Pomoc dla graczy LoL'a

A więc tak zacznijmy od hejtów.Jedne są uzasadnione inne nie.Ktoś tam wyżej pisał ze alistar jest do du*y nie , nie jest ponieważ jego możliwości wbicia się w środek teamfightu i stun na 1.5 all oraz jego możliwości prostego dawania killi (flash + Q + pare kroków za przeciwnika + headbutt = dead).Tera co do poradnika, średnie picki: Trynda jedno wielki WTF to jest jeden z najlepszych champów w grze jeśli masz w teamie idiote który zamiast poczekać na środek teamfightu a wbija sie pierwszy i marnuje ulti na zebranie CC i dmg to jest noobem i tyle.Jeśli masz runy na crt DMG oraz bieg speed to możesz zniszczyć wszystko poprostu ALL tylko trza umieć grac... . Katarina słaby pick ? Ile razy było tak , że katarina owniła mid i rozkur***ła wszystko , ale jeśli jest w rękach nooba nic nie zrobi.Vayne Najlepszy pick ? Pojeba**? większość gier z Vayne konczy sie 0/6/0 jeśli pusci się ją na mid ponieważ 1.Ma tego swojego "stuna" ale jak walnie kimś o sciane 2. TO PAPIER jakich mało. 3.Dostanie fokus w teamfighcie szybki dead.I własnie ktoś tam pisał wyżej o cytuje "MORDEKAISER NIE JEST PIERD***** TANKIEM" A owszem jest jego możliwość zniszczenia wszystkiego będąc tankiem jest epicka a robienie go na ap mija sie z cele bo jest papierem ze ja to .... Rzuci to swoje utli rzuci to swoje E ale jakikolwiek DPS go dorwie np Master Yi i ma deada taka prawda.

warn_ico.png
To nie miejsce do wyładowywania swoich emocji. Złamanie podpunktu 5.1. - crracked

Bardzo fajny poradnik.

Kilka uwag dla hejterów.

Czepiają się że nie ma słowniczka, gdy jest napisane że poradnik jest dla teamów i picki dotyczą gier High Elo.

Więc poco słowniczek? Nie widziałem jeszcze żeby jakiś noob który nie wie co to CC grał w teamie w High Elo :lol:

Ten poradnik jest dla graczy którzy mają pojęcie o LoL.

Poza tym to że ktoś widział kiedyś super Twith albo Eve w HighElo to nie dowód ,że jest to mocny pick. Jak ktoś wspomniał jak się Twith dobrze ustawi to zrobi penta, a co jak się źle ustawi? :P Chodzi o to żeby postać nie była 'bohaterem' jednej gry , ale żeby umiała się odnaleźć w każdej grze!

Większość osób które piszą ,że picki są źle uszeregowane to mówią chyba o Solo Queue a nie o grze gotowych teamów. Jasne że każdą postacią da się wymiatać ale to nie jest poradnik o tym. To jest poradnik dla gotowych teamów i postacie tak dobrane aby wniosły do tego teamu jak najwięcej.

Poza tym to są najlepsze picki wg autora i ma do swojego zdania pełne prawo jak uważacie że wiecie lepiej to napiszcie własne Poradniki :P

Jeszcze raz powtarzam wg mnie poradnik jest dobry i sa to postacie które najczęściej widać w turniejach więc o czymś to chyba świadczy. Większość osób która się tu wypowiada to chyba nie ma za bardzo pojęcia o czym piszą. Proponuję Youtube i pooglądać trochę, ale tylko te najnowsze bo jak włączycie turniej z przed roku to zobaczycie grę zupełnie innymi champami :D

Ten poradnik jest dla graczy którzy mają pojęcie o LoL.

graczowi, który ma pojęcie o grze taki poradnik coś daje? naprawdę? czyli np. to, że do tej pory nie wiedział, że Zilean jest lepsiejszy od LeBlank? Czy tez inną jakąś wiedzę mozesz wyodrębnić dla gracza mającego pojęcie o grze (z rzeczy o których mając wspomniane pojęcie nie miał pojęcia)?

Czytanie ze zrozumieniem drodzy Panowie:

Szczerze mówiąc, wszyscy bohaterowie są dobrzy do grania „solo q”
Jasno i wyraźnie napisałem, że do solo, czyli do czegoś takiego co wy pewnie gracie na swoich 10-20 poziomach wszystkie postacie są spoko, ale wyżej lepiej wybrać jakąś lepszą postać, bo to daje większą szansę na wygraną:)

Nie chce mi się wszystkim wam odpisywać, dlaczego dana postać nie jest tam umieszczona - Tryndamere- można go CC'kować, exhaustować,kogoś na kim się skupił można wskrzesić, uleczyć, rzucić bańkę osłonić cokolwiek albo Lux - gdy się wypruje ze skilli gracie przez 10 sekund 4vs5. Przykro mi, że nie wychwalam waszych postaci pod niebiosa. A z podanych postaci przeze mnie sam w ranked lub przeciwko zorganizowanym teamom (z tej czołówki) gram tylko: Irelia, Lee Sinem.

Jeżeli nie wierzycie to zorganizujecie drużynę 5vs5 ja zwołam swoją - wybierzemy postacie - moja drużyna sładałaby sie z wyminionych przeze mnie, a wasza z waszyck loFFFcianych, może wtedy zrozumiecie, na czym polega różnica.

Mapryl - dziękuję za wytłumaczenie :) Na początku chciałem odpisywać wszystkim, ale stwierdziłem, że to nie ma sensu "haters gonna hate" - ludzie nie lubią jak ktoś się z czymś wybije .

Z drugiej strony dziękuję za popularność :D A serwis jest po to, by wywoływać emocję, część doprowadziłem do czerwonej gorączki - "Nie ma mojej Lux!, już ja mu dam!", a część do takiego lekkiego porozumiewawczego skinienia w stylu - "Hm... Myślimy podobnie!"

Jasno i wyraźnie napisałem, że do solo, czyli do czegoś takiego co wy pewnie gracie na swoich 10-20 poziomach wszystkie postacie są spoko

Tym zdaniem przekreśliłeś Swoją całą pracę i pokazałeś kim jesteś.

Powodzenia jako "REDAKTOR" który nie przyjmuje krytyki. Ukraina zaprasza.

W sumie ja np. nie twierdzę, że cały poradnik jest zły. Niektóre kwestie są fajnie, łopatologicznie wyjaśnione aczkolwiek:

a) Po co poradnik na high-elo skoro zazwyczaj gdy ma się takie ELO to się te rzeczy wiedzieć powinno?

B) Niepotrzebnie (IMHO) podałeś listę najlepszych/dobrych/średnich picków. Na każdego znajdzie się counter-pick, każda postać ma słabości i zalety, każdą postacią można się nafeed'ować, prawie na każdą postać istnieje więcej niż jeden przeciętnie-dobry build także musiałbyś tą listę co każdą rotację aktualizować, ze względu na nerfy i buffy bo tak naprawdę to tylko to reguluje w danym czasie poziom "overpower'a" danego championa. Jak już napisałem, skoro jesteś pewien, że np. Kassadin to średni pick to wyskocz obojętnie (prawie) jakim champem na niego - ogarnięty Kassa zbije Ci pół hp, cofnie się, poczeka na cooldowny i Cię dobije.

W sumie mimo wszystko można by to przykleić, po lekkiej korekcie.

@Up: Muszę się zgodzić, tutaj przykład, że nie zawsze żeby komuś dopiec trzeba użyć wulgaryzmów... też mnie to zraziło ale już pomyślałem, że mam to w d*pie skoro Nimval ma 2000+ ELO na Solo 5v5. No Panie Redaktorze, jakie ELO? (Z ciekawości - albo rzuć nickiem na LoL'u, jesteś przecież osobą publiczną ; d)

Jestem nowym uzytkownikiem tego forum. Zalozylem konto tylko dlatego zeby tu napisac.

Mówisz ze jest to poradnik dla poczatkujacych po czym bronisz sie ze jest to poradnik dla teamow. WTF?

widziales kiedys 1 lvl premade? Bo ja nie.

ktory poczatkujacy gra rankedy? raczej da sie dopiero na 30 lvl. 2 x WTF?

PO 3 CHAMPIONY KTORE WYMIENILES W TYCH TWOICH POJEBANYCH PICKACH SA NIETRAFIONE.

niema championow useless a jesli kierujesz sie tylko tym co widziales na filmikach to jestes w dupnym bledzie.

Nastepnie moze podaj jeszcze buildy i wszyscy beda robic tanka pod magic resist "Bo takich tez jest duzo dzieki takim zjebanym tematom"

Ktorzy robia tak przeciwko full ad druzynie. To wszystko co chcialem napisac. Czekam na odpowiedz. Twoj poradnik mija sie z celem lub sam niewiesz o czym piszesz.

Gz poradnika i 1 tematu do nabijania postow wiecej "mlody redaktorze"

a na koniec jesli jestes taki twardy wez ta swoja ekipe i mozemy sie sprobowac. Mozemy zagrac o jakas nagrode. Co ty na to?

Powiem Ci szczerze Nimval ze twoj poradnik to sa poprostu KPINY. Na poczatku wychodzilo m.in niezle ale pozniej?

"Najlepsze picki: Ashe, Brand, Orianna, Karthus, Amumu, Alistar, Annie, Janna, Nidalee, Anivia, Vayne, Udyr, Sona, Rumble, Corki, Warwick, Zilean, Nocturne, Irelia, Lee Sin;

Dobre picki: Jax, Fiddlesticks, Mordekaiser, Caitlyn, Kennen, Gragas, Tristana, Morgana, Rammus, Singed, Kog'Maw, Mal'zahar, Vladimir, Twisted Fate, Gangplank, Swain, Taric, Trundle, Cho’Gath, Urgot, Nunu, Soraka;

Średnie picki: Tryndamere, Jarvan IV,Renekton, Yorick, Veigar, Blitzcrank, Lux, Xin Zhao, Ezreal, Galio, Kassadin, Garen, Leblanc, Leona, Skarner, Poppy, Shen, Miss Fortune, Teemo, Talon;

Słabe picki: Pantheon, Ryze, Nasus, Malphite, Sivir, Wukong, Olaf, Master Yi, Kayle, Maokai, Karma, Cassiopeia, Sion, Heimerdinger, Katarina, Twitch, Mundo, Shaco, Eve;"

Powiedz mi co ty rozumiesz po przez dobre/srednie/slabe/najlepsze picki? Nawet taki pick jak Sivir moze popsuc ci cala gre, oczywiscie mam na mysli ze jest w przeciwnej druzynie.

I tu Ci powiem tylko jedno,powinnines napisac tylko + i - kazdej m.in postaci bo nie ma lepszych ani gorszych.... A i tym swoim zachowaniem " lofftanymi " juz skresliles siebie z listy porzadnego redaktora

Drogie dzieci, jeżeli się nie zgadzacie spójrzcie na listę ElementZ'a, czyli kogoś kto wygrał nie jeden turniej, a jego team jest 2 albo 3 na świecie:

* Najlepsze picki: Orianna, Zilean, Ashe, Annie, Alistar, Kog'Maw, Amumu, Janna, Anivia, Brand, Cho’Gath, Vayne, Sona, Tristana, Rumble, Nocturne, Lee Sin, Taric, Corki, Fiddlesticks* Dobre: Jax, Karthus, Mordekaiser, Kennen, Irelia, Gragas, Morgana, Urgot, Warwick, Cassiopeia, Singed, Vladimir, Twisted Fate, Miss Fortune, Gangplank, Swain, Caitlyn, Mal'zahar, Teemo, Trundle* Średnie: Galio, Renekton, Veigar, Lux, Jarvan IV, Blitzcrank, Xin, Zhao, Maokai,Sion, Ezreal, Ryze, Kassadin, Garen, Nidalee, Leona, Udyr, Kayle, Leblanc, Shen, Rammus, Poppy, Soraka, Yorick* Słabe: Tryndamere, Malphite, Nasus, Nunu, Sivir, Olaf, Pantheon, Heimerdinger, Yi* Ciężkie do ustalenia, bo nikt nimi nie gra na ranked w TOP ELO: Twitch, Shaco, Mundo, Karma, Katarina, Eve

Pozjadaliście wszystkie mózgi świata i chcecie być w czymś najmądrzejsi.

Są postecie gorsze i słabsze w top elo, jak grasz ranked i widzisz w przeciwnej druzynie Sivir to sie cieszysz, bo obojętnie co wybierzesz to ona Ci nic nie robi. Carry AD? Sivir odpada słaby zasięg. Support - jedynie co 60s-słabo. to jest tak jak ze wszystkimi tematami o LoL'u - tematem do dyskusji jest:

*dlaczego Nasus jest tak nisko? Nagrajcie filmik, w którym gracie kilka ranked pre-madami, wrzućcie na youtube i pokażcie mi. Połowa albo i więcej z was nigdy nie grała ranked 5vs5. Część osób z was ma takie sam nicki w LoLu jak i tu.

Moja drużyna jest sparing partnerem wielu drużyn, oferujmey się na wielu forach, by testować ludzi, nie jesteśmy najlepsi, bo gdyby tak było gralibysmy na turniejach. Niestety ogranicza nas czas wszyscy studuiujemy.

Oto ludzie, którzy mnie poprawiają:

*Yskoff- chce zagrać przeciwko mojej drużynie:

-Zagrana jedna gra rankingowa 5vs5 - zgrani są!

-Postacie, którymi gra na rankedach i procent wygrany nimi: Annie -44%, Ryze-33%, Cho-16%

*Mond:

-8 gier 5vs5 - czyli jeszcze bez ELO

*Ceylon:

-15lvl Summonera - no i oczywiście 0 gier rankingowych.

*Quashi:

-24lvl summonera, więc jak wyżej,

*Baahl:

-24lvl, więc jak wyżej

Poradnik drodzy nie jest dla was skoro nie gracie ranked 5vs5!

Ta twoja druzyna to jest ironia, tak ? Naprawde nie wiesz nic o lolu.. 2000 elo nic nie znaczy.

Moim zdaniem poradnik dosyć dobry , ale samo zdanie twoje

Poradnik drodzy nie jest dla was skoro nie gracie ranked 5vs5!
.Mi się zdaje , że miał być to poradnik dla graczy początkujących , a nie widzę tam , że tak powiem "łatwych postaci na początek".Skoro ma to być poradnik dla początkujących , to dodaj tam takich championów.....Bo po co masz robić poradnik dla np 25 lvli czy 30 skoro oni już dawno wiedzą kim grać i kogo następnego kupić , tutaj się przydadzą postacue typu fiddlestick , ryze , warwick.Opisz na początku te postacie w schemacie:

-Najłatwiejsze do junglowania,

-najłatwiejszy ad,

-najłatwiejszy ap.

Opisz to jakoś tak , a potem dodawaj trudniejsze postacie i droższe , tyle mam do powiedzenia , ale wiesz nie musisz mnie bluzgać , że nie ja się nie znam itp. itd.

Doszedłem do wniosku, że najwięcej do powiedzenia i skrytykowania tego poradnika mają osoby, które albo nie mają jeszcze 30 lvla albo nie grają rankedów, albo po prostu jeszcze nie umieją grać. Żeby docenić postacie i rozróżniać, które są lepsze, a które gorsze trzeba pograć minimum rok. A osoby, które już grają więcej niż to się nie wypowiadają bo po prostu to wiedzą i się zgadzają w większości z tobą ;) W liście najlepsze-najgorsze zmieniłbym tylko kilka championów, ale większość by została tak jak napisałeś ;)

@UP

Coś takiego będzie w projekcie Poradnik LoL, który będzie w niedługim czasie przygotowywany przez nasz zespół.

Robisz poradnik dla początkujących, którzy nie wiedzą co i jak, A ty mówisz ze nie jest to poradnik dla graczy którzy nie graja Premade Rankedów. Czyli 80% nie powinna tego czytać, wiec piszesz to dla siebie?

Ja nie wiem skąd ty takie rzeczy bierzesz, poważnie, to mnie najbardziej rozbawiło

Są postecie gorsze i słabsze w top elo, jak grasz ranked i widzisz w przeciwnej druzynie Sivir to sie cieszysz, bo obojętnie co wybierzesz to ona Ci nic nie robi. Carry AD? Sivir odpada słaby zasięg.

Ja nie wiem jak Ty możesz w ogóle coś takiego pisać, Sivir jest bardzo dobra postacią, wręcz za***ista, wielu graczy na Top ELO nią gra, Sivir nic nie zrobi? ahaha chyba nie wiesz co ona może zrobić, ja nie wiem jakie Ty masz ELO że ty coś takiego piszesz, i nie pisz znowu ze jest słaba dlatego że nie było jej na jakimś turnieju bo to jest kpina, grasz 5vs5, oklepanymi postaciami, i mówisz ze reszta jest do d*py, sparing partnerami? No ktoś potrzebuje aby posprawdzać sobie nowe ustawienia w Teamie, od tego ludzie też są nie prawdaż? I uczepiłeś się tego Nasusa, zobacz sobie solo Q top graczy ~2,4k elo i zobacz czy nie jest czesto pickowany, tak wiem, nie pisz nic już o Premade, bo ja pisze o SOLO Q, a jak ktoś na Premade picknie Nasusa, to wie co robi, tak doświadczony gracz, czym by nie grał tak sobie poradzi, i farme będzie miał.

Drogie dzieci, jeżeli się nie zgadzacie spójrzcie na listę ElementZ'a, czyli kogoś kto wygrał nie jeden turniej, a jego team jest 2 albo 3 na świecie:

Drogie dziecko, po tym wyraźnie widać, że nawet tego nie byłeś w stanie zrobić sam, tylko chamsko zerżnąłeś od Elementza, nawet nie sprawdzając, na kiedy się jego lista datuje (a datuje się na XIV wiek, czyli troszkę temu). Pewnie dlatego, że NIdalee jest kiepskim pickiem banowali ją jako pierwszego chara przeciwko CLG z Hotshot GG na Dreamhacku... zapewne, aby HotShot nie musiał sie imać tak badziewnego championa i walka była bardziej wyrównana, nie?

po drugie, naprawdę jesteś pewien, że nicki z forum odpowiadają nickom w LoLu? Żebyś się czasem nie zdziwił...

po trzecie, poprawianie a wytykanie nieścisłości, lub wskazywanie braków, to dwie różne rzeczy, ale patrząc na Twoją postawę, drogi dzieciaku, szczerze żałuję, że nie podpiąłem się pod te grupkę, która wyraźnie zdefiniowała twoje wypociny, jako bezsensowny bełkot, jak się okazuje zresztą nawet nie w pełni twój.

reasumując - produkujesz plagiaty, a nie mając wiedzy, nawet nie potrafisz ich obronić.

takiemu redaktorowi, to ja życze powodzenia (albo lepiej nie)

Z ''Słabymi Pickami'' się nie zgadzam. Wukong w dobrych rękach to cudo! Powinien być minimum w średnich!

Słabe picki: Pantheon, Ryze, Nasus, Malphite, Sivir, Wukong, Olaf, Master Yi, Kayle, Maokai, Karma, Cassiopeia, Sion, Heimerdinger, Katarina, Twitch, Mundo, Shaco, Eve;

A więc tak:

Maokai nie jest słabym pickiem ,wręcz dobrym.

Widocznie nie umiesz grać/nie widziałeś ogarniętego Mao...

Cass słabym pickiem?

Obczaj gościa o nicku Ocelote(stream OceloteWorld).

Cass jest w tier 1/2.

Dodatkowo w tej liście powinien być Shen.

Nigdzie nim nie pójdziesz.

Solo Top-Feedujesz ,Jungla - Za wolna...

A i właśnie Nid powinna być w średnich/słabych pickach.

Po nerfie nic już nie można zdziałać ,nawet HSGG nie gra już nią.

Szkoda się z założycielem tematu kłócić, kto lepszy a kto gorszy .. Jestem za usunięciem tematu lub za wielkim update do niego, bo wprowadza w błąd nowych graczy. Jak ktoś powiedział- poradnik niepisany samodzielnie -część splagiatowana... myślę, że założyciel nie grał większością wypisanych postaci. W lol'u nie istnieje podział na lepsze i gorsze championy! RIOT bardzo dobrze je z balansował.

24lvl Summonera jest nie pocieszony - Mond- ale za to jest najgłośniejszy

Co do listy ElementZ'a dobrze poinformowany? Jak może być z XIV wieku skoro są najnowsze postacie, a poniżej na jego stronie znajdują sie aktualzacjie. Wyjaśnij to? Ja nie do końca zgadzałem się z jego wyborami, więc postanowiłem zrobić to po swojemu. To jest moja OSOBISTA opinia nie musisz się z nią zgadzać. Co do plagiatu:

Plagiat (łac. plagium - kradzież) - skopiowanie cudzej pracy/pomysłu (lub jej części) i przedstawienie pod własnym nazwiskiem, np. obrazu, grafiki, fotografii, odkrycia, piosenki, wiersza, wynalazku, pracy magisterskiej, pracy doktorskiej, publikacji naukowej.
Tekst przechodzi przed umieszczeniem go na forum szereg różnych sprawdzeń, również pod względem plagiatowania - administracja sprawdza to i weryfikuje - masz pełne prawo wytoczyć sprawę w tej sprawie, ale jeżeli cała redakcja, administracja akceptuje taki tekst tzn., że chyba nie ma nawet podstaw do takich oskarżeń prawda?

Sprawdziłem Sivir, której się uczepiliście, nikt z najlepszej 10 graczy ranked 5vs5 na US nie ma jej w swoich 3 najlepszych postaciach - za to niemal wszystkie wymienione przeze mnie są.

Wukong jest bardzo dobry na solo Q i bardzo przyjemny do gry - być może jak się nim ludzie reozegrają to wskoczy nieco wyżej w rankingu. Obecnie jest rzadko używany i bardzo rzadko zmienia przebieg bitwy.

Jeżeli chodzi o Nidalee, HotShota - to wszyscy najlepsi ze śmietanki LoL'a doskonale się znają - pod względem gry, wiedzą kim przeciwnik gra najlepiej i to ich im blokują. Kłócisz się o Dreamhacka, garść statystyk:

Picks [Total Picks / Champion / Wins / Win Percentage]

15x Nunu - 10 Games won - 66.67%

13x Ashe - 9 Games won - 69.23%

11x Alistar - 7 Games won - 63.64%

11x Janna - 7 Games won - 63.64%

11x Sona - 6 Games won - 54.55%

10x Corki - 6 Games won - 60%

10x Malz' - 6 Games won - 60%

9x Amumu - 3 Games won - 33.33%

9x Taric - 2 Games won - 22.22%

8x Jarvan - 5 Games won - 62.5%

8x Vladimir - 3 Games won - 37.5%

7x Soraka - 2 Games won - 28.57%

7x Vayne - 3 Games won - 42.86%

7x Warwick - 4 Games won - 57.14%

6x Anivia - 3 Games won - 50%

6x Brand - 2 Games won - 33.33%

5x Annie - 3 Games won - 60%

5x MF - 2 Games won - 40%

5x Swain - 2 Games won - 40%

4x Caitlyn - 0 Games won - 0%

4x Karthus - 1 Game won - 25%

3x Gragas - 2 Games won - 66.66%

3x Nidalee - 3 Games won - 100%

3x Nocturne - 2 Games won - 66.66%

3x Singed - 2 Games won - 66.66%

3x Trundle - 0 Games won - 0%

2x Cho'gath - 1 Game won - 50%

2x Irelia - 0 Games won - 0%

2x Lee Sin - 1 Game won - 50%

2x Rumble - 2 Games won - 100%

2x Tristana - 1 Game won - 50%

2x Twisted Fate - 1 Game won - 50%

2x Zilean - 1 Game won - 50%

1x Akali - 1 Game won - 100%

1x Blitzcrank - 0 Games won - 0%

1x Garen - 0 Games won - 0%

1x Kassadin - 0 Games won - 0%

1x Mordekaiser - 1 Game won - 100%

1x Mundo - 0 Games won - 0%

1x Poppy - 0 Games won - 0%

1x Urgot - 0 Games won - 0%

1x Lux - 0 Games won - 0%

1x Gangplank - 1 Game won - 100%

Bans:

12x Rumble

11x Twisted Fate

9x Nidalee

7x Vladimir

4x Nunu

4x Vayne

4x Alistar

3x Jarvan

3x Nocturne

3x Zilean

3x Amumu

3x Anivia

2x Akali

2x Sona

1x Annie

1x Ashe

1x Corki

1x Irelia

1x Janna

1x Karthus

1x Mordekaiser

1x Soraka

Hmm... Bardzo dziwne, że wymienione przeze mnie postacie są wszystkie, a waszych brak, co? Może rzeczywiście wiem więcej od was. Zauważcie nie ma Sivir, nie ma Nasusa, nie ma Tryndamera, Lux, czyli postaci wymienianych przez was jako bardzo silne.

To co napisałem nie jest wyssane z palca - moją ulubioną drużyna jest TSM i to na ich forum najczęściej rozmaiwałem z ludźmi. Dane powyżej także ktoś wrzucił na ich forum. Wciąż wam mało wiedzy i doświadczenia najlepszych graczy, za mało dowodów, Dreamhack - no tak powiecei, ze grają tam nooby, ElementZ się nie zna, Nimval też, no to najnowszy turniej Dreahack:

Total Gamescom Games 24

Bans

Amumu 6

Anivia

Annie 3

Ashe 7

Alistar 8

Brand 8

Fiddlesticks 2

Gangplank 14

Gragas 2

Irelia 9

Jax 9

Kassadin

Kog'Maw

Lee Sin 6

Nidalee 15

Nocturne 6

Orianna 19

Singed 2

Tristana

Udyr 9

Vayne 4

Zilean 4

Wins/Loses (when picked)

Akali (1/0)

Alistar (7/4)

Amumu (4/5)

Anivia (1/6)

Annie (3/5)

Ashe (4/5)

Brand (6/2)

Caitlyn (5/7)

Cassiopeia (1/1)

Cho'gath (2/2)

Ezreal (1/0)

Fiddlesticks (0/3)

Gangplank (7/1)

Galio (1/1)

Gragas (1/3)

Irelia (3/3)

Janna (3/6)

Jax (3/1)

Karthus (2/2)

Kassadin - (0/1)

Kog'Maw (3/2)

Lee Sin (7/4)

Lux (0/1)

Malzahar (0/1)

Nidalee (2/0)

Nocturne (4/8)

Olaf (0/3)

Orianna (3/1)

Rumble (1/1)

Singed (1/0)

Sion (0/1)

Sona (2/3)

Soraka (10/6)

Swain (2/0)

Taric (1/1)

Tristana (4/4)

Trundle (1/2)

Udyr (2/3)

Urgot (5/1)

Vayne (0/2)

Warwick (0/3)

Yorick (1/0)

Zilean (6/3)

W najnowszym turnieju Zilean pojawił się aż w 9 meczach! To są najlepsi gracze ich też uważacie za noobów? Znowu wszystkie moje postacie się pojawiają. Wasze:Tryndamere, Nasus, Lux, Sivir- ani razu.

Powodzenia w "hate'owaniu" wszystkiego co zobaczycie i nie jest waszego autorstwa. Moja wiedza jest podparta faktami, proszę podeprzyjcie czymś swoją, bo na tym polega konstruktywna krytyka a nie"Jesteś **** i *****, bo Tryndamere wymiata i jest OWNED mega!". Przyznam szczerze, że uwielbiam Tryndamere - nie gram nim często, ale ta postać naprawdę wymiata i ma świetny dmg i uważam ją za jedną z najleoszych na solo Q, wiele razy przegrałem normal games, bo w przeciwnej był ogarniety Trym, ale ranked 5vs5 to nie to samo, to zupełnie inna gra. Powtarzam po raz setny to jest OSOBISTA opinia, to że się z nią nie zgadzacie nie oznacza, że jestem głupi - mam po prostu inne zdanie - oparte na faktach jak wyżej widać.

Najlepsze picki oraz dobre picki dają wam największe szanse na zwycięstwo, co też widać powyżej. Czekam na wasze dowody a nie na bezpodstawne oskarżanie o nieznajomości w temacie. Temat bedzie aktualizowany, gdy zobacze, skonsultuję, obejrze cały kolejny turniej wtedy niektóre postacie będą wędrować wyżej bądź niżej.

Stary jest taka ładna prosta zasada , jak się na czymś nie znamy to się kur*** za to nie zabieramy . Jak ty mnie zdenerwowałeś to aż ręce mi się trzęsły , ja osobiście ubóstwiam Lola i nie dam nawet kur*** szansy ludziom takim jak ty robic do niego poradnika . Ile w to grasz ? Eve słaba no proszę cię , co z tego że nie widziałeś jak ktoś nią ogarnia ? I dlatego jest słaba ? Ogarniająca eve easy ma 30/2 -.- Naprawde żałosne , a najlepiej mnie wkur**** jak podzieliłeś championy na mocne i słabe . Ja się pytam CO TO MA KUR** byc ?!?!? Każdy champ jest op tylko ludzie ogar nimi !! Osobiście pewnie ogarniałeś paroma championami i mówisz ze one op -.- Zagraj sobie Ashe bez run na 30 lvl , nadal dasz ją do Najlepszych ?? Shaco w słabych pickach ?! Proszę cię , masz 300 wygranych ? Ja osobiście uwielbiam grac shaco zastanawiam się czy nie będzie moim mainem i mam nim przeważnie coś koło 20/4 jak mam normalny team :) Nie znam ludzi byle żeby nie feedowali . Pozatym w magach nie umieściłeś jednego z najpotężniejszych magów w grze :) Mianowicie Veigara -.- Tym zlamiłeś . Dalej (przez ciebie musiałem się na stronce rejestrowac :) żeby ci odpowiedziec ) Morder to nie kuzwa tank , jeden użytkownik z tego co widziałem ci to powiedział . To taki wyjebisty caster że głowa mała , owszem ma kwalifikacje na tanka ale to nie TANK !!! Naprawde -.- Pozatym napomniałeś ze oracle ma najczęsciej support ? BIg SHIT -.- oracle mają tanki żeby nie paśc szybko i nie kupowac a akali jest wyjebiscie easy do zabicia -.- Lee sin to już ma ją na 2 hity i każdy hit odsłania ją -.- Olaf to jeden bardzo dobrych junglerów . Maokai słaby pick ? Again masz wpier*** . Maokai ma duży dmg i hp , hmm miałem nim chyba kiedyś 10/2 a nawet się nie starałem -.- Po prostu walisz Laleczke ( jak laleczka leci to root ) jak dolecisz (laleczka i ty w tym samym czasie przeważnie zależy od odległości ) to walisz Q i papierki masz na to combo a tanki mają po tym 50 % hp to nie piep** że to słaba postac jak ty nie ogarniasz bo mnie mdli :) Widziałeś kiedykolwiek dobrego pantheona ? Pantheon teraz po upie jest za***isty :) A ty do słabych go dajesz -.- pfff bravo. (bardzo szybkie combo , i z runami do penetrationa pierda** z Q po 300 dmg easy ) Nawet dla begginerów powinnien byc easy .Skoro to poradnik dla begginerów na czym się wogóle nie skupiłeś to jak kuzwa mogłeś dac Ezraela do średnich picków !?!??!? ja pierdo** na Ezraela to trzeba miec zajebistą wprawę żeby go używac -.- .Jarvan w średnich -.- no wybacz pod dps to jest jednym z najsilniejszych -.- (Hp , armor i pene basowy jest dobry + osłąbienie pancerza z Q ).Jak kur** śmiesz dawac shena do średnich a mundo do słabych !? Ile ty masz winów ? bo naprawde -.- jak będziesz miał zasrane 2 k winów to dopiero rób poradnik a ten usuń . Pisałbym dalej ale już mi się nie chce , ale ci powiem lepiej usuń ten poradnik bo jest żałosny -.- jedynie masz te niektóre postacie opisane to bym dał 2/5 ale za ten podział championów (powtarzam wszyscy są dobrzy tylko ogarnijcie się z nimi ) to daje ci za poradnik 1/5 .

Edit : Zauważyłem że dodałeś pare razy że to twoja osobista opinia :) ok To mnie troche uspokoiło , ale nie nakierowuj New graczy na dane z rankedów ? to troche pogrzane :) Pozatym wiesz jak "śmietanka z rankedów " każe ci wskoczyc w ogień to też wskoczysz ? wszystko kierujesz takimi danymi ale ludzi nie znasz -.- Wogóle Nie Masz Prawa dzielic championów , Skoro oni są tacy pro to powinni ci to powiedziec . Żaden champion nie jest słaby czy mocny :)

Za wszystkie błędy ort . uniżenie przepraszam i pozdrawiam .(Życzę ci szybkiego zdobywania doświadczenia o grze :) Powodzenia :) )

Z Uszanowaniem Mr . Raiku

warn_ico.png
Pozdrawiam! Warn za wulgaryzmy. - crracked
24lvl Summonera jest nie pocieszony - Mond- ale za to jest najgłośniejszy

naprawdę? mond to moj summoner?

to może mały zakład? jesli sie mylisz, co do mojego lvl 24 i ilosci rozegranych gier w ranked, kasujesz tutaj konto i przestajesz mącić ludziom w głowach, jako chciałbym-coś-znaczyć-redaktor?

jeżeli sie nie mylisz, wybierzesz sobie nagrodę... więc jak? zakład stoi?

dalej - bronisz tej bzdurnej listy Tier 1-4 która niczego nie wnosi, poza powodem do kłótni... na tym polega Twój "poradnik"? na wywoływaniu emocji?

nie odpowiedziałeś na pytanie - dla kogo to ma byc, bo to co próbowałes odpowiedziec, zostało storpedowane logicznie jakieś 15 razy. Jesli motorem napędowym twoich wypocin jest podział na koszyczki, to wywal resztę, zmień dział dla topica i będzie może fajnie... ale na razie pod płaszczykiem strony głównej i tematu o pomocy dla nie wiadomo kogo, próbujesz sie wykreować / czy tez zyskac popularność

żałosne

ah.. jeszcze jedno.. załóżmy jednak przez moment, że mam ten 24 lvl summonera, czyli niebawem czekaja mnie wysnione gry rankingowe... wchodze więc na Twój poradnik, będąc jak najbardziej w grupie docelowej, aby zaczerpnąć mistycznej dla mnie dotąd wiedzy... i czego się dowiaduję? super - Brand jest magiem, ale Nocturne nie jest (a szkoda).. no dzieki, bez tej wiedzy nie mógłbym rozpoczać mojej przygody z ranked... czegoś jeszcze się dowiedziałem? yyyy