Neverwinter po 30h

Po pierwsze, nie sądzę, żeby się to opłacało (dla PWE rzecz jasna).

Po drugie, marne szanse, że wipe/rollback w ogóle nadejdzie.

Dlatego napisałem, że teraz dużo zależy jak zachowa się PW i to pokarze jak zamierza traktować tą grę

Mam nadzieję, że pójdą po rozum do głowy i nie zmarnują kolejnej świetnej gry.

I w tym punkcie kolego zgadzam się z tobą w 100%

http://nw-forum.perfectworld.com/showthread.php?243972-Patch-Notes-NW-1-20130416a-23&p=3193252#post3193252

No, wreszcie zaczęli coś robić. Może nie dużo, ale zawsze coś.

Na tą chwile dwie najważniejsze sprawy no ale nie dużo.

Może nie dużo, ale patche są dość często. I chwała im za to. Widać , że idą w dobrą stronę

Fakt. Cieszy też wiadomość, że pracują nad exploitami i skutkami przez nie wywołanymi. Nie no, super. Chyba czas wrócić do gry.

Szczerzę to myślałem, że wypięli się już na graczy i nic nie będą robić... a tu całkiem miłe zaskoczenie.

jeśli chcą coś zyskać na arenie mmo tym bardziej, przy takiej ilości f2p i do tego nowych tytułach które nie długo wyjdą, muszą dbać o produkt albo chociaż pokazywać, że dbaja

Cryptic nie jest złą firmą. Powinni dać radę. I już pokazują , że mogą z Neverwinter zrobić grywalny MMO bez p2w

gra daje rade jak najbardziej nie jest p2w i miło mozna spedzić czas nie jest nużąca jedynie jak wcześniej wspomniano pvp może się znudzic z racji małej różnorodności

Gdyby zrobili support Foundry do PvP... to by była masakra.

@Koyiro

W praktyce byłoby to nie możliwe. Mapa musiałby być zrobiona tak aby żadna z drużyn nie była "faworyzowana". Musi być zachowany odpowiedni balans a jest to trudne.

i mamy patch 26 dość obfity jak na możliwości def teamu :)

Widać cryptic powoli zaczął dostrzegać lecący pod ich adresem hejt. Oby tak dalej i małym kroczkami jakoś się to załata

WoW gówno ? smieszny jesteś.

Alienware arena rozdaje klucze na przedmioty:

http://www.alienwarearena.com/giveaway/dungeons-and-dragons-neverwinter-underdark-explorer-pack-key-giveaway/?_sec=1&_sem=WW91IHdlcmUgYWxyZWFkeSBhc3NpZ25lZCBhIGtleSBmb3IgdGhpcyBnaXZlYXdheQ==

Ta gra jest w fazie beta czy ujz wyszła ? ;p

Otwarta Beta. Chociaż to i tak strasznie naciągane, bo mimo wszystko trzepią kasę na nieskończonym produkcie.

Ooooo to gry MMO są kiedykolwiek skończone ?

Mi zawszę się wydawało, że MMO polega na tym, że jak jest skończonym produktem to kończy jak na ten przykład GW1 produkt skończony bez dalszego wsparcia.

Jest chyba różnica między betą a wersją finalną, czyż nie? Termin "beta" oznajmia graczom, że produkt jest nieskończony i wymaga dodatkowych testów. Gry mmo nigdy nie są kończone? Bzdura. Czym różni się gra MMO dostająca patch'a, od gry singlowej dostającej patch'a?

Odpowiem - niczym. Produkt skończony, to produkt gotowy do użytku, w przypadku singlówek dostępny do kupienia, w przypadku MMO uruchamiany jest wtedy item shop / nakładany abonament.

W tym przypadku mamy grę w wersji beta z IS'em. Nie jest to wg. Ciebie ani trochę naciągane?