Ogarnięty Cleric jest immortal na PvP. No chyba , że dorwie go Rogue. A odnośnie rogala to na PvP za dużo sam nie zrobi. FAkt jest dobry do wyłączania pojedynczych celów ale nic poza tym.
Neverwinter po 30h
@misiek1784
Jeszcze nigdy gra mi się nie wykrzaczyła odkąd weszła w open bete nie licząc pierwszego dnia (podczas jednego beta weekendu jak grałem to zdarzyło mi się to ze 2 razy). Powinna być opcja powrotu po wywaleniu gry (jak w LoLu).
@brejdak
Albo jest słaby albo nie spotkałem jeszcze dobrego.
@Misiael
Rogue wbrew pozorom potrafi zrobić dość dużo nawet sam.
Panowie czyli dobrze rozumiem, że skoro jestem fanem tylko i wyłącznie pvp to nie mam co się brać za tytul ? Każdy go chwali ale mówi o pve a mnie interesuje tlyko pvp.
@up No,tak jak mówisz.Questy,dungeony,skimrish(coś w rodzaju krótkich raidów na elite moby zakończone biciem bossa),foundry(questy wymyślane przez graczy).Ładna grafika,fajny klimat świata D&D,jest co robić w pve,raczej trudno się nudzić.Natomiast jeśli chcemy pograć pvp mamy jak na razie tylko jedną opcję.Jest nią domination pvp,do wyboru mamy dwie areny,na których walczymy przejmując specjalne punkty.No,moim zdaniem nie ma za wiele opcji wojowania gracz kontra gracz,ale trzeba pamiętać,że NWo jest w fazie otwartych beta testów.To jest pewne jak w banku,że w dniu premiery twórcy nie zostawią nas z dwoma mapkami do pvp,to logiczne.
Dzięki Ci. Będę wiec czekać na oficjalną premierę i na jakieś postępy w kwestii pvp bo tylko to mnie interesuje. Moje marzenie- bg, arenki i rankingi
@up Spoko.Powiem szczerze ,że mi się pvp w NWo na swój sposób wkręca,jest dosyć dynamiczne.Jednak gracze narzekają na brak balansu,może wynikać to z nieogarnięcia swoich postaci.To jest etap"rozkminki" w tym momencie.Każdy uczy się co i jak,jakie skile rozwijać,jak grać itd.Słyszałem,że mają wprowadzić klasę wizard,może dodadzą jeszcze łucznika.Gdyby faktycznie dodali dodatkowe klasy oraz wprowadzili parę nowych trybów rozgrywki w pvp,właśnie ranked areny 1vs1,jakieś mapy do mass pvp(przejmowanie terenów,walka o forty itd) to NWo mogło by być dobrą grą również pod względem pvp.Nom,ale nie ma co fantazjować,trzeba poczekać do premiery.
@Ajron Tak,pomyliło mi się.Chodziło o Warlocka oczywiście .
Ohhh yeah! Cóż za gigantyczny patch!
Seriously, PWE?
@up Fu..k and sh..t.Z tego co widzę,to na forum NWo dość spory hate idzie w stronę wydawcy gry.Oj chyba nie jest tak kolorowo jak by PW chciało,czy to tylko płaczki marudzą bo im w grze nie idzie ?Z postów na forum Neverwintera dowiaduje się,że guardian fighter ma exploita ,chodzi o mega damage podobno he,he.Control Wizard to wiadomo było widać od razu,że jest trochę OP ale guardian?Co o tym sądzicie?
Nie wiem co o tym sądzić. Może to i tylko płaczki, ale faktycznie gra jest pełna exploitów z którymi PWE albo nie daje sobie rady, albo nie zdaje sobie sprawy. Wystarczy poszukać filmików na forum. Ponadto w grze ludzie ciągle piszą o zachwianej ekonomii gry.
Ten patch jest żałosny. Udowadnia to tylko jakim developerem jest PWE. Myślałem, że z tą grą będzie inaczej. W końcu projekt wysoko budżetowy, dopracowany, co do ich "produkcji" jest raczej mało podobne. Jednak firma zachowuje się tak jak zawsze, nie interesuje się ani graczami ani forum.
@up Nom, w sumie racja.Nie chcem robić tu tematu o PW,ale moje zdanie o tej firmie jest takie,że bardzo dbają IS,natomiast ich gry są z reguły niedopracowane.Widać,że w przypadku NWo jest to samo,heh.standard.
Łatki nie są od PWE tylko od developera, czyli Cryptic, więc nie ma co płakać do PWE..
Fakt. Normalnie bym się nie przejmował, w końcu mamy do czynienia z czymś oryginalniejszym i bardziej dopracowanym od innych darmówek. Niestety, PWE potrafi i to spaprać.
Cóż, trudno. Myślę, że gdyby PWE nie wykupiło Cryptic i nie wtrąciło swoich brudnych paluchów w development Neverwinter Online to gra byłaby o niebo lepsza.
@up, nie wiem czy wiesz, ale PWE nabyło Cryptic Studios w sierpniu 2011 roku.
Z ciekawostek powiem wam tylko,że wyczytałem iż PW wykupiło Cryptic studios za 50 milionów $.Także to jest konkretna korporacja,widać,że mają w poważaniu jakiś tam graczy i gaming w ogóle,to jest korporacja która zajmuje się trzepaniem dużej kasy na wszelki możliwy sposób .Oni mają gdzieś nasze oczekiwania odnośnie gier i nasze gusta.
PWE wykupuje wszystko co można, stosuje swój chory marketing i tak giną dobre produkcje.
Nie podoba się? Nie graj...
Niestety ale ja robię obrót w tył i odchodzę od tej produkcji. Broniłem jej jak mogłem, odrzucałem wszelkiego rodzaju zarzuty o p2w, chciałem grindować diamenty by móc jakoś wyżyć ale wszystko ma swoje granice. NWO jest splamione rządzą pieniądza, masą bugów, exploitów, hien i wszystkiego innego co przekłada się na chciwe community, zero przyjemności i ciągłą kwestię tego, że trzeba natrzepać jak najwięcej diamentów. Nie znajduję już przyjemności z gry.
Tym bardziej, że kompletnie nie rozumiem ,,co miał na myśli autor" wypuszczając grę w fazie OPEN BETA z dostępem do item shopu, braku resetu skilli, bez wipe? To ma być OPEN BETA LIVE? TYLKO 1 droga rozwoju po wbiciu 30 poziomu, z instancji na niższych lvlvach dropy są ciągle dla rogala i great weapon fightera, afki na arenie i dungeonach, zbuggowane skrzynki na skirmishach dające drop tylko dla 1 osoby, zbuggowane chesty w dungach, masa exploitów wykorzystywanych przez innych graczy do farmienia diamentów! To jakiś ŻART! I kompletnie nie rozumiem idiotów, którzy płaca po 200$ na tak słabo zorganizowaną, tak fatalnie zrobioną i niezadbaną grę. I teraz pewnie ktoś mi powie, że to BETA i mają prawo byc bugi i wszystko inne. WIEM! Wiem, że to beta, tylko po cholerę wypuszczali item shop, po kiego grzyba ludzie płacą po 200$ za founder's pack? Więc jak dla mnie to ta gra już wystartowała i stoi na niskim poziomie ze względu na chciwość jej autorów i brak jakiegokolwiek zainteresowania zmianami.
Produkcja miała w sobie to coś co pchało mnie by grać. Jednak IS, dev's i community odpychają mnie od logowania się do gry.
Pozdrawiam
Nie podoba się? Nie graj...
Aha. Rozumiem, że w tych czasach nie można już nawet wypowiedzieć własnego zdania? Nie napisałem, że mi się nie podoba. Gram (jeszcze) i bawię się przy tym całkiem dobrze (jeszcze).
Ale w końcu przyjdzie moment, kiedy gra straci swoje obecnie wielkie zainteresowanie, a PWE zacznie jeszcze mocniej mącić w IS'ie.
Fakt, faktem. PWE przejechało się na zbyt wczesnym wydaniu gry. Gdyby to było CBT, NWO miałaby szansę się odkuć, teraz, przy takiej liczbie exploitów i zachwianej ekonomii nic już nie można zrobić (no chyba, że wipe).
Ja znam gre którą miała IS już w fazie close beta i co?? Mnie gra się przyjemnie w NWO razem ze znajomymi i jest ok....
IS mało mnie obchodzi, jak gra jest tego warta to sam czasem coś zakupie. Chodzi tu o nastawienie PWE, czyli bugi, exploity, brak supportu, i gwóźdź do trumny - wczorajszy patch, który tylko to potwierdził.
Jak już wcześniej mówiłem - gra bardzo mi się podoba i wciąż w nią gram, jednak jak PWE nadal będzie lecieć w kulki to znajdę sobie coś innego.