Reworki i nowości w grze - newsy, dyskusje, spekulacje?

Nowy splash art Viktora wg mnie jest zajefajny.

bBtDMim-1.jpg

Trzy sprawy. Zacznę od organizacyjnej.

Czy uważacie, że wrzucacie splashów i zdjęć z modelami jest potrzebne? Zajmują strasznie dużo miejsca, a raczej nie wnoszą zbyt wiele do gry. Osobiście skupiłbym się na zmieniającej się mechanice, ale tu pytanie czy się ze mną zgadzacie. Rzucę ankietę jeśli się uda, wypowiadajcie się (bez komentowania, bo szkoda miejsca :)).

Druga sprawa - Soraka na swoim nowym Equinoxie (E, obszarowy silence) zaczęła zadawać obrażenia champom (i przy initial cast, i przy zniknięciu obszaru).

Trzecia - Garenowi dodali skalowanie w pasywce:

• lvl1+ - 9 sec CD, 0.4% max HP regena
  • lvl11+ - 6 sec CD, 0.8% max HP regena, dodatkowo non-epic stwory nie przerywają pasywki
  • lvl16+ - 4 sec CD, 2% max HP regena (!!) wraz z powyższym efektem.

Oczywiście mowa o %hp regenerowanym co sekundę. Liczby prawdopodobnie zostaną zmienione (obecny lategame brzmi strasznie), ale sam bonus - jak dla mnie bomba.

Lepiej to wrzucać tutaj niż robić pierdyliard tematów. Poza tym czy to aż tak przeszkadza?

Czyli wyczuwam, że El Gareno będzie siał postrach z taką pasywką.

Bardziej mnie martwi, Riot idzie w złą stronę usuwając z postaci silence. Na celowniku jest Talon, a pogłoski mówią zmiany u fidle na e. Więc czy z gry całkowicie zniknie uciszenie ? No już po postaciach można zauważyć zmiany.

Lepiej to wrzucać tutaj niż robić pierdyliard tematów. Poza tym czy to aż tak przeszkadza?Czyli wyczuwam, że El Gareno będzie siał postrach z taką pasywką.

W przedstawionej przez @n4zArh sytuacji z garenem, wygląda ona następująco: Garen w early będzie taki sam jak przed jego patchem, w mid Game no tu już będzie widać że po TF wystarczy przycupnąć (o ile nie zginął) przy wieży na chwilę i ku zdziwieniu przeciwników z 100 hp ma 400 (mówię na przykład). W End Game z buffem barona będzie niczym niemiecki Tiger, którego nie zatrzyma nawet sam Szanowny Pan Piłsudski C:

Co mu się przyda, bo obecnie Garen w late do walki wnosi tylko silence i ulta (poza byciem ruchomym celem).

Śmiejcie się z garena, jednak jak dostaje 2-3 kile zaczyna brykać. Co prawda jedno cc go blokuje, jednak to twardziel. Jeśli jednak dostanie się do przeciwnego adc, miej go w swojej opiece supporcie. W obecnej mecie on odpada w ogóle, ludzie są nastawieni na mid game. Tankowość ma, brakuje mu to coś aby być przydatnym dla drużyny. Może mini stuna ;)

Jakby dostał takiego mini stuna to faktycznie może nawet byłby w mecie. Może stun na q? albo na 3 stacki z E?

Śmiejcie się z garena,

Ja się z niego nie śmieję. Garen ma całkiem mocne early (zwłaszcza przeciw melee) i potrafi się z niego nieźle wybić w dalszą część meczu. Mimo to jego late jest... średni - musi być mocno przed innymi żeby zrobić tyle co inni.

Na celowniku jest Talon,

Na PBE wypieprzyli mu silence a w zamian dali 99% slowa. Co z tego skoro z silencem jest super pickiem na mida.

Właśnie dlatego, że jest to samo co było z LB - silence przy starcie combo burstującego championa oznacza że nie ma on szans na odpowiedź na nasz atak. Gdyby to był skill targetowany, nie byłoby problemu - jednak to jest point'n'click, czyli jeśli Talon chce cię wysilować - wystarczy że będzie w zasięgu. A potem dostajesz wciry.

W związku z wynikami ankiety (jakieś 12-2), w temacie dalej będzie mowa o splashach i innych tego typu zmianach na PBE. W związku z tym poproszę was wrzucających o coś innego - korzystajcie ze

, okej? Obrazki w takiej rozdziałce zajmują strasznie dużo miejsca i jakkolwiek można to zrozumieć przy temacie "pochwal się wynikami", tak tutaj dla osób które chcą rozmawiać i dyskutować to straszne zaśmiecanie tematu

http://promo.eune.leagueoflegends.com/pl/reborn/?ref=pl_eune_fpc_day1

Coś się pojawiło, być może to nowy bohater. Riot w końcu mówił coś przy Gnarze, że mają jeszcze pomysły na 2 nowych bohaterów.

Gdzieś tam czytałem, że to prędzej rework Siona, ale mogę się mylić. Chociaż ta historyjka trochę się zgadza z jego lorem jak pobieżnie spojrzałem na to.

Na większości stron pisze, że to rework Siona. Bardzo prawdopodobne, że będzie to Ultimate Skin za 3k RP.

It is happening!

Rework Siona, w końcu. Koniec martwej gnidy AP.

Taaak, to zdecydowanie rework Siona, o którym było głośno już od długiego czasu. I dobrze, bo Sion to fajna postać. Ja osobiście czekam dalej na nowe splash arty kolejnych bohaterów, bo niektóre aż bolą jak się na nie patrzy.

Jak wyjdzie rework siona stanie się moim mainem na topce. Gdyby nie ładowanie długo tarczy, wolny stun grałbym nim rankedy. Jednak 1 vs 1 jest nie pokonany ;0

Na większości stron pisze, że to rework Siona. Bardzo prawdopodobne, że będzie to Ultimate Skin za 3k RP.

Tak jak rework Udyra :D

Jak byłem w szkole to tak się zastanawiałem czy to czasem nie jest rework Siona.

Fakty są takie:

- Sion jest reworkowany

- topór na arcie - cecha dość charakterystyczna dla Siona

- champ jest związany z Nexusem

- nieumarły.

Ktoś ma wątpliwości że chodzi o Siona? :)

Jak to zobaczyłem to od razu Sion. W jego lore mamy, że był czepionem Noxus, został zabity i ożywiony. Na 100% jego rework. W końcu, bo to najbrzydsza, graficznie, postać w LoLu na czas obecny.