Reworki i nowości w grze - newsy, dyskusje, spekulacje?

No to czekam, ale zanim zmienią dadzą patcha to rok minie pewnie. A gdzie ta inwazja pustki co była zapowiedziana ze zmianą mapy ?

Kassadin nie pochodzi z pustki. To był człowiek, który wszedł do pustki, i jako jedyny z niej wyszedł żywy, tylko że w takiej formie jaką ją widzimy tracąc człowieczeństwo. I kassadin jest z tych dobrych. Walczy z pustką, chce chronić przed nią ludzi, takie bzdety.

A co do kassadina na topie, nie wiem czy by się sprawdził, bo jego tarcza będzie tarczą blokującą magic dmg, więc nie będzie taka efektywna, jakbyśmy chcieli na tym topie. Chyba że na np elise..

Kass będzie raczej antymagiem z bardzo dużą mobilnością. Na topie rzadko zdarzają się champy oparte głównie na magic dmg, więc to jest pierwsze przeciwwskazanie; drugim jest to, że zwyczajnie nie lubię asasynów na toplane - to nie jest dobra linia jeśli chodzi o mobilne postacie stworzone do zabijania innych.

Kolejne zmiany na PBE - Kassadin na wszystkich skillach poza R stracił przeliczniki z many i zyskał AP... i to tyle jeśli chodzi o reworki. No, może jeszcze jedno - wzięli się za Lee Sina i jego power curve. To nie będzie rework, tylko zmiany w stylu ratio/wartości dmg/skalowanie per lvl, przy pozostawieniu obecnej formy skillów.

@2xup Muszę Ci przyznać rację, powiedzenie "Kassadin pochodzi z pustki" jest mylące i niedokładne. Jednak nadal jest on "wytworem" tego miejsca.

@up Wypadło mi z głowy że tarcza z Q chroniłaby tylko obrażenia magiczne co jest oczywiste że w większości wypadków byłaby nie przydatna na linii. Jeżeli chodzi o asasynów na top'ie także tego nie popieram jednak ja myślałem bardziej nad Kassadinem bruiserem który dzięki przelicznikom z many mógłby się stankować jednocześnie mając dmg. Jednak obecnie po zmianie przeliczników z many na AP moja wizja upadła no cóż czasami i tak bywa.

Już na PBE weszły 4 nowe skiny: Super Galaxy Rumble (1820RP), Void Fizz (975RP), Nighthunter Rengar (975RP) i Atlantean Syndra (1350RP). Ponad to Malphite otrzymał nowy SplashArt.

Szkoda, że z tych skinów tylko Rumble trzyma poziom. Reszta (według mnie) jest co najwyżej mierna. Swoją drogą ciekawe czy Malphite dostanie VU, bo splashart nie pasuje do aktualnego skina.

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka

Void Fizz jest całkiem ładny, szkoda mi tylko wyglądu jego ulta. Spodziewałem się Cho'Gatha i portalu, a dali jakieś nie wiadomo co :/

http://eune.leagueoflegends.com/node/13298

Te Quinty na AS.

O Yoricku i Shaco coś słychać ?

Na razie o obojgu cisza. Jak będzie mi się chciało, to jutro rzucę nowym info nt. kitu Warwicka oraz ewentualnie o innych zmianach na PBE.

Rework Yoricka jest na końcu listy reworków Riotu. Rework Shaco w ogóle nie jest planowany.

@UP Jak nie jesteś obeznany w temacie to nie pisz w ogóle.

Prawda jest taka, że rework Shaco jest przeprowadzany tylko mają problemy z nowym ultimate dla niego. Jak przejdzie pomyślnie testy to go wypuszczą na światło dzienne.

jakoś codziennie wchodzę na reddita i pare polskich, fanowskich sajtów lola, i od paru miesięcy nie natknąłem się na żadną wzmiankę o reworku shaco.

Rework Yoricka jest na końcu listy reworków Riotu. Rework Shaco w ogóle nie jest planowany.

Tak jak ktoś powiedział: nie masz pojęcia, to się nie wypowiadaj. Nie ma żadnego konkretnego info nt. tego, na którym miejscu dla Riotu jest rework Yoricka - można podejrzewać, że niezbyt nisko skoro zrobiono kilka sensownych kitów które pojawiły się na wewnętrznym serwerze testowym, oraz że niezbyt wysoko, skoro mimo tych kitów nic się nie dzieje od kilku miesięcy. Natomiast o reworku Shaco informacje gdzieniegdzie się już pojawiały, inna sprawa że niezbyt wiele i dość enigmatycznie (ostatnią widziałem dobre 4-6 miechów temu). Wiadomo że zamierzają zrobić coś ciekawego z jego ultem - na pytanie usera czy chodzi o klona rzucającego skillami któryś z Riotowców zareagował tylko słowami w stylu "kombinujesz w dobrą stronę" i na tym uciął temat. Tak więc - tak, zmiany dla Shaco są planowane. Podobnie dla GP, MF, Galio i wielu innych, którzy nie są w zbyt dobrym miejscu. Trzeba tylko mieć nadzieję że w końcu się pojawią ;)

czy mozecie podac strone skad czerpiecie informacje nt reworkow

Ogarnąłem Shaco!

Tu i owo poczytałem i wychodzi wniosek że jego ult ma być "lepiej mobilny"

to co przeczytałem to spekulacje innych graczy min.

E-> ma być użyte przez dwóch shaco

Jak tak ma być to jest supper :)

600 od siebie i 600 od klona nieźle :)

Tak na pewno nie zrobią aby klon zadawał 100% obrażenia bazowe postaci. No chyba, że klon będzie mniej wytrzymały. Zawsze jest jakiś procent - a trudno grać postaciami na spacji ? Nigdy nie grałem, bo nie lubiłem.

Ja gram cały czas na locku bo myszkę mam na maxi DPI i lata jak szalona!

Ale pewnie zrobią tak jak ult Yoricka, albo coś w stylu 70% hp 35% ap 60% ad

Dokładnie, może jakiś link w którym jest opisany ten rework shaco, z chęcią bym poczytał co chcą z nim zrobić, zamiast chamskich docinek? Jakiegoś randoma rozumiem, ale chyba mod powinien się ogarnąć.

Po co reworkowac yoricka i shaco skoro obaj sa bardzo grywalni i dobzi? Pewnie tera zhejtujecie ze sa ta gowno bo nikt nie gra nimi na LCS ^^ Jakby ktos z was gral na d1+ to by napewno sie zgodzil,ze shaco jest jednym z najlepszych junglerow. A co do yoricka,gankow nie ma dobrych ale soluje drake na lvl 3.