Sczerbiec - polski mmorpg

Moge napisac, ze Klient bedzie mial ok. 500mb, wymagania, 256mb ramu, 1,3mhz, karta graficzna Geforce 2mx powinien wystarczyc. Czy tak wyjdzie, nie wiem, ale sa to zblizone dane :)

Jak dlamnie za slaba grafa ;] wyraze tylko swoje zdanie w kilku slowach mi to bardzije przypomina nieco ulepszona tibie ^^ ale kto moze bedzie fajne nie oceniaj ksiazki po okladce ;p

Oby gra wyszła. Ale martwi tylko 3 czy 4 twórców, powinni założyć forum i poszukać jeszcze kilku współpracowników. Fajnie by było jak by zrobili sterowanie jak w Mount&Blade :P Ale wiadomo, że będzie standard.

@cyrial

Chyba chodziło o 1,3 Ghz. 1.3 Mhz to raczej nieprawdopodobne.

@Pierfszy

A czego ty się spodziewałeś, że będzie grafa na poziomie AoC?! Jak na polskie warunki to grafika zapowiada się na całkiem przyzwoitą. Podaj mi polską grę MMORPG, która ma lepszą grafikę od tej?? Nie znajdziesz, bo prawdziwie polską grą jest jedynie Margonem. A Margonem jak za pewne wiesz ma grafe na poziomie Tibii. Także nie wybrzydzaj, tylko się ciesz, że masz porządną, polską gierkę MMORPG.

@cyrialChyba chodziło o 1,3 Ghz. 1.3 Mhz to raczej nieprawdopodobne.@PierfszyA czego ty się spodziewałeś, że będzie grafa na poziomie AoC?! Jak na polskie warunki to grafika zapowiada się na całkiem przyzwoitą. Podaj mi polską grę MMORPG, która ma lepszą grafikę od tej?? Nie znajdziesz, bo prawdziwie polską grą jest jedynie Margonem. A Margonem jak za pewne wiesz ma grafe na poziomie Tibii. Także nie wybrzydzaj, tylko się ciesz, że masz porządną, polską gierkę MMORPG.

Każdy ma swoje zdanie ;)

Jest już data premiery?

Ludzie, zrozumcie że to jest tylko projekt. Nie pytajcie o datę premiery bo nawet nie wiadomo czy to się kiedykolwiek ukaże. Grafika - oczywiście że na dzień dzisiejszy jest kiepska. Najważniejsze to napisać coś co działa. Jak wszystko będzie grać, gracze stwierdzą że jest w porządku to się pomyśli o grafice. Podmiana modeli i tekstur na lepsze to kwestia chwili (o ile się te modele ma :P), dynamiczne cienie też z tego co widzę są więc jest bardzo dobrze. Poza tym nie zapominajcie że to robi garstka (!) zapaleńców (!) a nie profesjonalne studio z nieograniczonym budżetem.

Poza tym nie zapominajcie że to robi garstka (!) zapaleńców (!) a nie profesjonalne studio z nieograniczonym budżetem.

Nawet profesjonalne studia nie mają nieograniczonego budżetu ;)

Tu chodzi o klimat średniowieczny a nie o grafikę.

Jak dlamnie za slaba grafa ;] wyraze tylko swoje zdanie w kilku slowach mi to bardzije przypomina nieco ulepszona tibie ^^ ale kto moze bedzie fajne nie oceniaj ksiazki po okladce ;p

I właśnie dla tego ta gra będzie boska ^^, wiele dzieci neo odrzuci grafika kolejne że gra będzie zbyt skomplikowana tylko przyciągnie ich polszczyzna ;/.

Jak to napisał dixell chodzi o klimat mam nadzieje że dzieci na pierwszy rzut oka odrzucą tą grę i pozostawią jej klimat :).

Right mate, 1.3ghz, pospiech :). Przyznam szczerze i wprost, nam chodzi o to, zeby dzieci odrzucily ta gre. To nie jest hack&slash, gra w szczerbca naprawde bedzie wymagala myslenia, dokladnie takiego jak w zyciu. Wiemy ze wielu znudzi dlugie i monotonne wykonywanie niektorych prostych czynnosci, ale bez nich ktos nie zyska doswiadczenia. Pomyslcie, ile lat sie uczycie zeby nauczyc sie plynnie czytac i pisac. To jest Szczerbiec, to jest zycie. Nie tak dlugo jak w zyciu, ale tez troche to zajmie, nie tak, jak WoW gdzie mozna w chwile zrobic levele, zdobyc sporo experience'a. RPG (Role Playing Game), tym bedzie Szczerbiec.

Tibia tylko, że 3 d. Mówię to co większośc gdyż tak uważam ... Jak zobaczyłem jeden filmik na youtube to mnie odrzuciło. Postac kwadrat o.O Ale dobra to jescze zaakceptuje, ale żeby kura była wielkości człowieka albo może nawet i większa ? Ludzie tak byc nie może. Jak gra wyjdzie to my zapewne będziemy grac w coś innego ale cóż pracujcie nad nią może chociaż zdobędziecie kilka tysięcy osób ( not 4 noobs ) które to docenią. Mam nadzieje, że będzie miła atmosfera i dobrze spędze czas przy tej grze ( oczywiście nie mogę oceniac jej nie grając w nią )

Panowie nie róbcie sobie aż tyle nadziei bo jeszcze się rozczarujecie. Coś czuję ,że ta gra nie wypali.

Mamy dziś 2009 r. ,a grafika wygląda jak przed 7 laty. Dziś to grafika to klucz do sławy (co do gier) nie oszukujmy się.

Dziś to grafika to klucz do sławy (co do gier) nie oszukujmy się.

Dla takich jak ty na pewno.

Jasne, ze kury byly duze, bo testowalismy skale, juz dawno sa normalne, ale filmow jeszcze nie udostepniamy bo kilka rzeczy musi zostac poprawione. Ale coz, dla was byla i bedzie to tibia, bo niektorzy z was (mozecie sie naprawde obrazic) sa tak tepi, ze nie potrafia pojac co to jest faza developerska gry i dla nich wszystko w miesiac ma byc dopracowane, najlepiej na silniku CryEngine 2. I wlasnie o to chodzi, tacy jak wy nie zagraja, dlatego my, autorzy, bedziemy mogli takze grac w gre, ktora spodoba sie takim ludziom, ktorzy chca wejsc w specyficzna atmosfere.

Dla mnie ta gra zapowida sie bosko . POlski odpowiednik ultimy tylbko bardziej realistyczny , do tego średniowieczzny klimat . Czyżby pierwszy , prawdziwy nastęoca MUD-ów ? Popieram was w 110%

Dla takich jak ty na pewno.

I do tego sympatyczna administracja. Bądź realistą.

Sama grafika odstrasza ,a kto by chciał wybierać to jeśli może również zagrać w inną grę i o wiele przyjemniejszą. Rozumiem ,że chcesz bronić swój tytuł ,ale ona odstrasza mowa o grafice.

ktora spodoba sie takim ludziom, ktorzy chca wejsc w specyficzna atmosfere.

Takich to jest garstka. Powodzenia.

Takich to jest garstka.

Ta garstka to z tego co widzę mniej więcej 70% tego forum (a na pewno więcej niż 50%).

Ja powiem tylko tyle plan był taki, żeby odstraszyć dzieci, no i jak widać udało się kilka osób odstraszyć. Jeśli grafa jest dla Was najważniejsza to nie macie co szukać w tej grze oraz w tym temacie. Gra dla fanów klimatu zapowiada się wspaniale, a dla tych co najważniejsza jest tylko grafa, jest to 2nd Tibia. A ja z niecierpliwością oczekuje na Szczerbiec.

Skoro dla większości graczy znaczenie ma grafika, to czemu np: Fallout ( 1 i 2 ) ma tyle fanów ?

Jak dla mnie, to najważniejszy jest klimat, klimat i jeszcze raz klimat.

Przekręcacie moje zdanie. Nie napisałem ,że "ja" na pierwszym celu stawiam grafikę tylko ,że inni. Może nikt nie napisał dosłownie ,ale tak mi się wydaje bo zaraz po moim poście zaczęliście.

POlski odpowiednik ultimy

Dziekuje, ze ktos to w koncu zauwazyl, ta gra sie inspirowalismy troche ;)

Skoro dla większości graczy znaczenie ma grafika, to czemu np: Fallout ( 1 i 2 ) ma tyle fanów ?

Myslalem dzisiaj o tym wlasnie jak jechalem do pracy ;), 1 i 2 mial klimat, czesc 3 ok, jest w porzadku, pogralem, przeszedlem, ale ta gra nie wciagnela mnie juz na tyle, zeby do niej wrocic i robic poboczne questy. I dobra grafika tego nie uratowala.