Strasznie slaby ten nemesis mod. Mogliby zrobic cos na wzor diretide w docie
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Strasznie slaby ten nemesis mod. Mogliby zrobic cos na wzor diretide w docie
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Co oni zrobili z Ahri? Nie dość, że kasują dfg to jeszcze odbierają bonusowy dmg na charmie... W late pewnie wyjdzie jej to na + ze względu na przeliczniki, ale w early już tak kolorowo nie będzie.
Rozumiem, że z Riven chcą zrobić postać full easy mode?
Co oni zrobili z Ahri? Nie dość, że kasują dfg to jeszcze odbierają bonusowy dmg na charmie... W late pewnie wyjdzie jej to na + ze względu na przeliczniki, ale w early już tak kolorowo nie będzie. Rozumiem, że z Riven chcą zrobić postać full easy mode?https://www.youtube.com/watch?v=UrKPjBeJY1c
Jeśli chodzi o Ahri, to zdaje mi się że Riot coś popierniczył - skok obrażeń na ostatnim lvlu E wskazuje na to, że to może być przypadek.
Jeśli chodzi o Riven, to Meddler powiedział że to niespodziewana zmiana i że nad tym pracują.
[*] RIP Kata - tyle w temacie jeśli dojdzie do tych zmian :
I bardzo dobrze, niech usuną te katy, lb i inne ścierwo champy opierające się na waleniu głową w klawiaturę. Jeszcze niech usuną riven i będę happy.
Zmiana u Alistar'a
Headbutt (W) is now a "skill shot" instead of needing to click target. It also knocks away everything it comes in contact with.
Co masz do katy - jeśli wrzucasz na nią jakiegoś stuna nic nie robi. A nowa kata w stronę ad ? A co do riven to nie wiem, bo nie spotkałem jeszcze dobrej rivenki na topie.
Katarina dostanie tego nerfa, potem po tygodniu bufa i wróci do tego stanu co była przed reworkiem ale pod ad ?
Ja tam nie narzekam na LB, katy, akali, mastery.
Tylko nie wybaczę jak ruszą vayne - nie wybaczę tego.
Niech sobie tykają każdą postać oprócz vyane
Problem z Katą był prosty - burst. Burst + resety. Spal jeden cel i zadaj po raz kolejny te same 1000 obrażeń, potem znowu i znowu... Teraz burst się zmniejsza, a zwiększa się mobilność (uwielbiam zmianę na E, przynajmniej obecnie). Jak dla mnie bomba.
BTW, nadciągają zmiany do Fizza - związane głównie z Q. Jakie? Nie do końca wiadomo, ale prawdopodobnie będzie chodziło o przeniesienie siły właśnie na tego skilla.
Zmiana Alistara to zmiana eksperymentalna i nigdy nie miała trafić na serwer. Nie sugerujcie się nią.
Najpierw Ahri, teraz Kata. Moje dwie main postaci na mida. Nothing to do here. Chyba czas przeprosić się ze smite'em. Z tego co mi wiadomo, tam przynajmniej nie gnoją wszystkich assasynów.
Ps.
http://www.reignofgaming.net/news/30586-unofficial-pbe-patch-notes-for-1-21-2015
Kolejny zabójca zbiera po d*pie. Tym razem Akali.
Jaki jest sens zabierania Ahri bonusu magic dmg procentowego z E a jednocześnie dodanie go fizzowi na R? Ci ludzie myślą co robią?
Ten nerf Akali , nie jest tak bardzo duży, chyba że jak piszą na surrenderat20.com wchodzi też zmniejszenie range na jej R...
R.I.P Akali, Kata, Ahri... Fizz dalej będzie instabanem... do tego R.I.P DFG... skąd teraz taka np annie weźmie dosyć burstu by zabić w Late?
czy wkońcu wszyscy assasyni będą bezużyteczni?
to jest chyba sens grania nimi, wejść-zabić-wyjść no chyba, że noobki nauczą się focusować odpowiednio i nie rzucać "tons of cc" na tanka...
na assasyna wystarczy exhaust/stun i można go "zjeść" ale Rito tego nie rozumie i nerfi wszystkich pokolei...
Who's next? Talon/Zed?
Przecież to co robią już nawet "śmieszne" nie jest...
Oni chcą by gra sama się "kształtowała"... a tak naprawdę to Riot swoimi zmianami "tworzy mete"...
Niech też ludzie nie mówią, że postacie typu akali/kata to są tylko do "walenia głową w klawiaturę" bo wystarczy 1 stun i takiej postaci nie ma...
Jeśli mają wypowiadać się same bronzy/silvery albo nawet "woodeny", które nie potrafią grać na te postacie to tak dalej będzie, będzie płacz cebulaczków "bo kata robi grę, ciągle przegrywam" nie mając pojęcia o team compositing'u czy jakichkolwiek "strategiach" nie dziwię się waszym płaczom...
Jeśli kata dostanie faktycznie przeliczniki na ad, plus dla mnie bo bardziej wole postacie ad od ap. Będę nią grał na topie, może będzie to yasuo v2, albo master yi. Będzie tak po reworku dostanie nerfa na ad, będzie zbyt op. Po tygodniu Riot postanowi dać jej bufa, wróci do początku gdzie siała postrach na niskim elo.
Jaki jest sens zabierania Ahri bonusu magic dmg procentowego z E a jednocześnie dodanie go fizzowi na R? Ci ludzie myślą co robią?Ten nerf Akali , nie jest tak bardzo duży, chyba że jak piszą na surrenderat20.com wchodzi też zmniejszenie range na jej R...R.I.P Akali, Kata, Ahri... Fizz dalej będzie instabanem... do tego R.I.P DFG... skąd teraz taka np annie weźmie dosyć burstu by zabić w Late?czy wkońcu wszyscy assasyni będą bezużyteczni?to jest chyba sens grania nimi, wejść-zabić-wyjść no chyba, że noobki nauczą się focusować odpowiednio i nie rzucać "tons of cc" na tanka...na assasyna wystarczy exhaust/stun i można go "zjeść" ale Rito tego nie rozumie i nerfi wszystkich pokolei...Who's next? Talon/Zed?Przecież to co robią już nawet "śmieszne" nie jest...Oni chcą by gra sama się "kształtowała"... a tak naprawdę to Riot swoimi zmianami "tworzy mete"...Niech też ludzie nie mówią, że postacie typu akali/kata to są tylko do "walenia głową w klawiaturę" bo wystarczy 1 stun i takiej postaci nie ma...Jeśli mają wypowiadać się same bronzy/silvery albo nawet "woodeny", które nie potrafią grać na te postacie to tak dalej będzie, będzie płacz cebulaczków "bo kata robi grę, ciągle przegrywam" nie mając pojęcia o team compositing'u czy jakichkolwiek "strategiach" nie dziwię się waszym płaczom...
Faktycznie, nie znam się na team compositingu (czymkolwiek on nie jest), ale uważam, że zmiany w asasynach są konieczne. Czemu? Bo większość z nich polega na tym, że albo zobaczymy go z daleka i uciekniemy w bezpieczne miejsce, albo zburstuje nas do zera. W kilka sekund. Pro teamy pokazały to chyba najbardziej wyraźnie w sezonie 4, preferując w swoich drużynach asasynów na jungle lub na innych pozycjach - bo może szybko zjeść wroga i jest mobilny. I nie masz NAJMNIEJSZEJ szansy żeby sobie z nim poradzić. Talon? Wskok z silencem na głowę, burst wszystkimi skillami, jesteś martwy. Zed? Wskok z ultem na głowę, połowa burstu od razu, połowa (albo i więcej) po kilku sekundach. I do tego bezpieczna ucieczka. Kata? Załatw jej jeden reset w teamfighcie, a prawdopodobnie stopi twój team. LB to samo, Lissandra to samo...
Nie do końca rozumiem, czemu Ahri traci % bonus dmg po trafieniu z E - muszę poszukać red postów na ten temat, bo jest to nieco dziwne dla mnie. Jeśli chodzi o Fizza, to jest to zwyczajnie dodanie efektu DFG do ulta. IMHO jest to jak najbardziej usprawiedliwione, biorąc pod uwagę dwie rzeczy: Chum jest skillshotem, więc istnieje sposób na uniknięcie amplify, a po drugie - dostał spore nerfy jeśli chodzi o obrażenia na innych skillach (na W - zakładając włączenie go przy ataku na wroga - traci jakieś 0.15*AP zyskując flat 10 dmg per AA i nie zadaje grievous wounds, a na Q - do flat dmg mniej i dwukrotnie mniejszy przelicznik pod AP, z 0.6 do 0.3). Trzeba tu troszkę matematyki by sprawdzić jaka różnica jest między live a testami, ale jak dla mnie 0.3AP i 0.15AP per hit to spora strata w obrażeniach. Czy to coś da? Zobaczymy, ale nie rozumiem po co hejcić z miejsca.
Problem z asasynami jest taki, że nie ma żadnej możliwości przeciwdziałania im jeśli postanowią cię zabić. Żadnej. CC? Tylko jeśli Zed wskoczy 1v5. I jeśli nie wskoczy z zaskoczenia, bo wtedy nawet nie zdążysz zareagować - ADC po prostu stopi się z miejsca, a Zed ucieknie (bo to Zed). W pełnych teamfightach może coś ugramy - tylko że wcześniej asasyn nie może być feednięty. A feednięcie Zeda, który wie co robi* wcale nie jest trudne - nie trzeba mu dużo.
* - oczywiście nie mówimy o wannabe Bjergsenach, którzy mają skilla na poziomie podłogi.
Jeśli kata dostanie faktycznie przeliczniki na ad, plus dla mnie bo bardziej wole postacie ad od ap. Będę nią grał na topie, może będzie to yasuo v2, albo master yi. Będzie tak po reworku dostanie nerfa na ad, będzie zbyt op. Po tygodniu Riot postanowi dać jej bufa, wróci do początku gdzie siała postrach na niskim elo.
Raczej widziałbym Katę jako hybrydę. Na dobrą sprawę Kata nie dostaje żadnych nowych przeliczników pod AD (no, chyba że chodzi ci o W, gdzie traci base dmg i +0.6 bonus AD na rzecz 1.2 total AD i reset AA na E w zamian za brak dmg bezpośredniego). Oj ludzie, nauczcie się czytać patch notesy...
@Up
Dla sprostowania ... z tego co wiem Talon nie ma już silence'a na doskoku tylko interrupt tak jak Kassadin, chyba że przywrócili mu to spowrotem.
A czy nie taka jest rola assasyna? Ma szybko zdjąć jeden cel. Wypruć wszystko co ma i albo uciec jak przeciwnicy nie ogarną, albo zginąć. Wizja jest ważna w tym momencie i oczywiście odpowiednio szybka reakcja. High risk high reward
Usuwanie tego, czego nie umie się jakoś rozsądnie dobrać do rozgrywki jest słabym wyjściem. Wyciszenie istnieje w wielu grach i działa tam bardzo dobrze, natomiast liga legend sobie nie potrafiła poradzić z odpowiednim dostrojeniem tego i zwyczajnie usuwa to z gry. Dla mnie ruch głupi, ale zobaczymy jak pełne zmiany wejdą w życie. Dla mnie to pewnego rodzaju ułatwienie - nie ma kolejnej mechaniki, którą trzeba brać pod uwagę.
Same zmiany oceniam mimo wszystko na plus, gra wychodzi na ludzi, chociaż dalej z wychylenia w jedną przechodzi na drugą. Nie rozumiem tego, mają takie zaplecze, a cały czas nie potrafią dograć ogólnego dostrojenia bohaterów. Zawsze skupiają się na tych najlepszych i najbardziej poszkodowanych, a Ci którzy grani nie są a rzeczywiście coś znaczą są pomijani. Gdyby patrzyli ogólnie, starali się dobrać wszystko do siebie, myślę że nie byłoby takich problemów i przepaści wytwarzających się w niektórych paczach
Problem w tym, że w samej grze jest dużo postaci więc łatwiej jest im zająć się tylko tymi, które są aktualnie grane. To raczej niezbyt dobrze ale wydaje mi się, że tak jest i będzie w każdej grze z tego gatunku.
W Docie balansem zajmuje się ogólnie jedna osoba. Dokładnie ta sama, która zajmowała się tym jeszcze za czasów W3. Do teraz sam przeczesuje forum, czyta uwagi i wydaje opinie. Przy każdym paczu stara się poruszyć kwestie jak największej ilości postaci. Czasami kompletną zmianę dostaje coś, czego nikt się nie spodziewał etc etc. Takie podejście właśnie mi się podoba. Jedna osoba, która najlepiej za grę, wsłuchująca się w głos graczy.
Nie mówię, że w lidze jest źle, ale jednak czasem te zajmowanie się po macoszemu wychodzi na złe. Wychodzi dużo paczy, dużo zmian, a kilka postaci nie jest w ogóle poruszona i dostosowana, a co za tym idzie staje się prawdziwym potworem w grach. Taka sytuacja pojawiała się już nie raz i problemem jest właśnie fakt, że cała ekipa od balansu nie bierze pod uwagę wszystkich dostępnych czempionów.
Wracając do samej Katy - w końcu będzie trzeba bardziej przemyśleć swoje ruchy. Już nie będzie to kwestia wciśnięcia wszystkiego, trzeba będzie lepiej dobierać skoki i momenty. Mi się podoba, bo jak na razie wystarczyło podłapać jedno zabójstwo i zabawa zaczynała się praktycznie od nowa sprawiając że ten potworek skakał na prawo i lewo do tego zadając ogromny dmg
W league of Legends niestety jest meta, która zmienia się co sezon. Poprzez dodanie przedmiotów, zmiany na mapie, zmiany w balansie postaci. Wystarczyło osłabić jungle, aby LB przestała być papierem. Jakby nie patrzeć to właśnie meta podtrzymuje grę przy życiu, gdyby nie zmiany co sezon gra by odeszła w zapomnienie.
@Nvminer
I takie podejscie (balans w docie) sie ceni, a nie jak w lolo Morello dostal pocisk 3 razy od ap tryndy na topie w silverze i znerfil do gruntu. Z reszta jak ktos kto gra w silverze moze miec taki wplyw na balans laguny?
Wystarczyło osłabić jungle, aby LB przestała być papierem.
Wait what?
Riot nie lubi jak postać ma 2 drogi, jeśli coś jest ad musi być budowane pod ad.
LeBlanc ma przeliczniki pod ad? Cale 3 lata w bledzie. I co ma zmiana jungli do zywotnosci midera, ktory nigdy nie przestal byc papierem?