Nowy wygląd forum

Niestety, moim zdaniem stare forum lepsze. Czytelniejsze, przejrzystsze, jaśniejsze.

Łącze oba tematy. Wypowiadajcie się tutaj na wszelkie sprawy związane z nowym wyglądem forum.

Nie wiem czy ktoś już o tym wspomniał. Ramka użytkownika jest taka duża a jednak przy "twoje mmo" czy "nick mmo" ucina. Zobaczcie na przykład przy Northenstar.

Jak mówisz o czymś takim to musisz ss zarzucić, bo u mnie dla przykładu wszystko ładnie wygląda~

Mi najbradziej przeszkadza brak wyraźnego odróznienia działów/tematów gdzie są nowe posty. Tematy jeszcze jako tako da się odróżnić - chociaż moim zdaniem powinno byc coś więcej niż tylko pogrubienie czcionki - najlepiej jakiś inny kolor bo trochę się zlewa z resztą tekstu. Działy na głównej stronie forum to już zupełnie nie wiem kto to wymyślił - pomysł z przyciemnionym obrazkiem jak nie ma postów jest fajny, ale nie może być jedynym sposobem na odróżnienie czy są nowe tematy czy nie. Teraz jak otwieram forum to muszę się zastanawiać czy ikonka jest wyszarzona czy też z założenia miał być o takim wyglądzie, a takie odróżnienie powinno rzucać się w oczy i byc widoczne od razu po wejściu na forum.

Tamta wersja była lepsza.

Ta wersja gorzej chodzi na telu, dużo więcej tnie i jest mniej czytelna.

Ja już wolę sobie przełączyć styl na oryginalny IP.Board.

Mi też ucina gry u Northen. Jest guild Wars i "2" ucięte w połowie. W Path of Exile to z "Path" jest tylko "P".

Na początku myślałem, że mi się po prostu strona nie doczytała, i odświeżyłem raz, potem drugi. Przez chwilę przez myśl mi przeszło, że ktoś serio zrobił taki layout, ale po chwili "nie no, tacy bezguścia nie mogą istnieć". Odpaliłem drugą przeglądarkę - to samo. Wielkie WTF na twarzy, nawet nie da się napisać jak to wygląda, bo nowy layout w ogóle nie wygląda. To po prostu niedoczytana, zbugowana strona. Zmieńcie to.

Ludzie, gdy tamten layout był wprowadzany także był wielki syf i niezadowolenie. Nie rozumiecie, że wkrótce będą poprawki? Zawsze jest wielkie rozczarowanie gdy wprowadzany jest nowy layout, ale i tak z czasem każdy się przyzwyczai, po poprawkach każdy będzie już chwalił. Cierpliwości.

Ja osobiście jestem zadowolony, wiem, że wszystko co niewygodne i brzydkie zostanie poprawione. W końcu na forum mamy trochę świeżości.

Właśnie dlatego piszę co mi przeszkadza, żebyście wiedzieli co poprawić, a jak będzie nowa wersja to ... wyszuka się mniej rażące problemy ;)

Kolejny bug: na liście tematów jak są ikony tematów to przy serduszkach nie ma opcji żeby przejśc do pierwszego nieprzeczytanego posta. Inna kwestia, że one chyba jako jedyne są podówjne.

@Crracked

Ale nie spinaj tak d*py, rozumiem że jesteś modem, i masz mówic że wszystko jest cacy itp. ale od tego jest ten temat, by ludzie pisali swoje opinie na temat tego layouty, a że moją pierwszą reakcją na zobaczenie go, było F5 bo myślałem że się strona zbugowała zbyt dobrze o nim nie świadczy.

NIe no proszę, bo ja nie rozumiem pewnie wątku tematu :) Komunikuję, że poprawki będą bo jak zauważyłem część osób uważa, że to tak zostanie. I nikt nie każe mi chwalić wszystkiego na forum bo mi za to nie płacą, tak w ogólę grosza nie dostałem.

@BCS

Jedyną osobą która tutaj spina d*pe jesteś Ty. W pełni zgadzam się z Crracked'em wystarczy parę małych poprawek aby wyeliminować główne błędy i wszystko będzie cacy.

Co do samego wyglądu to ja osobiście wole jaśniejsze barwy jednak nowy layout jest dobry i nie mam zbytnio na co narzekać. Za to cieszę się że wchodzenie na forum nie jest już tak monotonne.

Ten lepszy? :)

Zdecydowanie, tak :)

tamten skin nie bedzie rozwijany, zbyt wielu osobom nie przypadł do gustu. Jak ktoś jednak za nim tęskni to możliwe jest wyedytowanie go w profilu.

Trzeba jednak iść na rekę użytkownikom, gdyż to dla nich jest forum. Ja w sumie też przyzwyczaiłem się do avaków userów po lewej stronie posta. To była błędna decyzja :(

Ciekawostka:

Na samej górze z prawej strony możliwe jest dobranie palety kolorów. Jak komuś przeszkadzają niebieskie buttony to można je zmienić na np. różowe ;)

Jeszcze tylko nowe rangi by się przydało, albo ujednolicić.

Jestem głównie czytelnikiem, ale się wypowiem w tej kwestii. Jak dla mnie administracja robi aktualnie totalną fuszerkę... zmieniacie koncepcje jak rękawiczki, w dodatku teraz wprowadziliście wygląd zbliżony do pewnego polskiego forum, które jest wasza negatywną konkurencją i niestety tak mi się teraz to wszystko kojarzy. Nie wierze, że klepiecie totalne klepaki z reklam żeby nie zainwestować w jakiegoś ogarniętego grafika, który przemyślałby z wami jako redakcją/administracją sprawy rozwojowe. Jesteście właścicielami rozpoznawalnego forum o MMO a wy tworzycie sobie spontan.

Jestem głównie czytelnikiem, ale się wypowiem w tej kwestii. Jak dla mnie administracja robi aktualnie totalną fuszerkę... zmieniacie koncepcje jak rękawiczki, w dodatku teraz wprowadziliście wygląd zbliżony do pewnego polskiego forum, które jest wasza negatywną konkurencją i niestety tak mi się teraz to wszystko kojarzy. Nie wierze, że klepiecie totalne klepaki z reklam żeby nie zainwestować w jakiegoś ogarniętego grafika, który przemyślałby z wami jako redakcją/administracją sprawy rozwojowe. Jesteście właścicielami rozpoznawalnego forum o MMO a wy tworzycie sobie spontan.

Zamawiałem w swoim życiu kilka skinów do IPB i finalnie nigdy nie byłem zadowolony z końcowego efektu, mało ludzi ogarnia dobrze ten temat. Ten skin jest dobry jako baza. Będziemy go modyfikować i miejmy nadzieje, że dojdziemy do końcowego efektu który sprawi, że nie będziemy porównywani do innych forów. Co do zmiany koncepcji jak rękawiczki to przy tylu userów niestety trzeba być elastycznym. Mogłem zostawić tamten skin (ze zmienioną koncepcją wyświetlania informacji o profilach) i czekać grzecznie aż ludzie by się przyzwyczaili. 90% userów hejtowało jednak ten pomysł i postanowiłem wycofać się z tej błędnej decyzji.

Moim zdaniem teraz forum wygląda też bardzo dobrze. Jest proste i czytelne, bez zbędnych fajerwerków.