Polacy w MMO

@Saluś

Chodziło mi o autorytet moda, może to nie do końca poprawne sformułowanie, ale za brakło mi odpowiedniego słowa.

@Spawn

Człowieku trochę spokoju... Nie irytuj się tak, bo to nic nie da. Strzeliłeś niezłe kazanko, ale bez przesady. A poza tym słowa jakie w tym poście używaj zakrawają o chamówę i tyle. Mimo tego rozumiem o co Ci chodzi, lecz wciąż uważam, że to odbiera klimat. Czy widziałeś żeby ktos w realu miał pseudo z literami lub z dopiskiem PL

(nie mówiąc już o nazwisku) ? No właśnie...

A ogólnie to uważam Polacy w MMO, to taka sama narodowość jak każda inna. Nawet wśród krajów z najpoważniejszymi graczami, znajdzie się kilku n00bków. Nie ma co jechać tak z tym pesymizmem, bo to trochę zakłamywanie rzeczywistości.

Takie jest moje zdanie.

No cóż, ja ma te samo zdanie co kolega Spawn, a te całe pier******* o "Polaczkach", nickach "PL", polskojęzycznych wersjach gier chyba ma głownie na calu pokazać jaki ten ktoś kto na to jedzie jest lepszy i "pro", bo o ile na serwerach klimatycznych to wygląda idiotycznie, o tyle kto z Was odgrywa swoje postacie w grze?

@Spawn Tu się z tobą zgodzę. ale i z drugiej strony nie ponieważ jak dziecku nie dasz załóżmy 10K to zara wyjeżdża ci z tekstami typu "daj kase bo jak nie to zara mój kolega przyjdzie z 100+" albo "Ty noobie dał byś troche jak nie dasz to jesteś ciotą"

@Q8A a grę traktujesz tak samo jak życie ? grat o chyba Wirtualny świat nie ? tam możesz być kim chcesz ^^

Nie zrozumiałeś mnie, chodziło o odgrywanie postaci - Q8A

Brono, od kiedy hellground jest płątnym serverem?

fakt możesz wpłacic dobrowolną dotacje, ale wcale nie bedziesz tam lepszy ;p

Pamietam taką sytuacje tam jak chciałem zrobić Quest na który potrzebne są 3 osoby. (15lv miałem)

Niestety nie mogłem znaleźć teamu. Wtedy postanowiłem poprosic kogoś z gildi. Bo minucie juz sie zgłosiło do mnie 2 30+lv z pomocą którzy już dawno ten Q zrobili. Dodatkowo dali mi nawet jakieś śmiecie i troche kasy :)

Może to tylko ja miałem szczescie trafic tam na takich graczy ;p

Tylko jak to sie ma do gierczanego zebrania to ja juz zupelnie nie rozumiem.

Nijak. Nie ma sie wcale, odpowiadalem tylko na pytanie Brono.

Zdarzają się różne sytuacje. Np. Przypadek z Cabala. (bledy w /blad/)

Pytający1: Jakie questy są potrzebne na /nacie/.

Korektor: ty po polsku pisac nie /umisz/ to poco ci nacja

Pomocnik:Ja wiem. Gram w koncu 2 lata. Musisz isc do /markusa/.

Korektor2: Poprawia a lepszy nie jest debil.

Pytająy1: Sry literowka. Pomocnik dzieki.

Korektor1:I po /h*j/ sie udzielasz. mozeszmi naskoczyc.

Ja:nie do markusa tylko Capitana Marka

Korektor2: Twoja stara!

Pomocnik:Mass wiem lepiej ku**a

Korektor1:spie****aj

Ja: Questy są w zakładce Book of apocalypse, muszisz miec part 1,2,3

Rozmówca: Dzieci neo XD

Korektor: Rozmówca jaki masz /lefel/ /nubku/. mam cie na /chita/

To tylko kawałek. jest jeszcze tzw. przeze mnie godzina tibijska. Cała godzinę "gracze" Cabala z Polski tyrają Tibie.

Zdarzają się różne sytuacje. Np. Przypadek z Cabala. (bledy w /blad/)Pytający1: Jakie questy są potrzebne na /nacie/.Korektor: ty po polsku pisac nie /umisz/ to poco ci nacjaPomocnik:Ja wiem. Gram w koncu 2 lata. Musisz isc do /markusa/.Korektor2: Poprawia a lepszy nie jest debil.Pytająy1: Sry literowka. Pomocnik dzieki.Korektor1:I po /h*j/ sie udzielasz. mozeszmi naskoczyc.Ja:nie do markusa tylko Capitana MarkaKorektor2: Twoja stara!Pomocnik:Mass wiem lepiej ku**aKorektor1:spie****ajJa: Questy są w zakładce Book of apocalypse, muszisz miec part 1,2,3Rozmówca: Dzieci neo XDKorektor: Rozmówca jaki masz /lefel/ /nubku/. mam cie na /chita/To tylko kawałek. jest jeszcze tzw. przeze mnie godzina tibijska. Cała godzinę "gracze" Cabala z Polski tyrają Tibie.

Znam to sam osobiście cisnołem w cabala ;]

i tam mozna spotkac co chwile takie sytuacje najlepsze sa gildie jezdzace sie nawzajem na shoucie

Ta. Nawet ludzie w gildii się jeżdżą i dlatego gildie padają.

Ta. Nawet ludzie w gildii się jeżdżą i dlatego gildie padają.

Każdy ma inne poglądy dlatego czasami są takie sytuację.

Ja naprawde nie kumam co macie do literek i cyferek? Kolesia z xywa 2fast4U bedziecie karcic bo ma taka xywe... Sorry ale to co dla was wydaje sie smieszne z tymi nickami to dla mnie wydaje sie smieszne cos innego... Bo jak mam traktowac kolesia z nickiem "Leszek z hadesu" i textem "jam jest Lechu zaiste powiedz kim ty jestes?" Dla mnie to jest lekka przesada... Gry to sa tylko gry... a osobom ktorym naprawde to nie pasuje bo podchodza do tego zbyt powaznie niech ida na klimatyczne servery. A jak dziecko zebra o kase i straszy kolega na innym lvl... olewam go wtedy. Ale takie zachowania sa wszedzie u kazdej nacji to samo z cheaterstwem.

w EVE Online nigdy nie gralem... bo nie kreca mnie gry tego typu :) Ja mowie o wlasnym doswiadczeniu i o tym co ja widzialem... moge sie mylic... ale to tez przez to ze malo gralem w darmowe MMO.

własnię

"This is Only Game"

Przynajmniej w DDo nie ma misiek278 , gandalfPL . Tak powinno byc w kazdej grze choc mysle ze tutaj glowna zaslugą jest sytem nazwisk :)

Co wy macie jak ktoś ma cyferki albo PL na koncu? Moze im sie podoba i tyle ;]

Wiesz nie ktorzy nie pojmuja slowa This is only game :)

A moze to kwestia estetyki? :D

Może po części bierze sie to nie tylko z braku weny do wymyślenia sensownego nicku. Skoro dodaje PL lub cyferki na końcu nicka to prawdobodobnie oznacza że bez tego był zajęty. A jeśli ktoś chce żeby rozpoznawali go np. kumple z innych gier to doda sobie cyferke i też ujdzie. Oczywiście nie mam tu na myśli nicków takich jak maciek43753PLXX itp. gdzie w nicku znajduje sie jego realne imie.

Własnie dobrze to ujoles Rapider jak zajety nick to oczywsite ze ten ktos tez chce swoj nick to da jakas cyfre czy PL ;]

A właśnie, że nie. Zawsze można wstawić literę, a używanie PL przy typowo polskim nicku, np. MaciekPL, ZygaPL, MasakratorPL, jest po prostu żałosne.

Ja zawsze dodaje PL do nicku.

spam... przeca połowa postów tutaj to właśnie spam,, jeden da teze cała reszta przyzna mu racje i tak w kółko ;)