dla RayPL jeszcze coś takiego zrobiłem:
postanowiłem nie robić awatarów z napisami, ponieważ moim zdaniem nie wygląda to ładnie i czytelnie.
dla RayPL jeszcze coś takiego zrobiłem:
postanowiłem nie robić awatarów z napisami, ponieważ moim zdaniem nie wygląda to ładnie i czytelnie.
Dzieki
Super sa
Rzeczywiscie avki bez napisow ladniejsze sa nawet
Proszę o wykonanie avatara i sygnatury o tematyce Bleach. Na awatarze ma być postać Toshiro Hitsugaya a na sygnaturce Kurosaki Ichigo w bankai może być z maską hollowa.
Morq ja spróbuję ci coś zrobić z Bleach'a mam kilka fajnych ss'ow :]
Więc daj mi chwilę
okey, nie ma sprawy
@EDIT:
Dodaj tam Fajny napis Moroq
Hmmm czy ja wiem czy będzie pasować zobacz na to co ci dam i powiedz czy jeszcze chcesz napis.W sprawie sygnaturki mam Ichigo z mocami piekła ;] złota zbrojka fajnie wygląda mogę ci zrobić przykład i sobie obejrzysz.
Masz tutaj dopiero co zaczęte prace wiec mów co ci tam dorzucić czy ten napis lub coś innego ;p
sygnatura mi się podoba dodaj fajny napis Moroq i popraw jakość i będzie git ale avek nie za bardzo możesz inny zrobić ?
Tak mogę a jakości nie poprawię w sygnaturce bo to jest prawdziwy ss z animki ;p
Zaraz ci coś zamotam jeszcze ;]
okey zamówienie wykonane dziękuje
Fajny avek naprawdę ciężko zrobić za mało pola do popisu.
Ale możliwe ze jak znajdę jutro chwile czasu to zrobię.
png i jpg
Zax skończyłem sygnę z motywem arsenalu, ale to nie mój żywioł, więc zapewne wyszło gorzej niż reszta moich prac (twoja sygna jak i reszta moich grafik są na moim imgshacku, link w opisie).
Po prostu weź ściągnij tą sygnę na kompa i wrzuć na swojego tinypica, a stamtąd na forum jakiekolwiek o ile zamierzasz jej użyć. Nie wklejam na mojego tinypica, bo wygasają.
Z Linkin Parkiem zacznę robić za około dwie godzinki (zajęcia pozalekcyjne) i spróbuję zrobić konto na photobuckecie to może będę mógł wklejać bezpośrednio na forum.
PS OnHard świetna czcionka, w jakim programie robiłeś tą sygnę? Ładnie ci to wyszło, jaką metodą się posłużyłeś:render i tło + napis czy jeszcze do tego dopicowałeś coś narzędziami?
Ja oglądałem tutoriale, jednak gość na tutorialu używał photoshopa, a ja wszystkie dotąd sygny robiłem w gimpie, więc za wiele to nie pomogło. W każdym razie, mi się bardzo podoba.
Uzywam gimpa a czcionka to timberwolf czy jakos tak ; p
Zax sygna z linkin parkiem skończona, jest już na moim imgshacku.
PS czy da się jakoś wgrywać czcionki do gimpa? wiem, że da się do komputera do jakiegoś folderu wgrywa, ale czy da się tak, że można ich użyć w gimpie? A i zax nauczyłem się odwracać kolory w gimpie i dzięki temu moja stara sygna dla Yosi jest taka jaka miała być... szkoda, że nie wpadłem na to wcześniej
Widzę, że temat się rozkręca i parę nowych osób robi grafiki. Jeśli się nie obrazicie to bym je jakoś skomentował i wydał swoją subiektywną ocenę.
OnHard:
Podoba mi się jak wykonałeś tło (tylko poza elementem gdzie na dole widać linię prostą - koniec pędzla), napis ładny, chociaż mi się podobają z blaskiem obrysem itp. Dobrze widzę render wyciąłeś, chociaż można byłoby dodać właśnie też jakiś blask, może z tyłu jakieś plamy itp. Jeśli to jest twoja pierwsza grafika to naprawdę dobra robota.
BlastBlue:
Arsenalu sygnaturka ładna, przede wszystkim estetyczna, bardzo ładnie to połączyłeś w całość (jest prosto, ale ładnie), szkoda tylko, że Fabregas już nie gra dla Arsenalu
Sygnaturka LP już mi się mniej podoba, napis powinien moim zdaniem być ciut bardziej po lewej, nie podoba mi się render postaci (nie widać twarzy itp.), ogólnie jest dość monotonna.
miriadel:
podoba mi się sygnaturka i to bardzo, czekam jak dodasz napis, świetnie dodana ramka i nałożony filtr (przynajmniej mi się wydaje, że tutaj dodałeś filtr), naprawdę bardzo mi się podoba.
Mniej mi się podoba awatar jest taki, szary, monotonny w kolorach (chociaż wykonanie dobre).
Razter:
Dziś pierwszy raz zobaczyłem twoje grafiki i widzę, że jesteś już naprawdę dobrym i doświadczonym grafikiem, sygnaturki naprawdę trzymają bardzo wysoki poziom, wszytko mi się podoba i kolorystyka, i render-postać i bardzo dobrze wkomponowany napis. Awatar również fajny, jedynie nie podoba mi się napis (moim zdaniem czasami ciężko do awatara zrobić dobrze wyglądający napis), może by lepiej awatary wyglądały same bez napisu. Ale muszę, szczerze przyznać, że twoje grafiki robią na mnie najlepsze wrażenie.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że nikt się nie po obraża na mnie, że próbuję komentować i oceniać wasze prace.
Życzę wam powodzenia w dalszym tworzeniu.
Zax myślałem na odwrót, że arsenalu będzie gorsza a LP lepsza, no ale jednak:P
Rendery mi się zrobiły szare więc postanowiłem, że cała sygna będzie w szarej kolorystyce.
Akurat z tym ocenianiem to by się jak prawdziwy profesjonalista przydał mrDarkness, bo razem z nim tworzycie tu grafikową elitę
Swoją drogą znowu muszę jakiś temat fajny znaleźć, bo dla mnie to najlepiej jest dla kogoś robić, bo zawsze to oceni czy mu się podoba czy nie albo wyda profesjonalną poradę(jak w waszym przypadku), i jest motywacja, tzn. "Mam temat, zrobię mu sygnę z tym o co poprosi, jak się nie uda to spróbuję jeszcze raz, a jak się już spodoba, to masz satysfakcję, że inna osoba ma twoją pracę na sygnie i/lub jest zadowolona z niej.". To jest moja opinia na ten temat.
wiesz ja piszę tylko swoją subiektywną opinię jak mi się podoba dana grafika i co ewentualnie bym zmienił, poprawił (ale rozumiem, że ktoś może widzieć to z innej perspektywy i mieć inną opinię). Sam też wolę robić dla kogoś grafiki, chociaż, czasami jak coś mnie zainspiruje to robię grafikę sam dla siebie. A jeśli szukasz pomysłów to spróbuj jak możesz zrobić coś z jednym z moich ulubionych zespołów nickelback (możesz zrobić kilka wersji), ciekawi mnie jakby ci to wyszło.
wiesz ja piszę tylko swoją subiektywną opinię jak mi się podoba dana grafika i co ewentualnie bym zmienił, poprawił (ale rozumiem, że ktoś może widzieć to z innej perspektywy i mieć inną opinię). Sam też wolę robić dla kogoś grafiki, chociaż, czasami jak coś mnie zainspiruje to robię grafikę sam dla siebie. A jeśli szukasz pomysłów to spróbuj jak możesz zrobić coś z jednym z moich ulubionych zespołów nickelback (możesz zrobić kilka wersji), ciekawi mnie jakby ci to wyszło.
Nickelback... słyszałem o tym zespole, kurczę, gdybym chociaż wiedział jak wyglądają... Za góra godzinkę może coś będzie:)
EDIT: już wgrane na imageshacka, pokusiłem się też o avka (również tematyka nickelback).
Dzięki zax jesteś dobry
Azrael spróbowałem ci ręcznie wykonać awatarek (cienkopisem):
BlastBlue podoba mi się bardzo awatar (jedynie napis kapkę dałbym w lewo, dalej od krawędzi), sygnaturka w odcieniu szarości również fajna, ale tutaj dałbym wyżej postacie, tak by widać było popiersie reszty członków zespołu, a ostatnia mi się w ogóle nie podoba (urwane postacie, nie cały napis nazwy zespołu i tło nie pasuje moim zdaniem do rastra), ale im więcej będziesz tworzył i się "wkręcisz", tym będzie coraz lepiej.
przede wszystkim sprawdziłem i ta druga sygna(ta niebieska) jest niewymiarowa na to forum (420x130 gdzie max jest 400 szerokości), a tą szarą chyba edituję według twoich zastrzeżeń. Zawsze jak mi dajesz conajmniej dwie sygny do zrobienia to jedna jest fatalna, a druga to jeszcze jakoś
PS zax masz tableta? że zrobiłeś dla azraela ręcznie, a jednak jest tu wklejona
Edit:
to są te grafiki co robiłem dla zaxa