Rok 2012

Ja znalazłem jeszcze inny scenariusz końca świata. Jest to wypalenie się słońca. Jak szacują naukowcy za ok. 5 mld lat w jądrze Słońca zacznie brakować wodorowego paliwa, podtrzymującego słoneczny żar i zacznie się ono kurczyć. Jednocześnie będzie wydzielało energię do pozostałych warstw słonecznego globu, który ulegnie podgrzaniu i wejdzie w fazę rozszerzania. Minie zaledwie następny milion lat, a nasze Słońce stanie się czerwonym olbrzymem. Będzie tak wielkie, że sięgnie orbity Ziemi, niszcząc wszelkie życie na naszej planecie.

To sie nazywa supernova :)... potem nastepuje implozja ktora wytwarza czarna dziure. Ponoc najbardziej zagadkowe zjawisko.

Dla mnie, jedyny mozliwy koniec swiata, to taki, ktory zostanie spowodowany przez czlowieka. jestesmy architektami wlasnej zaglady. czy to bedzie wojna nuklearna, czy tez globalne ocieplenie...prawda taka, ze wszytskiemu jestesmy winni my, ludzie. oczywiscie, nie martwimy sie tym, bo to pewnie naszego pokolenia jescz nie dotknie, ale jednak powinnismy pomyslec o gatunku jako tako. niby sa jakies konferencje i inne spotkania o tym, jak zapobiegac tym efektom, ale dyskutuja o nich tylko ci wazni, a my zwykle szaraki dalej zyjemy sobie w najlepsze.

Ojjj moze dotknac nas. USA robi taka wode z mozgu innym narodom ze to niby Rosja taka zla ze zaatakowala Gruzje :). Prawda taka ze Gruzja sama ich prowokowala. A USA samo zbroilo Gruzje. Teraz chca stawiac tarcze antyrakietowe. Zaloze sie ze Rosja sie wkoncu wk***i.... co bedzie dalej.... :)

Na bak w 2012 roku będzie koniec świata , w ten sposób Bóg uratuje nas przed wstydem związanym z organizajcą Ojro :)

bym sie nie zdziwil :F

Co 11 lat jest zwiększona aktywność słońca i dzieje się to przez około 400 lat czyli że było około 23 cyklów tego typu lecz majowie napisali (czy coś tam :P) że cykl 24 będzie tak silny że będzie przebiegunowanie ziemi a co oznacza że wszystkie oceany i morza przeleja sie na druga stronę i będzie wielki potop i ten cykl przepada na rok 2012 !

Ja w to wierzę nie wiem jak wy :P

@edit

i nie wierzcie w te planety Nibiru czy jakoś tak :P

@edit

z tego co czytałem ma być nowa era nie będzie żadnej elektryczności i stracimy 99,99999% naszej wiedzy i w przyszłym świecie w żadnym wypadku nie możemy budować elektrowni jadrowych

a co do tych cyklów to co 11500 lat jest taka aktywność i w ten sposób zgineli majowie i egipcjanie a ich zdania były takie same i byli wstanie to przewidzieć około 200 lat przed ta tragedia czyli oni byli potężni umysłowo

i właśnie w roku 2012 minie 11500 lat od tamtego przebiegunowania (tak więc jeżeli dobrze mi się zdaje będzie USA będzie pod lodem :P)

mam nadzieje że uświadomiłem to i owo wszystkim niedowiarkom

@down

Też bym tego chciał

ten pan up tym tekstem, Koniec świata już blisko, przypomniał mi filmy w którym to heretycy stali na jakimś tam rynku, i tak wołali ;F a tak w ogóle to się zgadzam z tym i jakoś tak chciał bym by nastąpił ten koniec świata ;f przynajmniej bym ,, chyba" nie bolało ;F

mój tyk myślenia to, że niedożyje końca świata

Moim zdaniem wątpię żeby coś specjalnego zdarzyło się w związku z końcem świata.

O euro 2012 nie wypowiem się ;p

z tym euro 2012 to będzie jazda!!!

Ja niechce końca świata w 2012 ;(

Jeśli L3 wyjdzie 2011 to pogram w L3 tylko rok !

Nie wierze w te brednie ;p

A jesli juz umre w 2012 to ja wierze w Reinkarnacje (po śmierci) ;>

Kto jeszcze w to wierzy?:P

Jeżeli coś takiego powstało to coś musi w tym być

pff... koniec świata bajeczki dla dzieci.Majowie byli pokopani po prostu.Wiedzę to mieli Aztekowie.Ale że ja wierzę w inną religie która nie wierzy w koniec świata to to dla mnie brednie :P (Koniec świata będzie taki że "TuBiedronka"zapanuje nad światem xD)

może nie będzie końca świata,ale będzie koniec Polski na Euro 2012

ja podsumuje to tylko tak GOWNO PRAWDA ogarnijcie sie skad MAJOWIE zyjacy iles tysiecy lat przed chrystusem mogli znac kalendarz ktory ma kilkaset lat??? Dla takiego maja to moglo znaczyc pierdniecie sobie albo poprostu date wyginiecia ICH CYWILIZACJI. Poprostu glupie brednie wymyslone przez dobrze wszystkim znanych swiadków jechowych...

a i radze przeczytac ten artykul na wikipedi o PRZEBIEGUNOWANIU. http://pl.wikipedia.org/wiki/Przebiegunowanie_Ziemi z tego wynika ze przez 150 lat poziom namagnetyzowania spadl tylko o kilka procent wiec jakim cudem przez 3 lata ma sie to dopelnic?? druga sprawa przebiegunowanie moze nastapic okolo roku 3000 lub 4000 czyli i tak wam to juz bdzie zwisac i powiewac a jedynym jego skutkiem ubocznym jest zwiekszenie promieniowania slonecznego czyli zwiekszenie temperatury na ziemi o kilka procent a nie zadne wylanie sie oceanow.

Skoro Majowie byli tacy mądrzy i przewidzieli śmierć całej ludzkości w 2012 roku, to dlaczego nie przewidzieli tego, że podbije ich grupa hiszpańskich kolonizatorów, żeby się ochronić? ;)

Właśnie dlatego w ten cały koniec świata nie wierzę..

Gdzieś czytałem że Hiszpanie dla Majów byli niczym bogowie. Majowie przewidzieli że przybędą bogowie z dalekich krain. A co do końca świata to co się martwicie będzie to będzie a jak nie to nie.

heh akurat bylbym wtedy pelnoletni :lol:

pewnie bedzie koniec;d

dla mnie to kompletne bzdury , majowie prymitywna kultura która wszystko tłumaczyła sobie swoimi wymyślonymi bóstwami , składała krwawe ofiary dla tych bóstw,a na sam koniec sami się wyrżnęli w imię swoich wymyślonych bóstw (taka jest jedna z najpopularniejszych teorii) wymyślili sobie kalendarzyk , wymaślali se lata i w końcu zabrakło im pomysłów więc zaprzestali na tym naszym 2012r. gdyby dożyli tych lat wymyślali by dalej ale nie dożyli,a tera ludzie się naczytają bzdur i myślą że koniec świata , tyle wam powiem na ten temat.

Ale że ja wierzę w inną religie która nie wierzy w koniec świata to to dla mnie brednie

więc w co Ty wierzysz ?

majowie prymitywna kultura która wszystko tłumaczyła sobie swoimi wymyślonymi bóstwami

A dzisiaj ludzie wierzący nie tłumacza sobie wszystkiego jako dzieło boga lub bogów??? Zresztą ja nie wierze w boga, raczej w przeznaczenie i reinkarnacje