Wiesz to tylko wygląda tak skomplikowanie , tak naprawdę to nic trudnego ,uwierz mi . Napisz do mnie na gg 10198874 pokaże ci co i jak jak chcesz
Prosba o wykonanie sygnatury, avatara
Bert ma rację. To nie jest trudne. Rób razem z tutkami a potem już będziesz miał własne pomysły i wizje. Ja się trochę bawiłem i czasem jak zerkam po forach i widzę co ludzie robią to żałuje więc postanowiłem ścisnąć poślady i wziąć się do roboty. Jak i Bert i ja podam swoje gg w razie pytań 2228719. Wiele nie umiem ale zawsze coś ;p
Proszę bardzo.
To tak:
Tło masakryczne...puste i wgl do du**,render wgl nie wtopiony,brakuje głebi i ciekawgo klimatycznego światła.
emsee to może ty mi zrobisz avka/sygne z napisem PolskiJoint z klimatem anime i pokażesz swoje umiejętności bo tylko innych oceniasz
PolskiJoint ja bym tak nie mówił, bo Emsee ma pełne prawo do oceniania, dużo zrobił dla tego tematu, a jego grafiki trzymają poziom. Emsee render może nie jest wtopiony, ale jemu to przyjdzie z czasem, jego grafiki są dobre, tylko jeszcze nie opanował tego wszystkiego tak dobrze jak ty. Rozumiem, że ocena jest potrzebna, żeby zrozumiał swoje błędy, ale tak samo należy się wyrozumiałość, bo jemu po prostu brak doświadczenia. Nie, że ja mam Bóg wie jakie doświadczenie, tylko mówię, że trochę za mocno na niego naskoczyłeś. Ja bym mu po prostu wytłumaczył, co robi źle, co musi poprawić, a mówieniem, że "(...)puste i wgl do d*py(...)" tylko go zrazisz do siebie i robienia grafik.
Bert mniej więcej wiem co i jak, w sumie to popatrz 10 stron wstecz, i przejrzyj wszystko aż do tej strony, to zobaczysz historię moich grafik. Zobaczysz, jak to mniej więcej się zmieniało. Poza tym jako jedyny chyba w tym temacie robię grafiki w gimpie, może to nie ma wielkiego znaczenia, ale różnica jest.
Nie chcę tutaj stawać po niczyjej stronie ale to "puste i wgl do d*py" to właśnie było pokazanie błędu dotyczącego tła a mianowicie że można byłby tam coś zamieszać, dodać jakieś c4d i od razu wygląda lepiej ; p. Mnie to jeszcze napis nie odpowiada ale nie umiem powiedzieć dlaczego... możliwe, że to przez czcionkę albo po prostu jest za duży, no nie wiem. Nie ma co się zrażać, a taka krytyka czasem jest potrzebna bo człowiek może się bardziej zdeterminować
Albo tak jak napisałem zrazić Zależy od charakteru. Trochę irytuję mnie to, że używacie tego terminu "c4d", a ja dalej nie wiem o co chodzi
Ale jeśli chodzi o zccionkę to ta jest dla mnie za bardzo "oficjalna" i za mało fikuśna jak na sygnę w stylu anime. Akurat brushować to zaczynałem robiąc sygny o tematyce anime, widziałem parę tutków z tym związanych.
Weź wpisz w sobie w google i wejdź w grafikę, bo ja nie potrafię wytłumaczyć, to zobaczysz że to takie 3d wariację ;p Jak się odpowiednio ułoży to może dać na prawdę świetny efekt.
PS. @BlastBlue sprawdź skrzynkę pocztową na forum, wysłałem Ci bardzo ciekawy tutorial
No więc tak ,blast c4d jest to pewnego rodzaju abstrakcja którą zazwyczaj wkleja się w tło np. http://img411.imageshack.us/img411/9748/c4d2qt9.png to jest przykład c4d.
Co do moich super prac ,zrobiłem 1 "bawiąc się " wszystkimi opcjami których do tej pory nie znałem ,próbowałem zalecać się do rad ,ale zapewne coś znowu kijowo poszło
Mnie już o wiele bardziej się podoba ale nie jestem pewien jednego, a chodzi mi o render czy np. nie powinno być leciutko zmniejszone krycie tak żeby ładniej się wtopił ale nie wiem niech ktoś lepszy się wypowie
Coraz lepiej z wtapianiem renderu w tło, a to całe c4d to wygląda mi jak wallpaper z abstract brushy albo jak fractal
ale c4d są ładniejsze i wygodniejsze w użyciu
Jak szukałem c4d pod photoshopa (gimp obsługuje też brushe i gradienty itp. dla photoshopa) to wyskakiwały mi tylko obrazki i tapety dobranoc.
Jak na razie to tylko rozmazujesz kontury i nie powinno się wtapiać renderu tylko komponować do tła. Po szukaj tutków, które pokażą ci podstawy, a później zabierz się za to sam.
C4D to obrazki z tłem, ale są i bez tła. Stosuje się je jak tekstury.
CoTyGadasz takie coś, nie znalazłem niestety nic z zabijanym nazistą:
prosze o avka z napisem PolskiJoint a temat Vendetta i sygne ruszającą się też z Vendetty z napisem PolskiJoint
Eee... PolskiJoint Zaxowi sygnę robił mrDarkness, z tego co wiem to tylko on umie takie robić. Co prawda Emsee raz próbował, ale ja ci polecam mrDarknessa.
Proszę o sygnaturę której tematem będzie Husaria , powinien też znaleźć się nick Edvyn .
http://tinypic.com/r/2qmoftk/5
Chciałbym by kopie zostały jakoś zaakcentowane a złote zdobienia błyszczały jeśli to nie jest zbyt skomplikowane.
Użytkownik zax454 dnia 11 November 2011 - 20:08 napisałTakie coś wykonałem Wister:nie za bardzo o takie coś mi chodziło ...Może ktoś inny zrobi ?CytatNapisano 11 November 2011 - 12:50Mogę tez prosić o sygne ?Jeżeli ktoś potrafi robić animowaną sygnaturę bardzo bym prosiłNajlepiej jak tło by było w mrocznych klimatach a obok przechodziła by postać i Pojawiał by się mój nick "WiSteEr"A jak nikt nie potrafi robić animowanej to może być po prostu mroczny klimat i przezroczysta postać + napisZ góry dzięki. ;P
Ponawiam prośbę o Sygnaturę...