Polacy w MMO

Zgadzam sie z wiekszoscia tego co broda napisal, oprocz tego zebrania. Moze mam fart, ale nie spotkalem jeszcze nigdy polaka- zebraka. Z mojego doswiadczenia najczesciej zebrza azjaci i kolesie a ameryki pld.

Przypomnial mi sie teraz taki obrazek z czasow jak gralem w L2:

-Gracz#1: No bij mnie kur**!

-Gracz#2: Po chu*?

-#1: Co ku** pedale boisz sie?!

-#2: Spier****

-#1 No bij kur** bo sam cie jeb**

-#2 I co kur** masz podniete? Idz se zwal...

Niestety tak jest czesto, Polaka poznac zawsze. Wiekszosc graczy nie przepada za polakami, choc ja osobiscie mam gorsze zdanie np. o Brazylijczykach.

PS. Zes sie przywalil do tego PL w nicku. Ja tak robie ale tylko na forach nie w grze. Najczesciej przesiaduje na zagranicznych forach i w ten sposob czesto rodacy do mnie zagaduja. Kilka razy dzieki temu dostalem sie do fajnych gildii w grze (niekoniecznie polskich).

PS. Zes sie przywalil do tego PL w nicku. Ja tak robie ale tylko na forach nie w grze. Najczesciej przesiaduje na zagranicznych forach i w ten sposob czesto rodacy do mnie zagaduja. Kilka razy dzieki temu dostalem sie do fajnych gildii w grze (niekoniecznie polskich).

Dobrze to ujoles ja osobiscie nie uzywam w nickach znacznika PL ale jak widze jakiegos to wiadomo ze polak to zawsze zapytam czy kupic cos odemnie i wgl.

Znacznik PL to nie tylko dla tych co sa noobami poprostu chca bys rozpoznawalni bo tez tak robilem ale tera nie bo mam kolegow ja kchce zagrac w nowe mmo to wolam kilku i gramy

ale do tego odniesienia do PL to nic nie mam

Następnym razem używaj przecinków ;) - Q8A

Postanowiłem anulować warna Brono oraz MietekssM jak wiadomo moderator też człowiek i ma prawo do pomyłek.

@ventis:

O wszechmocny, dziękuję Ci!!! Przyjmij ten post, jako dowód mojego uwielbienia dla Ciebie!

@topic:

Też nic nie mam do PL. Tym bardziej w grach, bo osobiście lubię gdy ktoś od razu do mnie zagada, wiedząc że jestem Polakiem.

@ventis: O wszechmocny, dziękuję Ci!!! Przyjmij ten post, jako dowód mojego uwielbienia dla Ciebie!

To było niepotrzebne. Jeżeli chodzi o PL w nickach to dla mnie tak samo jak cyfry psuje klimat i coś się tam we mnie gotuje jak widzę taki nick.

zebrza azjaci i kolesie a ameryki pld.

Może i w rzeczywistości jest tam bieda ,lecz jak mi wiadomo te ludy są bardzo honorowe i wiedzą co to jest godność. Prędzej ludzie rzebrzą w Ameryce Pł, Afryce i Europie. Przecierz Azja rozwija się bardzo szybko i bezrobocie tam gwałtownie spada. Częściej pokazują żebrzących ludzi na ulichach Londynu niż np. w Pekinie czy w Delhi.

holy rześ dowalił ten dialog. W ogole nie rozumiem tego dialogu, aż tak tępni polacy nie są. Wy wszyscy myślicie ,że tylko polacy są tacy? Niemcy są jeszcze o wiele gorsi intelektualnie niż Polacy. Wiem bo mój kumpel mieszka w Niemczech i tam prawie ,że w ogole nie zadają pracy domowej. Młodzież jest leniwa. Prawie ,że jego cała klasa do nocy siedzi przed kompem (wraz z dziewczynami). Ich gospodarkę podbudowali tylko obco krajowcy bo jak mi wiadomo jest ich tam dużo (głównie turków i Rusków).

Z tym żebraniem przesadzacie,w każdym kraju są jacyś e-żebracy.

Najbardziej lubie jak biegają po miastach i 10k gold plz! ^^

wIDZE ZE AKURAT ROZWINĄŁ SIE TEMAT pl W NICKU , FAKTYCZNIE DLA BEZ KLIMATOWCOW gERALTpl TO PODSTAWA SUKCESU.....................

No racja, cyfry oraz takie skróty jak PL psują klimat gry. Ale rozumiem, jeżeli ktoś nie może wymyślić nicku i daje cyfry czy skróty. Zresztą to zależy o jakiej grze mówimy. W przypadku gdyby takie coś pojawiło się w grach szczególnie nastawionych na klimat, to powinni banować i tyle ;)

@ventis

Dobrze, że umiesz przyznać się do błędu. Ale trochę tracisz autorytet przez takie sytuacje.

Ale trochę tracisz autorytet przez takie sytuacje.

ciekawe dla kogo na tym forum ventis jest autorytetem.

nie znasz pojecia tego slowa ; )

No racja, cyfry oraz takie skróty jak PL psują klimat gry. Ale rozumiem, jeżeli ktoś nie może wymyślić nicku i daje cyfry czy skróty.

Dla mnie jest nie pojete ze nie mozna wymyslec nicku ...

Zgadzam się z brodą. Wiekszość noobów to (niestety) polacy.

Moim zdaniem najwiecej ich w Metin2.

Porównajcie polski serv z byle jakim innym :)

Tylko w Wowie (na hellgroundzie, polskim servie) nie spotkałem sie z czyms takim, wszyscy uprzejmi pomagają poprostu aż miło grać tam :)

Zgadzam się z brodą. Wiekszość noobów to (niestety) polacy.Moim zdaniem najwiecej ich w Metin2.Porównajcie polski serv z byle jakim innym Tylko w Wowie (na hellgroundzie, polskim servie) nie spotkałem sie z czyms takim, wszyscy uprzejmi pomagają poprostu aż miło grać tam

po pierwsze płatny server

po drugie noobów z polski moim zdaniem mozna tylko i wyłacznie spotkac na grach F2P ;]

Jeszcze dorzuce pare groszy ;)

Ze, tak powiem gowno prawda, iz polacy sa najwiekszymi noobami i zebrakami. Narodowosc, strefa klimatyczna, czy miejsce zamieszkania nie ma nic do rzeczy. Polglowek zawsze nim bedzie, gdziekolwiek sie urodzi. Trzeba sobie uzmyslowic, ze nasz kraj wyszedl z ery pewnego niedostatku. Technologicznego zwlaszcza. Komputer jest teraz wszedzie dostepny. Skutkuje to tym, ze zalewa nas(jakze to dumnie brzmi ;)) rzesza dzieciakow, ktorych rodzice nie zawsze maja czas na doksztalcenie tychze maluchow. Sami jestesmy polakami i dlatego najbardziej rzuca sie zachowanie w oczy naszych krajanow. Tacy na przyklad amerykanie nie sa ani lepsi, ani gorsi. 11 lat temu pykalem sobie w "the4thcoming". Byla to jedna z pierwych mmo na necie. I bylo sobie miasto, lightheaven sie zwalo. Startowa lokacja i pierwsze miasto, wiec skutkowalo to wysypem newbie. Wszelakiej masci, narodowosci, a i pewnie koloru skory tez. Polakow gralo nas moze 15 na 4k ludzi. I patrzylismy sobie na zachowanie mas. Tragedia... tylko tak mozna ujac to co sie dzialo. Ktos w przyplywie weny tworczej z amerykancow nawet nadal nazwe jednemu zaulkowi, mianowicie "beggar corner". Tam wlasnie zbierala sie mieszanina wszelkiej narodowosci i blagala :) O wszystko.

Nie na darmo sie w zartach mowi, ze jestesmy 10 lat do tylu. Troche w tym prawdy jest. Teraz latwiej czlowiekowi pracujacemu kupic sprzet i dac go swoim pociechom. A te sa madrzejsze i glupsze. Jednym nie przeszkadza takie zachowanie i zebrza, nawet nie zdajac sobie sprawy jak wygladaja w oczach innych. Ale i oni dorosna :) Broda troche wiary w polakow, nie jestesmy takie lamki ;)

@ Crracked.

Pamietaj ze Azja to nie tylko Japonia i Chiny... Mowie tylko to co zaobserwowalem, mozliwe ze to zalezy w co sie gra.

Co do tego dialogu, to nie ma tu czego rozumiec. Tak bylo i juz, czemu nie wiem i nie interesuje mnie to, po prostu cytowalem z pamieci.

A czemu sadzisz ze w ameryce pn wiecej jest zebrakow niz w pld? o.0 Pozatym ludzie honorowi w ameryce pld? A to dobre, wez tam pojedz to zobaczymy czy po tyg. nie wyladujesz na smietniku bez gaci i z nozem w placach ;)

@ Crracked.A czemu sadzisz ze w ameryce pn wiecej jest zebrakow niz w pld? o.0 Pozatym ludzie honorowi w ameryce pld? A to dobre, wez tam pojedz to zobaczymy czy po tyg. nie wyladujesz na smietniku bez gaci i z nozem w placach

nie rozumiem tego @holyPL a byłeś tam w ameryce płd ? że masz takie o nich zdanie ?

Te ostatnie zdanie to napisalem pol-zartem pol-serio.

Nie nie bylem tam, ale nie jestem takim ignorantem zeby nie wiedziec co tam sie szerzy. Ale nie bede nikogo wyprowadzal z bledu, jak kogos to interesuje to niech poczyta. Argentyna, Brazylia, Kolumbia, Peru itd... tiaaa same swietoszki.

Te ostatnie zdanie to napisalem pol-zartem pol-serio. Nie nie bylem tam, ale nie jestem takim ignorantem zeby nie wiedziec co tam sie szerzy. Ale nie bede nikogo wyprowadzal z bledu, jak kogos to interesuje to niech poczyta. Argentyna, Brazylia, Kolumbia, Peru itd... tiaaa same swietoszki.

Tylko jak to sie ma do gierczanego zebrania to ja juz zupelnie nie rozumiem.

A co ma *kocham Was* piernik do wiatraka? Cyferki i Literki symbolizujace twoja narodowosc maja swiadczyc o noobstwie? BULLSHIT!! Jak chcecie grac klimatycznie se poszukajcie takiego servera. "Ooo nie on ma PL w nicku co za noob" BUHAHAHAHA dzieci *kocham Was* wojny.

To ze dziecko 7letnie gra w metina czy w tibie bo sa w wersji PL i zadaje banalne pytania albo chce kase... ma swiadczyc o tym ze jest noobem? Nie no rozumiem wy w tym wieku juz byliscie ogarnieci i byliscie wielcy PRO ownerzy.... goFniana elita. Tak naprawde pier**licie o rzeczach o ktorych nie macie pojecia... ale czego sie spodziewac po ludziach ktorym zal dupe sciska by wydac kase na platna gre i grajac cale zycie w darmowki. Bo co, dziecko nazwiesz noobem bo nie zna zasad kierujacych sie ta gra?

Wbijcie na zagraniczne servery(dajmy na to UK, US) Age Of Conan, World Of Warcraft, DarkFall... a zobaczycie ze tam bycie polakiem nie jest zadna porazka... baaaa a wlasnie ze bedzie odwrotnie. To samo polecam odwiedzic servery Lineage2(dajmy na to Teon server) Zobaczycie jak tam traktuja polakow... Sam gralem na tym servie z nickiem SpawnPL(ooo qr** PL noob) biegajac po lokacjach niegdy sie nie spotkalem z pyskowkami w moja strone.

Tu nie chodzi o noobstwo tylko o wasza irytacje i myslenie ze jest sie wielkim PRO. Sa gracze i sa gracze(mam nadzieje ze nie zbyt skomplikowana aluzja dla was)

Spawn tolerancja to jedno, a epatowanie polskoscia to drugie. Ja na przyklad tego nie rozumiem. Jestem widac czlowiekiem starej daty. Kilka lat temu literek PL nigdy sie nie uzywalo, a polacy i tak sie odnajdywali i wiedzieli kto jest kim. W pewnym wieku czuje sie dume, ze jest sie z danego kraju. I podkresla sie to. Pozniej duma zostaje, ale juz nikt sie z tym nie afiszuje. Skoro juz podajesz przyklad platnych serwerow to proponuje Ci wstawic PL i wejsc do EVE Online. Na kanale od razu dostaniesz rade, zeby zmienic nick i pytanie czy chcialbys sie w zyciu na przyklad nazywac Polski Polak z Polski. Osobiscie ani mnie to ziebi, ani grzeje chodzac w druzynie z takimi osobami, ale sam nigdy takich nickow nie przybieralem i nie przybiore. Gdzies tam w poscie dalem odpowiedz z czym mi sie to kojarzy ;)