Może tak radio?

A ja mam propozycję, żeby co jakiś czas robić "Koncert życzeń", słuchacze radia podsyłają kawałki, które chcieli by usłyszeć w radiu, z tego wszystkiego wybierane jest, załóżmy, 5 kawałków, i ludzie głosują. Ten, który wygra, będzie grany regularnie w radiu (do czasu ^^). Oczywiście, jeżeli byłby to utwór rockowy, to byłby puszczany razem z innymi utworami z tego gatunku, a nie, że leci electro, i nagle metal, bo "utwór został wybrany" ;)

W sumie to niezły pomysł, ale proponuję jego lekką zmianę - podsyłanie piosenek przez userów i wybór najlepszych, a potem lista przebojów co powiedzmy 4 tygodnie oraz częste nadawanie utworów z tej listy.

Nie zaglądałem tutaj, a widzę, że dyskusja się rozwinęła :blink: Ja chętnie bym posłuchał newsów w trakcie jakiś innych zajęć. Tylko jest jedna rzecz: do radia nie każdy się nadaje o czym chyba powinniście wiedzieć... Stała pora tych wiadomościów i byłoby zajebistu, najlepiej 2+ razy dziennie (rano powtórka z poprzedniego dnia i późnym popołudniem główne wydanie). Co do kanałów to raczej sobie nie wyobrażam: a teraz Gorgoroth, a zaraz potem nowa doda!1!1!!jeden - tosz to k**wa zbezczeszczenie. Poza tym mogę pomóc układać setlistę modern/progressive/groove metal jakby wam pomysłów brakowało

Ja mogę pomóc z setlistami power/heavy/thrash metalowymi (zwłaszcza pierwszego z tych podgatunków i pogranicza power/heavy) - jak wspomniałem parę stron wcześniej mój głos nie nadaje się do radia, ale mimo to chcę w jakiś aktywny sposób wesprzeć projekt.

Już widzę jak jakiś chłam typu pitbul napieprza mi z głośnika po wejściu na stronkę. Chcecie mieć radio? www.open.fm co jest złego w tym choćby?

Tematyką tej strony jest MMO i niech tak pozostanie. Jeżeli ktoś ma zapędy djejskie to niech sobie robi radio byle nie na portalu.

Radia nie będziesz musiał słuchać.A o tematykę się nie martw,najpierw poczytaj potem pisz.Będą newsy,może ktoś się pokusi o jakąś recenzje gry,a muzyka no cóż musi być bo nie sposób gadać o grach przez cały dzień.

Jeden kanał to nie żaden problem. Jednak mimo wszystko zostało zaniedbane kilka innych kwestii np. podcasty, kanał ventrilo, komiksy. Strona się nie rozwija.

No to w takim razie warto postawić pytanie dlaczego tamte kwestie upadły ? Moim zdaniem to dlatego że nie ma tutaj płynności w prowadzeniu owych spraw. Ja też tak miałem, gdy mikrofon mi sie zwalił. Czekałem i czekałem na nowy sprzęt, a gdy sprzęt przyszedł to stwierdziłem że nie chce mi się nagrywać dzisiaj i jutro, ale po chwili coś nagrałem i wena nagle wróciła. Odpowiedź więc jest prosta : mało samozaparcia. Odkładacie wyżej wymienione przez Ciebie sprawy do czasu aż w końcu stwierdzacie że się nie chce. My będziemy grali codziennie i projekt sie utrzyma.

Xaorus działaj tam. Masz moje wsparcie jakbyś chciał żebym ponownie użyczył głosu :P Tym razem mam studyjny mikrofon więc jakość będzie lepsze :)

Poza tym, każda inicjatywa mająca na celu stworzenie czegoś fajnego powinna być jak najmocniej wspierana. Młody człowiek chce poświęcić część swojego czasu, tworząc coś dla innych, realizując swoją pasję i hobby. Takich ludzi trzeba wspierać, a nie przybijać do ziemi i kopać.

Jakbyś potrzebował jakiejkolwiek pomocy - pisz :) Oczywiście jestem na TAK.

Poza tym takie radio daje ogrom możliwości rozwoju samemu portalowi. W czym problem, żeby zrobić jakieś audycje poświęcone grom mmo? Może w końcu porządnie wziąć się za podcasty? Ja się nad tym nie zastanawiałem, a mam w głowie kilka pomysłów jak byście mogli takie radio wykorzystać. Także mniej gadania - do działania! :)

Może i to nie zły pomysł, podcasty powiedzmy ,że audycje na tym radiu na temat MMO :) Brzmi nieźle.

Jakbyście jeszcze chcieli do tego dorzucić stream video - to służę pomocą :) Mój stream całkiem nieźle się trzyma i mógłbym dla Was od czasu do czasu zrobić jakiś stream poświęcony MMO :) Już chyba miesiąc temu pisałem o tym do Chmarusa, ale nie wiedzieć czemu nic nie odpisał :P

Można też robić wywiady "on air", moim zdaniem całkiem ciekawa sprawa. I do tego jakieś rozmowy z userami. Ogólnie ja wolałbym bardziej gadanie o MMO z przerwami na muzykę niż muzyka z przerwami na gadanie. A jeszcze lepiej jakoś po równo. Z czasem jeśli radio cieszyłoby się powodzeniem można oczywiście pomyśleć nad konkursami (chociażby kto pierwszy poprawnie odpowie na pytanie ten zgarnia np. koszulkę z logo stronki) i innymi nowymi elementami. Jak coś służę pomocą w wyborze piosenek rock/punk i podgatunki + jacyś mniej znani artyści ;). Aha, no i oczywiście trzeba wyselekcjonować odpowiednich ludzi do radia. Sam chętnie zgłosiłbym się do jakiegoś cyklu rozmów o MMO, ale chyba moja wada wymowy (nie wymawianie do końca "r") mi to uniemożliwia :P .

Rozmawiałem z Chmarusem, myślę, że mogę uchylić rąbka tajemnicy, że są już powoli zbierane informacje i wszystkie materiały do niego. Jak już wspominałem chyba 2x w tym temacie, jestem chętny do puszczania muzyki jak i czytania newsów, może przeprowadzania wywiadów z na przykład developerami danej gry, jeżeli byliby zaproszeni? Mam parę koncepcji, myślę, że będzie super tylko grunt, aby zebrać nie 2 osoby, nie 3, ale sporo więcej, które pracowałyby na zmiany i czuwały nad projektem.

No to nie pozostaje nic innego jak zrobić to radio,zebrać w innym temacie DJ'ów,dziennikarzy,let's playerów.Wymyślić kto co robi o danej godzinie i możemy działać.Jak już wspominałem mogę być DJ'em ewentualnie mogę grać w Pokemony na żywo (Haters Gonna Hate).

OO :D Pokemony na żywo ;d Ku.... Kocham to ;d Jak będą pokemony to popularność wzrośnie ;p Dzieki Grabmistrzu za wsparcie :) Cenie to sobie bardzo ;p

Tak jak napisał fire25 trzeba rozkładać pracę między dj'ów, dziennikarzy i let's playerów. Dzięki temu będziemy mieli pewność ze każdy w swojej roli się odnajdzie. Jak radio ruszy, to tydzień wcześniej walniemy jakąś rozpiskę i zapiskę dla chętnych.

Po propozycji z pokemonami spodziewałem się hejtu a tu proszę.Jeśli mogę to będę i DJ'em i Pokemon Let's Playerem.

Co Ty :D jak są pokemony to wyganiam brata 4 letniego z tv żeby obejrzeć odcinki ;d Fanem jestem tego ;p

Co Ty :D jak są pokemony to wyganiam brata 4 letniego z tv żeby obejrzeć odcinki ;d Fanem jestem tego ;p

P.S

Sory za dubla, coś mi sie ścięło... :/

Nie wiem tylko na jakiej zasadzie by się to odbywało.Zna ktoś stronę z kanałami streamowymi?A poza tym,co miałbym robić?Przechodzenie gry nie było by problemem ale chyba lepsze będzie pokazanie jak złapać danego pokemona albo będę wyjaśniał jakieś pojęcia z gry.Co o tym myślicie?

Może najpierw lepiej ogarnąć wszystkie kwestie radia, a potem dopiero myśleć nad oficjalnym streamem (bo tak ten pomysł zrozumiałem)?