Runes of Magic PL - Open Beta

Kurde bo mi się ściągać tego Roma zachciewa. Wy jesteście ZŁOOO, szatany uwodzące jakieś. Co do tych glidii to są jakieś wojenki glidii, siedziby itd? Mnie najbardziej odrzuca to multum ludzi, takie widzenie wszędzie jednej rasy mogłem przeżyć tylko w guild wars, no i w realu.

Rasy są dwie :D

A no rzeczywiście ominęło mnie to że dodatek jakiś wyszedł i można grać takimi co drzewa przytulają.

A klasy jakieś nowe są bo nic nie wyczytałem o tym.

No i koniec już mnie macie. Dopiero co zassałem Modern Werfare 2 i gram w medievala więc zassam jak mi się trochę znudzi.

Nowe klasy to druid i warden (strażnik) , tylko dla elfów

Nowe klasy to druid i warden (strażnik) , tylko dla elfów

Ahh hmmm ciekawe co z tym guardem. W każdym razie to że jest polska wersja skłoniło mnie do spróbowania RoMa. Szkoda tylko że laucherem nie da się ściągać po trochu tylko odrazy 5GB trzeba ssać.

Ahh hmmm ciekawe co z tym guardem. W każdym razie to że jest polska wersja skłoniło mnie do spróbowania RoMa. Szkoda tylko że laucherem nie da się ściągać po trochu tylko odrazy 5GB trzeba ssać.

Launcher moze przerywać , wystarczy że przy kolejnym wlączeniu go wskażesz ten sam folder

Ale ze mnie debil :D myślałem że skoro karze pokazywać folder to znaczy że chce robić operacje od nowa. No to powolutku i za niedługo będziecie mieli mój sztylet albo strzałę w plerach. Szkoda że polski serw nie jest PvP bo od czasu do czasu lubię poudawać predatora, oczywiście nie na lvl o 20 niższych.

No ja już dziś powinienem w to grać :D Trochę zasmucił mnie fakt, że opis RoM znalazł się na Onet... To może sprawić, że przez jakiś czas będzie zwiększona aktywnośc dzieci NEO...

Trochę zasmucił mnie fakt, że opis RoM znalazł się na Onet... To może sprawić, że przez jakiś czas będzie zwiększona aktywnośc dzieci NEO...

Co jest złego w reklamie? Nic. Nie oszukujmy się, szczególnie na "wysoko poziomowych" mapach nie ma zbyt wielu graczy. Nawet nie gracie, a już macie jakieś żale... Nie wiem czemu mają służyć takie wypowiedzi, może chodzi o to by podbudować własne ego? A może to tylko jakaś narodowa przywara do ciągłego narzekania, tak czy siak jakoś nie zauważyłem by starsi gracze się na to żalili, bo mają to zazwyczaj w poważaniu, a jak ktoś ten temat podnosi to sam ma (bez urazy) niewiele lat i chyba próbuje pokazać, że sam jest lepszy niż większość rówieśników. Więc proszę skończcie ten watek o Metinie i "dzieciach neo". Prawda jest taka, że kiedyś każdy był newbie, a polskie community jest naprawdę dojrzałe, bo wyobraźcie sobie, że RoM nie "zaczął" się na wersji PL...

//Metin jest grą prostą do bólu i dlatego właśnie tam skupiają się największe ławice popularnie zwanych "neokidów". RoM aż taki prosty nie jest, więc tak jak napisał gospodarz posta, na którym pasożytuje na "wysoko poziomowych" mapach jest czysto. Skończcie narzekać i zabierzcie się za granie. - R3m4ke

Co jest złego w reklamie? Nic. Nie oszukujmy się, szczególnie na "wysoko poziomowych" mapach nie ma zbyt wielu graczy. Nawet nie gracie, a już macie jakieś żale... Nie wiem czemu mają służyć takie wypowiedzi, może chodzi o to by podbudować własne ego? A może to tylko jakaś narodowa przywara do ciągłego narzekania, tak czy siak jakoś nie zauważyłem by starsi gracze się na to żalili, bo mają to zazwyczaj w poważaniu, a jak ktoś ten temat podnosi to sam ma (bez urazy) niewiele lat i chyba próbuje pokazać, że sam jest lepszy niż większość rówieśników. Więc proszę skończcie ten watek o Metinie i "dzieciach neo". Prawda jest taka, że kiedyś każdy był newbie, a polskie community jest naprawdę dojrzałe, bo wyobraźcie sobie, że RoM nie "zaczął" się na wersji PL...

Ojć, źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o inwazję nasz dzieci na wyższych lvlach, tylko o krótką, aczkolwiek na pewno zauważalną ,,falę'' tego przekleństwa na lvl 1-5. Przepraszam za niejednoznaczną wypowiedź.

Taki problem jest w AoC na takich głównych serwach jak Crom na którym gra się na koncie Trial. Wszyscy trialowcy którzy chcą zobaczyć grę latają tam dziesiątkami bo wyspie 1-20lvl i ciężko nawet questy spokojnie wykonywać.

Ale należy zauważyć że gierka waży swoje więc nie będzie sytuacji że ktoś ściąga tylko po to żeby zobaczyć. Moim zdaniem chociaż połowa tych przyciągniętych przez reklamę zostanie do znacznego poziomu. Powiedzmy przy max 60 gdzieś do 20lvla. Ale z tego należy się cieszyć bo przynajmniej jest z kim iść na inste czy quest dla party

chodziło o to, że na polską wersje będzie taki super najazd jak na metina, ale raczej nie, z paru powodów.1. ROM to bardziej rozwinięta gra niż metinek

no tu ciężko się nie zgodzić

2. Nie ma oficjalnego klienta, trzeba zmnienić w opcjach na PL, wiekszość noobków pewnie nie bedzie wiedziała jak (chyba ;p)

tutaj podobnie

3. dużo więcej zajmuje

myślę że to problem nie będzie

4. Jak narazie nie jest tak bardzo reklamowana jak metin

właśnie, jak narazie

cóż pożyjemy, zobaczymy

Gra nie jest reklamowana? Ktoś już pisał to w tym temacie, że gra byłą opisana na onecie (sam czytałem ten artykuł), a to chyba duża reklama. Pomyśl sobie ile osób czyta tam dziennie. Ale teraz po przemyśleniu, moim zdaniem nie będzie znowu jakiś zjazdów dzieci z metinka... Oni nie oderwą się od niego, dla ROM'a... Ale i tak, dla mnie ROM, będzie średnio dobrą grą (i nie gram w Metina) :P.

RoM'a widziałem tylko tam, Metina widzę na 90% przeglądanych stron polskich -.-"

ROM i Metin ; Jak gówno do wytwornego dania (kiepskie porównanie ,ale inaczej nie mogłem). Panowie skąd wam wpadła taka myśl? Mimo wszystko wolę jednak DDO, bardziej podoba mi się tamtejszy klimat.

crracked rom jest lepszy ;) a co do reklamy mysle ze to nie wyjdzie na zle, ta gra jest lekko bardziej skomplikowana od metina i mysle ze nawet majac ja calkowicie spolszczona wiekszosc tych tzw. 'neokidow' odpadnie ;)

A ja se pierdne i powiem wam, ze jest ok. Jutro wbijam 55 i jestem kozak nad trampkami :)

Dopiero zaczynam przygodę z tą grą. Grałem trochę na polskim serwerze ale jest za mały, laguje, i niemal o każdej porze jest zatłoczony. Neokidów też nie brakuje, co trochę widziałem kolesi latających za hilvl z tekstem "daj coś"...

Dlatego też przerzuciłem się na serwer Smacht no i zmieniłem wersję na angielską po trudno się dogadać szukając ekipy na jakiegoś questa. Dopiero zaczynam. Jak ktoś chętny do wspólnej zabawy to piszcie do Arpho lub Geraltthewitcher. Na razie nie mogę się zdecydować czy grać rogue, czy warriorem ;)

Neokidów też nie brakuje, co trochę widziałem kolesi latających za hilvl z tekstem "daj coś"...

Dziwne, bo ja gram od startu serwera i nikt mnie nie zaczepiał z takimi tekstami.

Dokładnie jak napisał Cree , z żebractwem sie jescze nie spotkałem , jeśli low lvle o coś proszą to o pomoc z bossami , ale to chyba normalne

Neokidów też nie brakuje, co trochę widziałem kolesi latających za hilvl z tekstem "daj coś"...

Ja np wczoraj pod wieczor wbilem pod logar i prosilem '1kk moneyz pl0x !@' mam nadzieje, ze tego na powaznie nie wzieli :D