Ja polecam Dekarona(nowszy odpowiednik Cabala), efektowne skille, czaderskie zbroje i bronie, znakomite PvP, dość dużo questów, codzienne Dead Front(wypady na wielkiej ilości mobów, dającej masę expa), można by też poczekać do 15 grudnia na OB Divine Soul i spróbować. Jeśli znacie jakieś inne podobne gry do Dekarona piszcie, I love grind ;DDD
Porządna ekipa
O ile sie domyslam, wiekszosc z nas woli questy niz grind >P
@Edit. i jest jeszcze brak personalizacji postaci i craftu dla mnie bardzo duzy minus.
No to do zobaczenia jutro na vt/ts zgadamy sie w jakich godzinach bedziecie ?
ja 12-13 bede dopiero na kompie :/ do 20 okolo
no ale to gramy w tego Aike?? i ktore vt, serwer jakie itp itd. bo ja niewtajemniczony. i mam nadzieje ze nie bede gral z jakmis " piskliwy głos", bo szczerze nie lubie czegoś takiego słuchać
Nie mówię też, że nie lubię questów. Lubię grę w pt, lubię robić questy, ale jak tego i tego nie ma to sam lubię expić ;D Najlepiej zrobić ankietę i podać tak z 10-15 najbardziej grywalnych gier MMO, które każdy z nas grał, lubił bądź lubi. Przed takim głosowaniem najlepiej by było, żeby każdy ankietowany, obejrzał chociaż jeden gameplay każdej z tych gier, mogę wystawić taką listę gier, tyle żebyście musieli poczekać do jutra, do około 14:00. Wrzuciłbym z 15 najbardziej grywalnych gierek MMORPG, i do tego mały opis i niżej z 1 lub 2 gameplay danej gierki. Co wy na to?
vt 2.1.4
Jesli chodzi o mnie nie mam piskliwego glosu, aczkolwiek takie osoby jesli sa ogarniete nie przeszkadzaja mi. Zeby się zorganizować tzn jaki serv,frakcja itp itd Zapraszam na forum ! Wkrótce zostanie zalozone !
Rozważałem naprawdę wiele innych opcji nic jak dla mnie nie jest na teraz ciekawsze niż Aika, przynajmniej tak mi się wydaje.
Co do questow to dla mnie questy idz zabij 15 mobow, badz zdobadz 15 rzeczy ktore wypadaja z tego i tego - to nie sa questy. Questami dla mnie sa arcytrudne zadania ktore polegaja na zgraniu grupy badz znajomosci gry dlatego tez nienawidze takich gier w ktorych cala gra sie opiera na questowaniu - tak ze w tym kierunku moj glos idzie na GRIND !
A co do Aike to juz pisalem ze nie przemawia do mnie ta gra, natomiast proponowal bym sąde,jesli najwiecej glosow by Aike miala ja rowniez z Wami pogram bo w sumie nie gralem w to i nie skreslam jej z miejsca, natomiast w tej chwili moj glos idzie dla Silkroad Online lub Kal Online...
ustalone w co gracie? jezeli jakis koreanski shit i gowniany sredniak (aika rappelz silk kal online itp) to odpadam.
No pewnie ,że Aika Global xd trzeba spróbować !
Dajcie mi czas do jutra do 14:00, przygotuje 15 najbardziej grywalnych gierek MMORPG, z małym opisem i paroma gameplayemi, każdy z nas obejrzy to i ustali w co należy zagrać, potem zrobi się ankietę i po prostu zagłosuję się na grę, która mu się najbardziej spodobała
No i niech tak bedzie kolega Komscik niech przygotuje jakas liste a do 15 to chyba mozna poczekac )
Aurenos, aika tez glownie polega na grindzie.Questy sa raczej podobne do tych w SRO
No dlatego tez mowie ze jesli Aika wygra w ogolnym glosowaniu to pogram z Wami, a nie podoba mi sie po obejrzeniu pare gameplay`i z youtube, moze bedzie miala cos co mnie przyciagne jesli zaczne grac. A po za tym wyznaje zasade ze mozna grac w najgorsze gowno za przeproszeniem, ale z wlasna ekipa gra staje sie ciekawsza,otwieraja sie nowe drogi, tym bardziej ze duzo latwiej jest gre ogarnac bo jesli czegos nie wie jedna osoba to napewno wie druga. Wiele razy mialem taki przypadek ze zaczynajac gre w jakies nowe MMO nie bardzo wiedzialem w jaki sposob sie craftuje,badz na czym polega jakis quest - a glupio tak biegac i sie pytac wszystkich do okola, byc zdanym na laske i nie laske innych i uchodzic za najgorszego nooba .
Chyba tylko jedna osoba tutaj grała w Aika Online wcześniej.Ja osobiście tak samo jak reszta nigdy w nią nie graliśmy, wiec nie masz się czym martwic.Gra jest stosunkowo nowa, dlatego mysle, ze nie wszystko jeszcze stracone.
@EDIT
jesli ktos bedzie gral nasza frakcja to "Gallia"
Aika ma otwarty czy zamknięty świat?SUN trochę denerwuje ten zamknięty świat;/@Rein miałem taka sama sytuacje @TOPICpo obejrzeniu paru gameplay'ow z Aika Online jestem za tym żebyśmy własnie w ta grę zagrali. Pozostaje jedna kwestia. Co Wy na to?!
We can try.
Aika to nie jest zbyt ciekawa gra.
Pograłbym w coś z wami,ale nie będę grał na siłę.
Witam, przyłacze sie do rozmowy i napisze wam co nie co o Aika Global w którą zamierzacie zagrać.
Jest 6 klas do wyboru.
Night magician (płeć męska )- Jak sama nazwa wskazuje postać ofensywna używająca czarów, jej zaletą jest duży dmg, oraz Crowd Control.
Cleric (płeć żeńska ) - Jak wszędzie, priest ma za zadanie leczyć oraz raczyć nas buffami dmg nie jest zbyt duży jednak Priest jest często jedną z najbardzej poszukiwanych klas do grindu w party jak i dungeonach.
Warior ( p. męska )- Ten chłopaczyna ma dość sporo hp, dobry def oraz sporo buffów jak i aoe. Na początku może nie gra się najlepiej jednak na wyższych levelach jest to dobra postać do grindu z uwagi na balans pomiędzy defem a atakiem oraz ilościa hp.
Dual Gunner (kobieta) - DPS używający dwoch pistoletów. Posiada szybkie ataki(chodzi tu o cast time) ze średnim DMG. Najszybsza klasa jesli chodzi o atak.
Rifleman ( Mężczyzna )- Również DPS. Używa on Strzelby jego skille są zabójcze choć Cast time jest dłuższy niż DG. Klasa ta potrafi uderzać z "stealth mode" Równie dobry dmg jak NM tyle że ogranicza go mana. Obecnie gram tą klasą.
Crusader (kobieta )- Tu nic nowego. Postać z najwiekszym defem która bierze na klate potworki kiedy to reszta party skutecznie je napierdziela ;] Równierz najbardzej poszukiwana klasa do dungeonów. Co raz bedziecie widziec LFM Crusader LME lub coś w tym stylu ;]
To tyle o klasach. Bardzo skrócone i po chłopsku ;]
Pran System:
W grze na 7 lvl dostajemy quest na Prana. Jest to mały elf który wraz z progresem zmienia sie w bardziej rozwniętą forme. Początkowo jest to latająca wrózka, na lvl 5 mała dziewczynka a na 20 nastolatka ;] na 20 lvl również pran zdobywa "charakter" a ten z kolei bedzie zależny od naszych rozmów z pranem.
Są 3 rodzaje Pranów. Fire - dodający do Critical polecany dla Riflemana oraz Wariora czy NM
Water - Dodający Do MP/Hp Kleryk oraz NM w zależności od upodobań.
Wind - Dodający głownie bonusy do Dodge rate
System Questów / Grind ogólne info
Mamy Do Dyspozycji 5 nacji , Gallia, Britannia, Persia, Germania, Sparta ( najwiecej polakow jest w Galii )W okolicach lvl 10 wybieramy do ktorej nacji bedziemy należeć na stałe (potem jest możliwość zmiany za pomocą itemku z Cash Shopu )
Na początku jest sporo questów. Czysta sielanka, praktycznie zero grindu i kiedy to dodojdziemy do okolic lvl 30 dostajemy megaśnie pokłady expa za questy (mile wspominam tamte czasy). Od lvl ok 48-60( obecnie CAP lvl )zaczyna się grind. System "pdbijania EQ" jest bardzo prosty. W grze jest dostępne Hira do podbijania broni oraz kaize do armora a te dropią z mobów lub dostajemy za questy. Zaznaczę że bezpieczne podbijanie jest do +3 no można nawet +4 pożniej jest ryzyko de-levelu podbicia lub znisczenia od tych dwóch ostatnich chronią nas Itemy Z Cash shopu. Na 40 lvl dostajemy quest na mounta lub od lvl 10 mozemy kupic mounta z Cash Shopu.
PVE: W zasadzie nie powinno sprawić problemów, gra jest wg mnie dynamiczna a nie flaki z olejem typu 1 hit na 2 - 3 sekundy a skill ma cooldown 20 sekund a mob tyle hp że można iść na kibel, wrócić i dalej go klepiesz (porównuję tu do Allods nie mając zamiaru uraźić fanów tej gry ) wg mnie jest spoko,
W dungeonach możemy zdobyć rózne itemy i tam są lepsze dropy.
PVP: No i największa zaleta tej gry ;]
Z racji tego że jest 5 nacji każda z nich walaczą miedzy sobą o "relikwie " bonusy do narodu typu +10% do expa do defa, drop rate itp walki te nie są ustalane, w każdej chwil możemy zostać najechani na naszą ojczyzne i nasze reliki porozmieszczane po "devirach" na całej mapie są w zagrożeniu. Wtedy wyswietla sie komunikat o ataku na Devir. np Cahill Devir guard is being atacked itp. Wtedy zazwyczaj ludziska sie mobilizują i lecą do obrony. Jako naród również się organizujemy na wyprawe po relikwie innych nacji i tak walka trwa codzień ;]
W każym kraju co sobote jest Castle Siege "walka wewnątrz kraju o dominującą gildę i o stanowisko Lord Marshalla" Dominująca gildia "ta która wygrywa CS" wybiera 3 pozastałe gildie jako "prawą ręke" Co za tym idzie każda z nich ma dodatowy buff. W galli obecnie władzę sprawuje Gildia Phoenix a Lord Marshallem jest Riko.
Codziennie w 3 porach dnia są organizowane Elter Battle ground w różnych przedziałach lvl (walki wewnątrz narodu) Kto wygra zgarna pule (700 honor point* oraz doatkowe rzeczy np Medal of Honor [za pk])
*- są to punkty zdobywane za Pk podczas tych walk oraz za zabicie gracza innej nacji. Zbieramy je do wymiany na Honor Eq ^^
Ok to tyle. Mam nadzieje że troche przybliżyłem Wam Aika Global. Późno już a dziś do roboty xD
http://aika.ubf.pl/news.php - Polski Protal Aika Global ;]
PS. Sry za błędy ;]
Chłopaki - małe info. Będę dostępny dopiero po weekendzie. Powód? życie realne ważniejsze od tego internetowego. Tak więc dołączam się do was.. od poniedziałku! aktualnie nie chodzę do szkoły więc całe dni mam wolne. Kocham questy w party, INSTANCJE (<3<3) i ogólnie PVE.