Neverwinter po 30h

Możesz wypowiadać swoje opinie, ale cały czas widzę płacze, że PWE jest be i w ogóle są bugi. Pokażcie mi grę w której nie ma bugów, exploitów. Płacz o dzisiejszy patch. O boże jak to mogli tylko naprawić jeden bug. Przecież powinni podczas godzinnego maintance zmienić cały gameplay i dodać jeszcze contentu na miesiąc. Nie od razu Rzym zbudowano i to że niektórym wydaje się, że naprawa jakiegokolwiek bugu to kwestia 5 minut niech się dobrze zastanowi.

@brejdak Nie,to nie tak.Wszystko zależy jakie kryteria oceny przyjmiemy patrzac na NWo.Jeśli weżmiemy pod uwagę,że to tylko produkt typowo f2p,takie cacko,mamidło na pewien czas,to gra wypada wręcz mega.Jednak jeśli spojrzymy na to z szerszej perspektywy to widzimy kicz i pompelinkę w jakże charakterystycznym dla PW stylu.

@brejdak Nie,to nie tak.Wszystko zależy jakie kryteria oceny przyjmiemy patrzac na NWo.Jeśli weżmiemy pod uwagę,że to tylko produkt typowo f2p,takie cacko,mamidło na pewien czas,to gra wypada wręcz mega.Jednak jeśli spojrzymy na to z szerszej perspektywy to widzimy kicz i pompelinkę w jakże charakterystycznym dla PW stylu.

Sam sobie zaprzeczyłeś najpierw mówisz, że patrzymy na grę w sensie F2P bo nią jest i jest good. Potem w szerszym kontekście i wtedy jest fuj WTF?

W szerszym to znaczy co będziesz porównywał do Wowa, GW2 czy innych gier>?

Charakterystycznym stylu dla PW wow. Jak dla mnie styl jak każdy firma = chcą zarabiać kasę = chcą na czymś zarabiać = o co ci chodzi ?

Kicz ? nono gratki. Gdzież ten kicz kolego ? Jakiś przykład czy tak sobie rzuciłeś?

Ludziska najpierw trzeba dojrzeć popracować, spróbować własną działalność gospodarczą to zrozumiecie, że dla każdego liczą się jak największy zyski. A nie uśmiech klienta. Jak uwierzyliście w hasła marketingowe PW to plus dla działu PR. Gry F2P to nie pirat, instalujesz włączasz masz wszystko i oczywiście nie płacisz bo się należy.

IS mało mnie obchodzi, jak gra jest tego warta to sam czasem coś zakupie. Chodzi tu o nastawienie PWE, czyli bugi, exploity, brak supportu, i gwóźdź do trumny - wczorajszy patch, który tylko to potwierdził.Jak już wcześniej mówiłem - gra bardzo mi się podoba i wciąż w nią gram, jednak jak PWE nadal będzie lecieć w kulki to znajdę sobie coś innego.

Brak Supportu z nudów wymyśliłem jakiś problem, że czegoś nie umiem i dostałem odp po 48h od PW. = Może czas, pod szlifować angielski skoro ci support nie pomaga może cię nie zrozumiał ? Nie wiem.

Bugi ile sam spotkałeś podczas lv? Czy tylko gadasz powtórzone teorie zasłyszane gdzieś tam czy też zobaczone YT?

Expolity ? Z foundary szybko nawet wyłapany zrobiony. Reszta PW jasno napisało robimy co robimy i będziemy się starać jak najszybciej naprawiać. Jednak jak gracze są na tyle fajni, że sami walą na expolicie po 3-4 dni i potem dopiero info wypływa do szerszej publiki. Ale już w nagłówka postów widać expolit od 4 dnia a PW nic nie robi chociaż net dowiedział się o expolicie godzinę temu :o

Gwoźdź do trumny? Od kiedy patche to gwoździe do trumny ? Ile gry ci zepsuł ? Coś przez niego nie działało? Postać ci ten patch skasował ? Nie łapię naprawili jedną rzecz dali na patch, żeby było szybciej i tyle.

Gwóźdź do trumny to ja rozumiem 1.08 Diablo 3 US ale tutaj ludzie jak już hejtucie to róbcie to jakoś przekonująco :)

5285ba74ef32661ad49a55b5939d1dfe.png

Osiągnięte dzięki exploitom i bugom w grze :) screen pochodzi z oficjalnego forum NWO.

Tylko autor pokazał jakim jest noobem wykorzystując bugi itp w grze....

Na forum wrze, ciekawe jaki będzie ruch ze strony PWE. Nie zasłonią się, że to beta, chyba że nie byłoby item shopu. Wypuścić grę OPEN BETA i dawać dostęp do IS - strzał w stopę imo.

http://nw.perfectworld.com/news/?p=887301

Po co załatwić problem z exploitami, kiedy można dodać nowe itemki do IS'a? Epic.

To mnie teraz zabiłeś :D PWE żyje chyba w innym wymiarze, gdzie NWo nie ma bugów, exploitów, cheaterów, hax'ów i wszyscy chcą płacić :)

GW za zdjęcie które ukazało się wczoraj. Ale nie ważne Cryptic nic nie robi co tam, że wczoraj wyszła na jaw ta afera. Powiem jedno teraz Cryptic pokarze jak chce traktować tą grę. Sytuacja nie chuda zobaczymy jak to skomentują,

Na forum wrze, ciekawe jaki będzie ruch ze strony PWE. Nie zasłonią się, że to beta, chyba że nie byłoby item shopu. Wypuścić grę OPEN BETA i dawać dostęp do IS - strzał w stopę imo.

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy oooooooooooooooo yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

A powiedź wodzu wszechwiedzy dlaczego?

Bo z punktu biznesowego dobre posunięcie. To ma zarabiać na siebie a nie być sponsorowane.

Dlatego, że nie mogą zrobić już wipe'a, a przy obecnie wykorzystywanych exploitach, które porządnie namieszały w ekonomii gry jest to raczej wymagane?

Dlatego, że nie mogą zrobić już wipe'a, a przy obecnie wykorzystywanych exploitach, które porządnie namieszały w ekonomii gry jest to raczej wymagane?

A wiesz czym jest rollback?

Dokładnie tak, nie mogą zrobić żadnej cofki bo wtedy obrażą się gracze, którzy osiągnęli wszystko poprzez uczciwa grę. nie zmienia to faktu, że NWO ma dopiero w open becie 3 tygodnie i osiągnąć to ponownie nie będzie taką wielką trudnością. Jednakże jest to sytuacja patowa, z której trzeba wyjść, pytanie tylko w jaki sposób to rozegrają :)

Ciekawe. Tylko, że czym będzie się to różnić od wipe'a?

Ludzie i tak "stracą" swój progress, i to bez żadnej zapowiedzi, zwrotu za zakupione ZEN'y też nie dostaną. Firma dostanie też masę niezbyt pozytywnych opinii - za wypuszczenie niedopracowanej gry, no i za stosowanie takich radykalnych praktyk bez zapowiedzi. Prościej rzecz ujmująć, skutki będą takie same jak w przypadku wipe'a.

Oczywiście ja bym się z tego cieszył, w końcu gra jest naprawdę świetna. Tyle, że mówimy tutaj o PWE, co znaczy, że szanse na takie coś są nikłe.

Bo przecież cały serwer ma GFy w full valiant secie

Największym błędem było udostępnienie IS tak szybko. Ja rozumiem chęć zarobku, gra nie utrzyma się sama, jednak IS powinien zostać wprowadzony dopiero gdy wszystkie poważniejsze bugi i exploity zostają załatane. Wprowadzanie IS na start ma sens jeśli takich bugów nie ma, bo teraz co? Ludzie zbili kasę na bugach i exploitach i jak tu zrobić wipe czy rollback skoro ludzie stracą wydane Zeny?

Właśnie, tu nie chodzi tylko o progress. Trzy tygodnie to nie tak dużo. Gorzej z ludźmi, którzy wydali realną gotówkę.

Dziś pobrałem Neverwinter i muszę przyznać, że to najlepsza obecnie dostępna gra. Wcześniej sciągnąłem Tera Online, ale ta gra nie potrafiła mnie zatrzymać nawet na 1 godzinę. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Neverwinter to co innego. Szczególnie jeżeli chodzi o questy. Postacie żyją i co najważniejsze mówią. Nie są tak jak w innych MMO drzewami z napisem. Tak więc pierwsze wrażenia świetne. Zobaczymy co będzie dalej. Polecam sciągnąć. Menu i tworzenie postaci może trochę odrzucać ale jak już wejdziecie do gry to... Sami zobaczcie

Co wam ten IS taka zawadza??

@misiek1784

Nikomu nie zawadza bo Zeny można kupić za AD, ale wiele osób wydało prawdziwą kasę na Zeny i wydało je. W momencie gdy zachwiana jest ekonomia gry, wiele osób wbiło levele, kasę, itd. na bugach i exploitach to przydałby się wipe. Jednak jak tu zrobić wipe skoro osoby, które kupiły Founder Pack miały zapewniony wcześniejszy dostęp i mogli sobie wbic lvl a potem miało nie być wipe? Dodatkowo ludzie powydawali Zeny i zwrotu raczej by nie dostali.

Kto kupił Zeny za realna gotówkę otrzyma zwrot w czym problem??