RaiderZ - Beta

A więc tak, razem z Adminem próbujemy coś działać w sprawie konsoli, podmieniliśmy plik exe na taki, w którym komendy podobno nie działają, jednak to nie przyniosło rezultatów. Jak na razie każdy kto używa konsoli dostaje bana. Czekamy na pomoc jednego kolegi obeznanego w temacie i może w końcu uda się coś zdziałać.

Podbijam, udało się zablokować konsolę. Za chwilę wyjdzie patch, ściągamy przez launcher serwera i można grać.

Skoro zablokowanie konsoli wymagalo od was 6 godzin i 3 "informatykow" to ja podziekuje za ten serwer :) nei chce nawet myslec ile zajmie wam naprawa jakiegos buga..

Jak można zagrać na tym servie . Chodzi mi głównie o konto i launcher.

Skoro zablokowanie konsoli wymagalo od was 6 godzin i 3 "informatykow" to ja podziekuje za ten serwer nei chce nawet myslec ile zajmie wam naprawa jakiegos buga..

Czekaliśmy na gościa z ragezone, zmodyfikowanie pliku zajęło nam 15 minut. Jak takiś mądry to trzeba było samemu zrobić :o Co do bugów, to nie ma sensu ich naprawiać z trzech powodów:

1. Jest ich baaardzo mało (może tylko 3 questy nie działają)

2. Jest to dopiero klient z wersji E3 dla ogólnego podglądu gry, a nie nałogowego grania.

3. Trzeba już się naprawdę bardzo znać na rzeczy, to nie jest to samo co WoW.

Da ktoś jakąś dokładną instrukcję w punktach i linki, bo ja się nie łapię w tym wszystkim a chciałbym zobaczyć grę.

Nie chce sie klocic ale nie wprowadzaj ludzi w blad ze bugow jest bardzo malo ... bo z tego co widze instalka jest ta sama co ten pierwszy serwer od Exile a tam liczba bugow , nie przetlumaczonych qestow byla porazajaca ... a co do tego ze sam bym mogl zrobic wybacz ale nie mam czasu na takie pierdoly jak zabawa w pliki serwerowe ktore sa nie kompletne . Pozatym zanim bym wl taki serwer to upewnil bym sie ze konsola jets napewno wyl bo ludzie traca tylko czas a serwer i tak bedzie wymagal wipe bo nie mozliwe jest wylapanie wszystkich co uzywali komend admina przed naprawa.. no i pewnie ze to nie jest to samo co WoW tylko o wiele prostsze bo odrazu dostaliscie "demo" plikow ktore mozna wrzucic na serwer i bedzie on dzialal bez szczegolnych modyfikacji^^... no ale tak cyz inaczej powodzenia:)

Jak dla ciebie nieprzetłumaczony quest to bug to życzę ci powodzenia :) ciesz się, że w ogóle coś przetłumaczyli, bo cały klient był po koreańsku.

Jak dla ciebie nieprzetłumaczony quest to bug to życzę ci powodzenia ciesz się, że w ogóle coś przetłumaczyli, bo cały klient był po koreańsku.

Polonistka : zdzisiu a co jest pomiedzy slowami bugow i nie przetlumaczonych qestow?

Zdzisiu: przecinek

Polonistka : a po co jest przecinek ?

Zdzisiu : nie wiem :( nie bylo mnie na tej lekcji

Polonistka : „Przecina” zdanie, czyli je rozdziela

Zaraz pewnie przyczepisz sie do interpunkcji bo do czegos trzeba co nie:)? ale prosze nie rob mi wykladu ze przed spojnikami stawia sie tez przecinki ja to dobrze wiem...

Tak czy inaczej nie chce wdawac sie w niepotrzebna dyskusje zycze powodzenia przy serwerze oby nie byl to slomiany zapal jak z poprzednim:) hf & gl

A ja mam pytanie z innej beczki, a mianowicie jak postawić własny serwer dla mnie i 3 moich kumpli? Bo chętnie byśmy zobaczyli jak to wszystko wygląda :)

Z góry dzięki za odpowiedzi.

A ja mam pytanie z innej beczki, a mianowicie jak postawić własny serwer dla mnie i 3 moich kumpli? Bo chętnie byśmy zobaczyli jak to wszystko wygląda Z góry dzięki za odpowiedzi.

Poradnik i linki masz na ragezone.

Przypominam, ze i tak pliki nie maja zablokowanych komend ;P

Można to zabezpieczyć na parę sposobów:

- nie udostępniać IP serwera i edytować źródło launchera np. z Ragezone tak, by działał tylko z nowym plikiem exe, który ma zablokowaną konsole. (Nie zmienia to faktu, ze łatwo odkryć IP serwera)

i wymaga to znajomości VC++.

- użyć disassemblera/debugera np. ollydbg+ jakiś hex editor lub IDE pro, znaleźć hex adresy odpowiadające za komendę update_player_grade lub usunąć wszystkie komendy z przedrostkiem mc_gm_komenda np. (mc_gm_god), zapisać zmiany w masterserver.exe i gameserver.exe (oba programy posiadają te adresy -,-) i wtedy już nikt nie będzie się bawić konsola ;P

Co nie zmienia faktu, że klient jak i pliki są niekompletne, dlatego nie bawiłem się w poważniejsze stawianie serwera(dałem tylko pograć trochę ludziom w weekend jak rawr serwer padł), bugi można łatwo naprawić, ale brak plików źródłowych ogranicza trochę nasze możliwości z dodawaniem nowych rzeczy.

No i brakuje repackera dla plików mrf, żeby dodać nowe rzeczy do klienta, co nie zmienia faktu, ze w kliencie tez brakuje tekstur dla niektórych map i NPCków.

Skoro zablokowanie konsoli wymagalo od was 6 godzin i 3 "informatykow" to ja podziekuje za ten serwer nei chce nawet myslec ile zajmie wam naprawa jakiegos buga..

To ten sam admin od rawraiderz, czy jakoś tak więc nie spodziewałbym się rewelacyjnego serwera, nie dość że klient jaki wrzucił na torrent miał jego stary plik connect.txt z jego adresem IP, to już nie komentuje zamknięcie pierwszego serwera bez słowa i stworzenie nowego forum (wybranie sobie nowego nicku) i udawanie, że nic się nie stało (nie wspominając o fake koncie Exile, aby zbić niektórych ludzi z tropu).

Konsole zablokował*, ale i tak mogłem jej używać bo jest b. łatwe obejście na nią, więc nie męczcie się bo szkoda Waszego czasu, po prostu po testujcie sobie tylko gierkę ;)

Zresztą zablokowanie nie jest takie łatwe (napisałem powyżej jak to mniej więcej zrobić), bo nie ma pliczku cfg/xml/ini itp. gdzie w zwykłym notatniku sobie z edytujesz kilka linijek ^,^

Bugi można b. łatwo naprawić (oprócz tłumaczenia, bo jak wcześniej wspomniałem nie ma repackera do plików mrf ;x), spawny są w pliczkach xml w folderze "field", exp zwiększyć można w leveltable.xml, a drop w loot.xml itd.

Ale do ~25lvla content jest nie wiem, jak z questami i instancjami, bo grałem tylko do 14lvlu ;P

p.s. pliki serwerowe były tworzone w VC++, skrypty do questów w lua, a dane w xml, więc dość popularne języki i można dość łatwo ogarnąć wszystko ;] Może kiedyś ktoś udostępni pliki źródłowe to będzie można wszystko zmieniać, a nie bawić się disassemblerami ;s

mam pytanie czy przez te privy i ta konsole nie będzie przedłożony start open Bety oryginał serwerów? bo chyba beda musli pisać skypty od nowa i komendy itd. id mobow itemow zmieniać?

mam pytanie czy przez te privy i ta console nie będzie przedłożony start open Bety oryginał serwerów? bo chyba beda musli pisać skypty od nowa i komendy itd. id mobow itemow zmieniać?

Nic się nie opóźni, przynajmniej nie przez privy...

Ich klient nie będzie miał dostępnej konsoli, a serwer nie będzie przyjmować pakietów ze starego klienta, więc wejść na ich serwer będziesz mógł tylko za pomocą ich oficjalnego klienta :)

Zresztą to ich pliki, więc mają pliki źródłowe, a taka zmiana trwałaby parę minut, a nawet sekund :P, nie mówiąc już o tym, że dostępne pliki mają już ~12 miesięcy, więc na pewno dużo się zmieniło.

p.s. http://ragezone.com/legal/perfectworld/pwe.png

Chłopaki to dajcie znać jak już będzie 2 część CB.

Dzięki.

Działa to cudo jeszcze?? Bo strona widzę że już nie trybi ;/

Działa ale pod innym adresem (Link), nie wiem w jakim stopniu są jego prace nad serwerem, ale napisał mi że zablokował konsolę, a jak naprawić bugi do 3-4 questów napisałem mu na forum(nephtys), więc już parę bugów ma naprawione ^^

Kiedy otworzy serwer to nie wiem, więc musisz śledzić na forum tematy.

Ja tam czekam na CBT3 w Korei, a tak to sobie pogrywam dalej na moim serwerze i po drodze naprawiam bugi jeśli jakieś zobaczę podczas robienia questów, ogólnie gierkę polecam, fajnie się gra ;)

Witam wszystkich. Właśnie ruszyła rekrutacja do Drugiej Fali Beta testów. Wszystkich zainteresowanych wspólną grą na tymże jakże fajnym serwerze RaiderZ zapraszam na forum KLIKNIJ TUTAJ Następnie należy się zarejestrować na forum i wpisać w odpowiedni wątek. Śpieszcie się, bo aplikacje można składać tylko do północy 6 lipca czasu GMT+2. Pozdrawiam All.

siemka, jak mam zagrać, skoro wdostałem się na cbt2??

po co wy w to gracie, skoro tam jest 1/10 gry :/ ? I bugoland....nie rozumiem.

mod_ico.png
Popraw pisownię, bo już wczoraj warna dostałeś. - Kubox

Hey.

Jak sprawdzic czy sie dostales do CBT 2?

Czekam na szybka odp.