę wielki potencjal.Z chęcią bym pomógł, jakoś przy grze choć niezabardzo się na tym znam, ale szybo sie uczę, choćby coś wymyślać, questy zarys itp., albo troszeczkę z grafiką.Zycze powodzenia przy tworzeniu...

Wiedziałem że ktoś tak napisze, tylko na to czekałem.

Więc:

1. Czy recenzenci na portalach gamingowych stworzyli kiedyś jakąś grę żeby mogli oceniać? nie. nie trzeba mieć na swoim koncie żadnej gry żeby oceniać. Nie. Jest to forum więc każdy może się wypowiadać, chwalić, gnoić itd.

2. Nie biorę się za coś czego nie potrafię. Za to robie wiele innych ciekawych rzeczy, niektóre równie ciężkie (czy bardziej czy mniej nie porównuje) jak tworzenie gry.

Jak chcesz dalej ciągnąć tę dyskusję to PW. Nie chce spamować na forum.

Pozdrawiam, Aquendan

Aquendan - Jasne mów co chcesz w końcu wolny kraj i twoją opinie też z chęcią wysłucham

Co do projektu to chwilowo daje sobie spokój ale bez obaw po prostu ostatnio jadę na drinkach energetycznych i fakt spać się nie chce ale ciało w pupę dostaje muszę po prostu odespać

Aha jak coś do grafy to nie mam grafiki i daje to co znajdę na necie ! Jak możesz w tym pomóc to zapraszam do współpracy ! ;-)

nie mam w co grac xD... kiedy bedzie ta gra zrobiona mniej wiecej? i jak bedzie to podaj link do sciagniecia ;//

Dam link do zassania o to się nie martw a gra hymmm no myśle że za ok.miecha będą beta testy bo aktualnie wystarczy zrobić itemy i ogólny świat gry ,no i co mi tam jeszcze wpadnie do głowy

Ejj Darkness a przewidujesz w grze jakieś mounty ? Albo może powiedz jakie masz pomysły żeby gra się wyróżniała :mrgreen: Rób, rób bo nie moge się doczekać gry... Zobaczymy jaka będzie xD

Hmmm może nie czytałem ze zrozumieniem - ale primo

Masz stronę www?

Secundo, Jak wyglądają systemy ekspa/leveli?

Strona będzie acz kolwiek nie wiem kiedy...

Exp lvl ? sprzecyzuj pytanie jeżeli chodzi o sposób zdobywania expa to masowa eksterminacja potworów lub questy a jeżeli chodzi co nam daje ten lvl a więc m ożliwośc korzystania z lepszyć itemów magi wieksze staty postaci itd. Jeżeli ta odpowiedż cię nieusczęśliwia to napisz dokładniejsze pytania pozdrawiam ! ;-)

Hmmm, zapytam tak ogólnikowo :P

Czemu Twoja gra, a nie Tibia czy Maple Story?

Ogólne pytanie, ale pokaż mi tą różnicę - może już napisałeś ileś tam postów na temat, że ta gra ma to i to, ale wszystko już było - czy czymś nas - graczy - zaskoczysz nowym? :>

Sam jestem graczem więc na pewno dodam coś fajnego... Mam coś zabawnego w planach ale nie mogę wyjawić :->

masowe zabijanie mobow...to znamy juz z wielu gier. w zasadzie: amatorskie produkcje powinny wyrozniac sie czyms, aby mogly przyciagnac graczy. wymysl cos innowacyjnego :)

Czasy tworzenia ciekawych gier przez kilunasto osobową ekipe mineły kiedyś tam w latach 90',sam nie jesteś wstanie stworzyć drugiej tibi która nie byłaby kopią, a co dopiero jakieś sensowne 2D..

To się w takim razie chyba zatrzymałem w czasach 90'. ;) SAM stworzyłem wirtualny świat (Wonderlife.pl), który nie jest kopią Tibii (ani innej gry :P) ... czy ciekawa - to już kwestia biustu... tzn. gustu. ;) Ale patrząc na to, że istnieje już 6 lat, można stwierdzić, że zawsze miała jakąś grupkę fanów. :P

Dobra poszukuje jakiego kolwiek grafika 2D ,za zrobienie grafiki do gry proponuje miejsce w credits'ach + Gm'a w grze ...Ale pamiętajcie grafika ma mieć jakiś poziom a nie kreski w paincie ... a stronka www jest w budowie przez to musze mieć grafika aby miec już grafe itemów potworów (nie długo opisze liste broni)

A co do pomysłu to może zrobie wystukiwanie combosów + % szansy = wykonanie combosa :-P raczej nie co ??

Aaa jeżeli komuś zależy to strona www http://www.rohmmo.yoyo.pl/ potem dojdzie forum oraz spisy broni,itd...

Dobra narazie !

Kombosy to bardzo dobry pomysł, ale bez tego procenta. Bijatyka + tłuczenie mobów, bicie poziomu i klepanie innych graczy? Może być ciekawie!

Bedzie to wyglądało miło choć nie będzie mowy o zatrzymaniu sie w grze na wc :P aaa będą jescze masowe przypadkowe spelle tzn.Lecimy ciachamy aż tu rumuńskie łubu dubu i wszyscy gleba ...

Ale pamiętajcie grafika ma mieć jakiś poziom a nie kreski w paincie

Czemu nie?Patyczkowy świat też ma swój urok i nawet młodszy brat/siostra/kuzyn może ci coś takiego narysować,na demo na pewno by się nadawało.

Gdybym miał więcej czasu...

Hehe sam myślałem, żeby może spróbować, ale w sumie photoshopa to tylko podstawy znam i mam zero talentu :P No chyba, ze robić ten patyczkowy świat to moze bym dal rade xD Bo tak naprawdę to iż mimo 2d to jednak przy grafice sporo roboty.

A i jak to ktoś napisał twoja gra musi się czymś wyróżniać skoro jest amatorska, nie myślałeś czasem by nie robić zwykłego mmorpg których są tysiące i co druga gra na tym polega, a wymyśleć coś nowego, zamiast elfów krasnoludów itp. itd.

Moze jakiś taki ponury świat, coś o wampirach i wilkołakach, bo z nimi nie ma chyba żadnej graficznej gry, a same tekstowe, no, albo coś cyberpunkowego (jeśli ktoś nie wie co to, to słowo punk nie ma tu nic do rzeczy) takich gier tez mało, a byłoby coś nowego również oryginalnego.

No bo wiesz gra może być fajna, ale nie będzie miała tego czegoś co przyciągnie graczy, pierwsze było Maple Story i ma dużo graczy bo było nowością, ale jako iż była nowa i odniosła sukces to teraz dużo nowych gier jest bardzo podobnych do owego Maple Story, jest chyba z 10 takich gier i wszystkie w świecie fantasy, a jako wszystkie są prawie takie samo, to już tylu użytkowników nie przyciągają.

Wiec wiesz musisz mieć coś innego.

ja z Maple Story będe miał tylko podobną grafike (mam nadzieje) A reszta to co innego w Maple'ta nie grałem więc napewno niebędzie podobny

Ej a może jednak zechcesz mi pomóc ? pozwól że ja ocenie twoje umiejętności graficzne ok ? wyślij jakąś graficzke na pw

Hmm, już nie pamiętam kiedy coś robiłem, najpierw to muszę zainstalować jakiś program do grafiki. I ogólnie chyba nie mam aż takiej wyobraźni, często jak coś robię to muszę miec coś co jest podobne do mojego celu (chyba wiadomo o co chodzi). Mimo, iż nie mam żadnego doświadczenia, to spróbować nigdy nie szkodzi, w końcu owe doświadczenie gdzieś nabyć trzeba. A wiec, jeśli chodzi o próbkę to miałbym stworzyć coś na ogólny temat czy coś raczej do gry?

Ale naprawdę nie wiem czy ja jestem najlepszym pomysłem, chyba ze jak to kolega wcześniej powiedział można by wypróbować taka paintowa grafikę, lub można by pokombinować takie połączenie animowanego z realnym jak to mniej więcej wygląda w wlatcach moch, taka śmieszna grafika tez mogłaby być fajna.

Np. tu masz taka paintowa grę -> http://www.ifthensoftware.net/StickAdventu...screenshots.php i ma na samym forum prawie tysiąc użytkowników, tez amatorska.

Powiem ci że krasnoludy i elfy dobrze zostawić, nie w nich tkwi problem. Bo to one budują klimat w grze, ale zrób dużo questów, jakichś ciekawych. Mogę ci nawet kilka dobrych wymyślić. :-P

Dico :

Klasy postaci - będą one zróżnicowane a w ich skład wchodzą:

Rasa ludzi:

-Wojownik

-Mag

-Druid

Rasa ''Bestie''

-Smok

-Wilkołak (czyt.Bestia)

-Gnooro (wygląd psa[spasłego ,z długą sierscią pokrytą liśćmi] lecz stoi na 2 nogach i robi za maga .)

-Przeklety (taki tam druid...Został wygnany za okultyzm na terenie świata ludzi wiec go wyrzucono i przeklęto na wieki )

Gdzie tam są krasnoludy i elfy ? Ja chce przełamać rutyne !

Ritchser to co pokazałeś mi się podoba więc jak byś umiał coś takiego wyskrobać to ... Tylko te postacie inne :-P