No rejestracji za 5 PLN nie dasz , ale możesz całkowicie zrezygnować z płatnej rejestracji a dodać dobrowolne dotacje, bo naprawdę nie ma sensu z bawieniem się w te grosze, Albo robisz porządny serwer z drogą rejestracją ale bez szitu i dzieci, albo całkowicie zrezygnuj z tej płatnej rejestracji, takie moje zdanie, ale zrobisz jak uważasz.
Serwer Diablo 3 - Co o tym myślicie?
Też chętnie zagram
albo odwal cos ala premka czy GM szop nam zepsuje to zabawe ale zysk bedzie oczywiscie dopiero jak bys mial kupe graczy tak z 1k
No rejestracji za 5 PLN nie dasz , ale możesz całkowicie zrezygnować z płatnej rejestracji a dodać dobrowolne dotacje, bo naprawdę nie ma sensu z bawieniem się w te grosze, Albo robisz porządny serwer z drogą rejestracją ale bez szitu i dzieci, albo całkowicie zrezygnuj z tej płatnej rejestracji, takie moje zdanie, ale zrobisz jak uważasz.
Wziąłem pod uwagę twoją opinię
albo odwal cos ala premka czy GM szop nam zepsuje to zabawe ale zysk bedzie oczywiscie dopiero jak bys mial kupe graczy tak z 1k
Nie chcę robić jakiegoś shopa ale z tym Premkiem czy GM to dobry pomysł ale nie wiem czy to wykonalne. Sprawdzę ale z tego co widzę to chyba da się zrobić bo jeśli jest grupa "owner" to czemu by nie miało być "GM"
@Edit
Tak jak mówiłem, jutro zostanie aktywowana jeszcze uboga w treści strona serwera: www.diablo3.jee.pl
Byłem już hostem wielu serwerów i powiem Ci szczerze zrezygnuj z rejestracji płatnej, jak serwer będzie dobry, to zyski z dotacji będą setki razy większe, sam często dotuje twórców gier najczęściej niezależnych, przykładowo ktoś wspomoże pracę 10 zł przelewem, to więcej niż zarejestrowałoby się z 30 osób...
@UP masz racje
GM shop to byl zart to zepsuje gre ale dotacje czemu nie wile gier tak dziala np project reality ktory utrzymuje sie z dotacji a zarabia sporo (ale wydaje tez sporo bo np musza jechac na poligon Uj wie gdzie zeby nakrecic soundy pojazdow czy broni)
strona jutro a serwer?;p
Po uruchomieniu maszyny pierwsze co zostanie włączone to jest strona, następnie serwer - to kwestia czasu może 1/2 dni
//12:52
Uruchomienie strony może się opóźnić
z niecierpliwoscia czekamy na jakiej wersji chcesz oprzec serwer?
Dajmy mu na spokojnie wszystko zrobić, nie popędzajmy go. Niech dopieści wszytko na cacy i będziemy szczęśliwi jak będzie wszystko chodziło w najlepszym porządku.
z niecierpliwoscia czekamy na jakiej wersji chcesz oprzec serwer?
Najnowszej
Dajmy mu na spokojnie wszystko zrobić, nie popędzajmy go. Niech dopieści wszytko na cacy i będziemy szczęśliwi jak będzie wszystko chodziło w najlepszym porządku.
Dzięki
pisze się na to, też z chęcią przetestuje i naprawde nie baw sie w jakieś GM czy IS bo to zniszczy server, zrób tak jak koleka wyżej pisał -dotacje, naprawde wiele serverow na tym działa i mają się bardzo dobrze, a jeśli wszystko będzie dobrze na Twoim to napewno takie dotacje co jakiś czas ode mnie i od wielu będziesz otrzymywał
A mnie ciekawi jak będzie z downloadem? Server będzie miał swoją wersję i ewentualne bugi naprawiania na niej?
CZY INSTALKA Z 4VANDETTA bedzie dzialac na twoim serverze zmieniajac pewnie 1 maly plik czy cos ?
sms za 1,22 to chyba 1 grosz dostaniesz przynajmniej z 3,66 musiali by zabulic gracze ;p
A mnie ciekawi jak będzie z downloadem? Server będzie miał swoją wersję i ewentualne bugi naprawiania na niej?
Wystarczy ściągnąć klienta ze strony battleNet, ja nie ingeruje w kod klienta ewentualnie to co dam radę w silniku.
CZY INSTALKA Z 4VANDETTA bedzie dzialac na twoim serverze zmieniajac pewnie 1 maly plik czy cos ?sms za 1,22 to chyba 1 grosz dostaniesz przynajmniej z 3,66 musiali by zabulic gracze ;p
Tak bo na ich stronie widnieje link ze strony battleNet , poradniki "Jak zagrać" oraz "Download" są gotowe. Więc wszystko będziecie wiedzieć
Jeśli będzie wszystko sprawnie działać, to nawet 5 PLN mogę zapłacić, a co tam, a więc ja też się dopisuję.
Chociaż grę też zamierzam kupić.
dopisuję się zchęcia zagram
Tylko sam SMS to ograniczenie. Może ktoś nie mieszka w Polsce i nie ma numeru z sieci PL.
Jako, że serwer jest Polski to i skrypt forum postanowiłem, że też będzie przez naszego rodaka stworzony
-- Forum będzie oparte o skrypt Callisto, ma bardzo ładny wygląd i nawet dużą gamę nowatorskich zastosowań
Tylko sam SMS to ograniczenie. Może ktoś nie mieszka w Polsce i nie ma numeru z sieci PL.
W takich przypadkach dobrym zastosowaniem będzie PayPal
Kiedy uruchomisz stronę?