Weszłoby ale jej rozmiar to 400x150 a max jest 400x130
Prosba o wykonanie sygnatury, avatara
Blast mam prośbę podaj nr. gg i czy możesz mnie troszkę poduczyć robić sygny takie proste przez gg lub skype ?
Blast dziękuję
podoba się? rosiu gg 38039264
amos, a uczył cię ktoś kiedyś "na realu", a nie gimpuj? Najlepiej cytować kogoś, a nie samemu argumentować.
Światłocień wiem co to, chociażby z plastyki (tak, tego uczą w gimnazjum), ale nie stosuję tego.
Poza tym podstawy: gościu, założyłeś tu konto tylko po to, żeby robić grafiki? W ogóle ogarniasz zasady tego forum? Jak byk jest napisane, że max wymiary to 400x130, no ale co cię to obchodzi. Zrób, byle by zrobić, no ale gdzie tam, nawet o wymiarach nie pomyślisz.
Rzecz druga: robisz tą sygnę dla kogoś czy dla kogokolwiek? Nie dasz napisu, to tą sygnę mógłby wstawić każdy. A napis powoduje, że sygnatura jest przeznaczona dla kogoś, ma się wtedy odczucie, że w tą sygnaturę autor włożył pracę specjalnie dla ciebie. Render renderem, ale co to by była za grafika, gdzie skupiasz się na renderze, wyostrzasz itp. a w tle jakieś mazańce. Nie mówię, że ty tak robisz, tyle że ten "zaawansowany grafik z gimpuj", mówi, że trzeba skupić się na renderze, a "tło jest tylko tłem". Żaden porządny grafik by tak nie powiedział. Ja bym konsultował się z kimś normalnie, jak facet, nie przez jakieś gg, skype, prywatne wiadomości na gimpuj, tylko umawiasz się na dzień taki i taki, na godzinę tą i tą, i cię uczy "na realu". Wtedy zapamiętujesz więcej. I nie pisz mi, że to gówno, a nie nauka, że lepiej być samoukiem i czytać poradniki "zaawansowanych no-life'ów z gimpuja". Jest to moje zdanie, spróbuj wyrazić swoją opinię, a nie powołujesz się na czyjeś słowa.
Nie chciałbym się wtrącać, ale dodam tylko, że obaj nie rozumiecie co to jest render.
Tip1: render wygląda o tak ( )
Masz pojęcie co to głębia, albo chociaż światłocień? Widać, że raczej nie, bo nie stosujesz tego w swoich pracach. Render powinien być najwyraźniejszy, aby skupić na nim uwagę. Tło jest tylko tłem, jak sama nazwa to mówi, musi tylko komponować się z renderem. Napis jest dodatkiem, nie raz można go w ogóle pominąć. I nie jest to moja opinia, tylko zaawansowanego grafika z gimpuja.
"tło jest tylko tłem" - w sumie to Twoje tło jest dość oczojebne i mocno kontrastujące
- nie mówie, że to źle, ale sam sobie przeczysz.
Po pierwsze nie wyciągaj pochopnych wniosków, cwaniaku. Czy ja w którymś momencie napisałem, że nie znam tej osoby z reala? To, że ma konto na gimpuju, już świadczy o tym, że jest noł-lajfem i nie możemy się znać? Tak się składa, że chodzę do technikum elektronicznego i mam tam paru znajomych, którzy są pasjonatami i na prawdę się na grafice znają. I bez wyjątków, każdy Ci powie, że podstawa przy sygnaturach, czyli najmniej ambitnej formie grafiki, to tutoriale. Ja nie podaję Ci informacji wyssanych z palca, te reguły ustalają osoby, które rzeczywiście się na tym znają. Do d*py taka Twoja opinia, podparta Twoim własnym mniemaniem i miernym doświadczeniem w grafice, gdyby każdy ustalał swoje zasady to nadal byśmy mieli sygnatury, gdzie w tło wkleja się render bez obróbki i na tym by się praca kończyła.
I tak, zrobiłem to konto tylko po to, żeby mieć jakieś alibi na Tworzenie sygnatur, ale co Ci do tego? Próbujesz w beznadziejny sposób znaleźć powód, żeby mnie hejtować. Dlatego weź ochłoń i naucz się doceniać konstruktywną krytykę, bo póki co widać, że do tego nie dorosłeś.
Edit. To było do Blast Blue jak coś.
Yanglegend WTF?!
Jak to jest render, to ja jestem księdzem. Bardziej powiedziałbym, że jest to stock, bo nadaje się do obróbki.
Ciekaw jestem, kto ci powiedział, że niby to jest render? Jeżeli wbiłeś na google grafikę i wpisałeś render to gratuluję...
Wiesz co chyba każda osoba w tym temacie, która zrobiła chociaż jedną sygnę, wyśmieje cię, ponieważ bzdury gadasz.
Zapytaj się takich jak Zax, Emsee, mrDarkness, napisz im, czy to jest render. Nie no tylko czegoś takiego brakowało... ten temat schodzi na psy... nagle znajduje się tylu pseudo grafików, niektórzy nawet zakładają konto tylko po to, aby wyżebrać sygnę i avka, albo robić te sygny dla innych.
Wymiękam.
Co do konstruktywnej krytyki: nie wiem czy zauważyłeś, że parę postów temu napisałem ci, że napis trochę niewyraźny. Po części masz rację, trochę za bardzo się na ciebię "sadzę", i przesadziłem z tym no-lifem, a swoje zdanie polega na tym, żeby je samemu napisać, wyobraź sobie, że od paru osób się uczyłem, i one przekazały mi wiedzę. Na tej wiedzy buduję moje doświadczenie, a potem używam go do wyrażania swojego zdania. Owszem, można uczyć się samemu, wtedy sytuacja jest inna, masz swoje własne doświadczenie. To, że wiele osób się nie zgodzi z twoją opinią, to nie jest koniec świata. W normalnym życiu wie, le razy ktoś cię jeszcze skrytykuje. Nie wspominałem nic o "moim mniemaniu". Owszem, jest to najmniej ambitna forma grafiki. Ale jakieś zasady muszą być. Weź pod uwagę kierunki w sztuce. Dzisiaj w grafice komputerowej robimy tak, a nie inaczej. Ktoś powiedział, że skupiamy się na renderze, zaprezentował to w swojej pracy, wyszło fajnie, mamy nowy punkt odniesienia. Za 10-20 lat jest możliwość, że to właśnie napis będzie nieodzowną częścią grafiki. W sumie to nie ma co gdybać, nigdy nie wiadomo, co to będzie. Co do osobnego konta: ku*wa niech w końcu wszyscy się złożymy na domenę internetową i będziemy tam robili razem grafiki i popisywali się przed innymi. Bo coraz mniej jest o mmo na forum o mmo. A to mnie strasznie wkurza.
Aha, czyli Ty jesteś prawdziwym grafikiem? Chyba masz troche za bardzo wybujałe ego. Żeby być grafikiem, trzeba mieć to na papierze. Więc zapewne każdy tutaj jest pseudo grafikiem. Jeszcze raz to napiszę, co Ci do tego w jakim celu tu jestem, może chcesz pobawić się w moderatora?
Co do tych wymiarów, to rzeczywiście się pomyliłem i teraz z tego powodu będziesz wieszać na mnie koty? Poprawię to, jak będę przed kompem, najpewniej jutro.
Yanglegend WTF?!Jak to jest render, to ja jestem księdzem. Bardziej powiedziałbym, że jest to stock, bo nadaje się do obróbki.Ciekaw jestem, kto ci powiedział, że niby to jest render? Jeżeli wbiłeś na google grafikę i wpisałeś render to gratuluję...Wiesz co chyba każda osoba w tym temacie, która zrobiła chociaż jedną sygnę, wyśmieje cię, ponieważ bzdury gadasz.Zapytaj się takich jak Zax, Emsee, mrDarkness, napisz im, czy to jest render. Nie no tylko czegoś takiego brakowało... ten temat schodzi na psy... nagle znajduje się tylu pseudo grafików, niektórzy nawet zakładają konto tylko po to, aby wyżebrać sygnę i avka, albo robić te sygny dla innych.Wymiękam.
Tip1: to co Ty nazywasz render to wyszparowane zdjęcie/grafika.
Tip2: to co postnełem to RENDER z programu 3d - czyli efekt procesu (renderowania) który polega na przeobrażeniu cyfrowych informacji o położeniach, kątach, współ., wymiarów danych elemntów na płaski dwuwymiarowy obraz, który nazywamy RENDEREM.
"nagle znajduje się tylu pseudo grafików"
Tip3: pracuje zawodowo jako grafik, a grafika nie ogranicza się do sklejania wyszparowanego zdjęcia do tła w gimpie. ;]
Tip4: kolejny tym razem mój stary render, nie misiu nie ma tu żadnych stocków - pure skill ) - http://imageshack.us/photo/my-images/402/n55otitle1yafraycopy.jpg/
Gościu, ślepy jesteś? Czy ja coś pisałem, że jestem grafikiem i mam wypisane to na czole?
A na zabawę w moda nie mam czasu, mam inne zajęcia niż siedzenie przed kompem all day all night.
Wszyscy jesteśmy pseudo grafikami, choć za mocno to ująłem, powinienem napisać "grafikami hobbystycznymi".
Te wymiary były "ripostą" (że tak to ujmę) za
Masz pojęcie co to głębia, albo chociaż światłocień? Widać, że raczej nie, bo nie stosujesz tego w swoich pracach.
Skoro mówisz mi, że nie używam światłocieni i głębi, na dodatek sugerujesz, że nie wiem co to jest, odpowiadam ci, że może i masz te wszystkie głębie, rozjaśnienia itp. a o wymiary nie potrafisz zadbać. Wiesz co? Proponuję, żebyśmy się pogodzili, otworzyli na konstruktywną krytykę, choć w tym wypadku to w większości przyczyną tych postów było moje zachowanie. Zgoda? Zamiast niepotrzebnie offtopować, skupmy się lepiej na tworzeniu grafik i pomaganiu sobie nawzajem. Tylko tego by brakowało, żeby zamiast robić grafiki, kłócić się o byle co, była to jednak moja wina.
Yanglegend: z tym drugim obrazkiem to się zgodzę, poza tym mogłeś od razu napisać, że zajmujesz się tym zawodowo. Moje postrzeganie wzięło się od tego, że wszyscy na "wyszparowane" obrazki mówią render, i w google grafice jak wpiszesz render, to masz właśnie takie grafiki. Tak więc jak mówi się na wycięte obrazki?
Ja jestem jak najbardziej za zgodą, generalnie nie pisałem tego, żeby Cię urazić, tylko wyjaśnić parę spraw.
Co do wypowiedzi Yanglegend, ma on jak najbardziej rację, ale w przypadku sygnatur "render" trzeba brać nie dosłownie, gdyż po prostu nie ma dobrego słowa w języku polskim na obiekt wycięty z tła, więc tak się już przyjęło. Oczywiście sygnatury ciężko nazwać prawdziwą grafiką, ale uznałem, że tego też spróbuję. Poza tym zajmuję się amatorsko pixel artem i digital painting'iem, więc wiem, że rola grafika 2D nie ogranicza się do tak prostych czynności.
ale w przypadku sygnatur "render" trzeba brać nie dosłownie, gdyż po prostu nie ma dobrego słowa w języku polskim na obiekt wycięty z tła,
to jest przyczyną naszego nieporozumienia, Yanglegend.
Kiedyś sam próbowałem pixel artu, ale nie wychodziło mi to za dobrze. Tylko mam pytanko: czym różni się digital art od pixel artu?
Tak więc jak mówi się na wycięte obrazki?
Graficy wyszparowany obrazek nazywają wyszparowanym obrazkiem.
Swoją drogą przydałby się wspólny temat, który robił by za galerie użytkowników mmorpg.org.pl, taki mały devianart społeczności forum -> chętnie bym pooglądał prace w jakiejś mniej ograniczającej formie niż sygnatura. ;]
Proszę o wykonanie sygnatury zawierającej Alice oraz jej bakugana Alfahydranoida. Prosiłabym o wykonanie jej jak najszybciej i dzięki z góry:p p.s chodzi o anime Bakugan xD
Yanglegend wejdź w temat zadania graficzne w hydeparku, tam możesz zobaczyć coś więcej niż sygnatury.
Blast, digital painting, to poprostu malowanie przy pomocy dostępnych narzędzi w programie graficznym, w założeniu - za pomocą tabletu. Czyli malowanie obrazów w formie cyfrowej. Pixel art to stawianie pixel po pixelu obrazka o niewielkiej liczbie kolorów, najczęściej w izometrii. Tibia jest dobrym przykładem takiej grafiki, ale może ona wyglądać znacznie lepiej. Jeśli chcecie pooglądać pixel art w moim wykonaniu zapraszam na town.gimpuj.info , mam tam taki sam nick jak tutaj.
Yanglegend wejdź w temat zadania graficzne w hydeparku, tam możesz zobaczyć coś więcej niż sygnatury.
Tam z kolei jest ograniczenie co do tematu, tak czy inaczej założe taki wątek mam nadzieje, że się przyjmie, chętnie bym zobaczył Twój pixel art (nie znam się na tym, ale lubię oglądać;p ) Amos.
Ogólnie zapraszam wszystkich. ;p
Blast , mam prośbe jeszcze jedną , zrobisz mi sygne w stylu Hentai (erotyczne anime) ale nie aż takie ~! chodzi mi o dziewczyne w bikini czy jakoś tak na MPCforum z nickiem Tassty ?
z góry dziękuje , jeżeli będzie "niestosowna to prosze wysłać na pm , jeszcze raz z góry dziękuje
oj widzę, że zawrzało przez chwilkę, ale cieszę się, że udało się wam dojść do porozumienia (nie lubię jak ludzie się kłócą ), uważam, że takie tematy są po to żeby popróbować coś zrobić (nawet amatorsko) od siebie, po to, żeby poćwiczyć, popróbować czegoś nowego, ale fajnie jest to robić "bez ciśnienia" i nie starać się robić wszystko "na siłę" lepiej od innych (ale to taka opinia starego stetryczałego człowieka
).
Amos pixel art wiem co to, ja robiłem najczęściej coś na styl broni typu tibia, margonem... i chyba miałem 3 z takich lepszych... szkoda, że mi stary komp padł, bo tam to właśnie miałem.
Cookie... emmmm... "animowana" ma być (tzn. ze zmianą obrazków) czy statyczna?
Yanglegend co do twojego pomysłu, to rozumiem, że możemy tam wstawiać dowolną formę grafiki (tzn. pixel art, rysunki ręczne wrzucone do komputera itd.) i w dowolnej formie (tzn. sygnatura, tapeta, jakieś "dzieło" graficzne) ?