Death używaj opcji "Edytuj".
Prosba o wykonanie sygnatury, avatara
Slither jaka tematyka, tło jak tło, zawsze będzie, tylko nie wiemy jaka tematyka, jaka postać, obiekt na grafice itp.
Mysłałem że oto zapytasz ;d zabardzo nie mma pomysłu ;D Może byc jakiś Assassin,
Spoczko. Coś spróbuję wymyśleć, najgorsze jest to, że ostatnio cały czas robię coś z assassinami, i nie mam już za bardzo pomysłów
Dokładnie ;D Przeczytałem wcześniejsze posty i własnie były Assassyni i dlatego to palnołem Jeżeli masz lepszy pomysł to prosze bardzo
Wszystko przyjme
death proszę takie coś. Avatarów za bardzo nie lubię robić bo mi nie wychodzą.
Slither dla ciebie też zrobiłem
Rosiu to znowu ta czcionka w sygnie deatha
Nawet nawet, mimo tej czcionki, sygna deatha bardziej mi się podoba niż ta dla Slithera.
Nie denerwuj mnie bo już taki tekst mi w school powiedzieli
Ej a w szkole pokazujesz swoje prace? Dawaj wrobimy ich - zrobię coś, i powiesz, że to ty
Yhmm racja ma lepsze ;d ale nic ;D Dzięki
Powiem tak ja zaczynam , moje prace nie są *ajebiste lecz nie są też gównixowe . Nie podobają się nie używajcie .
Witam . Miałbym prośbę. widze że tu poziom perfect dlatego mam zadanie dla forumowiczów
Chodzi mi o sygnaturke w stylu graffiti. kolorystyka dowolna.
jeśli chodzi o nick-ksywke to ,,Nocu" .
Czekam na propozycje oraz życze powodzenia.
Z góry dziękuję
Bijaacz, jako, że najpierw zacząłem robić animacje typu pokaz slajdów, zainspirowałem zaxa i on też stworzył animację, jednak z ruchomymi elementami. Teraz zax mnie zainspirował, i przedstawiam wam moją animowaną sygnaturę:
Zrobiłem ją w gimpie, kosztowała mnie ok. 45 minut pracy
Wiem, że to nie dzieło pokroju mrDarknessa, który robi sygnaturki dwa razy dłużej niż ja, ale dające czterokrotnie lepszy efekt. W każdym razie chciałem się tylko pochwalić
Napis sssie. Pobłyskująca plama farby i przyciemnienia to jednak nie to. Za mało to klimatyczne. Wszystko dzieje się za szybko i jest tego za dużo. Było pobawić się trochę oczkami wyłaniającymi się z ciemności i szybkim wyłonieniem postaci z czeluści mroku.
Tak wiem ssie, ale jak ci się spodoba to możesz zatrzymać.
Wiesz, ja dopiero zaczynam z tymi animacjami, ale wielkie dzięki za wyrażenie swojej opinii i sugestie. Te oczka mogłem zrobić dając po prostu kontrast, to fakt. Napis mi się z lekka nie udał, to prawda. Ale ja jestem z siebie dumny, bynajmniej dlatego, że zrobiłem coś, o czym kiedyś nawet bym nie pomyślał. Poza tym wszystko to robiłem w gimpie, w ImageReady pewnie jest łatwiej i lepszy efekt, mam ten program, ale go nie ogarniam Btw fajnie, że wróciłeś
Też mnie to zafascynowało więc coś wykonałem. Wiem że to "gówno", ale to moje pierwsze ruchome "gówno"
Fajnie, że próbujesz coś nowego, ja popróbuję coś w ImageReady ogarnąć, poczytam tutki, może czegoś się nauczę
Rozumiem, że też robiłeś w gimpie z przenikaniem?
Poza tym wszystko to robiłem w gimpie, w ImageReady pewnie jest łatwiej i lepszy efekt, mam ten program, ale go nie ogarniam
Jeśli jest taki łatwy to czemu go nie ogarniasz haha ... haha.
Co do sygnaturki Blast coś się rusza,dzieje więc jest dobrze ... gimp to zło.
Niusiek pracka mi sie bardzo podoba ale .. Jakiś inny charakter albo wcale
Przedewszystkim dzięki za chęci
mrDarkness, zamierzam poczytać parę tutków do ImageReady, ale nie mogę znaleźć żadnego przyzwoitego, bo albo trafię na genialny tut, gdzie uczę się, jak zrobić mini pokaz slajdów(co już ogarnąłem sklejając warstwy w PhotoFiltrze w gify), albo coś typu efekt burzy śnieżnej na obrazie (niby przydatne, ale to nie to, czego szukam). Szukam czegoś, co pomogło by mi tworzyć mini gify od zera (czyli mniej więcej tak jak ty), nie na podstawie gotowych grafik z lekkim editem. Jak próbowałem coś robić w ImageReady, to skończyłem jedną klatkę, następnie, aby wprowadzić zmiany, duplikowałem pierwszą, aby nie robić wszystkiego od zera, i to, co zrobiłem na drugiej klatce, pojawiało się też na pierwszej, a tego oczywiście nie chciałem. W sumie to tylko tego nie ogarnąłem
Co do "złego gimpa" to jeśli chodzi o opcje animacji to jest ubogo, albo falowanie, albo wypalanie(bez sensowne odsłonięcie obrazu od lewej do prawej strony, taka niby kurtyna) albo przenikanie. Klatki do animacji robiłem tak, aby stopniowo się zaciemniło, potem ten biały neon miał z lekka rozjaśnić, następnie napis, ciemność i od nowa. Niestety przenikanie to stopniowe mruganie, celowałem w inny efekt. Ale takie coś mi się podoba, a pewna osoba mi mówiła, że ważną rzeczą w tworzeniu grafiki jest to, że nasza praca musi się przede wszystkim nam podobać. Ogólnie to starałem się też w tej pracy uzyskać płynne przejścia, i żeby ładnie się wszystko zapętliło.
Mam też bardzo fajny program do tworzenia animacji/filmów, jest podział na sceny itp. bardzo to pomaga, jest wbudowanych wiele efektów, które się tylko ustawia, ile mają trwać, i program ten wiele robi za nas, gotową animację/film można zapisać w .avi (zwykły film), .flv (format filmików z YT) albo w .gif, jednakże jest jedna wada: nie można ustawić tak, aby animacja się zapętlała, tzn. powtarzała cały czas (albo może ja tego jeszcze nie ogarnąłem ).