A ja mam propozycję, żeby co jakiś czas robić "Koncert życzeń", słuchacze radia podsyłają kawałki, które chcieli by usłyszeć w radiu, z tego wszystkiego wybierane jest, załóżmy, 5 kawałków, i ludzie głosują. Ten, który wygra, będzie grany regularnie w radiu (do czasu ^^). Oczywiście, jeżeli byłby to utwór rockowy, to byłby puszczany razem z innymi utworami z tego gatunku, a nie, że leci electro, i nagle metal, bo "utwór został wybrany"
Może tak radio?
W sumie to niezły pomysł, ale proponuję jego lekką zmianę - podsyłanie piosenek przez userów i wybór najlepszych, a potem lista przebojów co powiedzmy 4 tygodnie oraz częste nadawanie utworów z tej listy.
Nie zaglądałem tutaj, a widzę, że dyskusja się rozwinęła Ja chętnie bym posłuchał newsów w trakcie jakiś innych zajęć. Tylko jest jedna rzecz: do radia nie każdy się nadaje o czym chyba powinniście wiedzieć... Stała pora tych wiadomościów i byłoby zajebistu, najlepiej 2+ razy dziennie (rano powtórka z poprzedniego dnia i późnym popołudniem główne wydanie). Co do kanałów to raczej sobie nie wyobrażam: a teraz Gorgoroth, a zaraz potem nowa doda!1!1!!jeden - tosz to k**wa zbezczeszczenie. Poza tym mogę pomóc układać setlistę modern/progressive/groove metal jakby wam pomysłów brakowało
Ja mogę pomóc z setlistami power/heavy/thrash metalowymi (zwłaszcza pierwszego z tych podgatunków i pogranicza power/heavy) - jak wspomniałem parę stron wcześniej mój głos nie nadaje się do radia, ale mimo to chcę w jakiś aktywny sposób wesprzeć projekt.
Już widzę jak jakiś chłam typu pitbul napieprza mi z głośnika po wejściu na stronkę. Chcecie mieć radio? www.open.fm co jest złego w tym choćby?
Tematyką tej strony jest MMO i niech tak pozostanie. Jeżeli ktoś ma zapędy djejskie to niech sobie robi radio byle nie na portalu.
Radia nie będziesz musiał słuchać.A o tematykę się nie martw,najpierw poczytaj potem pisz.Będą newsy,może ktoś się pokusi o jakąś recenzje gry,a muzyka no cóż musi być bo nie sposób gadać o grach przez cały dzień.
Jeden kanał to nie żaden problem. Jednak mimo wszystko zostało zaniedbane kilka innych kwestii np. podcasty, kanał ventrilo, komiksy. Strona się nie rozwija.
No to w takim razie warto postawić pytanie dlaczego tamte kwestie upadły ? Moim zdaniem to dlatego że nie ma tutaj płynności w prowadzeniu owych spraw. Ja też tak miałem, gdy mikrofon mi sie zwalił. Czekałem i czekałem na nowy sprzęt, a gdy sprzęt przyszedł to stwierdziłem że nie chce mi się nagrywać dzisiaj i jutro, ale po chwili coś nagrałem i wena nagle wróciła. Odpowiedź więc jest prosta : mało samozaparcia. Odkładacie wyżej wymienione przez Ciebie sprawy do czasu aż w końcu stwierdzacie że się nie chce. My będziemy grali codziennie i projekt sie utrzyma.
Xaorus działaj tam. Masz moje wsparcie jakbyś chciał żebym ponownie użyczył głosu Tym razem mam studyjny mikrofon więc jakość będzie lepsze
Poza tym, każda inicjatywa mająca na celu stworzenie czegoś fajnego powinna być jak najmocniej wspierana. Młody człowiek chce poświęcić część swojego czasu, tworząc coś dla innych, realizując swoją pasję i hobby. Takich ludzi trzeba wspierać, a nie przybijać do ziemi i kopać.
Jakbyś potrzebował jakiejkolwiek pomocy - pisz Oczywiście jestem na TAK.
Poza tym takie radio daje ogrom możliwości rozwoju samemu portalowi. W czym problem, żeby zrobić jakieś audycje poświęcone grom mmo? Może w końcu porządnie wziąć się za podcasty? Ja się nad tym nie zastanawiałem, a mam w głowie kilka pomysłów jak byście mogli takie radio wykorzystać. Także mniej gadania - do działania!
Może i to nie zły pomysł, podcasty powiedzmy ,że audycje na tym radiu na temat MMO Brzmi nieźle.
Jakbyście jeszcze chcieli do tego dorzucić stream video - to służę pomocą Mój stream całkiem nieźle się trzyma i mógłbym dla Was od czasu do czasu zrobić jakiś stream poświęcony MMO
Już chyba miesiąc temu pisałem o tym do Chmarusa, ale nie wiedzieć czemu nic nie odpisał
Można też robić wywiady "on air", moim zdaniem całkiem ciekawa sprawa. I do tego jakieś rozmowy z userami. Ogólnie ja wolałbym bardziej gadanie o MMO z przerwami na muzykę niż muzyka z przerwami na gadanie. A jeszcze lepiej jakoś po równo. Z czasem jeśli radio cieszyłoby się powodzeniem można oczywiście pomyśleć nad konkursami (chociażby kto pierwszy poprawnie odpowie na pytanie ten zgarnia np. koszulkę z logo stronki) i innymi nowymi elementami. Jak coś służę pomocą w wyborze piosenek rock/punk i podgatunki + jacyś mniej znani artyści . Aha, no i oczywiście trzeba wyselekcjonować odpowiednich ludzi do radia. Sam chętnie zgłosiłbym się do jakiegoś cyklu rozmów o MMO, ale chyba moja wada wymowy (nie wymawianie do końca "r") mi to uniemożliwia
.
Rozmawiałem z Chmarusem, myślę, że mogę uchylić rąbka tajemnicy, że są już powoli zbierane informacje i wszystkie materiały do niego. Jak już wspominałem chyba 2x w tym temacie, jestem chętny do puszczania muzyki jak i czytania newsów, może przeprowadzania wywiadów z na przykład developerami danej gry, jeżeli byliby zaproszeni? Mam parę koncepcji, myślę, że będzie super tylko grunt, aby zebrać nie 2 osoby, nie 3, ale sporo więcej, które pracowałyby na zmiany i czuwały nad projektem.
No to nie pozostaje nic innego jak zrobić to radio,zebrać w innym temacie DJ'ów,dziennikarzy,let's playerów.Wymyślić kto co robi o danej godzinie i możemy działać.Jak już wspominałem mogę być DJ'em ewentualnie mogę grać w Pokemony na żywo (Haters Gonna Hate).
OO Pokemony na żywo ;d Ku.... Kocham to ;d Jak będą pokemony to popularność wzrośnie ;p Dzieki Grabmistrzu za wsparcie
Cenie to sobie bardzo ;p
Tak jak napisał fire25 trzeba rozkładać pracę między dj'ów, dziennikarzy i let's playerów. Dzięki temu będziemy mieli pewność ze każdy w swojej roli się odnajdzie. Jak radio ruszy, to tydzień wcześniej walniemy jakąś rozpiskę i zapiskę dla chętnych.
Po propozycji z pokemonami spodziewałem się hejtu a tu proszę.Jeśli mogę to będę i DJ'em i Pokemon Let's Playerem.
Co Ty jak są pokemony to wyganiam brata 4 letniego z tv żeby obejrzeć odcinki ;d Fanem jestem tego ;p
Co Ty jak są pokemony to wyganiam brata 4 letniego z tv żeby obejrzeć odcinki ;d Fanem jestem tego ;p
P.S
Sory za dubla, coś mi sie ścięło... :/
Nie wiem tylko na jakiej zasadzie by się to odbywało.Zna ktoś stronę z kanałami streamowymi?A poza tym,co miałbym robić?Przechodzenie gry nie było by problemem ale chyba lepsze będzie pokazanie jak złapać danego pokemona albo będę wyjaśniał jakieś pojęcia z gry.Co o tym myślicie?
Może najpierw lepiej ogarnąć wszystkie kwestie radia, a potem dopiero myśleć nad oficjalnym streamem (bo tak ten pomysł zrozumiałem)?