Przyszłe gildie dostaną coś na start? Czy trzeba szukać materiałów na budowle?
MythCraft
A co do gildii to jest wgrany jakiś plugin z gildiami? Czy tylko to zależy od graczy? Bo moim zdaniem bez pluginu (jeśli taki istnieje) byłoby lepiej. I fajnie jakby były jeszcze nacje, królestwa czy jak zwał tak zwał. Ogólnie ja bym wolał, żeby pieniądze to było żelazo, złoto itp, żeby to gracze dawali zadania innym graczom (tylko musiałby być jakiś plugin na wymianę itemków). Żeby gildie wymyślały testy na rekrutacje, żeby w jakimś mieście rządił dany gracz, wybrany przez wybory większościa głosów i tak dalej. Ale to tylko moje zdanie.
Według mnie lekka przesada ;p
Niech będzie to co jest ale plugin wymiany itemków mieczy graczami byłby dobry.
Wiadomym jest, że w Minecrafcie nie da się wszystkiego zrobić. Jeżeli znajdziemy pluginy odpowiadające za np. utworzenie trade jak w grach MMO można byłoby coś takiego wprowadzić.
Jedyną wymianą jest "coś za coś" albo plugin EconomyChestShop :] Innych pluginów nie znam
Pamietajcie ze chcemy utrzymac klimat minecrafta co zaduzo to niezdrowo ale zobaczymy co sie da zrobic.
Przyszłe gildie dostaną coś na start? Czy trzeba szukać materiałów na budowle?
Ponawiam pytanie, które jest na samej górze, a pozostaje bez odpowiedzi
Nie zostało to do końca ustalone. Na razie została wybudowana jedna baza dla jednej z gildii. Nie jest ona wykończona, ale niewiele jej brakuje. Postanowiliśmy przystopować z rozwijaniem mapy, a zajęliśmy się tworzeniem forum serwera. Dodatkowo mam dla Was jedną propozycję:
Czy chcielibyście mieć na serwerze mod, który chyba wszystkim jest znany - Mo'Creatures? Niestety wtedy, aby zagrać na serwerze należy mieć tego moda wgranego do klienta. Musielibyście przykładowo pobierać od nas zmodyfikowanego klienta, a następnie wklejać go do niego i przez niego grać.
Fajnie by było ale nie uważasz,że był by troche za ostry hardcore?? Trolle podchodzące do budynków i niszcząc je jednym spojrzeniem, lub płonące duchy co podpalały by domy.
Mo' Creatures to świetny pomysł mam też 2 pytania tak na boku
a mianowicie czy serwer przejdzie na wersje 1.8 po pewnym czasie czy zostanie na takiej jakiej jest teraz?A 2 pytanie jest takie czy moglibyśmy nakręcić kiedyś jeśli będzie czas i możliwości taki luźny odcinek minecraft'a oczywiście tylko za zgodą adminów ;P na tym oto właśnie serwerze.
Próbnymi moderatorami są aktualnie: Sharimi, Hubertis i AnubisKingPL.
Jeśli o kimś zapomniałem pisać. Macie czas na podanie.
Jasne, że możecie kręcić filmiki na tym serwerze. Nie wymaga to od nas jakiejś specjalnej zgody, jeżeli chcecie coś nakręcić to macie na to zgodę. Tak, serwer zostanie przeniesiony z czasem na pliki 1.8 w momencie, gdy wszystkie pluginy zostaną zaktualizowane do najnowszej wersji.
No to co czas zrobić wam jakieś Logo i button ^.^
Jak ktoś chce, to może się już rejestrować
Dokładnie jak mówi Sokyre. Rejestracja na forum jest już otwarta, zostało do zmienienia już tylko kilka rzeczy
Mam pytanie czy na serwerze jest (będzie) plugin do strony mineshafter.appspot.com ?? I tak kiedy forum będzie finalnie skończone przy rejestracji wyskakuje jakiś błąd lini czy coś takiego ??
Błąd linii? Opisz dokładniej owy problem. Nie zostanie umieszczony mineshafter, ponieważ podobno obciąża on mocno serwer.
Mi ten błąd wyskoczył przy logowaniu, niestety zapomniałem go skopiować, jak się pojawi to edytuję posta.
Musimy wiedzieć jaki to błąd, aby uniknąć ewentualnych dalszych problemów.